Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Citizen-X
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Citizen-X » 25 dec 2009, 20:19

LIvada je napisao/la:jel bilo ovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Ybo te :shock: Ovo je zesca dijagnoza...

Kakva tuga ybote. Tuga i zalost.... Ovo da nije zalosno bilo bi smijesno... Nemam rijeci. Ali iznenadjen nisam...
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 dec 2009, 20:25

ambrozija je napisao/la:Loptice jesi li kusala da slobodno vrijeme provodis sa barbikama, ocigledno da ce to biti korisnije i za teba a i za nas . ;)
:mrgreen: Oplakah :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 25 dec 2009, 21:40

Zašto burazu imaš ti nekih problema ambrozija daj bogati napiši nešto pametno nemoj mi tih fazona .
Tuga i jad ovdje bolan gadi mi se ti uzmi kena ja ću barbiku može ?
Forum banana od ovakvih bisera.Tema je savez .
Pozz!
Fi hajati.
GO Bosno.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 dec 2009, 19:47

Sutra je utorak -hoćemo li slavit ili tugovat joj šta će bit ? ;)
Nek kažu pa nek idu , na praznike novogodišnje da ih ne gledamo i ne slušamo par dana :twisted:

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 28 dec 2009, 20:01

Citizen-X je napisao/la:
LIvada je napisao/la:jel bilo ovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Ybo te :shock: Ovo je zesca dijagnoza...

Kakva tuga ybote. Tuga i zalost.... Ovo da nije zalosno bilo bi smijesno... ..Nemam rijeci. Ali iznenadjen nisam.
slika
Ovo je zalosno :shock:
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 05 jan 2010, 16:12

NOGOMETNI savez BiH mogao bi ostati bez svoje zgrade zbog dugovanja Poreznoj upravi Federacije. PUFBiH zgradu će dati na aukciju.

Od četvrtka je blokiran račun Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog neispunjenih poreznih obveza u ukupnom iznosu od 805 652 KM. Savez je bio upozoren na neredovito izvršavanje poreznih obveza i Porezna uprava najavila je poduzimanje prinudnih mjera, blokada računa i naplata duga od novčanih sredstava poreznog obveznika, pljnidbi te prodaji imovine, a sve radi naplate dužnih poreznih obaveza, piše Oslobođenje.ba.

Za danas je najavljen dolazak novog izbornika Safeta Sušića u sjedište Saveza, a u sljedećih nekoliko dana trebao bi potpisati ugovor koji N/FSBiHneće moći ispuniti s obzirom na blokadu računa. Upitno je i kako će se organizirati bilo kakvo okupljanje reprezentativaca kad Savez ne može platiti avionske karte igračima koji igraju u inozemstvu. U veljači bi BiH trebala biti domaćin kvalifikacijskim utakmicama za U-17 reprezentacije, a sada je i to postalo upitno.

Novac otišao Ćiri?

Sporazum o reprogramiranju dugova između N/FSBiH i Porezne uprave potpisan je krajem 2008. na inzistiranje UEFA-e i FIFA-e. Savez je trebao u narednih pet godina u mjesečnim ratama po 55 000 KM isplatiti dug od 2,8 milijuna KM. Zbog neredovitih isplata Porezna uprava je raskinula ugovor, a stanje na računu Svaza sada je nula.

Pošto je priljev novca na račun Saveza slab u posljednje vrijeme, PUFBiH bliže je opciji da proda zgradu u Ferhadiji gdje se nalaze prostorije Saveza, jer nema drugog načina da dođe do novca.

Nema objašnjenja zašto rate nisu bile redovno uplaćivane niti gdje je nestao sav novac koji je Savez uprihodio tijekom kvalifikacijskog ciklusa kada su tribine na domaćim utakmicama bile popunjene do posljednjeg mjesta. Komisija za propise N/FSBiH zaključila je kako je ugovor s Ćirom Blaževićem bio štetan za Savez i kako je velik dio novca izgubljen zbog angažmana "trenera svih trenera".

i n de x . hr

Ostane li Savez bez svoje zgrade, bit će to presedan u nogometnom svijetu jer nikad do sada niti jedna članica UEFA-e ili Fifa-e nije bankrotirala niti ostala bez svoje imovine.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 05 jan 2010, 16:16

Ma ja sad i Ćiro im kriv on sve pokro i odnio u Kinu da podijeli malo ,informacija zatuplivanje naroda :roll: Sirotinja je on pa mu treba ,mislim nemam komentara.
Fi hajati.
GO Bosno.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 05 jan 2010, 16:46

Ma sve su to šuplje, sve prebacuju na druge a neće na sebe ništa... :( Žalosnoje kako misle da više narod glup i da ih ne kontaju... Ne znam....
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 05 jan 2010, 17:26

"Nema objašnjenja zašto rate nisu bile redovno uplaćivane niti gdje je nestao sav novac koji je Savez uprihodio tijekom kvalifikacijskog ciklusa kada su tribine na domaćim utakmicama bile popunjene do posljednjeg mjesta."

- Ova mi je rečenica najjača! Gdje su pare nestale? Ali se prave ludi jao jao :lol:

Komisija za propise N/FSBiH zaključila je kako je ugovor s Ćirom Blaževićem bio štetan za Savez i kako je velik dio novca izgubljen zbog angažmana "trenera svih trenera"

- Naravno da vam je bio štetan ugovor kad vas je čovjek preveo žedne preko vode, čak 70% sponzorskog novca selektoru :roll: ali vala nije mi žao što su njemu otišle pare sve dok nije vama u džep. I kada su skontali da im je onih 30% od sponzorskih ugovora malo, tj. kada su ih brzo potrošili, s*ebali i nestalo im para, onda su došli do zaključka da ugovor nije ni valjao i da su malo zaradili. Hej možete li vi ovo zamisliti? :lol: To ti je kada si na pogrešnom mjestu i radiš posao o kojem veze nemaš. Ugovore za koje su mogli dignuti primjer 500 000 eura oni su davali za 50 000, ni u krađi nisu bili sposobni :oops: :mrgreen:

što više, nikada nisu znali iskoristiti dodatne beneficije gdje su još više mogli zaraditi, ovaj pokrasti sebi u džepove. Umjesto da je BiH puna fan shopova gdje se mogu kupiti orginalni dresovi, trenerke, jakne, šalovi, zastave, i razne sitinice, oni ni tu dodatnu opciju nisu iskoristili. To je u svakoj normalnoj zemlji normalno i na tome se zarađuje novac masovno (koji ide u kasu saveza), no neee, njima je to špansko selo. To je to kada je i sa LEGEA firmom ugovor na-vrat, na-nos pa je ovo sada postalo teško izvodivo. Eto ko nam je na čelu saveza, ni u potpunoj krađi nisu snalažljivi :lol:

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 05 jan 2010, 17:38

Sad će Munib opet reći da on ima sve uplatnice i da je to neko drugi pogriješio i bla bla bla....

Biće još prljavog veša otkriveno, nažalost to se može odraziti na stanje i među igračima i onda će biti svašta.

Sramota

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 05 jan 2010, 17:44

:roll: BOŽE POMOZI :roll:
× Plava krv ispod koze ×

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 05 jan 2010, 17:48

Lijepa dobrodošlica ,bujrum za Safeta .Prvi dan i turbo vijest masallah :roll: .Još slika na sarajevu x portalu piju kafu on i Munib, a gore u kutu piše RESPECT kao fifi reklama ;)
Prejadno a tuge i jadi moja braćo :roll:

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 05 jan 2010, 17:50

bambina je napisao/la:Lijepa dobrodošlica ,bujrum za Safeta .Prvi dan i turbo vijest masallah :roll: .Još slika na sarajevu x portalu piju kafu on i Munib, a gore u kutu piše RESPECT kao fifi reklama ;)
Prejadno a tuge i jadi moja braćo :roll:
Ma on je jos jedna kriza u NASEM NAZOVIMO ''SAVEZU'' :mrgreen:

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 07 jan 2010, 20:19

Ćiro im odgovorio nije ostao dužan savezu ni Munibu
Ovo je izdaja kaže on ,svašta ovo nije očekivao :roll:
Fi hajati.
GO Bosno.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jan 2010, 21:11

Ne da branim savez, ali nije ovo prvi put da neko optuzuje Ciru za kradju para.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jan 2010, 21:22

Zasto kradju para?
Pa oni su mu dali ugovor, ne ja ili ti. I sada kao im je taj ugovor bio stetan, kao da im ga je neko drugi nametnuo. Koliko znam da su zahvaljujuci Ciri deblokirani novci sa strane UEFAe ili FIFAe u milionskom iznosu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 07 jan 2010, 23:22

Principatus je napisao/la:Zasto kradju para?
Pa oni su mu dali ugovor, ne ja ili ti. I sada kao im je taj ugovor bio stetan, kao da im ga je neko drugi nametnuo. Koliko znam da su zahvaljujuci Ciri deblokirani novci sa strane UEFAe ili FIFAe u milionskom iznosu.
Upravo tako.

Savez je insistirao da Ciro uzima 70% od sponzora,jer su dobro znali da ce im ovaj dovesti kamaru sponzora, i da ce se i oni tu omrsiti.
Sad sto su oni uzimali kospice od sponzora, s kojima drugi normalni savezi potpisuju multimilionske ugovore, to je prica za sebe.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 08 jan 2010, 01:09

vidicemo ko ce im sad bit sponzor :D :D :D :D :D

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 jan 2010, 01:47

Sad su rijesili da uzmu pare na posten nacin.
Znaci: uradit ce sve sto je u njihovoj moci da se nasi reprezentativci plasiraju na EP i tamo osvoje jedno od prva tri mjesta.
Zadnja izmjena: RiNo, dana/u 08 jan 2010, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.
100% sportski i krajnje opušten potpis

vrbas
Kontakt:

Post Postao/la vrbas » 08 jan 2010, 02:15

pozdrav svima
neznam cemu ovolika polemika oko svega ovoga.dok god mi sutimo i tipkamo ovdje znaci dobro nam je kako u vezi saveza tako nam je i na nivou drzave, sjedimo i seremo jedni drugima preko tpki a oni nas j..u godinama,muzurovic,sliskovic,kodro,ciro,susic..........capelo,mi necemo vidjeti velikog takmicenja dok su ovi anonimusi u savezu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: D97 i 8 gostiju.