18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

bacelonafan
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 23:35

DonCorleone je napisao/la:Pogledao sam utakmicu ponovo. Moram istaci Medunjanina, ama strasno je odigrao, sigurnost u nogama mu je velika, samopouzdanje visoko, dobri driblinzi, dobro dodavanje, ima tempo igre, dobru tehniku, vraca se do 16terca po loptu i gradio je manje vise svaki napad. Jednom isprasi tri Argentinca pocetkom utakmice, strasno napredovao. Njega zasigurno dugo ne izbaci niko iz prvih II i to sa pravom. Gradite formaciju i taktiku oko Medunjanina, on je bitan faktor prvih II.
Upravo to,za njega mora biti mjesta igra covjek ko sat,i opet pogledam tekmu,i vidi se nda na strani od Kolasinca rijetko ko je probio,jednom Aguero pokusao i odbio se od momciluka 3 metra,sve su isli preko promaje na desnoj strani,ajd sto on nezna nego tako uvaljuje Spahica i Bicakcica to se vidjelo kad je zamalo Spaha dao autogol,moramo nac rjesenje na toj poziciji jer je Mujdza cesto povrijedjen

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 19 nov 2013, 23:43

tanzla je napisao/la:Ja se ne mogu oteti dojmu da je vecina nasih igraca u St.Louis otisla na izlet, a ne da se "ponosamo" sa jednom od najboljih svjetskih reprezentacija. Nekako je previse tweetano i fotki na instagramu postavljano za moj ukus, tu sam primjetio dozu neozbiljnosti, sto me kao iskrenog i vatrenog navijaca zaboljelo. Ostao sam budan cijelu noc, jutros na poslu padam na glavu (vecina nas je takvih), pa sam ocekivao barem ozbiljan pristup i izrazeniju zelju. Hvala bogu pa nismo primili 5 komada.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
bas tako. neki od igraca pili dva dana po St.Louisu i onda ce oni da igraju, hoce al u kur.cu

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 19 nov 2013, 23:56

BH430 je napisao/la:
tanzla je napisao/la:Ja se ne mogu oteti dojmu da je vecina nasih igraca u St.Louis otisla na izlet, a ne da se "ponosamo" sa jednom od najboljih svjetskih reprezentacija. Nekako je previse tweetano i fotki na instagramu postavljano za moj ukus, tu sam primjetio dozu neozbiljnosti, sto me kao iskrenog i vatrenog navijaca zaboljelo. Ostao sam budan cijelu noc, jutros na poslu padam na glavu (vecina nas je takvih), pa sam ocekivao barem ozbiljan pristup i izrazeniju zelju. Hvala bogu pa nismo primili 5 komada.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
bas tako. neki od igraca pili dva dana po St.Louisu i onda ce oni da igraju, hoce al u kur.cu
Ma nikog i ne boli taj poraz, ocekivali smo da nas pobjede, al ono setkanje im se najvise zamjeri, cekas do pola 3 da gledas i onda ti oni vrate na takav nacin, sramota :roll:

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 20 nov 2013, 00:15

Avdija nikako da namjesti nogu gadja kamere iza gola :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 00:23

bacelonafan je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Pogledao sam utakmicu ponovo. Moram istaci Medunjanina, ama strasno je odigrao, sigurnost u nogama mu je velika, samopouzdanje visoko, dobri driblinzi, dobro dodavanje, ima tempo igre, dobru tehniku, vraca se do 16terca po loptu i gradio je manje vise svaki napad. Jednom isprasi tri Argentinca pocetkom utakmice, strasno napredovao. Njega zasigurno dugo ne izbaci niko iz prvih II i to sa pravom. Gradite formaciju i taktiku oko Medunjanina, on je bitan faktor prvih II.
Upravo to,za njega mora biti mjesta igra covjek ko sat,i opet pogledam tekmu,i vidi se nda na strani od Kolasinca rijetko ko je probio,jednom Aguero pokusao i odbio se od momciluka 3 metra,sve su isli preko promaje na desnoj strani,ajd sto on nezna nego tako uvaljuje Spahica i Bicakcica to se vidjelo kad je zamalo Spaha dao autogol,moramo nac rjesenje na toj poziciji jer je Mujdza cesto povrijedjen
Jedina "mrlja" kod ovog covjeka je sto ne igra u nekoj od pet najjacih liga na svijetu. Savrsenstvo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 20 nov 2013, 00:58

O samoj utakmici ste svašta ovdje napisali, pozitivnih i negativnih stvari. Sa nekima od vas se slažem, a s nekima ne.

Svakako da na ovu utakmicu nisam gledala kao na one od prije mjesec ili dva. Euforija je postojala, ali više kao poklon i "šećer na kraju", nakon svega što smo sa našim igračima prošli u zadnje vrijeme. Niti ovaj put atmosfera, meza ( :) ) nije izostala, iako se čekalo do pola tri. To moje čekanje i čekanje svih nas je u našim očima igračima stavilo teret na leđa, ali, djeluje da oni to nisu prepoznali. Najrealnije i najiskrenije, pobjedu nisam očekivala. Nisam očekivala da će svaki od naših mađioničara izludjeti njihovu odbranu i zabiti bar po jedan gol. Očekivala sam da će igrači uživati na terenu, baš kao što smo i mi trebali u mračnim sobama kilometrima i vremenskim zonama udaljeni. Igrači su pokazali koliko su pokazali. Neki su vidno umorni, van forme, a neki su nastavili tamo gdje su stali ranije.

Selektor Safet Sušić je govorio ranije da će ova utakmica pokazati mnogo šta. To se definitvno desilo. On je toga svjestan isto kao i mi. Dobio je odgovor na mnoga pitanja. Naivni su oni koji i dalje misle da Safet ništa ne razumije i da su baš oni ti koji su prvi vidjeli tako očite stvari, a on nikako da shvati. Pored onih istrošenih fraza kako nam treba bolji desni bek dok nema Mujdže ili defanzivni vezni, ova utakmica nam je pokazala i trenutno stanje mnogih igrača.

Zvjezdana treba proglasiti ludim ako ne bude nešto poduzeo u narednih 6 mjeseci vezano za svoju igru. Igrao u Kini, Pakistanu ili Engleskoj, on prije svega treba vratiti kondiciju i optimalnu tjelesnu težinu. On i dalje ima magije u nogama i to će imati dok god korača zemljom, ali to koračanje mora biti brže i pokretnije. Nije on nikad bio trkač od imena, ali je u takvim situacijama svaki kilogram viška ogroman teret. U Brazilu nam je potreban, potrebniji nego ikad, ali samo ako bude pravi. Misimoviću, probudi se, molim te!

Džeko je igrač koji uživa određeni status i nažalost, mnogi su zbog toga često slijepi i ne gledaju dalje. Na njegovoj temi sam već pisala, on pothitno treba vratiti motiv. Nadam se da će u januaru da promjeni klub, pronađe nove izazove i osigura svoje mjesto u ekipi. Znamo koliko on može, koliko je već dao ekipi. U najboljem izdanju nam treba u Brazilu, jer bez njega bismo bili... ne smijem ni pomisliti šta.

Ne želim na ovu utakmicu gledati kao na katastrofu, jer ona to nije. Možda smo se razočarali u igrače i njihovo zalaganje ovaj put, ali ne treba tome dati veliku pažnju trenutno. Prije svega, utakmica je bila prijateljska, protiv jedne od najboljih ekipa svijeta. Nije bila baražna, nije bila historijska (bar ne kako smo navikli :lol: ). Naravno, bilo bi mnogo ljepše da smo se svijetu predstavili u boljem svjetlu ali bit će prilike još. U šest mjeseci se svašta može desiti. Najvažnije je da nam svi igrači budu zdravi i od velike važnosti u svojim klubovima.

Ranije sam pisala da BiH u ovoj utakmici pobjeđuje u svakom slučaju. I desilo se sinoć mnogo pobjeda. Kristalisanje situacije jeste jedna od njih. Pape je to tražio, Pape je odgovor dobio. Vjerujem da je već krenuo sa pronalaženjem odgovara i solucija za sva pitanja i probleme koji su se sinoć nametnuli. Pobjedili smo i na tribinama, pobjedili smo i mi kilometrima daleko što nas je euforija tukla i što smo cijeli danas dan zijevali. Pobjeda se očitovala u svakoj pomisli na spavanje kad se vratite s posla/iz škole danas.

Najveća pak pobjeda, ne sinoć, nego se veća neće desiti još par mjeseci jeste Sead Kolašinac Rušilac, znate na koga mislim. ;)
Bila je totalna divota posmatrati njega kako samouvjereno i hrabro lavovski komanduje terenom, sudiji, igračima na obje strane, kako se nadopunjuje sa Spahićem i kako mu Spahić vjeruje. U njemu smo dobili igrača na duge staze i budućeg kapitena ove reprezentacije. E, zbog toga je i ova utakmica bila historijska, još jedna u nizu. Seo je zmaj na kojeg smo dugo čekali, a on će nas obradovati svaki naredni put i pokazati da se to sve isplatilo.

Zaključak svega: negativne su sitne šetnje po terenu i odustajanje od i dalje žive lopte; pozitvno je to što smo dobili sliku i stanje reprezentacije u odnosu na "velike ekipe" iz čega će se, nadam se uskoro roditi solucije; pozitivan je dobitak još jednog istinskog lava.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 01:40

hahahahah

slika

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 nov 2013, 01:52

Ne moze vise da ne bi dobio ban na facebooku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 20 nov 2013, 01:54

DonCorleone je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Pa valjda je cilj pravilnom taktikom izvući maksimum iz postojećeg sastava, a ne dić' ruke i reć' ne možemo ništa.
To je pitanje svih pitanja. Da li raspoloživi kadar kreira taktiku ili obrnuto?
Ti si mnogo kompetentitrani da to odlucis kada ti je Ibisevic bolji igrac od Hajrovica :lol: . Po racionalnom aspektu se postavljaju igraci u prvih II koji zajedno imaju najvecu korist uz dodatnu formaciju a ne po principu individualne snage, stim da postoji veliki upitnik, dali je Ibisevic opcenito bolji igrac od Hajrovica, za mene licno nije. Ali ti ga imas na avataru i vjerovatno ga i sanjas svremena na vrijeme pa je tesko biti realan a kamoli racionalno razmisljati.

Uostalom analizirao sam citavu utakmicu do izlaska Vede, ne zna se sta je smjesnije uradio, od primanja lopte do sutanja po golu, sa jednog metra razdaljine profula citav gol :lol: .
Vedu volim, nemamo boljeg, ali:

Vedo nikad nije bio "dobar" igrac, a posebno u repki (u klubovima je bio nesto bolji)
Ja bih se iznenadio da je dao gol iz one prve sanse, ne zna dati gol 1 na 1.
Ja se ne mogu nacuditi da je Vedo uz veliki broj ociglednih (osnovnih) nedostataka uspio da napravi karijeru kakvu je napravio.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 nov 2013, 01:58

Cartman je napisao/la:Ne moze vise da ne bi dobio ban na facebooku.
HAHAHHAAHAHH Boga mi ja isto mislio napisati :lol: :lol: :lol: :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2013, 02:15

Uostalom analizirao sam citavu utakmicu do izlaska Vede, ne zna se sta je smjesnije uradio, od primanja lopte do sutanja po golu, sa jednog metra razdaljine profula citav gol :lol: .[/quote]

Vedo nikad nije bio "dobar" igrac, a posebno u repki (u klubovima je bio nesto bolji)
Ja se ne mogu nacuditi da je Vedo uz veliki broj ociglednih (osnovnih) nedostataka uspio da napravi karijeru kakvu je napravio.[/quote]

identicno razmisljanje dijelim ;) sad ce doc virtual i ovi njegovi puleni i stavljat statiskte broja golova....
=\_1921_/=

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 02:56

invincible1921 je napisao/la:Uostalom analizirao sam citavu utakmicu do izlaska Vede, ne zna se sta je smjesnije uradio, od primanja lopte do sutanja po golu, sa jednog metra razdaljine profula citav gol :lol: .

Ja se ne mogu nacuditi da je Vedo uz veliki broj ociglednih (osnovnih) nedostataka uspio da napravi karijeru kakvu je napravio.[/quote]

identicno razmisljanje dijelim ;) sad ce doc virtual i ovi njegovi puleni i stavljat statiskte broja golova....[/quote]

Braco i ja sam tu :D Zabija Vedo nema sta,ali od onih 80 je 30 sigurno sa penala,i osalih 49 je sigurno sa udaljenosti od 3-15m od gola ;)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 20 nov 2013, 03:14

Iskreno se nadam da je Ivica Osim gledao utakmicu, i da ce napravit' neke promjene...mozda po obicaju 2 vaspitna seoskoj karikaturi od selektora, nakon toga objasnjenje da reprezentacija nije nicija zaj.ebancija, kao i savjet teletini da pokusa promjeniti rjecnik, gestikulacije, i izgled kako bi ga napokon Dzeko i ostale zvjezdice ozbiljno shvatile i izbile iz glave da su iznad repke i drzave.

Dzeku je provincijalac trebao izvesti umjesto Ibisevica kako bi pokazao ko se barem vise trudi.
Ibisevic igra daleko od gola, puno se trosi i nije efikasan dok Dzeko nije u utakmici nikako.
Vrsajevic je najslabiji bek na svijetu, kako to osobi koja je igrala nogomet nije jasno???
Pjanic-Misimovic-Medunjanin ne mogu biti u isto vrijeme na terenu protiv ovakve ekipe.

Zar je toliko problem analizirati utakmicu, ili utakmice, i provaliti greske, pa ako Safet nije sposoban za to, ima valjda neko ko to moze uraditi, potpunu analizu, gdje se grijesilo, sta nije funkcioniralo, citavu repku pred projektor i analizirati do detalja, da li to neko radi u nasem drzavnom timu???

Na kraju, ne mozemo ovako na SP, neozbiljno je!

Argentina jeste jaca, ali da ih gledamo, buljimo u njih kako lete, i pri tome nista ne radimo nije bas jasno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 03:28

Znam ja da bi ti bio najsretniji da se vrati Slišković, ali teško, veoma teško. Ne bi valjalo da ovaj silni novac koji je Pape donio savezu na kraju završi u Coloseumu na crno ili crveno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 nov 2013, 03:43

Sta je to Marjan nesto pricao o nekakvim lopovima tokom utakmice? Vidim pricaju gluposti da ih je kao neko sabotirao. Amateri.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 20 nov 2013, 04:42

Sta da pisem kad je sve napisano, doduse ne slazem se sa svim sto je napisano. Necu nikoga posebno da kritikujem, ali bih da pohvalim Kolasinca, Begovica i ima tu jos igraca koji su solidno odigrali. Neki koliko su bili dobri, toliko su i zeznuli neke situacije, ali sta je tu je. Ovo je nasa realnost i najbolji sto imamo i za njih navijamo.

Prvo trebamo da budemo svjesni toga da je ovo bila prijateljska, naravno da zelimo da i te pobjedjujemo, ali ne moze ni to stalno. Ja sam licno prizeljkivao nerijesen rezultat, a prevenstveno da damo sve od sebe i da mozemo dignute glave da hodamo jer se ipak radi o jednoj Argentini. Gubili smo 5-0, sad 2-0, mozda iduca bude nerijesena ili isla cak u nasu korist :)

Jedna jako upadljiva stvar sa utakmice je bila svaka akcija Argentine. 3 poteza i ljudi su pred nasim golom. Moje misljenje je da i sa Rahimicem nebi bilo nikakve razlike. Ljudi su igrali tika-taka, ali ubrzanu verziju sto sad pa sad moze da izbaci svaku momcad iz takta. Svidilo se to nekome ili ne, ljudi su nas nadigrali, a vidjeli smo kako su nam gusili igru i morali su jer su znali da ce ih kostati ako ne budu trcali ko konji. Na svakom nasem igracu su bila uvijek 2 covjeka i presjecali nasu igru sto su prije mogli.
Vidim neki tamo prizeljkuju Chile u Brazilu.... ja bih iskreno receno radije gledao da igramo protiv Brazila nego Chile. Gledao sam jednu noc prije par mjeseci njihovu jednu tekmu onako iz dosade i ljudi su kao na drogama, trka protiv koje mi nebi imali sanse. Pa ljudi trce gore na 5 hiljada metara nadmorske visine i onda sidje dole i moze trcati 120 minuta bez problema. Nasi bi lipsali sa ovima nakon prvog poluvremena.

Sve u svemu, znam da mozemo bolje i neki se moraju truditi vise i raditi na nekim stvarima. Veliki nam je uspijeh sama kvalifikacija na SP, ali treba pokusati da se dadne sve od sebe i da znamo da smo uradili sve sto mozemo kad smo vec uspijeli da odemo u Brazil.
Mozda je ovo bila Papetova taktika da nas u Brazilu ljudi podcijene :lol:

Na kraju sta drugo reci nego, naprijed nasi :)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 20 nov 2013, 06:06

velez_mostar je napisao/la:Iskreno se nadam da je Ivica Osim gledao utakmicu, i da ce napravit' neke promjene...mozda po obicaju 2 vaspitna seoskoj karikaturi od selektora, nakon toga objasnjenje da reprezentacija nije nicija zaj.ebancija, kao i savjet teletini da pokusa promjeniti rjecnik, gestikulacije, i izgled kako bi ga napokon Dzeko i ostale zvjezdice ozbiljno shvatile i izbile iz glave da su iznad repke i drzave.

Dzeku je provincijalac trebao izvesti umjesto Ibisevica kako bi pokazao ko se barem vise trudi.
Ibisevic igra daleko od gola, puno se trosi i nije efikasan dok Dzeko nije u utakmici nikako.
Vrsajevic je najslabiji bek na svijetu, kako to osobi koja je igrala nogomet nije jasno???
Pjanic-Misimovic-Medunjanin ne mogu biti u isto vrijeme na terenu protiv ovakve ekipe.

Zar je toliko problem analizirati utakmicu, ili utakmice, i provaliti greske, pa ako Safet nije sposoban za to, ima valjda neko ko to moze uraditi, potpunu analizu, gdje se grijesilo, sta nije funkcioniralo, citavu repku pred projektor i analizirati do detalja, da li to neko radi u nasem drzavnom timu???

Na kraju, ne mozemo ovako na SP, neozbiljno je!

Argentina jeste jaca, ali da ih gledamo, buljimo u njih kako lete, i pri tome nista ne radimo nije bas jasno.
Brato imas odlican pregled stvari na nogolopti, pogledaj pod Argentina - Begovic 2-0, tu ti pise sve ovo o cemu ti pricas.

Pape je suvise neozbiljan sa svojom tvrdoglavoscu i forsiranjem pojedinih igraca koji nisu dorasli zadatku.

JaSamOpet
Kontakt:

Post Postao/la JaSamOpet » 20 nov 2013, 06:54

bacelonafan je napisao/la:
JaSamOpet je napisao/la:imamo mi itekako igrače za takvu taktiku i formaciju sa brzim krilima gdje možemo parirati mnogim reprezentacijama .. hajrović na desnu , lulić na lijevu stranu , pjanić gurnut u sredinu a iza njega medunjanin i još jedan zadnji vezni (pitanje je ; tko ? zahirović , bešić ili netko treći?) .. u napadu jedan od napadača , e sada , tko će dobiti priliku ovisi o tome tko je u boljoj formi .
samo mi je nejasno , šta se dogodilo sa anela hadžića ? momak promjenio državljanstvo da igra za nas i onda smo ga mi prakitčno "isfurali" .. koliko sam pročitao , i vidio (vrlo malo) , nije naročito bolji od zahirovića .
hahhaa stvarno ja se divim nekim ljudima,covjece njihov najsporiji igrac je brzi od svakog naseg,necu spominjati npr Aguero i Mesi npr da ih poredis sa nekim nasim po brzini il Di Marija :lol: kakva nasa krila sa njihovim da se porede nemozemo nigdje da se poredimo sa njima osim golmana
da si dovoljno pametan , shvatio bi da "trkački parirati" ne znači da budemo brži od njih , niti sam aludirao da su naša krila bolja od njihovih .

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 20 nov 2013, 08:15

Virtu4l je napisao/la:Znam ja da bi ti bio najsretniji da se vrati Slišković, ali teško, veoma teško. Ne bi valjalo da ovaj silni novac koji je Pape donio savezu na kraju završi u Coloseumu na crno ili crveno.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Rios

Post Postao/la Rios » 20 nov 2013, 15:12

Ne stigoh prije pa da napisem koju recenicu o ovoj utakmici..Izgubiti 2-0 od Argentine nije sramota,to je jedna od najjacih repki na svijetu bez dileme..Sto se nas tice,dvije su pozitivne stvari vidjene po meni-Kolasinac je prva,a druga je to da smo se malo spustili na zemlju i vidjeli da smo mi jos uvijek daleko od top ekipa na svijetu..
Sto se igre tice nije to bilo dobro nimalo..Necu sad izdvajati nikog posebno od igraca,svi vec znamo kome nije mjesto u repki nikako,a kome nije mjesto u prvih 11..Sve u svemu utakmica za zaborav,bar sto se mene tice..
P.S. Begovic igrac utakmice..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.