Safet Sušić - Pape

obagol
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la obagol » 24 nov 2013, 09:55

velez_mostar je napisao/la:Kad vidis kako se Susic podrzava bude ti jasno zasto je ova bagra na politickoj sceni u BiH...sve sami neandertalci, ali iz mandata u mandat dobiju podrsku slijepih ovcica.

Steta sto na SP necemo imati kvalitetnog strucnjaka koji bi mogao i velikoj reprezentaciji pomutiti racune, ovako smo osudjeni da gledamo u ekipi dizelase koje Susic ne smije dotaknuti, prvenstveno mislim na Misimovica koji je predebeo, i prespor da igra moderan nogomet.

A zašto ne podržavati čovjeka koji je sa reprezentacijom ostvario najveći uspjeh u historiji BH fudbala? Prije su selektori gradili autoritet na našim najboljim igračima i tjerali ih iz reprezentacije pa smo svi vidjeli gdje nas je to vodilo.

Još možete misliti kakav je Pape stručnjak kad sa igračima kao što je Vršajević, koji je najgori igrač u historiji repke, Džeko - šetač, Misimović koji je predebeo, Ibišević koji ne zna centrirati i koji je penaldžija, Pjanić koji je premekan i boji se duela, Bičakčić i Zukanović koji su prespori, itd osvoji prvo mjesto u grupi gdje smo realno imali 2 jače reprezentacije od nas. Football Menager vam je pomutio mozgove pa mislite da je smak svijeta ako izgubimo protiv Argentine 2:0 i to što smo igrali nakon samo 2 dana provedena na drugom kontinentu sa vremenskom razlikom od 7 sati. Jeste li to uzeli u razmatranje prilikom vaše stručne analize? Pogledajte malo koga je Argentina tukla u zadnje vrijeme (Njemačka, Italija, Španija...). Ova situacija sa nogometnom reprezentacijom je najbolji pokazatelj zašto nikad nećemo biti prava sportska nacija.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 10:02

Mah, Velezu Susic predstavlja problem jer zbog njega Vaha nikako da dobije priliku ...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 10:35

velez_mostar je napisao/la:Kad vidis kako se Susic podrzava bude ti jasno zasto je ova bagra na politickoj sceni u BiH...sve sami neandertalci, ali iz mandata u mandat dobiju podrsku slijepih ovcica.

Steta sto na SP necemo imati kvalitetnog strucnjaka koji bi mogao i velikoj reprezentaciji pomutiti racune, ovako smo osudjeni da gledamo u ekipi dizelase koje Susic ne smije dotaknuti, prvenstveno mislim na Misimovica koji je predebeo, i prespor da igra moderan nogomet.
Potpis :!:
Samo se ne bih slozio za Misketa, sam miske na terenu nama treba, ali sa Medunjaninom, Pjanicem to je igrac manje...
Grcka je pala zato sto je Miske imao ulogu koja mu pripada...Treba neko ko ce drzati loptu, dok se krila i napadaci rasporede u napadu...A Miske je mozda i no1 u Evropi u tom segmentu igre... ;)

Kada Safet bude uvidio da se mora sa bagrom ovako...
[youtube][/youtube]
I kad ga ne bude ustolicio ovaj "vaginalni sekret":
slika
Bice od Saje nesto...
Ovako nam je cekat kad ce Miske pogoditi Dzeku u obrvu ili Hajrovic poslati torpedo...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

RvPersie
Kontakt:

Post Postao/la RvPersie » 24 nov 2013, 12:56

gringobih je napisao/la:

Samo se ne bih slozio za Misketa, sam miske na terenu nama treba, ali sa Medunjaninom, Pjanicem to je igrac manje...
Grcka je pala zato sto je Miske imao ulogu koja mu pripada...Treba neko ko ce drzati loptu, dok se krila i napadaci rasporede u napadu...A Miske je mozda i no1 u Evropi u tom segmentu igre... ;)

[youtube][/youtube]
slika
Bice od Saje nesto...
Ovako nam je cekat kad ce Miske pogoditi Dzeku u obrvu ili Hajrovic poslati torpedo...
Šta je Miske no1 u Europi ?? A igra u Kini. Čovjek je bio jedan od TOP20 igrača na svojoj poziciji ( nekad ) dok je igrao u Bundesligi. A danas nije ni blizu. Mada je on je JOŠ UVIJEK jako koristan igrač za Bosnu. Koji nebi trebao da igra svih 90 min. I koliko je on god jak na lopti i ima dobre asistencije toliko je on spor odnosno trom. Da nije tako nebi igrao u Kini, jasno ko dan.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 nov 2013, 13:48

RvPersie je napisao/la:
gringobih je napisao/la:

[youtube][/youtube]
slika
Bice od Saje nesto...
Šta je Miske no1 u Europi ?? A igra u Kini. Čovjek je bio jedan od TOP20 igrača na svojoj poziciji ( nekad ) dok je igrao u Bundesligi. A danas nije ni blizu. Mada je on je JOŠ UVIJEK jako koristan igrač za Bosnu. Koji nebi trebao da igra svih 90 min. I koliko je on god jak na lopti i ima dobre asistencije toliko je on spor odnosno trom. Da nije tako nebi igrao u Kini, jasno ko dan.
Pusti trolla, ne vjerujem da on zna ni gdje Miske igra. Njemu bi Zvjezdan igr'o 90 minuta taman da dođe na štakama. Za Pjanića i Hajrovića ima vremena, biće glavni kad uđu u Misimovićeve godine, inače najplodnije godine nogometaša. ;)

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 24 nov 2013, 14:55

JaSamOpet je napisao/la:

bravo za post .
VELEZ za razliku od politicara Susis je uradio nesto veliko odve nas na SP direktno,a to direktno nije mogao garantovati ni jedan trener,sa obzirom da Grci nisu imali kiks,ja garantujem da nas niko nebi direktno odveo,a to sto si ti licemjer pa njega sa politicarima poredis pokazuje da pojma nemas,i kao igrac i kao trener je odlican zato krepajte od muke,i Srbija i jos neki debotanti su dozivjeli krah na svjetskom,jedan Halilhodzic je unistio Obali Bjelokosti nista nije napravio sa njima a repka dream team,i kazes za SP realno nama da nas vodi Murinjo svaki bod na svjetskom je uspijeh,za razliku od Vahe koji hoce milione da vodi svoju drzavu Pape nije takav,i Halilhodzic vodjenjem Obale Bjelokosti pokazao je da pojma nema,takodje i sa ovim Alzirom se obrukao na africkom kupu a mi smo kao sila da nas vode neki vrhunski treneri kao Murinjo haha saberi se malo nemamo mi te pare sinko

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 nov 2013, 17:01

Ovi nasi kontrasi, lafo intelektualci, stvarno ne znaju napisati post a da ne bace koji prostakluk na selektora ili na pola drzave. Sirovine koje su procitale par knjiga i umislile da su becka gospoda, klasa iznad nas balkanskih seljaka. Pokondirene tikve.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 nov 2013, 20:27

Nije Susic odveo nas na zavrsnicu nego igraci.

Recite mi neki genijalan potez Susica ili takticku zamisao koja je bila vidljiva u posljednjim utakmicama a koja je bila na neki nacin odlucujuca. NIsmo mi otisli zahvaljujuci Susicu nego unatoc Susicu. A zahvaljujuci lakoj grupi i dobrim igracima.

Svaki put kada se ponadam da ces covjek popraviti neke stvari do Brazila. Uraditi ono sto treba da uradi samo se sjetim one utakmice u Parizu i stavljanje na go Hasagica. Ja mislim da je to bio jedan od najvecih trenerskih promasaj od svih koje sam vidio u zivotu. U odlucujucoj utakmici staviti rovitog golmana protiv Francuza i riskirati sav znoj i trud koji je cijela nacija ulozila da se plasiramo. Takve sanse nam ce nam se desavati jednom u 20 godina.

To mi je formula kako Pape donosi odluke trenerske. Koliko tu ima razuma i profesionalnosti.

SLicna je odluka bila i drzanje Hajrovica na klupi u Slovackoj.

Nazalost to nas ceka i u Brazilu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 20:33

Claus je napisao/la:Pusti trolla, ne vjerujem da on zna ni gdje Miske igra. Njemu bi Zvjezdan igr'o 90 minuta taman da dođe na štakama. Za Pjanića i Hajrovića ima vremena, biće glavni kad uđu u Misimovićeve godine, inače najplodnije godine nogometaša. ;)
Trol ti ga zatrola nekom ;)
Igra Miske u Romi :lol: Troll :lol:
Divna je ta nasa nada koja u 40 utakmica nije ni asistenciju imala u vaznoj tekmi a ne da dadne gol kad gori...

Braco manje mekteba vise skole i imat cemo duze glavu na vratu...

A ovi pitarski intelektualci poput Calci@ me uvijek fasciniraju...
Usketova raja :mrgreen:
kimbo je napisao/la:NIsmo mi otisli zahvaljujuci Susicu nego unatoc Susicu.
Recenica mjeseca...
Sve je zivo radio da nas unisti u ove 4 godine, jednostavno previse je bilo nelogicnosti da bi ih mogli nazvati slucajnim...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 20:47

Strpite se malo, djecaci. Otici ce i Susic jednog dana, mozda vec nakon Brazila. Eh, ne mogu docekati imenovanje novog selektora ... Bice lijepo gledati da li ce biti "zbog" ili "unatoc" ...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 20:52

samson je napisao/la:Strpite se malo, djecaci. Otici ce i Susic jednog dana, mozda vec nakon Brazila. Eh, ne mogu docekati imenovanje novog selektora ... Bice lijepo gledati da li ce biti "zbog" ili "unatoc" ...
Jedno je jasno nece ga Uske postaviti za selektora...Taman da je iz Mongolije u prednosti je pred Usketovim frendovima... 8-)

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 24 nov 2013, 20:55

kimbo je napisao/la:Nije Susic odveo nas na zavrsnicu nego igraci.

Recite mi neki genijalan potez Susica ili takticku zamisao koja je bila vidljiva u posljednjim utakmicama a koja je bila na neki nacin odlucujuca. NIsmo mi otisli zahvaljujuci Susicu nego unatoc Susicu. A zahvaljujuci lakoj grupi i dobrim igracima.

Svaki put kada se ponadam da ces covjek popraviti neke stvari do Brazila. Uraditi ono sto treba da uradi samo se sjetim one utakmice u Parizu i stavljanje na go Hasagica. Ja mislim da je to bio jedan od najvecih trenerskih promasaj od svih koje sam vidio u zivotu. U odlucujucoj utakmici staviti rovitog golmana protiv Francuza i riskirati sav znoj i trud koji je cijela nacija ulozila da se plasiramo. Takve sanse nam ce nam se desavati jednom u 20 godina.

To mi je formula kako Pape donosi odluke trenerske. Koliko tu ima razuma i profesionalnosti.

BUAHAHHAHA znaci kad dobijamo i deremo do igraca je a kad gubimo do Susica je :lol: KJazes da ti kazem neki genijalan potez Susica,pa genijalan je potez svaka pobjeda a bilo je i onih od 5-0 i 7-0,genijalno je to da nas je direktno odveo,genijalno je i to da je drzao Hajrovica na klupi,ubaci ga i ovaj odma zabije eto to ti je to

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 nov 2013, 20:57

gringobih je napisao/la:
samson je napisao/la:Strpite se malo, djecaci. Otici ce i Susic jednog dana, mozda vec nakon Brazila. Eh, ne mogu docekati imenovanje novog selektora ... Bice lijepo gledati da li ce biti "zbog" ili "unatoc" ...
Jedno je jasno nece ga Uske postaviti za selektora...Taman da je iz Mongolije u prednosti je pred Usketovim frendovima... 8-)
uske ga postavio a ivica ga podrzava u svemu znaci ako nevalja uske nevalja ni ivica...samo ti valjas i znas njihov posao a blejis po cijeli dan na forumu toliko si strucan :?

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 21:01

bacelonafan je napisao/la:

BUAHAHHAHA znaci kad dobijamo i deremo do igraca je a kad gubimo do Susica je :lol: KJazes da ti kazem neki genijalan potez Susica,pa genijalan je potez svaka pobjeda a bilo je i onih od 5-0 i 7-0,genijalno je to da nas je direktno odveo,genijalno je i to da je drzao Hajrovica na klupi,ubaci ga i ovaj odma zabije eto to ti je to

I ja sam primjetio primjenu tih strucnih teza onako kako im pase. Safet bi morao Ciri turbe dici za Svoj plasman na prvenstvo ...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 21:02

bacelonafan je napisao/la:

Koga to bolan mi deremo??? Trtorice, Vucije jame, Grmec...
Grcku je pobijedio Magath, ali zahvaljujuci sreci pa je Pjanic bio povrijedjen, inace maken bi nas kostao u postavci(istjeraj igrace na teren) maga, to je 100%...
A o Slovacima, Litvancima zaista ne bih trosio rijeci...I Sasa Matic je sve vidio...

Kad se samo sjetim Kosmodiska :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 24 nov 2013, 21:04, ukupno mijenjano 2 puta.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 21:03

gringobih je napisao/la:
Totalno glupa izjava ... Whatever ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 nov 2013, 21:06

Gringo ne odustaje od svoga ... Uske, talovi, menadzerski ugovori, Sead, Cocalic, Barbarez. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 nov 2013, 21:08

Susic je jedini trener na svijetu koji se kritikuje kada njegova izmjena rijesi utakmicu. Mislim na Slovacku i Hajrovica.
Ovo je stvarno fenomen. :mrgreen:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 21:17

Elegant je napisao/la:Gringo ne odustaje od svoga ... Uske, talovi, menadzerski ugovori, Sead, Cocalic, Barbarez. :lol:
Ovo vas boli 8-)

Safet Sušić usprotivio se suspenziji Muniba Ušanovića

Autor: ****
Datum: 2011-05-05 00:00:00
Ušanović je dio moje ekipe, isto kao Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica i nisu ga smjeli suspendirati iza mojih leđa, izjavio je Sušić.
Komitet za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH suspendovao je jučer bivšeg generalnog sekretara Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se vodi protiv njih pred Sudom BiH.

Prema nekim informacijama, na suspenziji su insistirali FIFA i UEFA, odnosno njihovi emisari Marsel Benz i Eva Pasquier, koji su u prethodna dva dana bili u Sarajevu i sastali se s članovima Komiteta.

Prvu reakciju na ovu vijest dao je selektor fudbalske A reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je vrlo brzo saznao za zaključke jučerašnjeg sastanka, naročito onaj koji se tiče suspenzije njegovog saradnika Muniba Ušanovića, koji je do sada obavljao dužnost sekretara za reprezentativne selekcije.

Nije uredu da se odluke o mojim saradnicima donose bez mog znanja. Očito su neki ljudi iz Komiteta pogrešno shvatili uloge koje su im dodijeljene. Ušanović je dio moje ekipe, isto kao Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica i nisu ga smjeli suspendirati iza mojih leđa“, izjavio je Sušić za Avaz dodavši:

“S Ušanovićem nemam nikakav odnos van posla niti s njim imam bilo kakve kombinacije, ali mi je po dolasku na mjesto selektora dao dosta korisnih informacija o fudbalerima. S njim nisam imao nikakvih problema. Ne interesuje me to šta je bilo ranije i kakve su direktive iz FIFA i UEFA. On je dio mog tima. Na ovome ne može ostati“.

Nije selektor bio nezadovoljan samo zbog suspenzije Ušanovića nego i zato što ga niko iz Saveza već sedmicama ne zove da ga informiše o tome šta se dešava. Sušić sljedeće sedmice dolazi u Sarajevo da priprema spisak za kvalifikacionu utakmicu s Rumunijom, a da ne zna ima li ikakvih pomaka s aktivnostima u vezi s ukidanjem suspenzije.

“Generalni sekretar Jasmin Baković nije me u stanju nazvati već mjesec. Ja, kao selektor, nemam pojma šta se dešava. Nisam ja taj koji njega treba zvati i pitati šta je bilo u Beču. Valjda bi on sam mogao nazvati i informirati me o tome. U Sarajevo dolazim sljedeće sedmice i vjerovatno ću imati mnogo toga da kažem“, ljutito je govorio naš selektor.

Baković je bio iznenađen izjavama Safeta Sušića.

“Nema potrebe da sa selektorom polemiziram preko medija. Sve ćemo nesuglasice riješiti u neposrednom kontaktu. Ipak, moram reći da sam u nekoliko navrata pokušavao nazvati Sušića, ali se on nije javljao na telefon. Prema selektoru sam uvijek imao poštovanja i imat ću ga i dalje, a drugo je pitanje ima li ga on prema meni. A kada je riječ o Ušanoviću, volio bih kada bi se Sušić obratio predsjedniku Komiteta Ivici Osimu i rekao mu šta mu smeta, jer je to odluka Komiteta, a ne moja
“, naglasio je Baković.

http://****.ba/vijest/18930" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 24 nov 2013, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 nov 2013, 21:21

calcio je napisao/la:Susic je jedini trener na svijetu koji se kritikuje kada njegova izmjena rijesi utakmicu. Mislim na Slovacku i Hajrovica.
Ovo je stvarno fenomen. :mrgreen:
To je bio potez desperatnog covjeka i najmanje 20 minuta preskasno odradjen. Ubacuje igraca koji je inace i trebao da pocne utakmicu.

Jos da dodam kako je novinarska narav pogana , ulizivacka i savitljiva. Sve da bi prisli sto blize savezu treneru i dobili to mjesto u avionu sto blize izvoru. Nasi novinari me podsjecaju na one americke novinare u irackom ratu. Vise i ne znas ko je nvinar a ko clan vodstva ekipe. Million likova oko kamere i u avionu. I svi se grle. Nijednog kritickog osvrta na taktiku i izbor igraca.

Najobjektivnij tekst napisa covjek na indexu i svaka mu cast iance ne dajem pet para za taj sajt al je tip ubo. I to je najkonstruktivniji tekst koji je objavljen o Safetu u posljednje vrijeme.

Al svi ovi Bosanski uzlizivaci cekaju kada bude ponor u Brazilu i kada Pape bude prosli da ga crne. Onda ce da ga gaze tekstovima.

Ne gospodo sada je vrijeme da se pise o nekim stvarima i stisne i Edin i Miske i Susic .. izvori neprofesionalizma u nasoj repci.

Jedan se zapustio +10 kila , drugi kasni na odlucujuce utakmice i setka, treci pravi sebi situaciju za poslije repke. Saradjuje sa menadzerima ono koliko mu situacija dozvoljava.

Da me ebi krivo shvatili Edinu treba bistu postaviti na sred Sarajeva za sve sto je uradio za domovinu , Misketu odma mjesto u savezu osigurati uz Rahimica. Imaju zasluge . Al neke stvari se moraju popraviti. Jer ovo nam je historijska sansa. Sad cemo biti u zavrsnici i ko zna kada vise.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 24 nov 2013, 21:31, ukupno mijenjano 2 puta.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.