Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la emir79 » 25 nov 2013, 18:50

Pauk je napisao/la:
plavalokomotiva je napisao/la:http://www.sp,ort.ba/fudbal/zasto-je-dzeko-prekinuo-sa-zagrijavanjem-jucer-protiv-tottenhama/

Zanimljivo...
Nije to nista cudno, mnogi koji su bili na stadionu jucer govore da je Dzeko se opet ponasao kao razmazeno dijete i mahao rukama kad je usao Milner a ne on u 77. minuta

Takve scene i ispadi se njemu desavaju sve od kad mu Magath nije trener...i nije ni cudno sto su svi jucer u njega gledali vrlo cudno, kad je dijamant se ponasao kao starleta...

Dzeko malo vise truda i rada na terenu, a malo manje mahanje rukama van terena.
Sto ne podnosim komentare mahalusa. Je si li ti bio na stadionu? Ti vidio, ti gledao utakmicu sa tribina, ako nisi , bolje onda zacepi. Pametnije ti je. Neka si ti ubacio onako malo, kako je neko razmazen i starleta, to ti je i bio cilj cijelog komentara.
I da je to uradio, sta te boli qrac. Ko si bolan ti?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

-SanaFCŽ-
Kontakt:

Post Postao/la -SanaFCŽ- » 25 nov 2013, 19:08

Ma trebao se zagrijavati još neko vrijeme, možda bi ga Pellegrini ubacio kao 4tu izmjenu??! A i da ne uvrijedi englesku "gospodu"..
Zadnja izmjena: -SanaFCŽ-, dana/u 25 nov 2013, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 nov 2013, 19:08

Najbolji igrac reprezentacije nije Dzeko to su Pjanic,Begovic i Spahic.

Dzeko je najvece ime ali na terenu to ipak ne djeluje tako.Mene je razocarao ove godine.Totalno indolentan , bez trunke zelje za necim.Vjerujem da mu nije lahko posebno u Cityu jer mu je jaka konkurencija ali sam uvjeren da pokazuje vecu zelju na treninzima i terenu dobijao bi podjednaku sansu kao Negredo.Spancu se nema sta prigovoriti , igra odlicno.Zabija cesto uz to igra veoma atraktivno.Dzeko nije onaj igrac od prije 2-3 godine.Umjesto da iskoristi najbolje sportske godine i bude pravi lider naseg nacionalnog tima on ustvari radi suprotno.Ne vidim strast i zelju cak i u reprezentativnim utakmicama kod njega.Pa majku mu gini za loptu sine kad vec nemas minutazu u klubu.

Dzeki se ne ide iz Citya to je sigurno.Niko mu nece dati onu platu kakvu tamo ima.Naravno svi igraju fudbal radi para , pa tako i Edin ali time zaista utice negativno na nasu selekciju.Ako vec planiraju igrati sa 2 napadaca to moraju biti 2 igraca koja je jurcati po terenu a ne jedan izgara dok drugi namjesta stucne.U ovom trenutku Ibisevic je bolji od Dzeke i mora imati prednost u odnosu na njega.Meni licno Ibisevic je i kvalitetniji igrac od njega.Ona povrda mu je unazadila karijeru , a svi znamo kakav je potencijal imao i kakva je cuda cinio u Hoffenhaimu.Covjek radi na terenu , pratim "Svabe" i vidi se da Vedo nije samo najbolji golgeter te ekipe , vec igrac koji stvara razliku.Trci , bori se.To Dzeko nema ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Batko
Kontakt:

Edin Džeko

Post Postao/la Batko » 25 nov 2013, 19:09

Dzeko je sam kriv sto je u ovakvoj situaciji jer je Pele na njega računao ali Dzeko je svojim nezalaganjem pored rastrčanog Negreda uz kojeg je i Aguero postao mnogo bolji igrač izgubio svoje mjesto... Mislim da je olako shvatio konkurenciju Negreda i da ga je podcjenio...

U reprezentaciji je također bi jako loš od USA pa na ovamo.... Dzeko je ipak mnogo bolji, Dzeko koji je sam pobijedio Grčku bi u onoj formi razvalio Litvance, uvjeren sam..

Na stranu sve to... Nije sada u formi ima očigledne privatne probleme a i na terenu ALI mislim da neki ovdje pretjeruju i da zbog svega sto nam je Dzeko priuštio mislim da bi se trebali kažnjavati ovi koji ga vrijeđaju da je panj, slike klupe i ostalo...

Dzeko je zaslužio kritike, bio mi je idol, od igrača u kojeg sam vjerovao da ce postati top 5 napadač na svijetu je postao jedan prosječan napadač... Sa 24 godine je bio na nivou Ibre, a vidite gdje je sada Ibro a gdje on, gdje je bio Mandzo prije 3 godine a gdje sada, nikad neću prežaliti ovo sto se desilo jer vjerovatno neću dočekati ikada da ćemo imati ovako talentiranog napadača i jako sam izfrustriran i ljut na njega zbog toga... Trzni se bolan ode karijera...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 25 nov 2013, 19:12, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 nov 2013, 19:11

Johny je napisao/la:Najbolji igrac reprezentacije nije Dzeko to su Pjanic,Begovic i Spahic.
Ma kakvi, sveti Petar je sisao s´neba i zabio 10 golova za reprezentaciju.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 nov 2013, 19:12

Džeko je jedinu kvalitetnu utakmicu odigrao protiv Grčke ostalo je bilo trpanje amatera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 nov 2013, 19:13

Dzeko ti si idol nacije i ponos manijaka.Ti si nas Sarajevski idol koji je u ratu treniro a vidi dokle je doso.Kralju nas sa Grbavice.

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 25 nov 2013, 19:28

Saurman je napisao/la:Džeko je jedinu kvalitetnu utakmicu odigrao protiv Grčke ostalo je bilo trpanje amatera.
To ja govorim ovoj djeci par dana, međutim...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 nov 2013, 19:33

Saurman je napisao/la:Džeko je jedinu kvalitetnu utakmicu odigrao protiv Grčke ostalo je bilo trpanje amatera.
Dzeko je trpao i Francuzima, Spancima, Nijemcima, Realu,Chelsea-u, Milanu, Manchesteru, onako dug je red trpanja i velikanima.
Cuj samo Grckoj, pa i ostali su imali amatere pa nisu trpali kao Dzeko.

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 25 nov 2013, 19:35

za JaSamOpet ( sa inovativnim avatarom )

Vidi se, da se niste nikad bavili sportom pa neznate. Samo da vam kažem da u savakoj ekipi postoje klanovi od naše premijer lige pa sve redom do liga petice. Pa i Miske je gledao samo gdje je Edin, a Grafite u drugom planu tako ti je i ovdje Silva i kompanija...[/quote]o , gdje si bivši igraču uniteda , milana , barcelone , nisam te prepoznao ? :lol: da , ti baš znaš šta se dešava u svlačionicama cityja i za vrijeme treninga . jedno je sigurno ; oni ne pokušavaju izbaciti edina iz ekipe , on je to sam sebi uradio . mene interesuje , zašto je onda silva dao bezbroj asistencija edinu , zašto mu je aguero nekoliko puta asistirao , zašto mu je navas 2 ili 3 puta asistirao , ako je njihov plan da mu nikad ne daju loptu ?[/quote]

Jado jadni mater se ti je izblamirala. Znam više od tebe o fudbalu to je sigurno. Klanovi su uvjek postojali i postojat če. U životu, društvu a kamoli vrhunskom sportu. Ti ako te nije " zezao " stream i ako si imao mogučnost pogledat sve City-eve tekme sve se ti je samo kazalo. Aguero sam VEČ rekao da dodaje ISTO ( MALO ) i Džeki i Negredu. Silvu sam jedinog stavio u zagradu zato jer mu je prilično puta dodao ali NE kao ( kvaliteta pasova, učestalost ) i Negredu. A Navas se trudi svim silama da mu NE DODA. Pogledaj 1 poluvrjeme tekme protiv Bayerna, mislim da je nemoguče da si toliko glup da to ne vidis. A kad Negredo udje UVJEK ISTO. Navas odma nabacuje na glavu. JASNO KO DAN, osim ako gledaš preko stream-a i živiš u idealnom svijetu. ŠPA/ARG fudbaleri jedino Zabaleta govori malo ENG. Normalno da su jako povezani + igraju u istoj repki, isti tim Sevilla ( Navas ). Ja sam pogledao sve i jedan intervju, tekmu, tunel cam u zadnje 3 godine itd..
Džeko da bi uspio mora biti DUPLO bolji od Negreda. Eh da je on sad ko Nastasić koji je branić i boli ga **** za druge on bi več uspio ali nažalost on igra na poziciji gdje je ovisan od drugih fudbalera. Nemože sam treba fine asistencije. Čovjek ti je lijepo objasnio za Misketa, ja ovdje tvrdim da Džeko nebi bio takav igrač kao što je u Wolfsburgu bio. Bio bi dobar ali ne toliko da nije imao Misketa koji ga je traži. Negredo ima 5,6 Misketa + Trenera koji ga je doveo, koji ga je VEČ trenirao u Real Madridu i koji je juče izjavio da ga prati več 8 godina.
Jedino što ja zamjeram Džeki je njegovo nezalaganje na terenu. Mislim da su za to 2 uzroka:
- mislim da mu je **** trčat i otvarat se nač se u više od 5 super prilika za gol i da ne dobiješ taj finalni pas. Jesi li ti IKAD igrao BILO KOJI Kolektivni sport. Jesi li ti svjestan da je on 2012 godine bio prvi izbor Bayerna, prije pola godine BVB-a, Napolija. Dali je tebi jasno kako se mora čovjek osječat koji zna da bi kod večine tih bio prvi napadač a ovi ( 4,5 nabrojanih ) mu ne daju loptu kad je u super prilici ko nekom amateru ili tačnije žeščoj zamjeni sub-u.
- drugi razlog je njegova konstitucija. IBRA je jedini igrač te visine koji može trčat i trčat. ( A i on nije htio baš da trči AJAX - incident van Gaal zbog trčanja /pomaganje u obrani, Guardiola incident o Messiju nije htio da trči za njega a on da igra 9 a ibro krilnog napadača ). Večina ima manje kondicije. Negredo nije -TE visine, Negredo je Ibiševićeve visine. itd itd ..

NIJE ISTINA DA SE SVI IGRAČI TRUDE I DA SVIMA DODAJU ISTO JER BI IH TRENER SANKCIONIRAO. POSTOJE MALE IGRICE I IGRE KAO I KLANOVI A POSEBNO IGRAČI IZ ISTE REPKE KOJI SE MEDJUSOBNO PODPOMAŽU. ( Ili si možda ti u pravu a npr. IBRA je slagao milijone u svojoj knjizi jer je on POZNAT kao neko koji se boji napisat istinu ili se dodvorava bilo kome o klanovima u INTERU u detalje ARG / BRA).
Zadnja izmjena: RvPersie, dana/u 25 nov 2013, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 25 nov 2013, 19:38

Negredo je trenutno u mnogo boljoj golgeterskoj formi od Edina, koji je ipak izvrstan napadač i treba da traži novi klub u januaru kako bi raspucan dočekao SP u Brazilu. To je poenta onoga što milion korisnika pokušava reći na prethodnih ne znam ni ja više koliko stranica ove teme. Ali ovdje izgleda niko nikog ne razumije.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 nov 2013, 19:43

emir79 je napisao/la:
Dzeko je trpao i Francuzima, Spancima, Nijemcima, Realu,Chelsea-u, Milanu, Manchesteru, onako dug je red trpanja i velikanima.
Cuj samo Grckoj, pa i ostali su imali amatere pa nisu trpali kao Dzeko.

Zabio je 9 golova od toga 5 Lihtenštajnu,2 Latviji i 2 Grčkoj.

I onda mi pričate o nekoj igri u kvalifikacijama.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 25 nov 2013, 19:45, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 25 nov 2013, 19:45

nemozenamnikonista je napisao/la:Narod koji zaboravi sto mu se desilo u proslosti isto ce mu se i ponovit, znam da je ova napacena zemlja imala uvjek dusmana ali dusmani u vlastitim redovima najgori su...
5-ta kolona,što bi se reklo :mrgreen:
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 25 nov 2013, 19:47

Pa shvatate li da Dzeko lose igra !!!

Jel ja blatim Dzeku ako kazem to. Nikad ga nisam vrijedjao nit ponizavao, ja samo dajem misljenje koje je realno a koje je zasnovano i na cinjenicama..

Cinjenici da je Dzeko bio katastrofa protiv Argentine, Slovacke obje utakmice i Litvanije... Tu nema ni Navasa ni Silve ni Aguera ni Pelegrinija ni klanova nit ista..

Prvi put kad je nesto dobro uradio u Litvaniji to je rezultiralo golom.. A gdje je dotad bio ?

Pogledajte utakmice i recite mi da je dobro odigrao... Ne zanima me ni City nit iko. Da nije Dzeko presao tamo ne bih ih ni gledao osim mozda za derbije..

Eto ako za City imate razlog lose igre koliko god banalni neki bili nadjite mi razloge lose igre u reprezentaciji

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 nov 2013, 20:20

emir79 je napisao/la:
Johny je napisao/la:Najbolji igrac reprezentacije nije Dzeko to su Pjanic,Begovic i Spahic.
Ma kakvi, sveti Petar je sisao s´neba i zabio 10 golova za reprezentaciju.
Pa vjerujem da bi Adilovic protiv onih buranija ekipa uspio zabiti 5-6 komada.

U ovim kvalifikacija nije bio ni u top 5 igraca ekipe.

Nas najvazniji igrac je Pjanic a ujedno i najkvalitetniji ;)

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 25 nov 2013, 20:22

Nevjerovatno da pojedini jos smatraju da je Dzeko dovoljno kvalitetan za Citya, kad kazem dovoljno mislim na njihove ambicije.
Pa realno, nije to bio ni one prve polusezone kad je stigao.
Strasna pogreska u procijeni celinika MC-a.

I jedno pitanje?
Kojem klanu prpadaju Yaya, Kompani ili Nastasic?

emir_

Post Postao/la emir_ » 25 nov 2013, 20:24

Nema se tu šta pametovati, Edin treba preći u klub u kojem će igrati. Aguero i Negredo su jednostavno kompletniji napadači i u ovom trenutku u mnogo boljoj formi.
4-IN-A-ROW

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2013, 20:26

Johny je napisao/la:Nas najvazniji igrac je Pjanic a ujedno i najkvalitetniji ;)
Jedini igrač koji bi kod nas mogao dobiti titulu najvažnijeg je Emir Spahić i možda Asmir Begović, svi ostali su zamjenjivi. Vjerujem da će uskoro i Kolašinac biti među ovim dvojcem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 25 nov 2013, 20:29

Apsulutno se slazem za Spahica iako ga nevolim radi njegovog bahatog ponasanja vam terena. Jedini nas nezamjenjiv igrac i igrac koji daje vise za reprezentaciju nego sto zaista vrijedi.
Prije toga, Miske je bio ubijedljivo najvazniji igrac, dok je bio u formi.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 nov 2013, 20:31

Virtu4l je napisao/la:
Johny je napisao/la:Nas najvazniji igrac je Pjanic a ujedno i najkvalitetniji ;)
Jedini igrač koji bi kod nas mogao dobiti titulu najvažnijeg je Emir Spahić i možda Asmir Begović, svi ostali su zamjenjivi. Vjerujem da će uskoro i Kolašinac biti među ovim dvojcem.
Od onog silnog jada u veznom redu jedini igrac koji je ustvari sposoban kreirati nesta i gurnuti zavrsni pas.Kada se Pjanic markira ili ne igra, igra se svodi na izbij-nabij...

Spahic i Begovic su odma iza njega po vaznosti ali sama igra nevjerovatno trpi kada Pjanic nije u timu.Ovo posebno mislim kada je jaca ekipa u pitanju jer od Zahirovica i Medunjanina se ne moze ocekivati da nesta kreiraju dok se na Misketa ne mozes osloniti vise ni na terminu radi nejgove fizicke spreme.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Shogun i 56 gostiju.