Safet Sušić - Pape

DeepPurple
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DeepPurple » 06 jan 2010, 20:26

e pa onda kakve veze imaju pitari s tim kad i sam vidis da i drugi forumasi koji navijaju za druge timove su uz selektora naravno s tim si i uz repku i igrace.jer selektor je taj koji ih izabira i poziva.
sam sebe pobijas u nekim stvarima.da ne pisem o nekim euforijama o kojim ti rece.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 06 jan 2010, 20:43

Jao glupih rasprva ovdje :roll: :roll: :roll:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 06 jan 2010, 20:54

DeepPurple je napisao/la:e pa onda kakve veze imaju pitari s tim kad i sam vidis da i drugi forumasi koji navijaju za druge timove su uz selektora naravno s tim si i uz repku i igrace.jer selektor je taj koji ih izabira i poziva.
sam sebe pobijas u nekim stvarima.da ne pisem o nekim euforijama o kojim ti rece.
NECEMO SE VISE RASPRAVLJATI JA JEDNO TI DRUGO,,,, i tako u krug!!!!!!!!!!!!! pozdrav tebi 8-) 8-)
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 06 jan 2010, 20:56

daj ba kakve veze ima je li igrao za zelju ili sarajevo ili borac covjek voli Bosnu i moja mu potpora nece izostati veliki je to covjek ;)

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 06 jan 2010, 22:28

vrebac86 je napisao/la:stvarno mi je svejdno sto je Pape trener i da je ciro trener ja bih navijao za bosnu jer neznam drugacije!!!! ali KAO da ce ova repka biti samo sarajevska toliko su se ovi forumasi nadrkali i sve jedan pitar stoliko Papet a gotivi kao da je on bog!!! NISTA PROTIV NESMIJES NAPISATI!! ZNAO JE SAVEZ ZASTO DA STAVI PAPETA,,,,, JER CE OPET SARAJLIJE NAVIJATI I BITI UZ SAVEZ :evil: :evil: :evil:

a kad su to sarajlije bile uz savez :?: :?: :?: :o ti si vjerovatno još mamuran od nove godine pa ne znaš šta pričaš
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 jan 2010, 22:40

mislim da je Pape profesionalac, nece biti zajebancije i treniranja po parkovima, hodnicima i na parkinzima.
a za ove sto govore da je los trener... koliko sam ja primjetio, svaki klub koji je trenirao ostavio ih je na boljoj poziciji nego sto su bili kad ih je preuzeo. nidje veze je ta izjava.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 06 jan 2010, 22:45

Pa kako možemo naprijed, u startu čovijeka omlovažvamo tek sijeo na stolicu, već nevalja :mrgreen: ima on svašta uredit i posla.Profi je samo pametno,IGRAJ BOSNO;IDEMO,mi smo uz tebe.
Pape živim u nadi da smo zaslužili korak dalje.
Fi hajati.
GO Bosno.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 07 jan 2010, 00:05

Mirza_Hordas je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:stvarno mi je svejdno sto je Pape trener i da je ciro trener ja bih navijao za bosnu jer neznam drugacije!!!! ali KAO da ce ova repka biti samo sarajevska toliko su se ovi forumasi nadrkali i sve jedan pitar stoliko Papet a gotivi kao da je on bog!!! NISTA PROTIV NESMIJES NAPISATI!! ZNAO JE SAVEZ ZASTO DA STAVI PAPETA,,,,, JER CE OPET SARAJLIJE NAVIJATI I BITI UZ SAVEZ :evil: :evil: :evil:

a kad su to sarajlije bile uz savez :?: :?: :?: :o ti si vjerovatno još mamuran od nove godine pa ne znaš šta pričaš
Ja sam u Sarajevu ali nisam znao da su Sarajlije uz savez !?
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Urban

Post Postao/la Urban » 07 jan 2010, 00:12

ma sve sto nevalja okrivite odmah nas iz Sarajeva mi smo za sve krivi cim vam nesto ne odgovara odmah iste sekunde mozda vam je tako psihicki lakse
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 07 jan 2010, 00:16

najjace stvari sto procitah bas u vezi ovoga.....
kad se igra na kosevu i zvizdi se igracima...kaze SARAJLIJE ...HEBO IH .....ITD....
poslije toga kada se igra u DRUGOM gradu i zvizdi se onda kazu.....ma to ovi sto dodju nisu vidjeli tekme 100 godina..
onda kaze .... sarajlije uz savez......prije toga....sarajlije picke nece da bodre repezentaciju...
onda sarajlije za papeta nedaju nikome na njega......a isti ti su zaboravili i papeta i sergeja kada je tu bio ciro....
itd...itd....uglavnom kako ovaj gore kaze MI SMO UVIJEK TU DA BUDEMO KRIVI... :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 07 jan 2010, 00:20

Vino piju nane vino piju nane age sarajlije,na ilidzi nane na ilidzi nane pokraj zeljeznice
a pustite ljubomorne duse konacno da se igra gdje je i mjesto,jos da grbavicu srede i to je to...

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 07 jan 2010, 00:20

johnnyHZ je napisao/la:najjace stvari sto procitah bas u vezi ovoga.....
kad se igra na kosevu i zvizdi se igracima...kaze SARAJLIJE ...HEBO IH .....ITD....
poslije toga kada se igra u DRUGOM gradu i zvizdi se onda kazu.....ma to ovi sto dodju nisu vidjeli tekme 100 godina..
onda kaze .... sarajlije uz savez......prije toga....sarajlije picke nece da bodre repezentaciju...
onda sarajlije za papeta nedaju nikome na njega......a isti ti su zaboravili i papeta i sergeja kada je tu bio ciro....
itd...itd....uglavnom kako ovaj gore kaze MI SMO UVIJEK TU DA BUDEMO KRIVI... :D
ma mogu samo da nam puse oni sto nas nevole !!

Pape sjever je uz tebe :evil:
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 07 jan 2010, 13:28

Negdje početkom osamdesetih godina, fudbalski klub Sarajevo putovao je u rumunjski grad Hunedoara, na utakmicu Kupa UEFA sa ekipom Korvinula. Bordo tim sa Koševa predvodio je Safet Sušić Pape, a u jakoj ekipi bili su tada još Mehmed Janjoš, Želimir Keli Vidović, Mirza Kapetanavić, Faruk Hadžibegić, Predrag Pašić, Čala Janjoš, te tek prispjeli Musemić mlađi, Merdanović, Vukičević i drugi.

Stariji igrači igrali su karte, na posljednjem autobuskom sjedištu, popularnoj sećiji, a mlađi kibicovali. Čobo Janjuš se ljutio na kibicere i njihove komentare, pošto je bezbeli, gubio. Pape je već naveliko drijemao. Put se otegao, zašlo se duboko u noć, a bogami se i ogladnilo. Vodstvo puta odluči da se u nekoj krajputaškoj krčmi nešto prezalogaji. Zastali smo tako kod prve takve, negdje iza Temišvara.

Već dobro umorni rumunjski konobari samo su odmahnuli glavom, dajući do znanja da je kuhinja već zatvorena. Jedan od njih, čija se, očito, "pikala", odjednom radoznalo upita: "Jeste li vi ekipa u kojoj igra Sušić?" Na potvrdan odgovor, gledao nas je i mjerkao s nevjericom. Potom promrsi, kao za sebe, da bi ga on sigurno prepoznao, jer je Sušić "fudbalski bog"! "Kako nas je samo potopio u Bukureštu, kada smo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Argentini 1978. izgubili odlučujuću utakmicu. Tri komada nam je dao u paklenoj utakmici Rumunija – Jugoslavija, 4:6! Jednom je sve naše od centra redom 'izmiješao', pa i golmana", priča Rumunj kao u transu.

Našao se tu sa grupom drugara i jedan banatski Srbin, koji nam sve prevodi. A onda Rumunj veli: "Ako dovedete Sušića, večera će biti servirana". Svi smo najprije mislili da je riječ o šali. Ali, kako glad ne bira, a domaćin ne popušta, pade pogodba. Odoh da probudim Papeta.

Za pet minuta ide bunovni Pape i gunđa, misleći da je riječ o šali iza koje bi mogao stajati neko od njegovih iskusnijih jarana iz autobusa, sa sećije. A kada Rumun ugleda svog "fudbalskog boga" o kojem je maločas sa zanosom pričao, kako glavom i bradom stoji pred njim i bunovno trlja oči, zakorači oprezno prema Papetu, potom malo ustuknu i s poštovanjem reče: "Da, adevarat accesta este redjele fotbalolul Sušić." Prevedeno sa rumunskog: "Jeste, to je taj fudbalski bog Sušić." Momku zablistaše oči, jer je nakon pet godina vidio igrača, koji je njegovim Rumunima te nedjelje 13. novembra 1977. na stadionu "Steaua", pred 35.000 gledalaca, naprosto iz ruku istrgao vizu za Svjetsko prvenstvo.

Brzo je Rumunj ispunio svoje obećanje. Gdje si vidio da je "bog" gladan! Svi smo dobili večeru. Usput je stalno obigravao oko svog "fudbalskog boga", postavljajući preko onog banatskog Srbina i prevodioca još mnogo pitanja. A onda se sjeti da je domaćin, pa učtivo upita Papeta da li mu slučajno još nešto treba? Pape se smije nedužno i na kraju spontano pozdravlja s Rumunjom. Onako povučenom i skromnom, sve mu je to pomalo bilo nezgodno.

Sutradan u Hunedoari, negdje na pola puta između Temišvara i Bukurešta, bilo je neriješeno, 4:4. Pape je bio u centru pažnje, a čuvala su ga i po dvojica-trojica protivničkih igrača.

Papetov dres sa brojem 7 zabio je i pored toga dva komada! Broj 7, rezerviran inače za Safeta Sušića, nosio je, namjerno ili slučajno, mladi Edin Hadžialagić. I postigao dva gola! Najljepši je, ipak, bio onaj Pajin prvi, kada je Predrag Pašić prekrasnim lobom prebacio golmana Korvinula. Jedan gol postigao je danas Šveđanin, inače momak iz Kiseljaka – Zoran Lukić.
Rotor Volgograd...

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 07 jan 2010, 14:37

Blaž Slišković odbio je ponudu Safeta Sušića da mu se pridruži u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prva pomisao javnosti vjerovatno bi bila da se Baka na ovaj potez odlučio nezadovoljan što nije ponovo imenovan za selektora, ali Slišković je to učinio iz drugih razloga.

- Prvi, a ujedno i jedini razlog što nisam prihvatio Sušićevu ponudu je taj što čekam inostrani angažman. Ima nekoliko opcija za koje mislim da su izgledne, tako da ne bih volio odbaciti tu mogućnost radi posla asistenta selektora.

Znam da je Savez u teškoj situaciji, kao i cijela ova država, ali mislim da je pomalo čudno da jedna Albanija selektora može plaćati 300.000 eura godišnje, a kod nas samo trećinu toga. Zbog toga je i potpuno logično usmjeriti koncentraciju na inostrani angažman - kaže Slišković.

Sušić kaže da se Slišković nije javljao na pozive, ali Baka tvrdi da ga je zvao samo sekretar za reprezentovanje nogometa Munib Ušanović.

- Sa Safetom sam se čuo kada je izabran. Tada sam mu čestitao, pa smo porazgovarali i o mogućnostima saradnje. Ostavili smo tu temu otvorenom. To da me zvao nisam ni znao, već sam vidio u novinarskim izvještajima.

Znam samo da me kontaktirao Ušanović, ali pomalo je neozbiljno da me on zove za posao selektorovog saradnika, pogotovu s obziroma da smo se Sušić i ja ranije dogovorili da porazgovaramo. Safetu sam poslao poruku u kojoj sam mu zahvalio na volji i želji za saradnjom, te naveo razlog zbog kojeg odbijam, a to je, ponovo kažem, samo želja za odlaskom u inostranstvo - rekao je Slišković.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 07 jan 2010, 14:47

kakvi forumasi takav i savez
sad vam ne valja ni susic, hajde izaberite vi negativci selektora koji bi vam odgovarao
da napomenem nisam pitar

Zgembo Andisilic
Kontakt:

Post Postao/la Zgembo Andisilic » 07 jan 2010, 15:38

Alija Hadžiosmanović Braco. To bi bio najjaci selektor. 8-)

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 07 jan 2010, 15:50

Ma pitarima i da je izabran alaim za selektora, bio bi najbolji!
Bilo je boljih, ali valjda je i ovo dobro rjesenje u odnosu na neke tulice, pa baku i td!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 07 jan 2010, 16:15

Ovu temu treba odmah zatvoriti...
Jer ovdje nema raje,koja je imalo upoznata sa Ex-Yu Fudbalom...
Pape je Legenda kojoj svi mogu samo zaviditi,a ne pricati ove glupe forumske nebuloze.
Eto pitajte djedove,nane,očeve,majke itd... KO JE SAFET SUŠIĆ PAPE ?
Cucete jednu lijepu pricu,mozda odlucite nekad i lektiru napisati o njemu. :lol:
Bez obzira sto i moj nick govori da sam Navijač Sarajeva,ja sam za da se igra na Stadionu Koševo(Asim Ferhatović HASE).Jer nije isto igrati pred 10 000 u Zenici i 50 000 na Koševu.
A to što mnogi imaju Kompleks Sarajeva to je druga priča skroz... ;)
NON MOLLARE MAI

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 07 jan 2010, 16:30

Alen Škoro je napisao/la:Ovu temu treba odmah zatvoriti...
Jer ovdje nema raje,koja je imalo upoznata sa Ex-Yu Fudbalom...
Pape je Legenda kojoj svi mogu samo zaviditi,a ne pricati ove glupe forumske nebuloze.
Eto pitajte djedove,nane,očeve,majke itd... KO JE SAFET SUŠIĆ PAPE ?
Cucete jednu lijepu pricu,mozda odlucite nekad i lektiru napisati o njemu. :lol:
Bez obzira sto i moj nick govori da sam Navijač Sarajeva,ja sam za da se igra na Stadionu Koševo(Asim Ferhatović HASE).Jer nije isto igrati pred 10 000 u Zenici i 50 000 na Koševu.
A to što mnogi imaju Kompleks Sarajeva to je druga priča skroz... ;)
odvadi malo hljebati prvo ste krenuli od 25000 na kosevu vec ste dosli do 50000 dok krenu kvalifikacije docete do 100000 uspori malo

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 07 jan 2010, 16:39

Očito nikad nisi bio na njemu čim tako govoris.Stadion Asim Ferhatović "HASE" ima kapaciteta(sjedećih mjesta) oko 37 000 + Stepenice + kad je bitna tekma po dvoje jedna stolica,znaci niko ne sjedi + ulazi + loža.Znači skonta se to nekako. ;) Nemoj mislit' da je istina ako Savez kaže pušteno 25 000 ulaznica u prodaju.Tu skoro uvijek lažu,jer je i njima u interesu da što više zarade,tako radi i uprava mog Kluba.
NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.