I ovo je tačno. A zna se ko ga je tu postavio, nisam ja sigurno. To je najbolji dokaz ignorancije.Cartman je napisao/la:Dok je Hodgson trener, nema se tu sta puno trazit. Nije ni toliko vazno koji su igraci, taj ce igrat bunker svakako.
SP 2014 - Generalno
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: SP 2014 - Generalno
- Donnie Darko
- Kontakt:
Mene da je neko pito, rkao bih 20,25 miliona.Cartman je napisao/la:Yebo majku, nisam znao da ih ima toliko. Dosta ovih drzava ima vise stanovnika nego sto sam mislio. Ali ovaj Urugvaj je fenomen. Svaka cast momciluci.3. Nigerija – 173,6 milijuna

Ma računaju ba dijasporu ko i miDonnie Darko je napisao/la:Mene da je neko pito, rkao bih 20,25 miliona.Cartman je napisao/la:Yebo majku, nisam znao da ih ima toliko. Dosta ovih drzava ima vise stanovnika nego sto sam mislio. Ali ovaj Urugvaj je fenomen. Svaka cast momciluci.3. Nigerija – 173,6 milijuna170 miliona likova

Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Sigurno ciljas na to da bi trebali ograniciti broj stranih igraca. Ok, sa tim se mogu sloziti, imaju mozda malo previse stranaca, ali ti stranci su takodje donijeli neke dobre stvari u engleski fudbal. Bez stranaca bi liga bila dosta slabija, samim tim bi se manje ulagalo u fudbal i akademije. Od tih stranaca domaci igraci takodje mogu dosta nauciti.DukeOfWellington je napisao/la:Ovo zapravo najbolje govori koliko ti je priča deplasirana. Ko ovdje plače o čemu? Ovdje se diskutuje.calcio je napisao/la:Ti sa tom pateticnom pricom o napustenoj engleskoj reprezentaciji ispadas zato vrlo inteligentan.
Pa imaju u drzavi neke od najboljih i najbogatijih fudbalskih akademija na svijetu, treba da ih zalimo?
Moja priča nije patetična i prije svega nije izvorno moja priča, to je priča s kojom se slaže svako ozbiljan kada se govori o ovoj temi. FA je žrtvovao uspjeh reprezentacije zarad novca koji zarađuje kroz vašer zvani PL i o tome sam detaljno na ovom forumu pisao barem pet puta. I to je tako.
Evo neko poredjenje sa drugim ligama. EPL ima 69% stranih igraca. Od jacih liga najblizi su im portugalska liga sa 55%, Serie A sa 54%, ruska liga sa 52%, belgijska liga sa 49%, francuska sa 46%, Bundesliga sa 45%.
Vidimo da su englezi malo pretjerali iako se broj stranaca i u drugim ligama povecava. Ali ne vidim da to nesto posebno utice na njihove reprezentacije. Eto Belgija na primjer, imaju dosta slabiju ligu od engleske, pola igraca iz te lige su im stranci, a reprezentacija im je mozda i najjaca u zadnjih.. ko zna koliko godina.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Utiče itekako.
Vidiš, broj stranaca ne otkriva pravu sliku, tu nije osnovna razlika. Problem je taj što najbolji stranci idu upravo u Englesku jer se tamo najbolje plaća. Nećeš u Njemačkoj vidjet neki klub u kojem 3 ili 4 glavna igrača nisu Nijemci. U Engleskoj ćeš teško vidjet klub u kojem okosnicu čine Englezi. Znači liga je isključivo servis svojoj kvaliteti i enormnim zaradama, a nikako reprezentaciji i uspjehu iste. Premier League bi radi toga trebala da ima manje stranaca nego bilo koja druga liga, a nikako više njih. Trebalo bi uvesti i određene restrikcije vezano za godine. Naravno da bi uvođenjem takvih i sličnih restrikcija liga izgubila na kvalitetu, ali postavlja se pitanje da li neko želi da raštima već odlično uhodanu mašinu za proizvodnju novca radi reprezentacije? Izgleda da ne želi. I to je to. Zato Engleska nije ono što realno ima kapacitet da bude.
Vidiš, broj stranaca ne otkriva pravu sliku, tu nije osnovna razlika. Problem je taj što najbolji stranci idu upravo u Englesku jer se tamo najbolje plaća. Nećeš u Njemačkoj vidjet neki klub u kojem 3 ili 4 glavna igrača nisu Nijemci. U Engleskoj ćeš teško vidjet klub u kojem okosnicu čine Englezi. Znači liga je isključivo servis svojoj kvaliteti i enormnim zaradama, a nikako reprezentaciji i uspjehu iste. Premier League bi radi toga trebala da ima manje stranaca nego bilo koja druga liga, a nikako više njih. Trebalo bi uvesti i određene restrikcije vezano za godine. Naravno da bi uvođenjem takvih i sličnih restrikcija liga izgubila na kvalitetu, ali postavlja se pitanje da li neko želi da raštima već odlično uhodanu mašinu za proizvodnju novca radi reprezentacije? Izgleda da ne želi. I to je to. Zato Engleska nije ono što realno ima kapacitet da bude.
Duke, u jednome nemaš pravo, Urugvaj je velika reprezentacija. Oni su sa svojih tri miliona stanovnika svjetsko čudo. Pet puta u polufinalu, od toga dvije titule, takav bilans nema ni Argentina.DukeOfWellington je napisao/la:@Monolog
A sad, pričaš kad ti šta odgovara. Kako to da Nijemci nisu svrstani među najveće gubitnike nakon 1996. ako se uzmu u obzir njihovi rezultati, nego su eto veliki iako od tad nisu osvojili ništa. Kako su to oni naučili iz svog neuspjeha? Tako što su i u narednih 10 godina nastavili da ne uspijevaju na isti način? Po tvojim argumentima ni Njemačka nije velika reprezentacija, a jeste itekako. Da su Englezi uhvatili finale i izgubili to bi tebi danas bio argument protiv, a kad je u pitanju Italija onda ti je to argument za.
Radi se o tome da se veliki postaje decenijama, to znači da si zapažen na svakom mogućem prvenstvu, a i da si zapažen čak i kad nisi tamo. Imaš dvostrukog svjetskog prvaka Urugvaj čije neigranje na SP u Njemačkoj uopšte nije bila neka priča. Danas rijetko ko Urugvaj smatra velikom reprezentacijom u rangu Njemačke ili Engleske, što ti je klasični dokaz da samo titule ne čine neku reprezentaciju velikom i da je puno više u igri. Titule ili nedostatak istih čine neku reprezentaciju uspješnom ili neuspješnom, a samo djelimično velikom ili ne tako velikom.
Recimo o Norveškoj niko ni ne raspravlja da li je velika reprezentacija ili nije. Da ja dođem sad i kažem da jeste zatekli bi me isključivo smajlijiili
. Dakle o tome niko ne bi ni raspravljao. Dok s druge strane postovi tebe i CF-a zapravo najbolje potvrđuju veličinu i važnost Engleske reprezentacije, sturiste se da pokažete kako nešto što jest zapravo nije. Nema boljeg dokaza od toga.
Čuj onog Engleska ni površinom nije velika zemljaKakav je to uopšte argument za ovu priču. Nije ni Njemačka velika zemlja u svjetskim okvirima, Španija ima manje stanovnika od Engleske, itd. Nemam pojma kakve ovo veze ima sa bilo čim. Engleska (i kasnije UK) je vijekovima svjetska velesila u svemu i vojno i politički i ekonomski i u muzici i u sportu i njena mala površina zapravo joj ide u prilog da se čudiš kako jedna tako mala zemlja postiže sve ovo.
Naravno da su Brazil, Njemačka i Italija superveliki, tj big-three, ali Urusi su odmah tu iza uz još par njih.
Englezi su izmislili fudal, tamo se jako puno toga vrti oko fudbala, ali ja bi njih svrstao u poseban koš, Oni možda u velikom broju žive za fudbal, ali previše su neuspješni na svjetskoj sceni da bi ih se moglo izravnati sa ova tri monstruma.
Ispada Argentina najgora ikad.amer991 je napisao/la:Argentina je jedna smijurija od reprezentacije koja dobro kotira samo u napadu,a u veznom igra Maxi Rodriguez koji je davno rekao svoje,Ever Banega jedna flopčina,pa onda imaju na klupi Lucasa Bigliu jos jednog nedovoljno kvalitetnog igrača za ovakav tim. Da ne pricam o katastrofalnoj odbrani,koja je jedino dobra kad Mascherano igra stopera.
Zabaleta prosle sezone bio 3x bolji,Rojo jos jedan anonimus,Garay vjecni talenat od kojeg nista nije bilo.
Nije ni pocelo,a vec su se suci poceli spominjat.Neutral je napisao/la:Samo da suci ne počnu navlačiti previše domaćinu prvenstva.
Spominju se na vrijeme, baš kao i svaki put nakon sramote u Aziji 

Zanimljiv i dobar post. Mislim da si u pravu u vezi ovoga da ne zele zrtvovat kvalitet PL radi repke. Meni se cini da vecina Engleza stavlja klub ispred reprezentacije. A i medijima, koji su vrlo mocni u Engleskoj, vise odgovara jaka liga, nego jaka reprezentacija. Tu je i veliki broj stranih navijaca klubova iz PL, koje boli qurac za Englesku reprezentaciju. I ja sam u toj kategoriji.DukeOfWellington je napisao/la:Utiče itekako.

Ova slika mi uvijek padne na pamet kad se o ovome prica:

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ono 2002. ili?Neutral je napisao/la:Spominju se na vrijeme, baš kao i svaki put nakon sramote u Aziji
da,sigurno na to misli, kad se sjetim kako je tad bila zakinuta Španija protiv Koreje,ili Turska protiv Brazila,pa cak ako me sjecaje sluzi i Italija protiv KorejeSiamoNoi je napisao/la:Ono 2002. ili?Neutral je napisao/la:Spominju se na vrijeme, baš kao i svaki put nakon sramote u Aziji

Bilo je i 2010.kontroverzi,bit će i iduće godine sigurno tako da o sucima nema smisla raspravljat previse i spominjat ih.Greške se dešavaju.Ovdje se na pojedinim dijelovima foruma nakon svake utakmice samo o tome govori.SP je za uživanje u nogometu i svemu ostalom što ide uz to tih mjesec dana i ono vrijeme prije samog turnira,a kad vidim da se o sucima krene odmah mi muka bude.
A to da suci navlače domaćinu na velikim natjecanjima je sigurno iznimka,a ne pravilo.Znam da se uoči svakog prvenstva govori o tome,a na kraju takve situacije stvarno rijetko vidimo.
A to da suci navlače domaćinu na velikim natjecanjima je sigurno iznimka,a ne pravilo.Znam da se uoči svakog prvenstva govori o tome,a na kraju takve situacije stvarno rijetko vidimo.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sve to stoji, ali meni United bez engleske kičme nije United. To mi dođe kao izgubljeni identitet. Vjerujem da ima navijača svih klubova koji misle ovo o svojim klubovima, ali cijenim da ima i onih koji ne misle tako, poput tebe.Cartman je napisao/la: Zanimljiv i dobar post. Mislim da si u pravu u vezi ovoga da ne zele zrtvovat kvalitet PL radi repke. Meni se cini da vecina Engleza stavlja klub ispred reprezentacije. A i medijima, koji su vrlo mocni u Engleskoj, vise odgovara jaka liga, nego jaka reprezentacija. Tu je i veliki broj stranih navijaca klubova iz PL, koje boli qurac za Englesku reprezentaciju. I ja sam u toj kategoriji.![]()
Ova slika mi uvijek padne na pamet kad se o ovome prica:
i sad protiv njemačkeamer991 je napisao/la:da,sigurno na to misli, kad se sjetim kako je tad bila zakinuta Španija protiv Koreje,ili Turska protiv Brazila,pa cak ako me sjecaje sluzi i Italija protiv KorejeSiamoNoi je napisao/la:Ono 2002. ili?Neutral je napisao/la:Spominju se na vrijeme, baš kao i svaki put nakon sramote u Aziji
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Ove Svabe sa foruma coporativno dosle da glasaju da osvajaju. Ja bar 5-6 reprezentacija ispred njih vidim.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Greivis je napisao/la:Ove Svabe sa foruma coporativno dosle da glasaju da osvajaju. Ja bar 5-6 reprezentacija ispred njih vidim.

ja bi njih da se igra u evropi stavio na prvo mjesto, u južnoj americi ne, ali 5-6 prije njih staviti nije realno- 2-3 jeste, teoretski 4!
ali što jes jes, ovako dobri nisu bili od 1990-te, a ovakav fudbal nisu igrali još nikada, ovo je prvi puta u istoriji da su Švabe gledljive
- Goalgetter
- Kontakt:
Spanija, Brazil, dalje?Greivis je napisao/la:Ove Svabe sa foruma coporativno dosle da glasaju da osvajaju. Ja bar 5-6 reprezentacija ispred njih vidim.
Mozda samo jos Italija, koja je problematican protivnik za Njemce.
Briši. 

Zadnja izmjena: Claus, dana/u 25 nov 2013, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.