Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Otkako je od Miroslava Blaževića preuzeo reprezentaciju, Sušić se susreo s devet jakih reprezentacija (Švedska, Njemačka, Francuska, Meksiko, Grčka, Portugal, Brazil, SAD i Argentina) protiv kojih je odigrao 14 utakmica.
Skor mu je: 1-4-9 , gol razlika 14:29.
Ovo nije prozivanje Susica,nego cinjenica koja nas mora prizemljiti vise nego porazi od SAD,Slovacke i Argentine.
Ovo nije prozivanje Susica,nego cinjenica koja nas mora prizemljiti vise nego porazi od SAD,Slovacke i Argentine.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ma nije do Sušića, do igrača jeSabinho je napisao/la:Otkako je od Miroslava Blaževića preuzeo reprezentaciju, Sušić se susreo s devet jakih reprezentacija (Švedska, Njemačka, Francuska, Meksiko, Grčka, Portugal, Brazil, SAD i Argentina) protiv kojih je odigrao 14 utakmica.
Još samo da neki od ovih silnih kvazinovinara uvlakača postavi mu to pitanje, mada sumnjam pošto i do sad su mu postavljali samo pitanja koja mu odgovaraju da se ne bi ne daj bože Safa uvrijedio ili nasekiro.
Dao bi bubreg da nam je Vaha trener na SP-u. Mogli bi onda sa malo srece i do cetvrtfinala. Ovako...Pitanje je koliko ce nas Susic kostat. Sigurno je da nam nece pomoc ni u jednom smislu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sad ce doci Virtu i napisati kako je Pape donop 9m, a sljedecih 9 doalzi plasmanom u drugi krug.Cartman je napisao/la:Dao bi bubreg da nam je Vaha trener na SP-u. Mogli bi onda sa malo srece i do cetvrtfinala. Ovako...Pitanje je koliko ce nas Susic kostat. Sigurno je da nam nece pomoc ni u jednom smislu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- Upozoravam ga stalno. Ima sedam-osam kilograma viška. Kada dođe brža i okretnija ekipa, naravno da ne može napraviti ništa. No, Misimović je pametan momak i vjerujem da čita novine. Nadam se da je svjestan svoje situacije. Mogao sam do sada malo zažmiriti, ali kada budem sastavljao konačan spisak za SP, odlučit ću pošteno. Neće biti milosti, bez obzira o kojem se igraču radi. Zato, i on i ostali moraju povesti računa o sebi - kaže Sušić
Pape genije
.
Bolan sto mu ne objasnis to privatno, a ne da mora citati novine.
Pape genije
Bolan sto mu ne objasnis to privatno, a ne da mora citati novine.
Moze li ko proslijediti Papetu ovu formaciju ? Ne moze bolje, svaka cast momcino.Bosniacum Lilium je napisao/la:a zna se...
Kolasinac, Salihovic, mogu se obojica rotirati na tim pozicijama...
oder:
Interesantno je da smo tu jedinu jacu utakmicu dobili sa Miretom na klupi, naravno ne zbog Mireta vec iz prostog razloga sto smo hiljadu puta ponovili da on i Miske ne mogu zajedno.
Tehnicki potkovanih igraca imamo u ekipi i samo fali trkac koji ne mora znat igrat lopte ali koji ce pomoci Seji, Medi da ne odradjuju prljave zadatke na zadnjem veznom vec da grade igru i da sa tim daju 50% vise.
Jedna, dvije promjene i spremni smo za bum u Brazilu.
Tehnicki potkovanih igraca imamo u ekipi i samo fali trkac koji ne mora znat igrat lopte ali koji ce pomoci Seji, Medi da ne odradjuju prljave zadatke na zadnjem veznom vec da grade igru i da sa tim daju 50% vise.
Jedna, dvije promjene i spremni smo za bum u Brazilu.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Vala, ako nas Pape imalo čita, morao je vidjeti ovakve formacije.Orao je napisao/la:Moze li ko proslijediti Papetu ovu formaciju ? Ne moze bolje, svaka cast momcino.Bosniacum Lilium je napisao/la:a zna se...
Kolasinac, Salihovic, mogu se obojica rotirati na tim pozicijama...
oder:
Jesmo, ali ne treba mnogo očekivati. Mi smo i te kako sposobni iznenaditi jednu veliku selekciju, ali za "boom" je potrebno najmanje 2-3, a to, realno, nismo u stanju. Ipak, prolazak neke lakše grupe, ukoliko se desi tih nekoliko važnih promjena, nije nikakav san, tj. mogao bi postati java.Pupi04 je napisao/la:Jedna, dvije promjene i spremni smo za bum u Brazilu.
Naravno, nadat se prolasku grupe i ako budemo pravi mozemo proci jos jednu prepreku na neku nasu ludjacku utakmicu.
Sve zavisi od grupe, ako nas sreca ne pomazi i dobijemo dvije velesile nikakva sramota nije ispast, ali kad smo vec tamo treba poradit na jacanju i postavit jake temelje i principe i da repka nije nicija babovina, i da SP nije malonogometni turnir u Dubrovniku.
Sve zavisi od grupe, ako nas sreca ne pomazi i dobijemo dvije velesile nikakva sramota nije ispast, ali kad smo vec tamo treba poradit na jacanju i postavit jake temelje i principe i da repka nije nicija babovina, i da SP nije malonogometni turnir u Dubrovniku.
nisam siguran da je neko vec postavio
Safet Sušić za B92: Ne idemo u Brazil da učimo
ALEKSA GUTOVIĆ
Bosna i Hercegovina ostvarila je istorijski uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a verovatno najzaslužnija osoba za to je selektor Safet Sušić. Čovek koji je u igračkim danima bio majstor sredine terena, preneo je taj stil igre i na svoju reprezentaciju. Bosna i Hercegovina je tokom kompletnih kvalifikacija igrala ofanzivan i atraktivan fudbal, pa je na kraju zbog toga i nagrađena. U intervjuu za B92 Sušić je govorio o velikom uspehu, dočeku u Sarajevu, ali i neuspehu ostalih republika bivše Jugoslavije.
Sušić je tokom razgovora sa nama zvučao umorno, što je logično, ali i zadovoljno, što je još logičnije. Ipak, imao je dovoljno vremena da odgovori na sva naša pitanja.
„Osećam se kao izuzetno dobro, kao i svi moji igrači i moji saradnici koji su ovde pored mene, i kao čitava nacija. Srećni smo, napokon smo uspeli da se kvalifikujemo za jedno veliko svetsko takmičenje i čovek ne može u ovom trenutku biti sretniji“, počeo je razgovor za B92 Sušić.
Bosna i Hercegovina imala je podršku od oko 10.000 navijača u Litvaniji, a prava ludnica dočekala je ekipu po povratku u Sarajevo. U tri sata nakon ponoći, iako je padala kiša, ekipu je došlo da pozdravi oko 50.000 ljudi.
„Bio je zaista veličanstven doček, nismo ni mi to očekivali, ali upozorili su nas da nas očekuje veliki broj ljudi u Sarajevu. Bilo je i hladno, ljudi su se smrzavali, ali su nas dočekali i priredili su nam zaista veličanstven prijem. Malo je to bilo i za očekivati, ovo je prvi put da se reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikuje za jedno veliko takmičenje i ova pobeda treba njima da se pokloni. Mi smi imali sreću, na svakoj utakmici koju smo igrali i kod nas, a i u inostranstvu, da imamo veliku podršku naših navijača i da nije tako bilo, ne verujem da bi uspeli na kraju. Jer mi smo svaku utakmicu, osim one u Atini protiv Grčke igrali na domaćem terenu“, dodao je popularni Pape.
Utakmica u Litvaniji nije bila uopšte laka, ali je Ibišević u 68. skinuo veliki kamen sa srca svima. Ni Sušić nije očekivao toliki otpor Litvanaca kojima ovaj meč nije puno značio.
„Jeste, bila je vrlo teška utakmica. Međutim svi smo mi bili optimisti. Znao sam da je kvalitet na našoj strani, imali smo veliku podršku navijača mada smo mislili da će biti ipak malo lakše. Ja sam smatrao da će Litvanija igrati malo drugačije, s obzirom da nema nikakve ambicije ni šanse. Međutim, da li je to bila neka direktiva ili nešto drugo, igrali smo protiv reprezentacije koja je igrala ultra defanzivno, ostali su svi pozadi, čekali su kontra napad. Nije bilo lako naći rešenje, ali sam znao da ćemo u jednom trenutku dati taj gol s obzirom kakve igrače imamo u ekipi. Oni praktično nisu uopšte bili opasni po naš gol, igralo se na jedan gol i mislim da smo zasluženo pobedili.“
Pre početka kvalifikacija Bosna i Hercegovina je uz Slovačku i Grčku bila favorit za prva dva mesta. Da li ste vi na početku verovali da možete da budete prvi u grupi i kada je to postalo realno?
„Onog trenutka kada su izvučene grupe mi smo imali ambiciju da igramo za prvo mesto. Nisam ja u tom trenutku bio ubeđen da ćemo biti prvi, međutim znao sam da će borba za to prvo mesto biti do kraja između Grčke, Slovačke i nas. Slovaci su vrlo brzo otpali i onda je ostala borba između Grka i nas. Oni su nas pratili u stopu, čak su uspeli i da nas stignu, ali zahvaljujući našoj gol-razlici i zahvaljujući verovatno našem načinu igre mi smo bili prvi. Nismo kalkulisali, igrali smo da dobijemo svaku utakmicu, dali smo 30 golova i verovatno smo zbog toga i bili nagrađeni.“
Samo su Holandija, Nemačka i Engleska postigli više golova u evropskim kvalifikacijama od Bosne i Hercegovine i to je pokazatelj na koji način je Sušićev tim igrao.
„Mi smo do prve utakmice krenuli sa veoma ofanzivnom ekipom. Hteli smo da dobijemo svaku utakmicu, a nismo ni imali drugog izbora jer je i Grčka igrala dobro. Oni su dobijali, ne na onakav način kao mi, oni su dobijali sa 1:0 i 2:1, a mi smo u svakoj utakmici morali da damo tri, četiri gola. Nismo uopšte kalkulisali, imamo zaista vrhunske igrače u napadu, imamo u sredini igrače koji imaju dobar pas, koji isto tako mogu da reše utakmicu i nije slučajno što smo dali 30 golova. Igrali smo veoma rizično, mene samo iznenađuje što nismo više golova primili.“
Samo Srbija podbacila iz bivše Jugoslavije
Bosna i Hercegovina je jedina selekcija koja je obezbedila plasman na Mondijal od svih bivših republika Jugoslavije. Hrvatska ima još šansu jer će igrati u baražu, a Sušić smatra da je u ovim kvalifikacijama podbacila samo Srbija.
„Što se tiče Hrvatske, i nije neki neuspeh biti drugi u grupi, s obzirom da je Belgija po meni u ovom trenutku posle Španije i Holandije najbolja reprezentacija u Evropi, čak nisam siguran ni da su ove dve ekipe bolje. Razočarenje je sigurno Srbija jer po kvalitetu su oni trebali da igraju možda baš ne za prvo, ali za drugo mesto sigurno. Vrlo brzo su otpali, ne znam iz kojih razloga, vi to bolje od mene znate. Što se tiče ostalih, za Crnu Goru nije neuspeh treće mesto. Oni su imali samo jedan kiks kada su izgubili kući od Ukrajine 4:0. Makedonija verovatno nije mogla više, a Slovenija je čini mi se poražena u jednom meču od Islanda kada je izgubila sve šanse da bude među prve dve ekipe. Dakle, po meni je jedino razočararenje reprezentacija Srbije jer je po kvalitetu trebala barem da se do poslednjeg kola bori za drugo mesto.“
Safet Sušić je čovek koji ima iskustvo igranja na velikim takmičenjima, ali put u Brazil će i za njega biti nešto novo.
„Ne bih sada želeo da pričam o našim ambicijama na Svetskom prvenstvu. Idemo da vidimo šta možemo da napravimo tamo, ne idemo tamo da učimo jer su moji igrači dosta iskusni. Meni je samo važno da dse u predstojećem periodu, u narednih šest meseci pojavi još dva, tri kvalitetna igrača na koje se može ozivljnije računati. Mi imamo mali broj igrača, možemo sastaviti dobru ekipu, ali ne možemo sastaviti dve ekipe, a za jedno takvo takmičenje moraš da imaš najmanje 22 do 25 kvalitetnih igrača, a mi to u ovom trenutku nemamo.“
http://www.b92.net/sport/intervjui/inte ... _id=766059" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Sušić za B92: Ne idemo u Brazil da učimo
ALEKSA GUTOVIĆ
Bosna i Hercegovina ostvarila je istorijski uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a verovatno najzaslužnija osoba za to je selektor Safet Sušić. Čovek koji je u igračkim danima bio majstor sredine terena, preneo je taj stil igre i na svoju reprezentaciju. Bosna i Hercegovina je tokom kompletnih kvalifikacija igrala ofanzivan i atraktivan fudbal, pa je na kraju zbog toga i nagrađena. U intervjuu za B92 Sušić je govorio o velikom uspehu, dočeku u Sarajevu, ali i neuspehu ostalih republika bivše Jugoslavije.
Sušić je tokom razgovora sa nama zvučao umorno, što je logično, ali i zadovoljno, što je još logičnije. Ipak, imao je dovoljno vremena da odgovori na sva naša pitanja.
„Osećam se kao izuzetno dobro, kao i svi moji igrači i moji saradnici koji su ovde pored mene, i kao čitava nacija. Srećni smo, napokon smo uspeli da se kvalifikujemo za jedno veliko svetsko takmičenje i čovek ne može u ovom trenutku biti sretniji“, počeo je razgovor za B92 Sušić.
Bosna i Hercegovina imala je podršku od oko 10.000 navijača u Litvaniji, a prava ludnica dočekala je ekipu po povratku u Sarajevo. U tri sata nakon ponoći, iako je padala kiša, ekipu je došlo da pozdravi oko 50.000 ljudi.
„Bio je zaista veličanstven doček, nismo ni mi to očekivali, ali upozorili su nas da nas očekuje veliki broj ljudi u Sarajevu. Bilo je i hladno, ljudi su se smrzavali, ali su nas dočekali i priredili su nam zaista veličanstven prijem. Malo je to bilo i za očekivati, ovo je prvi put da se reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikuje za jedno veliko takmičenje i ova pobeda treba njima da se pokloni. Mi smi imali sreću, na svakoj utakmici koju smo igrali i kod nas, a i u inostranstvu, da imamo veliku podršku naših navijača i da nije tako bilo, ne verujem da bi uspeli na kraju. Jer mi smo svaku utakmicu, osim one u Atini protiv Grčke igrali na domaćem terenu“, dodao je popularni Pape.
Utakmica u Litvaniji nije bila uopšte laka, ali je Ibišević u 68. skinuo veliki kamen sa srca svima. Ni Sušić nije očekivao toliki otpor Litvanaca kojima ovaj meč nije puno značio.
„Jeste, bila je vrlo teška utakmica. Međutim svi smo mi bili optimisti. Znao sam da je kvalitet na našoj strani, imali smo veliku podršku navijača mada smo mislili da će biti ipak malo lakše. Ja sam smatrao da će Litvanija igrati malo drugačije, s obzirom da nema nikakve ambicije ni šanse. Međutim, da li je to bila neka direktiva ili nešto drugo, igrali smo protiv reprezentacije koja je igrala ultra defanzivno, ostali su svi pozadi, čekali su kontra napad. Nije bilo lako naći rešenje, ali sam znao da ćemo u jednom trenutku dati taj gol s obzirom kakve igrače imamo u ekipi. Oni praktično nisu uopšte bili opasni po naš gol, igralo se na jedan gol i mislim da smo zasluženo pobedili.“
Pre početka kvalifikacija Bosna i Hercegovina je uz Slovačku i Grčku bila favorit za prva dva mesta. Da li ste vi na početku verovali da možete da budete prvi u grupi i kada je to postalo realno?
„Onog trenutka kada su izvučene grupe mi smo imali ambiciju da igramo za prvo mesto. Nisam ja u tom trenutku bio ubeđen da ćemo biti prvi, međutim znao sam da će borba za to prvo mesto biti do kraja između Grčke, Slovačke i nas. Slovaci su vrlo brzo otpali i onda je ostala borba između Grka i nas. Oni su nas pratili u stopu, čak su uspeli i da nas stignu, ali zahvaljujući našoj gol-razlici i zahvaljujući verovatno našem načinu igre mi smo bili prvi. Nismo kalkulisali, igrali smo da dobijemo svaku utakmicu, dali smo 30 golova i verovatno smo zbog toga i bili nagrađeni.“
Samo su Holandija, Nemačka i Engleska postigli više golova u evropskim kvalifikacijama od Bosne i Hercegovine i to je pokazatelj na koji način je Sušićev tim igrao.
„Mi smo do prve utakmice krenuli sa veoma ofanzivnom ekipom. Hteli smo da dobijemo svaku utakmicu, a nismo ni imali drugog izbora jer je i Grčka igrala dobro. Oni su dobijali, ne na onakav način kao mi, oni su dobijali sa 1:0 i 2:1, a mi smo u svakoj utakmici morali da damo tri, četiri gola. Nismo uopšte kalkulisali, imamo zaista vrhunske igrače u napadu, imamo u sredini igrače koji imaju dobar pas, koji isto tako mogu da reše utakmicu i nije slučajno što smo dali 30 golova. Igrali smo veoma rizično, mene samo iznenađuje što nismo više golova primili.“
Samo Srbija podbacila iz bivše Jugoslavije
Bosna i Hercegovina je jedina selekcija koja je obezbedila plasman na Mondijal od svih bivših republika Jugoslavije. Hrvatska ima još šansu jer će igrati u baražu, a Sušić smatra da je u ovim kvalifikacijama podbacila samo Srbija.
„Što se tiče Hrvatske, i nije neki neuspeh biti drugi u grupi, s obzirom da je Belgija po meni u ovom trenutku posle Španije i Holandije najbolja reprezentacija u Evropi, čak nisam siguran ni da su ove dve ekipe bolje. Razočarenje je sigurno Srbija jer po kvalitetu su oni trebali da igraju možda baš ne za prvo, ali za drugo mesto sigurno. Vrlo brzo su otpali, ne znam iz kojih razloga, vi to bolje od mene znate. Što se tiče ostalih, za Crnu Goru nije neuspeh treće mesto. Oni su imali samo jedan kiks kada su izgubili kući od Ukrajine 4:0. Makedonija verovatno nije mogla više, a Slovenija je čini mi se poražena u jednom meču od Islanda kada je izgubila sve šanse da bude među prve dve ekipe. Dakle, po meni je jedino razočararenje reprezentacija Srbije jer je po kvalitetu trebala barem da se do poslednjeg kola bori za drugo mesto.“
Safet Sušić je čovek koji ima iskustvo igranja na velikim takmičenjima, ali put u Brazil će i za njega biti nešto novo.
„Ne bih sada želeo da pričam o našim ambicijama na Svetskom prvenstvu. Idemo da vidimo šta možemo da napravimo tamo, ne idemo tamo da učimo jer su moji igrači dosta iskusni. Meni je samo važno da dse u predstojećem periodu, u narednih šest meseci pojavi još dva, tri kvalitetna igrača na koje se može ozivljnije računati. Mi imamo mali broj igrača, možemo sastaviti dobru ekipu, ali ne možemo sastaviti dve ekipe, a za jedno takvo takmičenje moraš da imaš najmanje 22 do 25 kvalitetnih igrača, a mi to u ovom trenutku nemamo.“
http://www.b92.net/sport/intervjui/inte ... _id=766059" onclick="window.open(this.href);return false;
A sa Barbarezom minimalno polufinale ...Cartman je napisao/la:Dao bi bubreg da nam je Vaha trener na SP-u. Mogli bi onda sa malo srece i do cetvrtfinala. Ovako...Pitanje je koliko ce nas Susic kostat. Sigurno je da nam nece pomoc ni u jednom smislu.
Sta sve neces procitat, neki bi sad mjenjali selektora jer bi kao taj drugi postigao uspjeh a Pape ne bi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Dosta raje ovdje mora kod okuliste...Nemamo igru, patimo se sa z repkama, pozivaju se amateri, gubimo redovno...Sta treba da se desi da ljudi uvide kako Safet nije covjek koji moze voditi ekipu na ovom nivou...????
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Od prevelike mrznje prema selektoru ocigledno tebi treba okulista, pa nase najveca snaga je to deranje ž ekipa, to radimo u stilu velike repke i to nam i jeste najveca prednost, nemamo patnje gubljenja bodova u malim utakmica vec ih rutinski rjesavamo.
Kad gubimo to redovno
jedan poraz u kvalifikacijama gubljenje redovno
Daj ba covjece ti od te prevelike mrznje i zavisti prema selektoru nemas ni trunke realnosti u sebi.
Safet je doveo repku na ovaj nivo i on ce da je vodi, mahalske stvari mora izbacit iz repke i sigurno ce to ispravit do SP.
Nasa boljka su utakmice protiv velikih iz razloga sto primjenjujemo princip kao protiv malih.
Svi grijese pa tako i selektor, ali treba greske otkloniti na vrijeme a Safet je do sad svaku gresku otklonio na vrijeme i nista se nije odrazilo na rezultate.
Kad gubimo to redovno
Daj ba covjece ti od te prevelike mrznje i zavisti prema selektoru nemas ni trunke realnosti u sebi.
Safet je doveo repku na ovaj nivo i on ce da je vodi, mahalske stvari mora izbacit iz repke i sigurno ce to ispravit do SP.
Nasa boljka su utakmice protiv velikih iz razloga sto primjenjujemo princip kao protiv malih.
Svi grijese pa tako i selektor, ali treba greske otkloniti na vrijeme a Safet je do sad svaku gresku otklonio na vrijeme i nista se nije odrazilo na rezultate.
Svi grijese to je tacno ali i uvide tu gresku a jeli nas mag uvdio da sa Vrskom imamo igraca manje tolike utakmice???
Jeli uvidio da su nam Medunjanin, Miske i Pjanic zajedno jos 1 igrac manje???
Tipicna bosanska objektivnost....
Jeli uvidio da su nam Medunjanin, Miske i Pjanic zajedno jos 1 igrac manje???
Tipicna bosanska objektivnost....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
SVI VIDE PROBLEM, SAMO PAPE ŽMIRI
SVI vide da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima veliki problem u igri protiv jakih reprezentacija, ali samo izbornik Safet Sušić ne vidi koliko je njegova momčad nemoćna protiv iole jačeg suparnika.
Poraz 2:0 od Argentine nije katastrofa, ali ono što se vidjelo na travnjaku bejzbolskog stadiona u St. Louisu ravno je katastrofi. Dok se Aguero i društvo poigravaju sa sporim bosanskim braničima, "Pape" i ne pomišlja na promjene kojima će onemogućiti dominaciju suparnika!
Nema veze što je s duge strane moćna Argentina, doduše bez Lionela Messija, bosanskohercegovački izbornik na travnjak šalje isti sastav koji je razbijao Latviju, Litvu i Luksemburg. Formacija je specifična, kao i sve u BiH, pa tako Haris Medunjanin, rođeni playmaker, igra "zadnjeg veznog", majstori Zvjezdan Misimović i Miralem Pjanić guše jedan drugog, a najbolji strijelac Stuttgarta i gospodar kaznenog prostora Vedad Ibišević gubi se na desnom krilu, daleko od suparničkog gola. Na desnom krilu puno bi se bolje snašao Izet Hajrović, nogometaš koji je golom u Slovačkoj i odveo BiH u Brazil.
U momčadi postoje nedodirljivi i zbog njih igra pati
I ne pomišlja Sušić prilagoditi se tehnički moćnom i brzonogom suparniku tako što će žrtvovati jednog kreativca i ubaciti još jednog defenzivnog nogometaša. Ne može to napraviti, jer bi u tom slučaju nekog od nedodirljivih morao poslati na klupu.
"Najveći problem je da moramo žrtvovati nekog od ofenzivnih nogometaša da bismo imali još jednog zadnjeg veznog igrača. Da stavim dvojicu, koga bih onda izbacio iz momčadi? U ovoj formaciji smo igrali mnogo puta dosad", pravdao se Sušić nakon novog poraza protiv ozbiljnog suparnika. Zar je zabranjeno promijeniti formaciju?!
Priznat će Pape da Misimović, koji igra u kineskoj ligi, ima sedam-osam kilograma viška i zaprijetiti nogometašu s najviše nastupa u reprezentaciji neigranjem u Brazilu, ali će ga opet gurnuti u momčad od prve minute protiv trkački jakog suparnika. I dok se Misimović nije vidio u St. Louisu od Mascherana i društva, oduševio je jedini koji može trčati, Edin Višća. Pored nedodirljivih Pjanića, Misimovića, Džeke i Ibiševića, najbolji je bio nogometaš turskog drugoligaša Istanbul BB-a!
Sušić u 14 utakmica pobijedio samo jednom jaku reprezentaciju
Otkako je od Miroslava Blaževića preuzeo reprezentaciju, Sušić se susreo s devet jakih reprezentacija (Švedska, Njemačka, Francuska, Meksiko, Grčka, Portugal, Brazil, SAD i Argentina) protiv kojih je odigrao 14 utakmica. Slavio je samo jednom, u Zenici protiv Grčke.
I baš u toj utakmici umjesto Pjanića na travnjaku je bio defenzivni veznjak Adnan Zahirović. Možda i to nešto govori? Možda "Pape" napokon treba shvatiti da nije u prošlom stoljeću i da više napad nije najbolja obrana?
Poklon iz Njemačke koristi na lijevom boku gdje već ima Salihovića i Lulića
Iz ostalih trinaest utakmica Sušić nije ništa naučio. Suparnici su razbijali njegovu momčad, neki su Asmiru Begoviću zabijali i po šest golova, a izbornik je to samo gledao, bez ikakve reakcije s klupe.
Čak i kad dobije poklon iz Njemačke u liku zadnjeg veznog Schalkea Seada Kolašinca, "Pape" ga odluči potrošiti na lijevom boku gdje već ima iskusnog Sejada Salihovića i neuhvatljivog Senada Lulića. Kao da ima zadnjih veznih na bacanje, pa se može na toj poziciji odreći Kolašinca kao što se olako odrekao bivšeg HSV-ovca Muhameda Bešića.
Ovakvoj BiH u Brazilu prijeti sudbina Sjeverne Koreje
"Ne znam što ste očekivali?! Argentina je realno bolja, pa je i ovaj rezultat realan", reći će bosanskohercegovački izbornik, kao da mu je zabranjeno pobijediti bolju momčad.
U ovim kvalifikacijama i nije imao potrebu pobjeđivati kvalitetnije reprezentacije od svoje, no u Brazilu će na debitantskom Svjetskom prvenstvu to morati. Međutim, ovakva Bosna i Hercegovina u "zemlji nogometa" može se samo boriti da izbjegne sudbinu Sjeverne Koreje s prošlog prvenstva.
Zato, Pape mijenjaj dok još ima vremena i prijateljskih utakmica. U Brazilu će biti kasno...
Semper Fidelis
Pun mi je k.... vise ove tvoje retorike.Gori si od Dodika majke mi.Barbareza niko ne spominje kao selektora BiH osim tebe.Koji ga na taj nacin nastojis omalozavati i poniziti.Da je Vaha priznatiji i bolji strucnjak od Papeta govore njegovi rezultati koje je postigao,kao i ugled koji uziva u svijetu.Pape je bio igracina,nas najbolji igrac svih vremena i to niko ne spori.Ali treba biti realan i priznati da je kao trener jako limitiran.Sa taktikom na Vi.Uporno se Ibisevic forsira na desnom krilu iako se do sada nebrojeno puta vidjelo da on to ne moze/ ne zna igrati i samim time fakticki imamo igraca manje na terenu,Dok Hajrovic kojem je to prirodna pozicija i koji bi mogao doprinijeti nasoj igri sjedi na klupi.To vide svi,samo Pape ne.Samo smo mi eto toliko jaki i mocni da mozemo igrati sa istom taktikom i protiv Lihtenstajna i protiv Argentine.Ukoliko se ne uozbilji do SP-a tamo cemo dozivjeti katastrofu.Cak i od slabijih repki od nas.Elegant je napisao/la:A sa Barbarezom minimalno polufinale ...Cartman je napisao/la:Dao bi bubreg da nam je Vaha trener na SP-u. Mogli bi onda sa malo srece i do cetvrtfinala. Ovako...Pitanje je koliko ce nas Susic kostat. Sigurno je da nam nece pomoc ni u jednom smislu.![]()
Sta sve neces procitat, neki bi sad mjenjali selektora jer bi kao taj drugi postigao uspjeh a Pape ne bi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
ne znam sta imate protiv safeta, lik je s prosjecnom reprezentacijom napravio sjajan rezultat. nadjite mi jos jednu reprezentaciju koja je u brazilu a koja u prvih 11 ima igraca hajduka, braunšvajga, freiburga, maccabi haifa, hoffenheima, i onog misketovog kineskog kluba ... pape je bog!!!
Dok je harao, pjevalo mu se Sajo Sarajlijo, a sada mu sugerisu da je pri dolasku u Sarajevo trebao skinuti opanke ... Ko je tu malograđanin? Dok mu stadion skandira, a vlastiti igraci pjevaju istu onu o Saji Sarajliji, nema zime na forumu ...
Iz utakmice u utakmicu sve vise sam razočaran u trenersko znanje našeg selektora. Ne isprobati kolašinca na zadnjem veznom protiv argentine je zločin. Mi smo jedini na svijetu koji igramo bez korektora zadnjeg veznog. Pa barselona ima pikea ili nekad maskerana a mi eto toliko moćni pa ćemo samo napadati, jest al u kurcu. Avdija vršajević je dobio toliko prilika i ubjek pokazao da je igrač kome je hajduk plafon, ali jok ovaj ga forsira....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.