Safet Sušić - Pape

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la SamoZeljo » 19 nov 2013, 22:49

Virtu4l je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:To ce, nadam se shvatiti prije nego se obrukamo na SPu.
Ja bih najviše volio kada bi ti i tebi slični napokon definisali pojam 'obrukati se na SP'. Šta to tačno znači? Mislim, ne znate ni kakva nam je grupa, ni u kakvom ćemo sastavu otići u Brazil, a potencirate brukanje. Može li nam to neko definisati.
Pa recimo ono sto nam se desilo protiv Portugala, da nam se desi u Brazilu bi bila bruka. Treba li ti to objasnjavati?
Mozda nekom nije, sve zavisi koliko ko i sta ocekuje od ove reprezentacije. Nekom je taj baraz bio plafon, svejedno kako zavrsi. Meni je 5-6 komada bruka. Pogotovo na SP gdje tako nesto ne ocekujes od nijedne reprezentacije iz Evrope. A malo je i drugih koji zalutaju na SPu. Desava se skoro svako prvenstvo nekom da se obruka, a ja bi, naravno, volio da taj neko ne budemo mi.

Ja znam da ce biti onih koji ce govoriti, vazno je ucestvovati. Svejedno kako cemo zavrsiti, mi smo se plasirali i to je odlicno! Tamo nije bruka ni izgubiti 5 razlike.... Ja nisam jedan od tih.

Na SPu cemo sigurno u grupi imati jednu reprezentaciju kao sto je Argentina ili Portugal, Brazil, Njemacka, Holandija... Neko ce nas zakaciti. Za nadati se da to ne bude neko od spomenutih ali i sve da ne bude, bice opet neko jak. Jaci od Grcke, Slovacke a da ne spominjem ostale iz kvalifikacija.

Primjer Srbija na prvenstvima, to je bila bruka. (ako se sjecas rukometa, Argentina, Holandija)

Ono sto je meni bruka, tebi mozda nije, zato vjerovatno i ne shvatas.
Manja je bruka u barazu ili kvalifikacijama primiti 6 komada nego na SPu. Jer na SPu se od svakoga ocekuje da pokaze neku igru. Zato i imamo kvalifikacije a ne tombolu, pa koga izvuku!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 19 nov 2013, 22:54

Ni bih nista rekao da si ti ovu reprezentaciju gledao na velikim takmicenjima vec nekoliko puta i sada u Brazilu ocekujes iskorak pa ti sve bruka ..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 nov 2013, 22:58

@Samo Zeljo,ne brukaj se.
Bruka kad od osnivanja fudbalskog saveza i repke imas broj ucestvovanja na velikim prvenstvima kao i San Marino.Sto nam je bilo sve do sada.
Zato mani te se talasanja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 23:02

Al visoko pucate :lol: pa svi mole boga da nas izvuku realno onako,i da imamo sto puta boljeg selektora opet bi nas prizeljkivali,cuj Argentina nas dobila 2-0 :lol: Pa Ukrajina propusti 2-0 protiv Francuza a mi pucamo na Argentinu da ih pobjedimo nemojte zivit u zabludi,treba jos pure jest da mozemo parirat Argentini

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 23:05

Mi smo napravili iskorak, po prvi put. Svi oni koji realno gledaju situaciju uglavnom znaju gdje nam je mjesto i na čemu smo. Do prvenstva ima dosta vremena i ko zna u kakvoj ćemo atmosferi dočekati Brazil. Sad nam ostaje da čekamo izvlačenje grupa i nadati se sreći u žrijebu da bi se stidljivo mogli nadati prolasku u narednu rundu takmičenja.

Nema niti jedne indikacije da bi mi na prvenstvu mogli doživjeti neku katastrofu ili kako vi kažete 'obrukati se'. Razočarat ćete se upravo onoliko koliko se budete nadali, što niže postavimo letvicu - biće nam lakše.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 23:08

Ne kontam poentu pričanja o grupi, o tome kako ćemo se provesti tamo, a još milion stvari može da se desi do tada. Sve ovisi o tome kako će nas ždrijeb poslužiti, o ekipi koju ćemo sastaviti, o sreći kakvu ćemo imati, odnosno nećemo, o formi igrača, puno je toga u igri, tako da je iracionalno na to trošiti riječi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 nov 2013, 23:10

Scenario je već poznat. Ako prođemo grupu biće to jer je grupa lagana, a ako ispadnemo biće da je Pape kriv. No, nadam se da će Pape ostati dosljedan svom stavu i da ćemo svi biti u Brazilu osim miševa, Cocalića i Bešića.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 23:17

Henderson je napisao/la:Scenario je već poznat. Ako prođemo grupu biće to jer je grupa lagana, a ako ispadnemo biće da je Pape kriv.
Ne treba se zanositi. Samo laganu grupu i možemo proći. Svaki od naših protivnika će imati preko pola godine da se spremi (kao i mi, naravno) za nas, sve tri ekipe će u tančine znati gdje škripi kod nas i kako nas je najlakše zatvoriti i neutralizovati. Mada naše probleme nije teško uočiti i toga se najviše bojim. Zato treba uživati u trenutku i ne stavljati neke visoke ciljeve, sad za sad nam je najbolja ona stara 'važno je učestvovati', a za kasnije ćemo vidjeti ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 19 nov 2013, 23:21

Treba bit zadovoljan i time da smo se i plasirali tamo, tamo otići s ciljem da se ne obrukamo i da nas neko ne zgazi i ne osramoti, sve ostalo je dobro došlo 8-)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 nov 2013, 23:31

A jesmo se ufurali bgt :o Prosli na SP i odmah nam poraz od Argentine smeta. Sinoc se ni najmanje nisam uzrujavao zbog poraza. Mi smo jos uvijek jedna mala reprezentacija koja je svojom borbom i zalaganjem, te odredjenim kvalitetom prosla na SP, ali to nista ne mora znaciti. Imate masu reprezentacija koje su bile jednom na SP i vise ga nece ocima vidjeti.

Susic sinoc jeste pogrijesio sa sastavom i tu se nema sta vise pricati. Zahirovic bi nam sinoc i sa jednom nogom bio od velike pomoci na terenu, jer nam je na sredini puhalo samo tako. Pjanic je sinoc po meni odigrao veoma dobro, s obzirom na ono sto se od njega trazilo. Jeste zakazao prema naprijed, ali se mnogo trosio pozadi gdje je prakticno igrao zadnjeg veznog i pokusavao prekidati akcije.

Kada nam svi igraci budu zdravi Susic ce biti na slatkim mukama. Kolasinac i Salihovic ce se moci mjenjati na pozicijama zadnjeg veznog i lijevog beka, u zavisnosti kome koja pozicija bolje odgovara. Jedini problem nam je sredina terena gdje su Pjanic i Miske klasicni playmakeri, a time desno krilo ostaje nepopunjeno, mada Mujdza to odlicno pokriva kada je 100% spreman.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 nov 2013, 23:39

Ja uopste ne pucam visoko. Jasno je meni da smo mi za Argentinom svjetlosnu godinu i da bi svakako izgubili ali ono sinoc je bilo jadno. Haman bez ispaljenog metka i da nije bilo Asmira, onako dobrog Asmira, 5-6 komada bi primili.

Po mom misljenju je maksimum za ocekivati da prodjemo grupnu fazu i to bi nam trebao biti cilj. Mislim da je cak i realno za ocekivati.

Ovi sto pricaju kako nam je prvi put nisu gledali Hrvatsku prvi put? Nisu ni Srbiju? Znaci moze i ovako i onako. Hrvatska je prvi put osvojila trece mjesto a Srbija se obrukala. Slovenija sasvim solidna iako su po broju stanovnika bili najmanja drzava na prvenstvu.

Cak i ako ne prodjemo grupnu fazu, ali junacki ispadnemo, za mene to nece biti bruka.
Mi sada imamo najbolju generaciju igraca i nismo se plasirali bezze jer nas neko voli nego smo se izborili i ZASLUZENO plasirali. Zasto onda ne ocekivati solidan nastup?
Mozda u narednih 20 godina necemo imati ovakav tim. mozda nikad vise. Sta ce biti kad spadnemo samo na igrace iz PL BiH? Nece dijaspora vjecno davati igrace. Kad tad ce se to istopiti.

Pape je vjerovatno pokusao protiv Argentine, onako kako je uvijek i igrao i vidio da ne moze. nadam se da je vidio. Zato kazem, za nadati se da vise nece ovako igrati protiv jacih reprezentacija, inace bruka.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 23:42

Svaki bod na svjetskom je uspjeh ja realno gledam,jer znam kakvi su timovi tamo,dok neki npr ocekuju da oderemo Argentinu i Brazil

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 nov 2013, 23:47

Veliki bi uspjeh bio da osvojimo 1 bod.Smatram da nam je to krajnji domet,i trebamo biti ponosni kako god.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 20 nov 2013, 08:32

Ja se samo bojim da ne ispadnemo u drugu Tursku ligu :lol: :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 nov 2013, 09:02

gringobih je napisao/la:Ja se samo bojim da ne ispadnemo u drugu Tursku ligu :lol: :lol: :lol:
hahahahhahahahahahahhahah ti si car :) nekad malo pretjeruješ ali dobro je to sve. NEkad se i zezaš a raja ne konta.
Jutros Avaz i intervju sa Papetom. Kaže za zadnjeg veznog da ne zna koga bi iz napada izbacio što znači da razmišlja ali da su male šanse da promijeni. Također kaže da prigovara Misketu zbog kilaže i pokretljivosti i da mu to sad može proći ali da će na svejtsko voditi samo najbolje bez obzira o kome se radilo tj da li je imao zasluga ranije ili ne. Neki je zaključak da onda zavisi od Misketa da li ćemo igrati sa još jednim destruktivcem ili ne :) O desom beku nije pričao ali je bila jedna lijepa kritika od novinara Avaza veoma objektivna i za zadnjeg veznog i za densog beka. Uglavno muzmite novine a možda bude i na netu.
Što se mene tiče ne mora biti ista taktika na tri tekme. Brate mili u jednoj možemo igrati ili sa Vedom ili sa Edinom u drugoj sa obojicom. Sve zavisi od protivnika. Moraju igrači shvatiti da zbog ekipe treba da idu i na klupu. Tu je izuzetak Vedad koji nikad nije kakio da tako kažem samo Safet ne želi da on ispašta ( a u formi je) što Pape nema damu da stavi druge na klupu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 nov 2013, 09:24

zaboljisportuBiH je napisao/la:
gringobih je napisao/la:Ja se samo bojim da ne ispadnemo u drugu Tursku ligu :lol: :lol: :lol:
hahahahhahahahahahahhahah ti si car :) nekad malo pretjeruješ ali dobro je to sve. NEkad se i zezaš a raja ne konta.
Jutros Avaz i intervju sa Papetom. Kaže za zadnjeg veznog da ne zna koga bi iz napada izbacio što znači da razmišlja ali da su male šanse da promijeni. Također kaže da prigovara Misketu zbog kilaže i pokretljivosti i da mu to sad može proći ali da će na svejtsko voditi samo najbolje bez obzira o kome se radilo tj da li je imao zasluga ranije ili ne. Neki je zaključak da onda zavisi od Misketa da li ćemo igrati sa još jednim destruktivcem ili ne :) O desom beku nije pričao ali je bila jedna lijepa kritika od novinara Avaza veoma objektivna i za zadnjeg veznog i za densog beka. Uglavno muzmite novine a možda bude i na netu.
Što se mene tiče ne mora biti ista taktika na tri tekme. Brate mili u jednoj možemo igrati ili sa Vedom ili sa Edinom u drugoj sa obojicom. Sve zavisi od protivnika. Moraju igrači shvatiti da zbog ekipe treba da idu i na klupu. Tu je izuzetak Vedad koji nikad nije kakio da tako kažem samo Safet ne želi da on ispašta ( a u formi je) što Pape nema damu da stavi druge na klupu.
Fazon je sto imas Dzeku i Vedu, koji su odlicni napadaci. Imas Medunjanina koji odlicno igra, imas Pjanica koji odlicno igra. Izuzetak je Miske, a ako iko treba na klupu, onda je to on. Na njegovo mjesto Hajrovic, kojeg mozes poslati na desno krilo, Lula lijevo i odmah je to nova dimenzija nase igre. U tom slucaju se moze i bez zadnjeg veznog, jer nije da imamo neku klasu tu pa da mora da igra. Sto se tice desnog beka, svi problemi ce nestati kada se vrati Vranjes. Momak moze igrati i stopera i beka. Mujdza je tu prvi izbor svakako na beku, ali imali bismo back up u vidu Ogija. Takodjer mislim da je Ogi u formi prije povrede, mnogo bolji igrac od Bicakcica i zaista je steta sto se povrijedio. Nadam se da ce se vratiti u istu formu, mlad je to momak. Odbrana nam je uvijek bila problem, a sada imamo luksuz da nam na klupi budu Zukanovic i Bicakcic. Igraci dolaze i odlaze i nije sve tako sivo kako se na ovom forumu pokusava prikazati.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 20 nov 2013, 09:40

Sumnjam da če Bico bit na klupi kad se vrati Ogi :? Ipak on igra u jakoj BL pa ce mu to donositi prednosti i jos igra redovno svake sedmice, jes' da je spor al fino se uklapa s Spahom, jos dok se vrati Mujdza i uigra malo ta njemacka odbrana bit ce to peton armirani ;)

Mujdza-----Bičakčić-----Spahić-----Kolašinac 8-)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 nov 2013, 10:09

HazardEden je napisao/la:Sumnjam da če Bico bit na klupi kad se vrati Ogi :? Ipak on igra u jakoj BL pa ce mu to donositi prednosti i jos igra redovno svake sedmice, jes' da je spor al fino se uklapa s Spahom, jos dok se vrati Mujdza i uigra malo ta njemacka odbrana bit ce to peton armirani ;)

Mujdza-----Bičakčić-----Spahić-----Kolašinac 8-)
To će Pape znati iskoristiti, nije problem. Njemačka odbrana je garant da neće biti propusta kao nekad.

Medunjanina je grehota izbaciti iz postave kada igra ovako dobro. Davno sam rekao da je on naš Yaya Toure. :mrgreen: Međutim, Sušić ga mora upariti s još jednim čovjekom koji zna obavljati defanzivne zadatke i prljavi posao. Najbliži toj poziciji je u ovom trenutku Salihović, s tim da sam siguran da bi on i Kolašinac mogli rotirati pozicije tokom utakmice. Dakle, ima rješenja. Bolje je čak i Zahirovića staviti na DMF s Medom, nego igrati bez ikoga.

Druga stvar je ponovo Misimović. On više nema snage da se suprotstavi boljim selekcijama, koje vrše presing i ne prepuštaju sredinu našoj reprezentaciji. Umjesto njega treba igrati Hajrović, jer tim rješavamo dva pitanja - desno krilo i zamjenu za Misketa. Dosta je više da Ibišević ili Pjanić glume desno krilo. Kad Mujdža igra, to je kudikamo bolje, ali Sušić ne može ni od njega očekivati da uvijek sam drži desnu stranu, iako je Mensur to radio.

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 20 nov 2013, 10:12

malo je reci da nam je procitan nacin igre, al hajd...ima jedna analiza nekog hrvatskog novinara ili strucnjaka bila je tu na forumu neznam tacno gdje sa slikama do detalja...definitivno je da Papetova taktika podrazumjeva igru sa desnim bekom koji trci gore dole, to je i ovaj strucnjak apostrofirao...neka, prodje to cesto pogotovo sa slabijim i bara bara repkama...to je nas sistem i ne treba ga mjenjati, navikli smo tako igrati vec cetiri godine u toj formaciji... mislim da on samo rokadama igraca u ovoj formaciji mora iznenaditi protivnika...npr. mjenjati Dzeku i Vedu, ovog drugog staviti na target mana a Dzeku malo na stranu izvuci, jer realno svi nasi protivnici najvise paznje posvecuju Dzeki i odvlaci najvise igraca, njegovim povlacenjem hajmo reci na krilo pravio bi se prostor u sredini , primjer je gol iz Litvanije..također Pjanic, Medunjanin, Misimovic, Lulic, moraju tokom utakmice mjenjati svoje pozicije ako se vidi da ne ide onako kako smo navikli, a time se unosi nered u postavku odbrambene formacije protivnika, i na taj nacin cak nema potrebe niti za izmjenama...imamo po meni sirinu dovoljnu i na klupi, kazem dovoljnu ne ekstra, ali dovoljnu da se izmjenama mjenja ritam, Pape to do sada malo koristi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 10:14

Claus je napisao/la:Druga stvar je ponovo Misimović. On više nema snage da se suprotstavi boljim selekcijama, koje vrše presing i ne prepuštaju sredinu našoj reprezentaciji. Umjesto njega treba igrati Hajrović, jer tim rješavamo dva pitanja - desno krilo i zamjenu za Misketa.
Poprilično sam siguran da će već narednu utakmicu Misimović na klupu, Pape je to u Avazu i najavio, naravno ko zna čitati između redova ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 10 gostiju.