Safet Sušić - Pape

Rios

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Rios » 21 nov 2013, 16:59

adc je napisao/la:Svi vide problem samo Pape žmiri.

http://www,index,hr/sport/clanak/svi-vide-problem-samo-pape-zmiri/712498.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Eh da nam je jednog trenera da valja da ovu generaciju digne na jednu veću razinu.
Fin tekst..Ima dosta istine..Posebno sto se aludira na Papetovu tvrdoglavost..Mora se napraviti generalno pospremanje igrackog kadra,napraviti 2-3 formacije s kojim cemo nastupiti na SP i pozvati igrace koji mogu odgovoriti tim zadatcima,ali u praksi,ne samo na papiru..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 21 nov 2013, 17:22

Joj kad mi se nađu praviti formacije sa Spahićem na desnom stoperu , odmah prestanem čitati i post i sve ... :x

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 21 nov 2013, 17:34

bavarian_bk je napisao/la:Joj kad mi se nađu praviti formacije sa Spahićem na desnom stoperu , odmah prestanem čitati i post i sve ... :x
e pa jadan ti, kad te takve sitnice toliko uvrijede :roll:

19sioux89
Kontakt:

Post Postao/la 19sioux89 » 21 nov 2013, 18:29

Ma ljudi opustite se, pored Susica je jedan veliki Ivica Osim koji mu vjerujem onako indirektno ukazuje na probleme, mada i Safet je previse dugo u fudbalu da bi mu drugi trebali trebali pricat o istom, al ipak svaki savjet od velikog Osima je zlata vrijedan. Sam Susic je u onoj emisiji na ftv govorio o tom problemu zadnjeg veznog i da necemo moc na svjetskom igrat kao sto smo prosli ove kvalifikacije, tako da sam uvjeren da od sledece prijateljske necemo vise gledat ovu igru bez formacije i taktike jer tek tad kad budemo znali protivnike pocinju ozbiljne pripreme za svjetsko.
Savrseno je svjestan svih problema i ja imam puno povjerenje u njega i mislim da bi ga svi zajedno trebali podrzat a ne sr.at odma nakon jedne prijateljske u kojoj su nam falila 2 vrlo vazna igraca ;)
14/88

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 21 nov 2013, 18:39

"Ne znam što ste očekivali?! Argentina je realno bolja, pa je i ovaj rezultat realan", reći će bosanskohercegovački izbornik, kao da mu je zabranjeno pobijediti bolju momčad.
Ovo mi je baš nekako zanimljivo, ne bi me cudilo da nakon SP Pape rekne, "pa prvi smo put na svjetskom, ocekivano je bilo da necemo nikog pobjedit" :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 nov 2013, 18:58

Ma k.... mu ukazuje Ivica Osim. Da mu ukazuje ne bi mi izgledali kao skupina pijanih svatova protiv imalo ozbiljnije reprezentacije. Vidite da nikog ne slusa, Citava drzava vidi da ovake ne ide, da ne smijemo igrati bez zadnjeg veznog, da ne mogu igrati tri 10-ke u ekipi, da je Avdija ubleha. Nas selektor to vidi, al nista ne preduzima.

Do svjetskog prvenstva je ostala jos jedna,dvije prijateljske za pripremu i sta mislite sta ce govoriti Pape u martu? Govorit ce: Ne mogu sad isprobavat nove igrace, moramo uigrat ekipu za prvenstvo.

Dobio je od Amerike samar, nije se pocesao. Slovacka mu je opalila samarcinu, pet dana mu je glava bridila. Izgubio se, samo nas je Bog spasio. I evo sad opet samarcina prtiv Argentine, al siguran sam da ni iz ovog nista nece naucit i da ce opet zadrto i po svom, sve dok se ne obrukamo na SP.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 nov 2013, 18:58

gruezi je napisao/la:Pozivanjem hrgote bi rjesili sve dileme uvez 3ceg napadaca plus imali bi odlicno krilo.isto vazi I za eldina hadzica iz Herculesa..ali pape nezna ni ko je hrgota jer da zna barem bi otisao da poprica s njim...zaista ubada u oci njegova idolentnost I nezainteresovanost za repku koja mu dodze kao part-time posao... Sto se ermina zeca tice on nije standardan ni u turskoj ligi, kako onda moze podici igru repke na visi nivo? Kako je moguce da stevanovic ostaje bez poziva a onakav avdija dobija poziv I redovno sansu da igra? Zasto igra kvrzic prije hadzica? Zasto visca igra a hajrovic sjedi na klupi? Nije problem izgubiti od argentine ali jeste problem kad od argentine izgubis na isti nacin kao I protiv svake jace selekcije do sada tj kad konstantno ponavljas iste greske vec godinama I iz njih nista ne naucis...koja to repka igra sa 2 napadaca ,jednim krilom I 3 ofanzivno orjentisana igraca u sredini sa raspalim vrsajevicem samim na desnoj strani? Ili klub?
Mozda si propustio ali kod Susica je debitovalo masa igraca, eto i neki dan taj Kolasinac. Prije njega Hajrovic, Bicackic, Mujdza, Besic i jos mnogo drugih.
Zaista je kratko pamcenje kod mnogih od vas...
I ti igraci koje spominjete, da vidimo malo poblize. Hrgota ove sezone odigrao ukupno 150 minuta u Bundesligi. Hadzic zabio mrsavih 4 gola u Segundi... Pa Scepovic koga su navijaci Srbije ismijavali juce dosao u tu ligu i vec je prvi strijelac sa 10 golova. Dali je taj Hadzic stvarno dobar igrac? Pocinjem sumnjati.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 nov 2013, 20:08

hajmo ovako!
imam jedno pitanje...
sastav koji je planirao izvesti pape protiv argentinaca je bio da kolasinac ne igra cijelu utakmicu ili kojim slucajem da nije dobio papire - sastav bi 100% izgledao kao na slici desno...
moje pitanje je - da li vi mislite da sastav na slici lijevo hladno moze da se nosi sa sastavom na slici desno - zanemarivsi tesku povredu mahmutovica i skori povratak vranjesa nakon povrede...

slika

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 21 nov 2013, 20:21

hz1987 je napisao/la:hajmo ovako!
imam jedno pitanje...
sastav koji je planirao izvesti pape protiv argentinaca je bio da kolasinac ne igra cijelu utakmicu ili kojim slucajem da nije dobio papire - sastav bi 100% izgledao kao na slici desno...
moje pitanje je - da li vi mislite da sastav na slici lijevo hladno moze da se nosi sa sastavom na slici desno - zanemarivsi tesku povredu mahmutovica i skori povratak vranjesa nakon povrede...

slika

Ne moze, jer sastav desni ima Vrsajevica neprikosnovenog, sina vjetra...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 nov 2013, 20:41

Evo nama nasih dobrih susjeda i dusebriznika, i index. hrrrr
Ma autor je ,nema, rodila ga Majka takvog pametnog i nacitanog.
Nije meni cudno sto iz susjedstva dolaze ovakvi tekstovi (ljubomora je cudo) ,nego mi nejasno zbog natupih Bosnja koji ne primjete cilj ovog teksta. Te koliko ovaj tekst ima za cilj da ponizava, popljuje, i napravi nered reprezentaciji BIH.

Kaze vrli autor, kako Pape pored Lulica i Salihovica , stavlja Kolasinca na lijevog beka :lol:
Je li potreban komentar na ovo , ovome jadu od autora?
Prvo je ,sto tip nije ni gledao utakmicu, a vec je sklepao tekst, jer da je gledao, nebi ni za zivu glavu spominjao Lulica i Salihovica. Jedan zbog povrede u Rimu, a drugi povrijedio se na pripremama.Drugo, da se razumije u fudbal, skontao bi da su do sad i Salihovic, kao i Lulic prinudna rjesenja bila na lijevom beku, jer po vokaciji niti jedan od njih nije bek.

Onda kaze POKLON od Njemacke, to malo da darne u BIH. Sto hud ne izbroji POKLONE u hrvatskoj reprezentaciji, zar je iko vise dobio poklona od Hrvatske.

Zatim, dalje pise kako se toboze plasi, da BIH ne zavrsi kao Sjeverna Koreja. (on se plasi, hejjjj, brine se covjek za BIH) i sve to zbog poraza od Argentine. Pa kako li onda brine za svoju Kroaciju, koju guzi i sisa i golisa. Koju u po Zagreba odere pisljiva Skotska. Sta reci nakon na guzove dobijenog baraza protiv anonimusa sa Islanda, cemu se nada Hrvatskoj, hoce li ona proci kao Sjeverna Koreja?

Veli doticni pape ne smije da dira u nedodirljive.
Pape je prvi selektor koji je Misimovica posadio na klupu, niti jedan do njeg se nije usudio. Ali Bosnje ko Bosnje, digle se tad u sve medije po BIH da pljuju sto je to uradio, kad ga je vratio, Bosnje opet krenule, pa gdje ce ti Misimovic i Pjanic zajedno (yebo lud zbunjenog).

Nego naivni Bosnjo, nisi se ni nakon 90-tih godina opametio, kako bi sad.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2013, 20:43

Zar još neko čita Smradex portal? Razočarani jer više ne mogu pljuvati po Hrvatskoj reprezentaciji, sad su malo počeli pametovati o nama. Nacionalisti, fašisti, huškači, jednom rječju smeće...

Zaobilazite to žutilo u velikim koracima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 nov 2013, 20:46

Ne shvata ih niko ozbiljno, ali Begonja je ubo u većini stvari sa ovim tekstom
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2013, 20:49

legenda reala je napisao/la:Ne shvata ih niko ozbiljno, ali Begonja je ubo u većini stvari sa ovim tekstom
Znači da još uvijek čita ovaj forum.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 nov 2013, 20:51

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ne shvata ih niko ozbiljno, ali Begonja je ubo u većini stvari sa ovim tekstom
Znači da još uvijek čita ovaj forum.
Prebacio se na klix izgleda :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 nov 2013, 20:53

emir79 je napisao/la:Evo nama nasih dobrih susjeda i dusebriznika, i index. hrrrr
Ma autor je ,nema, rodila ga Majka takvog pametnog i nacitanog.
Nije meni cudno sto iz susjedstva dolaze ovakvi tekstovi (ljubomora je cudo) ,nego mi nejasno zbog natupih Bosnja koji ne primjete cilj ovog teksta. Te koliko ovaj tekst ima za cilj da ponizava, popljuje, i napravi nered reprezentaciji BIH.

Kaze vrli autor, kako Pape pored Lulica i Salihovica , stavlja Kolasinca na lijevog beka :lol:
Je li potreban komentar na ovo , ovome jadu od autora?
Prvo je ,sto tip nije ni gledao utakmicu, a vec je sklepao tekst, jer da je gledao, nebi ni za zivu glavu spominjao Lulica i Salihovica. Jedan zbog povrede u Rimu, a drugi povrijedio se na pripremama.Drugo, da se razumije u fudbal, skontao bi da su do sad i Salihovic, kao i Lulic prinudna rjesenja bila na lijevom beku, jer po vokaciji niti jedan od njih nije bek.

Onda kaze POKLON od Njemacke, to malo da darne u BIH. Sto hud ne izbroji POKLONE u hrvatskoj reprezentaciji, zar je iko vise dobio poklona od Hrvatske.

Zatim, dalje pise kako se toboze plasi, da BIH ne zavrsi kao Sjeverna Koreja. (on se plasi, hejjjj, brine se covjek za BIH) i sve to zbog poraza od Argentine. Pa kako li onda brine za svoju Kroaciju, koju guzi i sisa i golisa. Koju u po Zagreba odere pisljiva Skotska. Sta reci nakon na guzove dobijenog baraza protiv anonimusa sa Islanda, cemu se nada Hrvatskoj, hoce li ona proci kao Sjeverna Koreja?

Veli doticni pape ne smije da dira u nedodirljive.
Pape je prvi selektor koji je Misimovica posadio na klupu, niti jedan do njeg se nije usudio. Ali Bosnje ko Bosnje, digle se tad u sve medije po BIH da pljuju sto je to uradio, kad ga je vratio, Bosnje opet krenule, pa gdje ce ti Misimovic i Pjanic zajedno (yebo lud zbunjenog).

Nego naivni Bosnjo, nisi se ni nakon 90-tih godina opametio, kako bi sad.
Legendo autor teksta je Bosanac.Ne znam zasto bi bio ljubomoran na svoju repku?Armin zna cesto pretjerati i srati,ali sve u svemu nije los lik.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 nov 2013, 21:00

TMovac je napisao/la:
Legendo autor teksta je Bosanac.Ne znam zasto bi bio ljubomoran na svoju repku?Armin zna cesto pretjerati i srati,ali sve u svemu nije los lik.
Nebi ja rekao da je BIH njegova repka, jer da jeste, znao bi da Salihovic i Lulic nisu nikako mogli igrati na beku, jer su bili povrijedjeni. Dosta mi je tipova koji se uvlace u supcine susjeda. Tekst bi bolje sklepalo kakvo dijete od 9-10 godina.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 nov 2013, 21:03

Hajmo popljuvati lika sto je napisao istinu koji nasi kvazi novinari ne smiju napisati zarad toga da bi ih savez eventualno poveo negdje. I da ponovim sto je vec neko pomenuo, novinar je bosanac, sarajlija ili ako je jos bitno napomenuti musliman.
Jesu li iti jedan nas portal ili novine napravila neki strucan osvrt na zadnju utakmicu?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2013, 21:04

TMovac je napisao/la:Legendo autor teksta je Bosanac.Ne znam zasto bi bio ljubomoran na svoju repku?Armin zna cesto pretjerati i srati,ali sve u svemu nije los lik.
Da, Armin je ok, nema ga više na forumu, vjerovatno je dobio ban na IP adresu. Rijetko je on naginjao na našu stranu, stariji članovi foruma će to i potvrditi. Međutim, Emir je u postu iznad objasnio neke stvari.

Kako neko može podržati tekst u kojem piše da smo dobili POKLON od Njemačkog saveza. Samo ta rečenica bi trebala biti dovoljna da se otkrije pravi motiv teksta.
Voli te tvoje Sarajevo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 nov 2013, 21:08

Poklon je metafora na to da je taj igrac dosao niotkud, iznenada, da ga nismo mi razvijali nego da se samo tek tako pojavio, odjednom.
Fakat ne kontam sta je tu nekome cudno.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 nov 2013, 21:10

pisac je napisao/la:Poklon je metafora na to da je taj igrac dosao niotkud, iznenada, da ga nismo mi razvijali nego da se samo tek tako pojavio, odjednom.
Fakat ne kontam sta je tu nekome cudno.
Poklon nije čudno, diskutabilan je dio "od Njemačkog saveza". Ispada da su nam Švabe udijelile Kolašinca. :roll:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.