18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

džakailibu
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la džakailibu » 20 nov 2013, 15:25

Sabinho je napisao/la:hahahahah

slika
uvjeren sam da je ovo sabahudin topalbečirević napisao. jednostavno se primjeti njegov šupački rukopis:)
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 nov 2013, 15:31

džakailibu je napisao/la:

slika
uvjeren sam da je ovo sabahudin topalbečirević napisao. jednostavno se primjeti njegov šupački rukopis:)
:lol: :lol: :lol:
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 20 nov 2013, 15:33

džakailibu je napisao/la:

slika
Prije ce biti Safetova zena iz Pariza :lol:
Vidis Francuski potpis :mrgreen:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 nov 2013, 15:49

odbrana je bila ostavljena na milost i nemilost Argentincima .. tolika rupa između odbrane i venzog reda, još na to dodaj da je Avdija igrao desno, tj. nije igrao, pa smo još i dobro prošli :D istina, naša formacija je bila ravna samoubistvu protiv jedne Argentine koji ima extra brze krilne igrače, ali i napadače :D pa kod nas su svi igrači ofanzivno orjentisani (Hare, Miske, Mire, Višća, Džeko, Vedo, pa i Seo, odnosno Avdija vole da borave u napadu) .. pa ti sad vidi kad ti Argentina derne kontru, haj se ti vrati nazad

bez defanzivnog veznog nemamo šta tražiti protiv jakih repki, a tu je rješenje samo Bešić, nikako Hare, ili Salihović :D tu treba trkač, igrati koji voli i udarit', itd, a sve to je Bešić .. momak odlično iznosi loptu

dakle, ne možeš ti od Hareta ili Salihovića napraviti destruktivca, možeš ti tu staviti bilo koga, ali neće odgovoriti zadatku kako treba

neko sekundardno rješenje za tu poziciju defanzivnog veznog bio bi Kolašinac, a da Lule ili Sejo igraju na beku .. Seo je brz, voli rušit', itd :D dakle, ja ga preferišem kao lijevog beka, ali ako Pape ne pozove Bešića za Brazil, onda Sejo ili Lule na beka, a Seo kao destruktivac

slažem se da bi naša idealna formacija bila sa jednim napadačem, pri čemu bi Vedo nažalost išao na klupu, al' de stavi Vedu na klupu :roll:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 nov 2013, 16:15

Pape se po ko zna koji put provaljuje I dokazuje da je nikakav autoritet a bogami ni takticar...otic na megdan jednoj argentini I imati 2 napadaca plus 2 trkacki limitirana veznjaka plus samog avdiju na desnoj strani to covjek fakat mora prolupat pa tako nesto napravit... Neki pricaju o medunjaninu I kako je igrao dobro...jeste ali samo s loptom... Bez lopte ga nigdje ama bas nigdje nije bilo I to nemozemo krivit njega jer nije on kriv sto ga je pape stavio da igra poziciju za koju nema niti jednu jedinu predispoziciju...nit je brz, nit je agresivan nit ima eksplozivnost u nogama a vrlo lose se postavlja u defanzivi... Stavljanje misimovica je tipicni primjer koliko je safet neautoritativan I koliko nema damu da povuce potrebne poteze...nemojtemi molim vas vise price tipa "miske je znalac,moze jednim potezom da rjesi cijelu telkmu"... Znaci mi trebamo trpit igraca manje na terenu kad smo u defanzivi cijelu tekmu cekajuci taj njegov potez ...susic je totalno nedosljedan svojim izjavama npr jedan stevanovic koji u prvoj ligi spanije sjedi na klupi nedobije poziv kao eto neigra a zahirovic koji grije klupu fenjerasa cvajte dobije...zasto dvostruki arsini I zbog cega? Stevanovic kakav god da je bolji je od onakvog avdije I 10 puta bi bolje drzao tu desnu stranu od njega...po cemu misimovic ili visca dobijaju sansu prije hajrovica? Zasto nema besica? Zbog korumpiranog vlade jagodica I njegovih sranja? Besic koji je sigurno bolji na poziciji zadnjeg veznog od sve I jednog igraca koji je na papetovom spisku? Zasto nema maria vrancica koji igra odlicno za paderborn I za razliku od zahirovica konstantno napreduje I samo je pitanje vremena kad ce zaigrat u bundesu? Zbog cega jedan ibricic dobija poziv kad isti nema ama bas nista sto moze ponudit ovoj ekipi a da to vec nemamo u pjanicu misimovicu I medunjaninu? Po cemu jedan visca. Dobija poziv prije malog hadzica iz herculesa koji igra jos u jacoj ligi od njega jer segunda je sigurno za 2 klase jaca od 2ge turske lige?zasto se nekontaktoira hrgota?zasto malog prcica neforsiramo u repci koji je ocigledan potencijal I puno je trkacki jaci od onog sto trenutno imamo izuzev salihovica? Zar nije bolje ga polako inkorporirati I a ekipu nego da bude ikebana u vladinoj privatnoj repci? Zaista je frustrirajuca sisiceva nebriga za reprezentacijom , jbt steknem utisak da mu je ovo samo hobi kao sto je nekom hobi otici naa skijanje

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 20 nov 2013, 16:23

Ivica Osim: Ovakva Argentina ne bi smjela da nas pobijedi!
http://****.ba/clanak/9923451169188/s ... s-pobijedi
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 nov 2013, 16:32

Ivica je odlicno rekao: " Sva ova frka koja se napravila oko utakmice je već previše bilo. Ispalo je kao da je to kvalifikaciona utakmica. Umjesto da budemo sretni što igramo protiv Argentine, da vidimo gdje smo i šta smo, mi smo napravili atmosferu kao da su to kvalifikacije. Moramo se malo smiriti“... Takodjer je rekao: "Zna se ko je Argentina, zna se ko smo mi, ali je to pritisak u svakom slučaju. Naša očekivanja su uvijek malo prevelika“.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 16:51

gringobih je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Znam ja da bi ti bio najsretniji da se vrati Slišković, ali teško, veoma teško. Ne bi valjalo da ovaj silni novac koji je Pape donio savezu na kraju završi u Coloseumu na crno ili crveno.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 16:53

Devet miliona su već u džepu, idemo u osminu finala po još devet. Hvala selektoru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 20 nov 2013, 17:01

adriano_leite je napisao/la:Ivica je odlicno rekao: " Sva ova frka koja se napravila oko utakmice je već previše bilo. Ispalo je kao da je to kvalifikaciona utakmica. Umjesto da budemo sretni što igramo protiv Argentine, da vidimo gdje smo i šta smo, mi smo napravili atmosferu kao da su to kvalifikacije. Moramo se malo smiriti“... Takodjer je rekao: "Zna se ko je Argentina, zna se ko smo mi, ali je to pritisak u svakom slučaju. Naša očekivanja su uvijek malo prevelika“.
sve covjek objasnio,mi smo se digli pa ocekujemo protiv Argentine pobjedu,realno svaki bod na svjetskom je uspjeh a neki pricaju o osmini finala il cetvrtini,pa ako s ekojim slucajem desi da bod ne osvojimo bice prica,pojma nemamo,igramo jadno itd. a to sto protiv nas igra jedan Portugal il Argentina to nema veze vazno je d ami pojma nemamo

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 17:09

Honorar je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Iskreno se nadam da je Ivica Osim gledao utakmicu, i da ce napravit' neke promjene...mozda po obicaju 2 vaspitna seoskoj karikaturi od selektora, nakon toga objasnjenje da reprezentacija nije nicija zaj.ebancija, kao i savjet teletini da pokusa promjeniti rjecnik, gestikulacije, i izgled kako bi ga napokon Dzeko i ostale zvjezdice ozbiljno shvatile i izbile iz glave da su iznad repke i drzave.

Dzeku je provincijalac trebao izvesti umjesto Ibisevica kako bi pokazao ko se barem vise trudi.
Ibisevic igra daleko od gola, puno se trosi i nije efikasan dok Dzeko nije u utakmici nikako.
Vrsajevic je najslabiji bek na svijetu, kako to osobi koja je igrala nogomet nije jasno???
Pjanic-Misimovic-Medunjanin ne mogu biti u isto vrijeme na terenu protiv ovakve ekipe.

Zar je toliko problem analizirati utakmicu, ili utakmice, i provaliti greske, pa ako Safet nije sposoban za to, ima valjda neko ko to moze uraditi, potpunu analizu, gdje se grijesilo, sta nije funkcioniralo, citavu repku pred projektor i analizirati do detalja, da li to neko radi u nasem drzavnom timu???

Na kraju, ne mozemo ovako na SP, neozbiljno je!

Argentina jeste jaca, ali da ih gledamo, buljimo u njih kako lete, i pri tome nista ne radimo nije bas jasno.
Brato imas odlican pregled stvari na nogolopti, pogledaj pod Argentina - Begovic 2-0, tu ti pise sve ovo o cemu ti pricas.

Pape je suvise neozbiljan sa svojom tvrdoglavoscu i forsiranjem pojedinih igraca koji nisu dorasli zadatku.
"Hajrovic naprimjer bi morao biti puno zrelija i bolja alternativa na toj poziciji lijevog bocnog" ?
E u ovome je zapravo problem:
"Necu i ne zelim da kritikujem Edina Dzeku, Miralema Pjanica, Vedada Ibisevica, Harisa Medunjanina kao ni stoperski par Bicakcic i Spahic. Njihov kvalitet je evidentan odnosno mi trenutno nemamo bolje od njih medjutim u okruzenju u kakvom se danas nalaze tesko da bi i mnogo bolji nogometasi od njih uspjeli prosperirati i napraviti sta vise protiv veceras jako raspolozene Argentine."
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 20 nov 2013, 17:38

Neznam cemu ovolika rasprava i trazenje krivaca. Stvar je jednostavna jedini i iskljucivi krivac je selektor, jer on je odgovoran za pozivanje (nepozivanje) igraca, tkaticku potavku, motivaciju igraca i na kraju krajeva i za disciplinu!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 20 nov 2013, 17:51

Po meni je najveci problem bio to sto smo postavku na terenu imali toliko ofanzivnu ko da igramo protiv jetima iz Lishtetajna. :roll: U odbrani ostali jedino Spaha i Bicakcic a svi ostali krenuli u napad (pa i Kolasinac je povremeno bio u napadu)tako da nam je u odbrani bio propuh totalni tako da je opet dobro da nismo dozivjeli katastrofu :? (a mogli smo po propustenim prilikama)

Na SP sve repke ce biti jake tako da ne mozemo imati ovako preofanzivnu postavku(jos plus sto nismo imali najmanje jednog destruktivca)Nadam se da ce Pape(koji je jako tvrdoglav) ovo uvidjeti i da ce malo ozbiljnije prilaziti ovakvim jakim utakmicama :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 17:51

vendeta87 je napisao/la:Neznam cemu ovolika rasprava i trazenje krivaca. Stvar je jednostavna jedini i iskljucivi krivac je selektor, jer on je odgovoran za pozivanje (nepozivanje) igraca, tkaticku potavku, motivaciju igraca i na kraju krajeva i za disciplinu!
Trebali bi ga smijeniti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 20 nov 2013, 17:53

Safeta na vrbe!!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 20 nov 2013, 17:56

U Argentini ljudi kad prave izmjenu izlazi prvotimac Intera, a ulazi prvotimac PSG-a (dajem samo primjer) , a kod nas izlazi prvotimac neke ekipe iz kine ,a ulazi zamjena u Elcheu il' prvotimac drugoligasa iz Turske te slicne izmjene. Imamo igrace Hajduka i Rijeke u ekipi. Mislim da se nemamo sta zaliti na nepozivanje nekih igraca, samo na igru onih koji su tu jer realno mi bolje nismo imali za tu utakmicu.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 20 nov 2013, 18:37

Virtu4l je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Neznam cemu ovolika rasprava i trazenje krivaca. Stvar je jednostavna jedini i iskljucivi krivac je selektor, jer on je odgovoran za pozivanje (nepozivanje) igraca, tkaticku potavku, motivaciju igraca i na kraju krajeva i za disciplinu!
Trebali bi ga smijeniti.
Ne, ali kako smo selektroa hvalili za prolaz na SP tako ga moramo moci kritikovati i za losu tekmu protiv Argentine, ja se samo nadam da ce Pape iz ove tekme izvuci prave zakljucke i napraviti potrebne promjene.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 20 nov 2013, 18:45

Odigralo se loše, ali nije smak svijeta. Mislim da je ova utakmica pokazala da vranješ mora igrati uz spahića. vršajeviću nije mjesto u reprezentaciji. slažem se sa ljudima koji su za igru sa jednim napadačem. po meni prvih 11: begović- mujdža, vranješ, spahić, kolašinac- salihović(dm)- stevanović, pjanić, misimović, lulić- džeko. mislim da nam je ovo naj bolja postava trenutno. avdija i zahirović nemaju mjesta.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 nov 2013, 18:55

Vidim nikome nije palo na pamet da bi recimo promjena vremenske zone mogla uticati na naše igrače.
Da li uopšte neko zna, pogotovo od ovih dežurnih kritičara, koliko ta promjena utiče na čovjeka i koliko
je potrebno vremena da se čovjek adaptira na tu promjenu!? Ne, Safet je kriv...
Ako ste gledali uvod pred utakmicu, primjetili ste da je jedan od gostiju bio naš teniser Damir Džumhur.
Upravo je taj sjajni dečko pričao i baš onako opisao koliko promjena vremenske zone može negativno da
utiče na nekog sportistu. Pa recimo kaže; da sve zavise do osobe, nekome je potrebno svega 24 sata da se
adaptira, a neko to ne može ni za 7 dana.
Ne tražim u tome opravdanje za poraz i lošu igru naših momaka, ali sigurno bitan faktor u našem porazu.
Prijatno.
F.K.SARAJEVO

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 nov 2013, 19:03

vendeta87 je napisao/la: Ne, ali kako smo selektroa hvalili za prolaz na SP tako ga moramo moci kritikovati i za losu tekmu protiv Argentine, ja se samo nadam da ce Pape iz ove tekme izvuci prave zakljucke i napraviti potrebne promjene.
Pazi vendeta, logika je sledeca, covijek koji nas je odveo na SP ne smije biti izlozen kritici. Zapravo odredjeni forumasi to ne smatraju ni kritikom nego uvredom ako kazes da je Safet imao nekoliko amaterskih postupaka u mecu sa Argentinom i proslosti. Imas forumase, njih 2-3 koji konstantno, neovisno o cemu da se radi, imaju zadnju rijec u kontekstu sa kritikom nad Safetom. Drugim rijecima, neovisno koliko da si u pravu sa tim sto kazes, ljudi idu glavom kroz zid, imaju betonsko misljenje koji niko nikada promjeniti nece, a to ti o njima sve govori.

Realno, onakvu postavu ne bi ni jedan trener na planeti izveo kao Safet protiv Argentine. Uz slogan "vidjeti koliko mozemo sa najvecim" ja bi dodao floskulu "uz najmoguce teske uvjete i ostavljanje stopera na milost i nemilost ARGENTINE". tako da...ne radi se tu o jednoj ili dvije greske. Tu ima gresaka koje su radjene periodicno.

Neki idu dalje pa blate odredjene igrace koji se spomenu u pozitivnom kontekstu sa repkom, samo da bi odbranili nepozivanje sa strane Safeta, mislim konkretno na Besica. Da, Besic igra stopera, i da, on igra u Madjarskoj, ali valjda to ne bi trebao biti jedini kriterij pozivanja u reprezentaciju, valjda kvalitet i potencijal igraju takodjer vaznu ulogu. Stim da i ovako nema logike njegovo nepozivanje, jer se na suprotnoj strani pozivaju Ibricici i kojekakvi igraci. Znaci pozivanje bez logike i razuma, stim da Besic moze adekvatno pokriti cak dvije pozicije dje smo deficitarni. Ili uzeti relaciju kao kriterij za analizu igraca..dje bi Besic danas bio, da se forsirao dvije godine umjesto Zahirovica? Dje se Zahirovic nalazi, svi znamo. To je cista greska Safeta. Ali dzabe pricam, kada ljudi nece da shvate...
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.