FK Mladost DK

ziher
Kontakt:

Re: FK Mladost Kakanj

Post Postao/la ziher » 02 nov 2013, 20:02

Danas su crveni igrali sa Iskrom i mnogo teze od ocekivanog su dosli do nova tri boda. Ovo danas je klasican primjer kako se konstatacija "lako cemo jer mi smo bolji" moze obiti o glavu. Prvo poluvrijeme je bilo jedno od najlosijih koje sam gledao odavno. Ma cista antipropaganda nogometa. Valjda su nasi igraci mislili da ce bugojanci sami sebi zabiti gol u prvoj minuti i da ce sve ostalo ici kao podmazano :?
U prvom poluvremenu svi su podbacili i i niko se nije ni malo isticao iz sivila, nakon toga trener vrsi dvije izmjene i radi odredjene rokade u ekipi sto znatno ubrzava igru i odmah se stvaraju i sanse. Nakon i trece izmjene koja je dosla vrlo brzo nakon pocetka drugog perioda igre, crveni pocinju liciti na ekipu i pocinje se nazirati ona nasa napadacka igra koja nas je krasila u posljednjim sezonama. Takva igra donosi konstantne napade po bokovima i stvaranje sansi od kojih jednu guzvu dobro koristi Husic i zabija za vodstvo. Nakon toga napadi ne jenjavaju sto je rezultiralo i opravdano dosudjenim penalom kojeg je u realizovao Topalovic i ovjerio nova tri vrijedna boda za Mladost koja su im omogucila bijeg sa zacelja prvoligaske ljestvice.
Moram cestitati momcima iz Bugojna koji su uprkos katastrofalnom stanju u klubu skupili snage i volje i dosli danas u Doboj da odigraju utakmicu, kapa do poda.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 16 nov 2013, 15:33

Danas nova trica za bjeg iz opasne zone :)
Mladost je od prve minute pokazala da su bodovi protiv direktnog konkurenta za opstank primarni cilj i u prvim trenutcima utakmice Kovac postize prvi pogodak. Nakon toga domaci nastavljaju sa napadima i nakon jednog ubacaja kapiten Kubat postize drugi pogodak. Uz dva gola u mrezi gostiju Mladost je stvorila jos par prilika koje nisu uspjeli realizovati i sa dva gola prednosti odlaze na odmor. U nastavku su domaci povukli rucnu sto su gosti iskoristili i iz jedne poluprilike postizu pogodak. Nakon toga domaci ponovo prebacuju u brzinu vise i nakon par izglednih prilika Cesa postize treci gol. Gosti pred sami kraj uspjevaju smanjiti nakon jedne polukontre ali to je bilo sve sto su uradili za 90 minuta. Iako rezultat govori drugacije ipak je Mladost dosla do lagane pobjede protiv Igmana koji je po meni dosao samo da odigra utakmicu bez ikakvog razmisljanja o nekom pozitivnom rezultatu.
Sad se okrecemo posljednjem kolu i nadamo se da protiv vec otpisanog Troglava mozemo dobro odigrati i donijeti prve bodove sa gostovanja.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 17 nov 2013, 13:30

Reci mi,kako ti se činio Igman? Kako su djelovali?
Support your local club !

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 17 nov 2013, 16:19

Posteno da kazem nisu me nesto posebno impresonirali, imam osjecaj kao sto sam ranije napisao da su dosli samo da odigraju utakmicu bez nekakvih posebnih ambicija. Da su bili agilniji mogli bi se necemu i nadati ali ovako tesko. Ipak i Igman i Mladost su novajlije u ovoj ligi i jedno je sigurno, a to je da im nedostaje iskustva. Ako uspiju ostati i jedni i drugi, sto se iskreno nadam, sljedece sezone bi to vec bila druga prica. Ovako i nama i vama prestoji teska borba do posljednjeg kola za opstanak. Iako tvrdim da je vise od pola lige izjednaceno po kvaliteti a prevaga u ovom trenutku je vec ranije navedeno iskustvo.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 23 nov 2013, 19:02

Napokon pobjeda na strani strijelac oba gola Bajramovic :D :D :D

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 23 nov 2013, 19:11

Čestitke za prvu pobjedu u gostima..Došla vam je,ono što se kaže,ko kec na desetku.Pobjegli ste iz opasne zone ali samo za kratko.I vas i nas čeka grčevita borba za opstanak :D Sretno

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 23 nov 2013, 19:33

Vjeruj mi da smo mi svjesni da ce borba za opstanak biti teska,a ako se vratis na pocetak sezone vidjet ces da sam to i ranije pisao, i sada sam takvog stava. Nasoj ekipi fali iskustva jer je to jedna izuzetno mlada ekipa, a ako uprava zeli opstanak mora obezbijediti najmanje tri dobra igraca.
Danas su momci od prve minute pokazali da su dosli po tri boda i Troglav je na kraju dobro prosao.
Ali za mene je danas najjaci trenutak bio kada smo stigli na stadion u Tomislavgradu igraci su upravo zavrsili zagrijavanje i sa svima njima i nasim i igracima Troglava smo se onako srdacno pozdravili te smo po zavrsetku utakmice i protivnicke igrace ispratili aplauzom, jer iako su izgubili odigrali su korektno do kraja gotovo bez i jednog grubljeg starta. Momci iz Livna su pravi sportisti i dosli su do tribine da se pozdrave sa nama.

PS
I ja Vama zelim puno srece na proljece i ako Bog da da obje crvene momcadi izbore opstanak u ligi :D

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 23 nov 2013, 19:47

ziher je napisao/la:Vjeruj mi da smo mi svjesni da ce borba za opstanak biti teska,a ako se vratis na pocetak sezone vidjet ces da sam to i ranije pisao, i sada sam takvog stava. Nasoj ekipi fali iskustva jer je to jedna izuzetno mlada ekipa, a ako uprava zeli opstanak mora obezbijediti najmanje tri dobra igraca.
Danas su momci od prve minute pokazali da su dosli po tri boda i Troglav je na kraju dobro prosao.
Ali za mene je danas najjaci trenutak bio kada smo stigli na stadion u Tomislavgradu igraci su upravo zavrsili zagrijavanje i sa svima njima i nasim i igracima Troglava smo se onako srdacno pozdravili te smo po zavrsetku utakmice i protivnicke igrace ispratili aplauzom, jer iako su izgubili odigrali su korektno do kraja gotovo bez i jednog grubljeg starta. Momci iz Livna su pravi sportisti i dosli su do tribine da se pozdrave sa nama.

PS
I ja Vama zelim puno srece na proljece i ako Bog da da obje crvene momcadi izbore opstanak u ligi :D
Pa ne zovete se džaba Mladost jer ste mladi :D Šalu na stranu..Neki govore da bi Troglav mogao odstupiti iz ove lige tako da bi vam se ta 3 boda brisala,kao i nama..Po nekoj mojoj procjeni,utakmica u Konjicu predzadnje kolo između nas i vas bi mogla odlučivati o putniku u drugu ligu ali otom potom.Daj bože da tako ne bude,da obe ekipe osiguraju opstanak i prije toga :)

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 25 nov 2013, 09:48

" onclick="window.open(this.href);return false;

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 26 nov 2013, 01:26

ziher je napisao/la:
Fino fino, ali da vidis kako se na stadionu Jedinstva ori kad dadnemo gol ;)

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 26 nov 2013, 01:46

Iceplayer je napisao/la:
ziher je napisao/la:
Fino fino, ali da vidis kako se na stadionu Jedinstva ori kad dadnemo gol ;)
jel ovo od troglava stadion ? ja kad sam bio prije 2-3 godine nije ovakav bio ??
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 26 nov 2013, 08:47

Ovo je stadion u Tomislavgradu, stadion u Livnu ne ispunjava uslove za ovu ligu

Sportfan
Kontakt:

Post Postao/la Sportfan » 04 dec 2013, 01:12

Iako novajlije, imamo koliko toliko finu zimu, u odnosu na to kako je moglo biti :) Uz par pojacanja, za nas nema zime. Par nasih momaka iz Rudara, mozda uzeti i golmana Hadzica koji nema kluba neka se pojaca konkurencija, i to je to .

Jedinstvo37
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo37 » 05 dec 2013, 22:05

Sportfan je napisao/la:Iako novajlije, imamo koliko toliko finu zimu, u odnosu na to kako je moglo biti :) Uz par pojacanja, za nas nema zime. Par nasih momaka iz Rudara, mozda uzeti i golmana Hadzica koji nema kluba neka se pojaca konkurencija, i to je to .
Kemal Hadžić, ako možete dovedite ga.. Tražiće možda puno novca, ali ako se dogovorite sigurno ćete imati odličnog golmana.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 06 dec 2013, 12:04

Jedinstvo37 je napisao/la:
Sportfan je napisao/la:Iako novajlije, imamo koliko toliko finu zimu, u odnosu na to kako je moglo biti :) Uz par pojacanja, za nas nema zime. Par nasih momaka iz Rudara, mozda uzeti i golmana Hadzica koji nema kluba neka se pojaca konkurencija, i to je to .
Kemal Hadžić, ako možete dovedite ga.. Tražiće možda puno novca, ali ako se dogovorite sigurno ćete imati odličnog golmana.
Je l' to onaj što je bio i kod nas u Slobodi ? Ako na njega misliš onda to ne bi bila dobra opcija :) vidi se da momak ima kvaliteta ali ne zna istrčati, ne zna uhvatiti loptu, samo boksovanje. I kod nas kad je stigao svi su govorili da je odličan golman ali se nije uopšte pokazao.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 06 dec 2013, 12:47

Coraco je napisao/la:
Jedinstvo37 je napisao/la:
Je l' to onaj što je bio i kod nas u Slobodi ? Ako na njega misliš onda to ne bi bila dobra opcija :) vidi se da momak ima kvaliteta ali ne zna istrčati, ne zna uhvatiti loptu, samo boksovanje. I kod nas kad je stigao svi su govorili da je odličan golman ali se nije uopšte pokazao.
Ma ovaj gore sto spominje Kemu je ili on sam ili neki njegov jaran. Kemo ne moze da nadje klub pa se cini mi se sam nudi. Mladost ima dovoljno golmana tako da... Po meni bi ga jedino trebalo dovesti na nacin da se otjera Harun Strika zbog kojeg je Mladost primala golove jer je mali katastrofa. Znaci otjerati Striku, a Kemu doesti. I kakve velike pare pa i on je iz Doboja, znaci to je njegov klub, nek uzme sta mu ponude i nek se udari u guzicu jer bolje bi mu bilo i to nego da nigdje ne brani. Momak solidno brani, ali da je on neki golman imao bi mjesto u Rudaru a ne bi isao iz istog.

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 06 dec 2013, 14:39

kemo je solidan golman ali mladosti nije potreban golman. mladosti treba jedan dobar spic igrac...

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 06 dec 2013, 14:53

amar009 je napisao/la:kemo je solidan golman ali mladosti nije potreban golman. mladosti treba jedan dobar spic igrac...
To sam isto i ja napisao. Ja sam cuo (ne znam koliko u tome ima istine) da ce Rambo, Neimarlija i jos jedan igrac Rudara preci u Mladost. Mozda u suprotnom smjeru odu Semir Kubat i Bajramovic. Kazem tako sam cuo sto ne znaci da ce biti tako.

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 06 dec 2013, 15:00

budimo_realni je napisao/la:
amar009 je napisao/la:kemo je solidan golman ali mladosti nije potreban golman. mladosti treba jedan dobar spic igrac...
To sam isto i ja napisao. Ja sam cuo (ne znam koliko u tome ima istine) da ce Rambo, Neimarlija i jos jedan igrac Rudara preci u Mladost. Mozda u suprotnom smjeru odu Semir Kubat i Bajramovic. Kazem tako sam cuo sto ne znaci da ce biti tako.
Nadam se da to nije istina. To bi bila prava steta za mladost da odu Sema i Bajram. A svi mogu doci u mladost samo mislim da rambo nije dobrodosao sto se tice navijaca mladosti...

Jedinstvo37
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo37 » 06 dec 2013, 16:04

Nisam ja nikakav prijatelj Hadžiča, baš protiv ja ga ne volim, jer znam kakva je sve priča bila kad je prešao u Slobodu. Ali mislim i stojim iza toga da je dobar golman.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.