Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

adriano_leite
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2013, 11:29

madridist je napisao/la:Ma samo sam reagovao na to da čovjek napisa u stilu "ko je taj Pele" i osta živ,inače me zaboli šta misle o midgetu i Ronaldu Pele i Maradona i svi ostali,ne formiram mišljene na osnovu anketa.
Nisam napisao ko je taj Pele, nego sam napisao da ne mogu da vjerujem da neko Pelea shvata ozbiljno, s obzirom na njegove izjave, a eto Monolog ti je nesto od toga predocio, ali ocigledno ti to ne mozes shvatiti.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 11:36

Monolog je napisao/la:
madridist je napisao/la:Ma naravno ko je tamo neki Pele,bitno je što culerdes s foruma misli
Pa dobro, taj isti Pele je rekao da je Neymar najbolji igrač na svijetu, pa tek onda Messi. Ronalda nije uopće spominjao. :mrgreen:

Usput, taj isti Pele je poznat po svojim izjavama (sjetimo se one o penalima "A penalty is cowardly way to score"). :mrgreen: Ne moram ni napominjati da je Pele izvodio penale za Santos i Brazil. :mrgreen:

Što se tiče Pelea - ima on velikih problema sa prihvatanjem činjenica. Da l' se boji da bi mogao biti fudbalski "zaboravljen" zbog svega što u skorije vrijeme rade Messi & Ronaldo ili je nešto drugo u pitanju?

Najbolji odgovor mu je dao Maradona (za sve njegove izjave/izvale/):"Izgleda da je Pele zaboravio popiti lijek". :mrgreen:

Što se tiče priče o ZL, već sam sve rekao na tu temu. Izjednačavati Sneijdera i Riberyja (njihov učinak, "izgled" na terenu i činjenicu ko koliko pravi razlIku na terenu) može samo neko ko ne gleda fudbal. Al', svako će okretati priču na svoj mlIn, tako da... Jbg, naviknut sam na to da ovdje ljudi čitaju samo ono što žele; ono što im ne ide u prilog 'ladno preskoče k'o da se nije ni desilo. :lol:
de ziv bio pojasni to za holandeza i francuza, stvarno ne zanima, sta ovaj je u interu bio manje bitan nego francuz kod bavaraca ili? :lol: (mozes prebaciti postove na temu "zlatna lopta" da ne pisemo ovde dalje jer nema nekog pretjeranog smisla :mrgreen:)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 nov 2013, 11:44

Napisao sam to na 3 teme, al' očigledno si (gle čuda :lol: ) to preskočio. Ne da mi se ponavljati (nit' imam volje, nit' vremena). :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 nov 2013, 11:44

adriano_leite je napisao/la:
madridist je napisao/la:Ma samo sam reagovao na to da čovjek napisa u stilu "ko je taj Pele" i osta živ,inače me zaboli šta misle o midgetu i Ronaldu Pele i Maradona i svi ostali,ne formiram mišljene na osnovu anketa.
Nisam napisao ko je taj Pele, nego sam napisao da ne mogu da vjerujem da neko Pelea shvata ozbiljno, s obzirom na njegove izjave, a eto Monolog ti je nesto od toga predocio, ali ocigledno ti to ne mozes shvatiti.
:lol:
Živ bio nek si ti sve shvatio.
Vrati se gore i pogledaj kako sam formulisao ,ako već kontaš kako tvrdiš onda ćeš vidjeti da sam htio reći da neki od forumaša sa bilo kojeg foruma moraju imati željezna muda da bi napisali da nekog takvog kakav je Pele (sve sa njegovim manama ) ne shvataju ozbiljno.To je bit posta a ne kakva medjusobna prepucavanja koja valjaju ostarjeli prdonje Pele ili Maradona( za kojega iako je dokazani snifer ne bih nikad napisao da bulazni o igri kojoj je toliko dao).
Ponavljam njihovo mišljenje o tome ko je bolji izmedju njih dvojice ili Cristana i midgeta meni je nebito.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 11:47

Monolog je napisao/la:Napisao sam to na 3 teme, al' očigledno si (gle čuda :lol: ) to preskočio. Ne da mi se ponavljati (nit' imam volje, nit' vremena). :D
znaci po tvom misljenju francuz je vise uradio za svabe nego holandjanin za inter? strasno :D hajde nema veze, necemo dalje raspravljati jer odma u tome se razilaze nasa misljenja

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2013, 11:53

madridist je napisao/la:
Živ bio nek si ti sve shvatio.
Vrati se gore i pogledaj kako sam formulisao ,ako već kontaš kako tvrdiš onda ćeš vidjeti da sam htio reći da neki od forumaša sa bilo kojeg foruma moraju imati željezna muda da bi napisali da nekog takvog kakav je Pele (sve sa njegovim manama ) ne shvataju ozbiljno.To je bit posta a ne kakva medjusobna prepucavanja koja valjaju ostarjeli prdonje Pele ili Maradona( za kojega iako je dokazani snifer ne bih nikad napisao da bulazni o igri kojoj je toliko dao).
Ponavljam njihovo mišljenje o tome ko je bolji izmedju njih dvojice ili Cristana i midgeta meni je nebito.
Kao prvo, mene si citirao i meni si rekao da se saberem, o kakvim drugim forumasima sa drugih foruma govoris? Ajde, nek sam pogresno shvatio te, ali zasto onda skaces na ono sto sam ja uradio rekavsi da ne mogu shvatiti da neko Pelea shvata ozbiljno? Eto tebi su nebitne izjave starih prdonja, zasto si onda skocio s napadom? Koliko ti je nebitno prepucavanje izmedju tih nabrojanih likova, dovoljno govora i cinjenica u koliko si rasprava se nasao ti, a u koliko ja, vezano za ta imena.

Sto se tice toga za Maradonu, da ti nikada ne bi rekao da on bulazni o igri kojoj je toliko dao, evo ti odmah demant:
madridist je napisao/la:Pa Maradona je dokazani crackhead i ljubitelj bijelog te ako ti je stalo do njegovog mišljenja bujrum.
Zar to ne znaci da je u tvojim ocima taj lik samo drogeras i da prica gluposti i da ga ne mozes shvatiti ozbiljno?

Ono wtf, ne znas sta zelis da kazes jbt. Demantujes sam sebe iz posta u post covjece :lol: .

Mes Que Un Club!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 nov 2013, 11:59

madridist je napisao/la: Ponavljam njihovo mišljenje o tome ko je bolji izmedju njih dvojice ili Cristana i midgeta meni je nebito.
Koji je tebi qrac krasni i šta ti ovdje nije jasno.
Nisam napisao da analiziram sve što netko od njih napiše ili izjavi..
Don Alfredo Di Stefano

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2013, 12:08

madridist je napisao/la:
madridist je napisao/la: Ponavljam njihovo mišljenje o tome ko je bolji izmedju njih dvojice ili Cristana i midgeta meni je nebito.
Koji je tebi qrac krasni i šta ti ovdje nije jasno.
Nisam napisao da analiziram sve što netko od njih napiše ili izjavi..
Sit sam tebe i te tvoje demagogije u kojoj sam sebe demantujes iz posta u post. Napisao sam ti **** post i shvati ako zelis, a vjerovatno ne zelis jer mislis da je Madrid sve i da moras da mrzis sve vezano za Barcu. Previse si se uzivio u tu ulogu. To te dovodi do toga da nemas pojma sta zelis reci. Uostalom, ti si mene citirao prvi i prozvao si me u fazonu kako mogu ne respektovati Pelea, dok ti isto to radis sa Maradonom. Ajd, vozdra Madridisto...

Mes Que Un Club!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 nov 2013, 12:26

Pokušao si ispast pametan onim prvim postom,ja sam ti ukazao da griješiš,ne znam ni za koji qrac se uopšte trudim..
Don Alfredo Di Stefano

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2013, 13:57

madridist je napisao/la:Pokušao si ispast pametan onim prvim postom,ja sam ti ukazao da griješiš,ne znam ni za koji qrac se uopšte trudim..
Moje pravo je da se cudim da neko shvata Pelea ozbiljno, nakon svih njegovih failova u procjenama i silnih smijesnih izjava. Ti si sam napisao da te ne interesuje Maradonino misljenje, jer je Maradona "obicni narkoman". Nema potrebe da se trudis, vidim koje je tvoje stajaliste i to je to. Vozdra i uzivaj furajuci Madridisimo iz BiH, umisljajuci da si veci Madridista od Ikera.

Mes Que Un Club!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 nov 2013, 14:20

LenBias je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Napisao sam to na 3 teme, al' očigledno si (gle čuda :lol: ) to preskočio. Ne da mi se ponavljati (nit' imam volje, nit' vremena). :D
znaci po tvom misljenju francuz je vise uradio za svabe nego holandjanin za inter? strasno :D hajde nema veze, necemo dalje raspravljati jer odma u tome se razilaze nasa misljenja
Hajdemo prvo izbaciti statistiku:

Sneijder je u toj sezoni postigao 8 golova, asistirao 16 puta.
Ribery je zabio 11 golova, asistirao 23 puta.

Statistički: Ribery > Sneijder.

Inter je osvojio trostruku krunu.
Bayern je osvojio trostruku krunu.

Broj trofeja: Ribery = Sneijder.

Sa reprezentacijom je više uspjeha imao Sneijder (finalista SP-a).

S druge strane, šta se desilo početkom iduće sezone (podsjećam, ista je kalendarska godina u pitanju)? Sneijder se izgubio, Ribery i dalje igra na vrhunskom nivou.

Konzistentnost: Ribery > Sneijder

Eh, sada dolazimo do vizuelnog dijela koji je i te kako bitan (možeš ti sad ovdje govoriti kako se to ne gleda, al' vjeruj mi da se svi mogući i nemogući faktori uzimaju u obzir). Ribery pokazuje magiju, Sneijder to nije uradio. Ribery je u sezoni uspio (koliko-toliko) zasjeniti Messija i Ronalda; Sneijder to nije bio kadar učiniti.

I da, Ribery je važniji za Bayern negoli je to onomad bio Sneijder. Jednog je zasjenio trener (Mourinho), drugi je bio glavni kotač mašinerije koja je ponizila ekipu čija se zvijezda gasila (Barcelonu). Svako ko je pratio te dvije sezone (09/10 i 2012/13) može zaključiti kako je Ribery MNOGO više zaslužio ZL, za razliku od Sneijdera. Sneijderovo osvajanje ZL-e bi značilo smrt za fudbal. Barem kada je magija u pitanju. Stoga i nije nikakva krađa bila što je ostao bez nje. Istina, timski je imao najbolju sezonu, ali igrački, statistički (dobro, ovo je teško porediti; ipak je dosta povučeniji za razliku od ostatka s kojim se "laktao") i vizuelno (opet se vraćamo na magiju, uticaj, izgled na terenu) je iza tadašnjeg osvajača Messija.

Valjda ti je sad jasnija razlika između Riberyja i Sneijdera. Što se tiče Ronalda, on je svojim igrama najviše pokazao (cijelu godinu igra preyebeno), al' ima jedan problem - nema trofeja. Može ga (vjerovatno će se to i desiti) izvući vijest da se glasanje produžilo i da će ljudi zahvaljujući tome što je potopio Švedsku glasati za njega. No, treba biti iskren i reći kako on opet nema trofej, za razliku od Messija koji je te sezone osvojio La Ligu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 17:36

Monolog je napisao/la:Sneijderovo osvajanje ZL-e bi značilo smrt za fudbal. Barem kada je magija u pitanju.
citam i hajde polako prelazim redom preko nekih stvari, hajde statistika koja ova koju si naveo i koja u ovom slucaju se ne moze toliko gledati kada nisu isto orijentisani igraci, hajde reprezentacija koji si tek onako spomenuo jer ne ide na stranu koja tebi odgovara, hajde ta forma koja je posljedica promjene svega u interu, hajde omalovazvanje kao da je francuz milion puta bitniji njemcima nego sto je ovaj bio italijanima ali u tom gore navedenom sto sam citirao sam prestao citati, prelaziti i sve ostalo, nakon ovog mi stvarno vise nije bilo svrhe, valjda je lopta koju je dobio cannavaro udahnula zivot magiji, lopta sammera i slicnih, ne znam stvarno sta bi ti vise rekao po tom pitanju :D necemo se sloziti da je francuz zasluzio vise od holandjanina pa nema sanse i morati ce na tome ostati

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 nov 2013, 21:27

madridist je napisao/la:Pokušao si ispast pametan onim prvim postom,ja sam ti ukazao da griješiš,ne znam ni za koji qrac se uopšte trudim..
vidim koje je tvoje stajaliste i to je to. Vozdra i uzivaj furajuci Madridisimo iz BiH, umisljajuci da si veci Madridista od Ikera.
I sve to iz par mojih postova :lol: .Al gdje nadje ovo s Ikerom.
Naravno da ću furati iz BiH neću iz Ugande kralj te neyebo,odakle ti furaš culerdisimo iz Norveške?
Da ja i ti rješavamo Sejdić i Fincija onda bi u EU ušli krajem ovog vijeka..ako i tad.
Don Alfredo Di Stefano

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2013, 22:01

madridist je napisao/la:
vidim koje je tvoje stajaliste i to je to. Vozdra i uzivaj furajuci Madridisimo iz BiH, umisljajuci da si veci Madridista od Ikera.
I sve to iz par mojih postova :lol: .Al gdje nadje ovo s Ikerom.
Naravno da ću furati iz BiH neću iz Ugande kralj te neyebo,odakle ti furaš culerdisimo iz Norveške?
Da ja i ti rješavamo Sejdić i Fincija onda bi u EU ušli krajem ovog vijeka..ako i tad.
Kada je bila aktuelna Ikerova zena kao neko ko zakuhava i dijeli, dovodio si u pitanje koliko je Iker Madridista. Sto se tice BiH i Madridisima, normalno je navijati za neki tim, ali ono sto ti cinis, to je van granica svake normale. Previse si sebi umislio da si Madridista. Biti Madridista ne znaci nazivati Alvesa magarcem, Messija midzetom, Barcu farsom itd. To samo pokazuje koliko si plitak i zaludjen. Sto se tice mene, ne furam se da sam neki aman zaman navijac Barce, pratim taj tim jako dugo, uzivam u izvedbama tog kluba, a ne predstavlja mi nista da se kurcim po forumu koliko navijam za Barcu ;) .

Mes Que Un Club!

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 22 nov 2013, 22:04

Previse se on i @LenBias uzivili u uloge.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 nov 2013, 23:07

Korinov je napisao/la:Previse se on i @LenBias uzivili u uloge.
ma jel molim te :roll:

reče im čovjek koji je promijenio račun u strahu od nove kante :?
naprijed rejal

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 22 nov 2013, 23:24

Sveti je napisao/la:

Od mene nikad neces vidjeti gadosti i ogorcenost kao kod pomenute dvojice.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 nov 2013, 00:29

A znači @Korinov je a.k.a Makiaveli.Jest se primirio. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 23 nov 2013, 01:29

Saurman je napisao/la:A znači @Korinov je a.k.a Makiaveli.Jest se primirio. :mrgreen:
:D
Vala baš. :D
Malo me razocaro,ocekivo sam da ostane dosljedan sebi.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 nov 2013, 10:21

Korinov je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Od mene nikad neces vidjeti gadosti i ogorcenost kao kod pomenute dvojice.
A kantu je dobio jer je pisao predivne eseje o proljeću i leptirima po raznim pdf-ovima na forumu..
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.