18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JoeCelt
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la JoeCelt » 19 nov 2013, 21:21

Orao je napisao/la:Mene zanima koliko je ljudi bilo na stadionu. Vidjelo se da ima dosta praznih mjesta, a nasih tu kao 70.000 zivi u S.Louisu :lol: . Ima li ko podatke koliko je ljudi prisustvovalo tekmi sinoc ?
30,397
Bilo je mjesta za jos 15k na stadionu ali zbog izostanka Mesija neutralni nisu dosli na stadion kao i vrlo mali broj argentinaca. Nasi su cinili sigurno 90% ljudi na stadionu i to je veliki broj navijaca koji je tesko okupiti i u samom Sarajevu.
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 nov 2013, 21:24

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Pa valjda je cilj pravilnom taktikom izvući maksimum iz postojećeg sastava, a ne dić' ruke i reć' ne možemo ništa.
To je pitanje svih pitanja. Da li raspoloživi kadar kreira taktiku ili obrnuto?
Ti si mnogo kompetentitrani da to odlucis kada ti je Ibisevic bolji igrac od Hajrovica :lol: . Po racionalnom aspektu se postavljaju igraci u prvih II koji zajedno imaju najvecu korist uz dodatnu formaciju a ne po principu individualne snage, stim da postoji veliki upitnik, dali je Ibisevic opcenito bolji igrac od Hajrovica, za mene licno nije. Ali ti ga imas na avataru i vjerovatno ga i sanjas svremena na vrijeme pa je tesko biti realan a kamoli racionalno razmisljati.

Uostalom analizirao sam citavu utakmicu do izlaska Vede, ne zna se sta je smjesnije uradio, od primanja lopte do sutanja po golu, sa jednog metra razdaljine profula citav gol :lol: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 nov 2013, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 21:24

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Pa valjda je cilj pravilnom taktikom izvući maksimum iz postojećeg sastava, a ne dić' ruke i reć' ne možemo ništa.
To je pitanje svih pitanja. Da li raspoloživi kadar kreira taktiku ili obrnuto?
Vlastiti kadar i kadar protivnika su konstante, tu se ne može ništa mijenjat. Kad imaš uvid u to dvoje onda počinješ razmišljati kakvu strategiju ćeš upotrijebiti, a tek na kraju treba razraditi nekoliko taktičkih varijanti s obzirom na pretpostavljene mogućnosti. Nema savršene strategije niti idealno pogođenih taktičkih mogućnosti, ali vala imaju dobre i loše strategije i taktike.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 19 nov 2013, 21:25

Otkud smo mi u cetvrtom cupu. Yebo ga cup.
15.10 - 15.06 ...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 nov 2013, 21:26

chily-rz je napisao/la:slika
Zamjeni Rusioca i Seju i to je to, bolje nema.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 nov 2013, 21:28

nije lose ni ovako kako je postavljeno jer treba ispomoc desnoj strani. Nikad nismo imali problema na lijevoj strani. Odlicno je drze Lulic i Salihovic
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 21:29

skyisthelimit je napisao/la:Otkud smo mi u cetvrtom cupu. Yebo ga cup.
Samo prvi pot je jakosni, ostali su regionalni.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 nov 2013, 21:31

Bosniacum Lilium je napisao/la:nije lose ni ovako kako je postavljeno jer treba ispomoc desnoj strani. Nikad nismo imali problema na lijevoj strani. Odlicno je drze Lulic i Salihovic
Ma ne bi imali problema na desnoj strani da nam desnog beka igra profesionalni fudbaler umjesto čunja, i da imamo desnog veznog.
Mi trenutno igramo neku nakaradnu formaciju sa 3 playmakera i lijevim krilom.I zato ne puše lijevo, a desno je mećava.
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 21:34

DukeOfWellington je napisao/la:Vlastiti kadar i kadar protivnika su konstante, tu se ne može ništa mijenjat. Kad imaš uvid u to dvoje onda počinješ razmišljati kakvu strategiju ćeš upotrijebiti, a tek na kraju treba razraditi nekoliko taktičkih varijanti s obzirom na pretpostavljene mogućnosti. Nema savršene strategije niti idealno pogođenih taktičkih mogućnosti, ali vala imaju dobre i loše strategije i taktike.
Perfektan odgovor. Ništa manje nisam ni očekivao ;)

Međutim, kada smo mi u pitanju te 'različite taktičke varijante' su bar na papiru dosta rizičnije, da ne kažem slabije. Isplati li se ulaziti u taj rizik protiv jednog strašnog protivnika. Šta raditi na toj famoznoj desnoj strani, izmisliti igrača?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 nov 2013, 21:37

Pogledao sam utakmicu ponovo. Moram istaci Medunjanina, ama strasno je odigrao, sigurnost u nogama mu je velika, samopouzdanje visoko, dobri driblinzi, dobro dodavanje, ima tempo igre, dobru tehniku, vraca se do 16terca po loptu i gradio je manje vise svaki napad. Jednom isprasi tri Argentinca pocetkom utakmice, strasno napredovao. Njega zasigurno dugo ne izbaci niko iz prvih II i to sa pravom. Gradite formaciju i taktiku oko Medunjanina, on je bitan faktor prvih II.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 nov 2013, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 nov 2013, 21:38

bagrcavi je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:nije lose ni ovako kako je postavljeno jer treba ispomoc desnoj strani. Nikad nismo imali problema na lijevoj strani. Odlicno je drze Lulic i Salihovic
Ma ne bi imali problema na desnoj strani da nam desnog beka igra profesionalni fudbaler umjesto čunja, i da imamo desnog veznog.
Mi trenutno igramo neku nakaradnu formaciju sa 3 playmakera i lijevim krilom.I zato ne puše lijevo, a desno je mećava.
ni meni nije jasan Susic od Slovacke. Zasto fosrira nesto sto ne valja :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 19 nov 2013, 21:41

Mujdzu i Salihovica isto ko da i nemas.
Boze zdravlja za Brazil da se nesto proba uraditi.

Ovako dok nam je Avdija desno, a sredina nam ne moze potrcati, napadaci odsjeceni i igraju preko qrca, ni na sta ne licimo.
Ne samo protiv Argentine, sjetite se samo Weisa.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 nov 2013, 21:45

Virtu4l je napisao/la:Šta raditi na toj famoznoj desnoj strani, izmisliti igrača?
Kada se vec krpimo, bolje je staviti Besica na desnog beka, jer gori od Vrsajevica nemoze biti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 21:46

Virtu4l je napisao/la: Perfektan odgovor. Ništa manje nisam ni očekivao ;)

Međutim, kada smo mi u pitanju te 'različite taktičke varijante' su bar na papiru dosta rizičnije, da ne kažem slabije. Isplati li se ulaziti u taj rizik protiv jednog strašnog protivnika. Šta raditi na toj famoznoj desnoj strani, izmisliti igrača?
Nažalost igrača ne možemo izmisliti i radi toga je sasvim očekivano da protiv takvog protivnika kakav je Argentina rezultat ne zavisi od nas koliko od njih. Ono što je meni sinoć zasmetalo je to da smo mogli po meni pružiti više nego što jesmo, premda bi poraz i u toj situaciji bio izvjestan. Ja se nadam da mi se to samo učinilo, ali bojim se da postoji izvjesna mogućnost da je Pape pomislio da mi možemo uzeti sredinu terena protiv njih. Zato nekoliko puta ponavljam da je najvažnije biti svjestan svojih limita. Neke igrače treba i žrtvovati radi taktike, a ne da svako igra ono što najbolje zna. Šta će meni četiri ofanzivno orijentisana vezna kad sa njima ne mogu postići ništa. Zato mi treba jedan (možda i dvojica) od njih koji će igrati defanzivnog veznog i raditi ono što radi svaka tehnički inferiornija ekipa na svijetu - razbijati njihovu sredinu i igrati kontre. Da li je njihovim poletnim krilima lakše proći na postavljenu odbranu ili iz kontre? Mislim, onaj kome nije jasno da Di Maria 1 na 1 prolazi svakog našeg igrača bez problema onda taj ima ozbiljnih problema.

Možda je sve ovo što ja pričam rizik, ali nadigravati se sa jačim od sebe je siguran put u poraz, tu nema možda.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 nov 2013, 22:07

Pape trecu utakmicu u nizu(Litvance ne racunam,oni su jajare) nudi desnu stranu protivnicima,pa Argentinci su 90% vremena napadali po toj strani..

Hajd sto tu stranu pokriva jedan igrac,hajd i to sto je taj igrac Avdija ali brate on igra krilnog ofanzivnog beka,ne sam Safete :mrgreen:

Medi koja ono,mozda peta utakmica na defanzivom veznom a jos nije faula napravio i presjekao napad 8-)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 nov 2013, 22:40

Ma problem je sto Medo nije defanzivni vezni nit ce ikad biti. Medo zabija golove sa 30 metara - taj covjek voli napad i to mu je prirodna pozicija. Mozda Kolasinac moze u defanzivnog veznog a da Pjanic i Medo igraju ofanzivno. Miske moze da udje u zadnjih 20 minuta.

A mi pod hitno moramo Mujdzi naci zamjenu - jer ovaj decko koji je tu poziciju igrao je nije znao odigrati i BiH nema mnogo vremena da se sredi do svjetskog prvesnstva. Jos 3-4 utakmice i eto Brazila.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 19 nov 2013, 22:47

Ne sikirajte se bit će bolje kad se vrati Mujdža on nam puno znači
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 nov 2013, 23:00

Djaba sve to kad Pape nema daMu da vrisne na Džeku kad se on vuče po terenu ili da stavi Misimovića tamo gdje mu je mjesto - na klupu. Autoritet je vrlo bitna karika dobrog trenera, koja medju ostalima fali našem selektoru.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 23:03

Mujdža nam znači puno, ali nije jedino riješenje svih problema.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 19 nov 2013, 23:04

zizu1991 je napisao/la:Mujdža nam znači puno, ali nije jedino riješenje svih problema.
Šta je sa njim?Koliko će pauzirat?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.