Postao/la Omerbavarac » 07 jan 2010, 21:57
Bayern će pokušati dodatno srezati troškove
Minhenski Bayern, koji je već smanjio troškove riješivši se u posljednjih nekoliko dana četvorice igrača, vjerojatno će morati dodatno srezati troškove na plaćama igrača, prema riječima sportskog direktora Christiana Nerlingera.
"Pokušat ćemo smanjiti plaće. Plaće su probile plafon i stoga moramo poslati poruku igračima da novi ugovori neće nužno značiti i povećanje plaće." rekao je Nerlinger za Kicker.
Nerlinger je naglasio i kako je klub dosegao limit što se tiče dovođenja novih igrača, nakon što su prošlog ljeta na pojačanja potrošili 80 milijuna eura.
Ukupni troškovi plaća su značajno smanjeni odlaskom Luve Tonija, Andreasa Ottla, Brena i Alexandera Baumjohanna. Toni i Franck Ribery su bili najbolje plaćeni igrači Bayerna, a sada rastu i špekulacije po kojima Ribery neće produžiti ugovor zbog implikacija koje sa sobom nosi pokušaj smanjenja troškova.
ESPN prenosi riječi predsjednika kluba Ulija Hoenessa, koji je dao do znanja kako će Ribery na ljeto biti prodan ukoliko do tada ne produži ugovor koji mu istječe u ljeto sljedeće godine. Ipak, moguće je da baš u njegovom slučaju dođe do iznimke i povećanja plaće u novom ugovoru, jer Nerlinger kaže: "Svaki slučaj će biti posebno razmotren i u skladu sa stanjem na tržištu."
Sam Ribery, čiju su sezonu obilježile ozljede i koji propušta početak priprema u Dubaiju zbog lakše operacije kojom su mu uklonjeni nokti sa palčeva na obje noge, najavio je kako ne odbacuje mogućnost produženja ugovora.
"Konačna odluka je na meni. Moguće je da produžim ugovor, zašto ne? Definitivno će biti razgovora između mene, mog menadžera i Bayerna. Mislim da će sve biti riješeno prije svjetskog prvenstva." rekao je Ribery.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!