FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

MMarcos
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la MMarcos » 21 nov 2013, 22:34

Omerbavarac je napisao/la:Nasi kosarkasi veceras u Audi domu zijanili od Zelenogoraca, sasvim zasluzeno kada je u pitanje drugo poluvrijeme. Prvi period smo igrali poprilicno sigurno, drzali goste na odredjenom odstojanju dok su u drugom dijelu igraci pali, promasivali su sve i svasta a Zelenogorci su pogadjali i trice i bacanja, polagaje je bilo kao na treningu.

Na kraju poraz od 7 razlike, sto u ovom momentu nije bas trebalo, ali sta je tu je.
Što jednostavno kad može komplikovano. E upravo je to opis situacije u kojoj se nalazimo, naime Montepaski je zijanio pa njih evo i oficialno otpisujemo ali ova Zelengora sa ovom pobjedom je dosla na korak tu sa nama. Naša prednost u odnosu na njih jeste međusobni duel(bolja koš razlika takođe). Ostaju nam 2 gostovanja (Unicaja i Montepaski) i 2 kući (Olimpiakos i Galata). Računica kaže da sa 2 pobjede iz ova 4 meča smo 90% sigurni u toj TOP 16 fazi, ali moram ponoviti ovo večeras je bila SRAMOTA. :|
MIA SAN MIA!!!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 22 nov 2013, 10:04

Dok je ovog čojka na našem golu, ja se ne sjekiram :-)
[youtube][/youtube]
Sent from my Philips Smart TV.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 nov 2013, 12:34

Eto jos malo do najveceg derby-a u novom fudbalskom dobu, Real i Barca vise nisu zanimljivi kao ovaj match.
Mi sa novim trenerom i jednim jako bitnim novim igracem, do jucerasnjim clanom BvB-ea!!!

Iskreno da kazem, u svakoj utakmici, a pogotovo protiv zutalja hocu pobjedu, ali imam osjecaj ako ih sad stucemo da je sezona gotova i da nece biti vise zanimljivo.

Velika steta sto najbolji igrac svijeta ne igra :D al opet kad vidimo ko sve ne igra kod zutih nemamo pravo na pobunu. Nadajmo se da ce uzvratna utakmica u Münchenu biti dosta kvalitetnija sto se tice postave igraca!!!
Stern des Südens

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 22 nov 2013, 13:12

Izgleda da ostajemo bez Riberya do Svjetskog Klupskog Prvenstva :evil: . Pep na presici reče da će Rib odsustovati dugo i da se NADA da će Franck biti spreman za finale Svjetskog klupskog prvenstva. :evil:
Nadam se da ovo neće obistiniti i da Rib vraća već protiv Braunšvajga ;)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 22 nov 2013, 14:03

Nikako da budemo kompletni u punom rosteru,svako malo pa nam se povrijedi igrac,nazalost ovog puta najbolji :(
Ali koga nema bez njega se mora,jos malo pa derbi mislim da ce to biti pravi test za nas, pobjedom 99,9% titula u Bundesligi bice osigurana.

Kako pise Bild Robben bi sutra mogao na mjesto Riberya,dok bi Muller djelovao po lijevoj strani.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 nov 2013, 15:01

anelbavarac je napisao/la:Nikako da budemo kompletni u punom rosteru,svako malo pa nam se povrijedi igrac,nazalost ovog puta najbolji :(
Ali koga nema bez njega se mora,jos malo pa derbi mislim da ce to biti pravi test za nas, pobjedom 99,9% titula u Bundesligi bice osigurana.

Kako pise Bild Robben bi sutra mogao na mjesto Riberya,dok bi Muller djelovao po lijevoj strani.

Po meni sasvim realna varijanta,jer koliko znamo Robben moze podjednako dobro igrati na obje strane.
Pa ne znam sto se toliko cudite da bi Franck mogao odsustovati? Ipak se radi o napuknucu rebra,sto nije toliko bezazleno i nevjerovatno boli...
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 nov 2013, 16:12

Nakon onih startova ukrajinskih kozojebaca znao sam da neće na dobro izaći, šteta što ga neće biti u derbiju.

I bez najboljeg igrača svijeta možemo šibnuti Domuzare.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 nov 2013, 21:49

Šteta za kinga sa ožiljkom, ali postoje nade da se on i prije vrati na zeleni teren. Povreda je takve prirode da je nezahvalno prognozirati.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 nov 2013, 02:57

Saurman je napisao/la:I bez najboljeg igrača svijeta možemo šibnuti Domuzare.
Kad vec nesto ne postujes, metni malo D, moj drago. :mrgreen:

PS: Otkad je pedofilko najbolji igrac svijeta? :lol: "Slatke" li ublehe. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2013, 07:31

Kako je smiješan ovaj pritisak Ronalda, portugalskog saveza na Fifu da se dadne titula Ronaldu :lol:

Nije ništa osvojio prošle sezone i njemu da ide nagrada, jašta. Pa Messi je imao bolju statistiku od njega prošle sezone.

Uglavnom da je taj pritisak urodio plodom pokazuje i činjenica da je najmanja kvota upravu na Ronaldu. Kako sam negdje čitao kvota na njega iznosi 1.40 :lol:

Vidite, nemam ja ništa protiv njega, milina ga je gledati na terenu, baš kao i Messi-a, ali što se tiče prošle sezone Ribery je odigrao maestralno. Francuz je od dolaska u Bayern svake sezone napredovao a vrhunac je doživio upravo prošle sezone. Ove je počeo strašno, šteta za ovu povredu ali šta se može.

Uglavnom, Ribery je osvojio već jednu nagradu, a bitnije od te nagrade su titule koje je osvojio prošle sezone, a nadam se ako Bog da i ove.

Što se tiče samog derbija, uskraćeni smo za mnoge igrače koji su sami vrh Evrope. Sigurno bi derbi s njima bio još kvalitetniji, ali protiv povreda se ne može. Bayern je po meni favorit iako igra u gostima, jednostavno je veliki hendikep povreda Hummelsa i Subotića. Ako stavi Bendera na stopera BvB će nastradati, ne zbog njega na stoperu, nego zbog činjenice da neće imati pravog ratnika na poziciji zadnjeg veznog, Kehl je sličan Sahinu.

Što se tiče naše ekipe, Lahm treba igrati na beku, a Javi napokon u prvih jedanaest. Ono što bi ja volio vidjeti je:
Neuer, Lahm, Alaba, Dante, Boateng, Javi, Kroos, Gotze, Muller, Robben i Mandžukić. Mislim da bi naši bili zadovoljni i sa bodom jer BvB mora i nama doći. Fali mnogo Ribery, a i Shaqiri.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 nov 2013, 12:56

Neutral je napisao/la:Kako je smiješan ovaj pritisak Ronalda, portugalskog saveza na Fifu da se dadne titula Ronaldu :lol:

Nije ništa osvojio prošle sezone i njemu da ide nagrada, jašta. Pa Messi je imao bolju statistiku od njega prošle sezone.

Uglavnom da je taj pritisak urodio plodom pokazuje i činjenica da je najmanja kvota upravu na Ronaldu. Kako sam negdje čitao kvota na njega iznosi 1.40 :lol:
Ronaldo je veliki igrač, ali kod njega je dosta toga uvijek kuknjava, plač i jadikovanje. Uvijek čovjek kuka i moli za nešto i uvijek je povrijeđen, oštečen i slično. Pa i neka mu daju tu nagradu, neka dobije tu čokoladu kao dijete, pa će valjda prestati plakat.....

Ribery je postao već najbolji igrač Evrope i s tim mora biti ponosan. A zlatnu loptu je isto zaslužio, a vidjet ćemo ishod. Pred baraž je Ribery bio veliki favorit, a sada kao odjednom su se stvari malo promijenile. Sada je malo teže predvidjet ishod, ali Ribery i dalje ima solidne šanse.

Što se Ronalda tiče , jedna je stvar jasna, postavite Lahma protiv njega i taj se neće sigurno naigrati. Tako je bilo u nekoliko okršaja (2 x u sudaru Njemačke i Portugala , te onda i u onom duelu Bayerna i Reala). A doduše ni pored Piszczeka se nije naigrao. A lako je levatit švedske reprezentativce i njima slične. Još ne zaboravimo da je tu čovjek zabijao golove iz kontri. I odmah je uzdignut u nebesa.

Ruku na srce, treba se Portugalcu odat priznanje, sjajan fudbaler, gotovo stalno u top 3 najbolja igrača, ali malo se i pretjeruje. Ronaldo će naravno u manje razvijenim zemljama vjerovatno dobiti glasove, jer to uvijek ima pozadinu psihološku, a naravno u takvim zemljama je narod željan cirkusa i igara.

Čak je gora varijanta po ostale da Ribery ne osvoji ovu nagradu, jer ako zaista prođe sve nekom prljavom igrom, onda će se to Bayernu morati kompenzirati kroz Ligu prvaka. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 23 nov 2013, 13:08

A oko cega je to plakao i kukao? Koliko ja znam , Ronaldo je izjavio da ga ne zanima Zlatna lopta i da se nece pojaviti na dodjeli.
I odakle to da je Messi imao bolju statistiku? Gleda se kalendarska godina , a ako cemo se drzati statistike Ronaldo u 2013-toj ima vise golova nego Messi i Ribery zajedno.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 nov 2013, 15:00

Da se i ja osvrnem na tu famoznu temu "Zlatna lopta".
Najveći problem kod dodjele "Zlatne lopte" je taj što je kriterij za dodjelu nagrade nejasni. Dakle, ne zna se tačno šta treba gledati prilikom glasanja.
Jedne godine su to individualne igre ili statistika igrača kao pojedinca, druge godine su to osvojeni trofeji sa ekipom.

Dalje, sam način glasanja meni lično izgleda kao glasanje za Eurosong.
Prošle godine je Spahić kao kapiten naše repke glasao za Messija jer ne voli Ronalda. To je činjenica i nije nikakav moj zaključak.
Ili recimo ove godine bi Bale (ako je kapiten Welsa) trebao glasati za Ronalda jer je njegov saigrač ili Lahm za Riberya jer je njegov saigrač.
Ili zamislite da su u konkurenciji za najboljeg igrača Amerikanac, teško da bi dobio glasove kapitene i selektora Arapskih zemalja koliko god on bio kvalitetan. :mrgreen: Glup primjer ali nadam se da razumijete šta hoću da kažem.

Na kraju krajeva, fudbal je kolektivna igra i tu su trofeji koji pokazauju koliko je koja ekipa dobra ili loša. U ovom trenutku je Bayern najbolja ekipa na svijetu i to je ono što je meni bitno. Individualni tofeji ne znače ništa klubovima. Džaba Messiju titula najboljeg igrača na svijetu ako protiv Bayerna tim za koji on igra primi 7 golova.
Iskreno, meni se više sviđa to što Bayern nema igrača koji se izdvaja od ostatka kolektiva. Ribery je malo bolji među najboljima, ali nije glavni.
Dok je recimo Ronaldo mnogo bolji i glavni u ekipi koja ove klaendarske godine ništa nije osvojila.

Tako da meni lično ova nagrada ne predstavlja ništa što je mnogo bitno klubu za koji navijam, jer ja navijam za Bayern a ne za Riberya. Koliko god ovo grubo zvučalo.
Da se razumijemo, volio bih da Ribery osvoji "Zlatnu loptu" jer je dio kolektiva koji ja volim, ali ako se to ne desi nikom ništa.

A sad malo ozbiljnije teme. :D
Slažem se sa većinom ovdje da bi bod bio super jer bi zadržali ovu razliku od 4 boda, ali ne mogu se oteti utisku da je BvB zreo za poraz. Bez obzira na nedostatak nekih bitnih igrača u Bayernu i na nedostatak onih koji bi zamijenili te bitne igrače.
Oni nemaju kompletnu odbranu što se mora iskoristiti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 23 nov 2013, 15:03

Franck Ribery: "Užasno me boli rebro, čak i prilikom disanja. No, ja mislim da ću za 10 do 14 dana ponovo moći trenirati i da mi nastup na svjetskom klupskom prvenstvu nije upitan."
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 nov 2013, 16:20

Ajmoooooooo Baja'n
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 23 nov 2013, 17:31

Sastav Bayerna: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Martìnez - Robben, Lahm, Kroos, Müller - Mandžukić

IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 nov 2013, 18:05

Pobjeda se očekuje sve drugo smatram iznenađenjem.

slika

Ajmooooooooooooooo
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2013, 18:10

Samo da Arjen igra desno krilo a ne lijevo. Durm mu protivnik, to se mora iskoristiti.

Mia San Mia!

Poslije fudbalere pratimo ako Bog da i naše košarkaše :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2013, 18:11

Nesto vise od 20 minuta do pocetka derbija, vjerujem da je stadion u Dortmundu pun pozitivne energije i da cemo gledati jednu odlicnu utakmicu i na kraju pobjedu Europskog prvaka.

Predstoji nam teska utakmica, bez obzira sto Dortmund nema odbrane, jer oni su uvijek protiv nas nabrijani ali ono sto je pozitivno za nas jeste to da smo i mi nabrijani, da ce svaki nas igrac dati 100% svoje snage da dodju do pobjede. Trijumf nije imperativ, ali poraz nije dobrodosao definitivno, no ja kao navijac Bayerna ocekujem pobjedu, jer imamo kvalitetniji roster kao i psiholosku i bodovnu prednost na svojoj strani.

Idemo majstori, idemo po nova tri boda. 8-)

AUF GEHTS DIE ROTEN!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 nov 2013, 19:04

Ne postoji metoda pomocu koje bismo izmjerili koliko riberi znaci bayernu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], nerkolfc i 6 gostiju.