Safet Sušić - Pape

Bosanski zmaj
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Bosanski zmaj » 22 nov 2013, 00:42

Da nije bilo Juke Becirovica da dovede Izeta Hajrovica, a ovaj postigao gol koji nas je odveo na SP, igrali bi mi baraz,a onda bi bilo pitanje da li bi otisli na SP. Dakle uz Ivicu Osima,Ciru,Papeta,nepravda bi bilo ne spomenuti Juku koji jedan od najzasluznijih sto smo otisli na SP.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 nov 2013, 00:42

Mozambik je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Ibisevic se povrijedio nakon 4 kvalifikacijeske utakmice. Syebo si se za Papca, Bajramovic nakon onolike pauze igrao. Da nismo dobijali,medjutim polufinale EP-a prije Cirine ere: Spanija - Rusija i Turska-Njemacka :? Iz donjih sesira Ciro je imao Armeniju i Estoniju, i nabio ih je. Treba li reci da su u iducim kvalifikacijama obje repke otisle u baraz ?
Pogresnog branis Sabinho, Ciro je vucibatina koja je zaludila siroke narodne mase da moze neometano krast drzavu i savez. Sklopio je ugovor da 70% novaca od svih sponzora koje on dovede u savez ide njemu, niko nije znao kolka mu je plata itd.. Zato se i desavalo da iskace iz Mikada, otvoris Pastetu kad ono Ciro itd.. savez je tada imao najvise sponzora, a vecina para je isla Ciri. A i produzio je "rok trajanja" tadasnjim lopovima. Uglavnom, daleko mu kuca od Bosne.
Sve stoji brate, ali ne smiju se zanemariti cinjenice.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 nov 2013, 00:43

Sabinho je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:otišao je sad i island u baraž iz petog šešira, kakve to veze ima. poenta je da igracki nismo puno (ništa) kvalitetniji nego prije 4 godine
Nije tacno, Pape ima najsiri igracki kadar u istoriji repke, bez dileme. Ima tu privilegiju da ne poziva npr. igraca iz Bundeslige (Vrancica), stopera Maccabi-ja (Cocalica), prvog strijelca ceske lige dok se nije povriejdio (Mahmutovica),jednog Pandzu itd itd. Treba li se napominjati da je Ciro na stoperskoj poziciji morao isprobavati igraca Slobode Mikelinija i Sarabu, usred deficita na stoperskoj poziciji?
sa ovom izjavom se ne slaže Ivica Osim, koji je rekao da smo prije imali bolje igrace i nismo ništa napravili. Ovo više misli na period hasana, baljica, barbareza, konjica, hibica..., al opet sada i prije 4 godine su nijanse u pitanju. Imaš boljeg pjanica, troduplo lošijeg misketa i da se dalje ne razglaba
nema potpisa

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 nov 2013, 00:47

Bosanski zmaj je napisao/la:Da nije bilo Juke Becirovica da dovede Izeta Hajrovica, a ovaj postigao gol koji nas je odveo na SP, igrali bi mi baraz,a onda bi bilo pitanje da li bi otisli na SP. Dakle uz Ivicu Osima,Ciru,Papeta,nepravda bi bilo ne spomenuti Juku koji jedan od najzasluznijih sto smo otisli na SP.
[/quote]par ljdu koji citavo vrijeme radi a mi ne zamo za njih jer se rijetko spominju[/quote]

Ljudi*, ne znamo*

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 nov 2013, 00:57

Virtu4l je napisao/la: Zato ima jedna zanimljiva riječ - sabur. Treba gledati generalnu sliku, a ona nam govori da sve ide u najboljem redu. Kad pogledamo hronološki, ostvaren je veliki napredak i kad je bilo najpotrebnije bili smo veoma dobri. Sušić sigurno mnogo bolje poznaje svu tu problematiku nego mi, ali ništa ne može preko noći. Jednostavno, treba vremena. Zar misliš da je lako sve ove ideje u samo jednoj utakmici sprovesti u djelo? Ja mislim da to nije moguće.

Misimovića je već jednom posadio na klupu i opet će, u to niko ne treba da sumnja. Zadnjeg veznog će isprobati, već je to najavljivao. U igru sa jednim napadačem čisto sumnjam, ali vidjet ćemo, jer staviti ovakvog Ibiševića na klupu je veoma, veoma teška odluka. Novi igrači dolaze, dobili smo ih nekoliko u ovom ciklusu, mladi, perspektivni, budući nosioci naše igre. Ne možemo svaku utakmicu dovoditi nove igrače, ipak je to proces. Mnogo je bitno da se ovi povrijeđeni oporave, to automatski izbacuje Vršajevića iz kombinacija. Dakle, potrebno je samo vrijeme, kojeg na svu sreću imamo dovoljno. Do SP ćemo igrati još 4-5 prijateljskih, bit će tu svega i svačega, ali ne trebamo dozvoliti da nam se ponovi SAD, gdje je testirao, pa su ga onda ponovo strijeljali oni isti koji su bili nezadovoljni zato što ništa ne mijenja.
Slazem se apsolutno. Mozda ja reagujem ovako jer sam ocekivao neke promjene protiv Argentine, pa sam pomalo razocaran sto nismo pokazali mozemo li im parirati sa drugom taktikom, jer smo bili svjesni da sa ovom ne mozemo.

Podrzao sam 100% sve sto je govorio nakon plasmana u svim intervjuima, i danas to 100% podrzavam, jer je detektovao odredjene probleme i nedostatke koje imamo. Ja sam samo ocekivao da neke proba rijesiti protiv Argentine. Sad treba vidjeti daljnje korake. Ocigledno pokusava rijesiti problem na DM sa Salaticem, vidjet cemo sta ce biti od svega toga. Ja bi vise volio Besica, nadam se makar da ce ona vucibatina dobit otkaz pa da i Besic bude u konkurenciji.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 22 nov 2013, 00:59

Svugdje u svijetu prijateljske utakmice služe za isprobavanje taktike, igrača. Realno gledajući mi sa ovom taktikom smo protiv jačih ekipa jedino igrali protiv Slovačke i tu smo jednu dobili i jednu izgubili, znaći može proći a i ne mora, nije nam ta taktika nikakve informacije kako realno funkcioniše. Utakmice sa Latvijom i Lihteštajnom nam ne govore dosta o ovoj taktici. Argentina je bila pravi test za ovu taktiku i vidjelo se da ne funkcioniše, nadam se da je to bio cilj Papeta, da uvidi da mi ne možemo ovako igrati, ako jeste onda mu svaka čast, čovjek je probo i vidio da ne ide i naucio je iz svoje greške.
Salve kritika se ovdje daju Papetu zbog Vršajevića, ti ljudi trebaju da upitaju sebe ko bi igrao desnog beka umjesto njega. Neki će reci Bicakcic, ali pazi situacije sad, onda bi na štoperskom mjestu trebao da bude Šunjić, a čitajući ovdje znam da bi bila ista situacija kao i sa Vršajevićem. Također opalile bi se kritike po Safetu da je stavio igrača "koji je napravio aut nakon kojeg smo mogli primiti gol", Zahirovića, ni tad ne sumnjam kako bi ljudi ovdje opalili kako je limitiran, čovjek ne može ni da igra ni u drugoj ligi itd.
Ljudi ovdje žele rezultat, a i da se isprobaju neki novi igrači. Desio se i taj slucaj, tekma protiv Amerike. Tačno se sjecam prije te tekme kako su ljudi pisali da se trebaju probati novi igraci, malo ove provtimce odmorit. Na poluvremenu čovjek ubacuje našu drugu postavu i gubimo, poslije komentari što si mjenjo, šta radiš, kako ćeš izbacit Spahića itd. Ta utakmica nam je pokazala da mi nemamo nikako drugu ekipu. To je i Safet izjavio da mi nemamo drugu ekipu, da imamo samo 12-13 kvalitetnih igrača koji mogu da ispune svoje zadatke. Amerika nam je to i dokazala.
Moja najveca zamjerka Safetu je ta što je izveo Ibiševica, a ostavio Džeku. Vedo je igrao pa može se reci kod kuce i igrao je borbeno, dosta je trcao za razliku od Edina. Safetu mogu zamjerit i to što nekad ne probamo drugog golmana. Svaka reprezentacija u prijateljskim utakmicama uvijek isrobava drugog golmana. Begovic je odlicno branio i njemu nema zamjerke, samo šta ako se on povrjedi ili dobije crveni, šta onda? Onda će nam stati golman koji kad se sve sabere nema ni 90 minuta na golu reprezentacije.
Također Safetu se može i zamjeriti nepozivanje nekih novih igrača, ali čisto radi probe da vidimo možda i ima nekog materijala. Ovdje prvenstveno mislim na neke igrače iz naše lige, ne možemo mi vjecno zavisiti od dijaspore.
Kako god ljudi će uvijek kritikovati, Papetu trebamo biti zahvalni što nas je odveo na veliko takmicenje i tu se nema šta prigovorit. Nekim ljudima je Pape trn u oku i ti ga ne mogu vidjeti na klupi reprezentacije. Mi kad bi kojim slucajem osvojili SP ti ljudi bi poceli nešto pisati, što nije ovako, trebo je tu uradit ovako, uputili bi neargumentovanu kritiku. Najbolji primjer takvih ljudi je isplivo poslije tekme sa Grčkom, gdje smo odigrali savršeno, u toj tekmi se jedino moglo kritikovati što smo se opustili u 93 minuti pri rezultatu 3:0. To je jedina greška koju smo mi napravili u tada. Sjecam se dobro nekih postova poslije te tekme i tada su bili komentari kao da smo izgubili, a ne odigrali jednu od najsavršeniji utakmica od kako postoji ova reprezentacija.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 nov 2013, 01:02

Admir_Sa je napisao/la:otišao je sad i island u baraž iz petog šešira, kakve to veze ima. poenta je da igracki nismo puno (ništa) kvalitetniji nego prije 4 godine
Ima veze jer to govori o jacini grupe, evo Pape je imao Slovacku iz treceg a ona ne moze pobjediti Gibraltar i Lihtenstajn.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 nov 2013, 01:03

Sabinho je napisao/la:
Ima veze jer to govori o jacini grupe, evo Pape je imao Slovacku iz treceg a ona ne moze pobjediti Gibraltar i Lihtenstajn.
Ali moze pobjediti Poljsku u Poljskoj i moze prije par godina proci grupu na SP.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 nov 2013, 01:04

calcio je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Ali moze pobjediti Poljsku u Poljskoj i moze prije par godina proci grupu na SP.
Ja navodim kakva je Slovacka ove kvale, priznaj da su rinaka i odnosu na prije. A cetvrti i peti sesir LI i LA koji kad bi se spojili ne bi izborili baraz u narednih 20 godina.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 nov 2013, 01:11

Sabinho je napisao/la:
calcio je napisao/la: Ali moze pobjediti Poljsku u Poljskoj i moze prije par godina proci grupu na SP.
Ja navodim kakva je Slovacka ove kvale, priznaj da su rinaka i odnosu na prije. A cetvrti i peti sesir LI i LA koji kad bi se spojili ne bi izborili baraz u narednih 20 godina.
Pa kad si spomenuo Gibraltar mogao si i Poljsku jer su igrali protiv njih par dana ranije i pobjedili ih 2:0, u gostima. :)
U kvalifikacijama su lose krenuli ali protiv nas su djelovali dosta dobro, dosao novi selektor i nada im se bila probudila da se mogu kvalifikovati. Po imenima su oni sasvim solidna ekipa.
Latvija je igrala Euro cini mi se 2004. Ali te balticke ekipe su nagazne mine, pogotovo tamo kod njih. Sjeti se kako je Estonija unakazila Srbiju. Slazem se da nam je grupa bila medju laksima jer smo izbjegli "velike" ekipe. Ali ako gledamo po rezultatima ne po igracima, i Grcka je velika ekipa, ja ne znam kad su oni zadnji put propustili da se kvalifikuju na neko takmicenje. Evo i sada, uzeli su 25 bodova u grupi, sto bi po nekoj logici trebalo biti dovoljno za prvo mjesto. Ali imali su nesrecu da su dobili nas u grupi :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 nov 2013, 01:13

calcio je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
calcio je napisao/la: Ali moze pobjediti Poljsku u Poljskoj i moze prije par godina proci grupu na SP.
Pa kad si spomenuo Gibraltar mogao si i Poljsku jer su igrali protiv njih par dana ranije i pobjedili ih 2:0, u gostima. :)
U kvalifikacijama su lose krenuli ali protiv nas su djelovali dosta dobro, dosao novi selektor i nada im se bila probudila da se mogu kvalifikovati. Po imenima su oni sasvim solidna ekipa.
Latvija je igrala Euro cini mi se 2004. Ali te balticke ekipe su nagazne mine, pogotovo tamo kod njih. Sjeti se kako je Estonija unakazila Srbiju. Slazem se da nam je grupa bila medju laksima jer smo izbjegli "velike" ekipe. Ali ako gledamo po rezultatima ne po igracima, i Grcka je velika ekipa, ja ne znam kad su oni zadnji put propustili da se kvalifikuju na neko takmicenje.
Istina za balticke ekipe, i na to sam isao jer su bili u Cirinom mandatu sa nama u grupi, i ukupno 9:0. Iduce kvale razvale Srbiju.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 nov 2013, 01:23

Sabinho je napisao/la:
Istina za balticke ekipe, i na to sam isao jer su bili u Cirinom mandatu sa nama u grupi, i ukupno 9:0. Iduce kvale razvale Srbiju.
Ova generacija igraca pobjedjuje one koje treba da pobjedi, bez suvisne price, odrade svoj posao. ne prosipamo bodove protiv lakih protivnika. Sada raja navaljajuje da nismo pobjedili neku veliku ekipu. Pa nismo ni igrali bas puno utakmica protiv velikih, obicno neke prijateljske a cini mi se da ova generacija igraca te prijateljske odradjuje preko q... Sto se tice takmicarskih utakmica, od ovih vecih ekipa, Grcku smo pobjedili, Francusku smo trebali pobjediti ali eto uzeli smo bod. Portugalu smo uzeli bod i izgubili u revansu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2013, 01:24

Mozambik je napisao/la:Slazem se apsolutno. Mozda ja reagujem ovako jer sam ocekivao neke promjene protiv Argentine, pa sam pomalo razocaran sto nismo pokazali mozemo li im parirati sa drugom taktikom, jer smo bili svjesni da sa ovom ne mozemo.
Svi smo razočarani nakon poraza, nebi valjalo da je drugačije. Moramo shvatiti da Sušić nije sam u svemu ovome, ima on pomoćnike, Ivicu Osima i sigurno još mnogo ljudi sa kojima je svakodnevno u kontaktu, sve su to ljudi koji su godinama u fudbalu i imaju ga u malom prstu. Ovaj ciklus nam je donio puno više pozitivnih stvari nego negativnih, ali one se nekako redovno guraju pod tepih.

Ponavljam, samo sabur.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

talkshow
Kontakt:

Post Postao/la talkshow » 22 nov 2013, 02:02

calcio je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Ova generacija igraca pobjedjuje one koje treba da pobjedi, bez suvisne price, odrade svoj posao. ne prosipamo bodove protiv lakih protivnika. Sada raja navaljajuje da nismo pobjedili neku veliku ekipu. Pa nismo ni igrali bas puno utakmica protiv velikih, obicno neke prijateljske a cini mi se da ova generacija igraca te prijateljske odradjuje preko q... Sto se tice takmicarskih utakmica, od ovih vecih ekipa, Grcku smo pobjedili, Francusku smo trebali pobjediti ali eto uzeli smo bod. Portugalu smo uzeli bod i izgubili u revansu.
protiv francuza u prvom mecu nismo centar presli, spanci nas napunili, ne mozemo ni igrat puno protiv velikih kad nikad nismo igrali na velikim takmicenjima

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 03:04

S tom istom Francuskom smo se igrali usred Pariza ;)

Dok prvo vidimo žrijeb ako Bog da.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 nov 2013, 08:30

Neutral je napisao/la:S tom istom Francuskom smo se igrali usred Pariza ;)

Dok prvo vidimo žrijeb ako Bog da.
Dobro si rekao, igrali, ta igra nas je kostala penala. Da smo razmisljali glavom, bili bi na EP hladno!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 22 nov 2013, 08:51

slika

Eh sad koliko je ova ekipa losija ako je losija od ove sad? Ako uzmes u obzir da si imao u punoj formi Misketa, Dzeku, Salihovica i Vedu. Mozda smo tada bili i jaci. S tim sto nam je skripao lijevi bek koji je poslije popunio Lulic ;)

@bhsport
Dobro si rekao, igrali, ta igra nas je kostala penala. Da smo razmisljali glavom, bili bi na EP hladno!
Znaci ne vjerujem da si ovako nesto napisao uopste :lol:
Zadnja izmjena: Hordas Doboj, dana/u 22 nov 2013, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 nov 2013, 10:32

A da otjeramo Papeta i nadjemo nekog salabajzera koji ima muda,jer ocito neki misle da je u tom poslu selektora najbitnije imati muda.
Da otjeramo Dzeko jer po njima igra preko qrca.
Takodjer i misketa udaljiti,koji ce nam qrac bure debelo.

Eto surlaman i co. pred savez i trazite smjene,do tad imate mahanje.

slika
slika
1946

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 nov 2013, 12:09

Virtu4l je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Slazem se apsolutno. Mozda ja reagujem ovako jer sam ocekivao neke promjene protiv Argentine, pa sam pomalo razocaran sto nismo pokazali mozemo li im parirati sa drugom taktikom, jer smo bili svjesni da sa ovom ne mozemo.
Svi smo razočarani nakon poraza, nebi valjalo da je drugačije. Moramo shvatiti da Sušić nije sam u svemu ovome, ima on pomoćnike, Ivicu Osima i sigurno još mnogo ljudi sa kojima je svakodnevno u kontaktu, sve su to ljudi koji su godinama u fudbalu i imaju ga u malom prstu. Ovaj ciklus nam je donio puno više pozitivnih stvari nego negativnih, ali one se nekako redovno guraju pod tepih.

Ponavljam, samo sabur.
apsolutno tacno

da je neko sa strane ubacio hajrovica u slovackoj komentari bi bili majstorski potez, kakav nos, to je trener, pun pogodak. a ovako je sve do srece i selektor pojma nema

vezano za argentinu, pa jel selektor odma nakon litvanije rekao da ce to biti nagrada igracima, da nece ništa bitnije mjenjati, da idu odigrati kako su igrali i vide otprilike gdje su svi zajedno u odnosu na jednu velesilu. i šta je sad problem sa ovom utakmicom?? mi smo polozili jedan nivo (ove kvalifikacije), sada ide veci nivo zvani svjetsko prvenstvo i pripreme za isto, a to starta od marta, a o svemu ce se donijeti zakljucci poslje svjetskog i vidjeti jesu li selektor, savez i igraci dorasli tom zadatku.
nema potpisa

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 22 nov 2013, 12:15

iVar je napisao/la:Kod nekih likova Safet &Co. imaju status Isusa/Allaha/Muhammeda/Bude, pa im se ništa ne smije progovorit'.
Sine imperatoru, kol'ki god da si, trebaš još učiti, da kao nacija, mi Bosanci i Hercegovci imamo puno i potpuno pravo kritizirati šta god nam se ne sviđa, jer ta reprezentacija je i u službi nama, a boga mi i mi njima. Ne igraju za matične klubove nego za državu čiji sam i ja državljanin, i ti, a i oni.
S tim mišljenjem oslikavaš klasično bh. društvo i u političkom smislu..."nije naše da se petljamo", nama treba kurs i tako... Daj ba!
Alene oprosti, nisam ti stigao odgovorit. Ne kazem da mu se ne treba prigovorit, naravno da treba, ali mislim da to nije prihvatljivo u ovoj mjeri u kojoj to vecina forumasa ovdje radi, u kojoj se blati neciji uspjeh, rad i trud, ali dobro, nije ni bitno. Mozes ti kritikovati sve sto ti se ne svidja, radit sta hoces, na kraju ce se sve svesti na to da te niko nista nije pitao niti te pita, na kraju si obicni drzavljanin koji nije u svom zivotu uspio ono sto su oni koje kritikujes - imati priliku da vlastitim potezima usrece siroke narodne mase. Do tad, mozes jos radit na usavrsavanju svog demokratskog znanja.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.