18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 nov 2013, 19:18

ma Matic nije klasicni razbijac...i Pirlo je defanzivni vezni na papiru..ne pricam o nominalnom defanzivnom veznom vec o onom klasicnom "pit bullu", razbijacu kakav je Vidal, De Jong, Maskerano, Matuidi itd itd taj tip igraca ili nesto sto je bio nas Rahimic u svom prajmu...

a ovaj citav niz nabrojanih (sem Matica) su prosjecni igraci za sad, Kolasinac moze odigrati kao oni mozda cak i bolje, kao i Modric-Rakitic ali nema niko odlicno prirodnog igraca tu vec sve neke alternative..Hrvat Vukojevic je zadnji taj klasicni razbijac ali i njegova forma je u padu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 nov 2013, 19:24

ultrasstyle_tz je napisao/la:nesto razmisljam ima li i jedna reprezentacija sa Balkana(osim Grcke) nesto sto bar donekle lici defanzivnom veznom..daj boze...Matic, Modric, Raktic mogu posluziti ali nisu to destruktivci klasicni..ostalo jako tanko.
Pa Kolasinac ti je Defanzivni vezni.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 nov 2013, 19:32

komax je napisao/la:Hajde da i ja nesto napisem. Kao prvo rezultat je takav kakav je, realno Argentina je bolja i zasluzili su pobjedu. Dobro je samo da nas nisu natamburali većim rezultatom, a mogli su, ipak je to ekipa koja je u top 3 na svijetu.
Stanje u reprezentaciji je cini mi se isto kao i u drzavi, svi znaju koji je problem, a nista se ne poduzima da se pokusa pronaci rjesenje. Mozda se ponavljam, mozda je ovo vec i receno ali po meni ima vise problema, a to su :
1. Spori stoperi, i to jako spori
2. Rupa na desnom boku, ne zelim se izivljavati na igracu koji je tu igrao ali brate on ne moze harno odigrati ni u 1.Ligi federacije, pogotovo kod odbrambenih zadataka.
3. Spor, trom vezni red sa starim i pomalo teretnim Misketom (svaka mu cast na svemu sto je do sada uradio), Medunjaninom i Pjanom koji igraju na za njih donekle neprirodnim mjestima, i ono vec odavno poznato nedostatak trkača, destruktivca i razarača u srednjem redu.
3. Džeko... priča za sebe... Ma kakav on bio i koliko uzivao popularnosti na ovom forumu, cinjenica je da u posljednje vrijeme nije ni sjena onog starog Dzeke, uz sve to iz aviona se vidi da se i ne trudi da se popravi, sinoc mi je paralo oci njegovo ponasanje kada izgubi loptu, isto kao napuhani djecarak kojem drug na livadi uzme loptu a on onako prepotentno se okrene i odmahne glavom i odadre nogom.
4. Pape uz sve svoje dobre strane ima i jednu manu...ili mozda dvije,tri... Slab je takticar (istom taktikom je odigrao sve utakmice, izmjene mu ne idu u pravcu taktičkih zamisli nego stihijski), a osim toga ne mogu se oteti dojmu da se on boji nekih igraca ili njihovih menadzera mozda, pa ih ne smije ostaviti na klupi. Ne bih imenovao kojih sve se to vec zna i vidi. Ne svidja mi se ni to sto ne probava nove igrace, treba nam svjezih igraca, bez treceg napadaca ne mozemo u brazil (kakav visca i treci napadac???), zasto ne proba Hadžića, Mahmutovića, vrati Bešića, ima tu jos materijala po Evropi.
Unatoc svim ovim manama koje budimo iskreni nisu toliko strasne i mogu se donekle rijesiti i kompenzirati uz pravilnu rotaciju, taktičko vođenje i zalaganje igraca, ja zelim da pozelim srecu svim igracima i selektoru uz nadu da ce sve ovo izgledati mnoogo bolje vec u sljedecim susretima.
Imam jos toga na umu ali mi se ne da pisati pa za sada toliko.
Odlican komentar, red je da se ponovi i na ovoj stranici.
Celik!3,2,2.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 nov 2013, 19:37

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma Matic nije klasicni razbijac...i Pirlo je defanzivni vezni na papiru..ne pricam o nominalnom defanzivnom veznom vec o onom klasicnom "pit bullu", razbijacu kakav je Vidal, De Jong, Maskerano, Matuidi itd itd taj tip igraca ili nesto sto je bio nas Rahimic u svom prajmu...

a ovaj citav niz nabrojanih (sem Matica) su prosjecni igraci za sad, Kolasinac moze odigrati kao oni mozda cak i bolje, kao i Modric-Rakitic ali nema niko odlicno prirodnog igraca tu vec sve neke alternative..Hrvat Vukojevic je zadnji taj klasicni razbijac ali i njegova forma je u padu.

Pa dobro, nisu klase gore nabrajanih, ali su sasvim ok igraci za nase prilike! Uostalom, rijetki su danas igraci tog tipa, a da su bas klase, kao sto je Gatuzo bio svojevremeno ili Makelele.... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

isvib
Kontakt:

Post Postao/la isvib » 19 nov 2013, 19:38

da ga zabi Ibisevic u 9 -oj odnosno idol nacije(za one koji neznaju Edin Dzeko) u 11 - oj..druga bi se pjesma pjevala protiv kepecovih drugara :roll: :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 nov 2013, 19:40

isvib je napisao/la:da ga zabi Ibisevic u 9 -oj odnosno idol nacije(za one koji neznaju Edin Dzeko) u 11 - oj..druga bi se pjesma pjevala protiv kepecovih drugara :roll: :lol:
Imali su i oni dva cista zicera na pocetku utakmicu. Blize smo mi bili totalnom debaklu od 5 ili 6 razlike, nego nekom nerijesenom rezultatu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

saskograd
Kontakt:

Post Postao/la saskograd » 19 nov 2013, 19:42

Safet je na pressici bio iskren do bola i nadasve realan covjek,ne moze se ocekivati da BiH sada odjednom parira Argentini,mozda u Europi to moze par drzava,igraci su kao sto je rekao igrali koliko su mogli protiv ekipe koja je klasa iznad !
Nas mentalitet,balkanski!

Otisli na SP-treba to slaviti svakog 15. og u mjesecu!NERADNI DAN STAVITI! :D
HSK Zrinjski Mostar.

JaSamOpet
Kontakt:

Post Postao/la JaSamOpet » 19 nov 2013, 19:50

razmišljajući o sinoćnoj utakmici te "slagajući" u glavi šta smo sve mi napravili u toku kvalifikacija i kako smo se iznijeli sa ovako snažnom ekipom poput argentine , došao sam do nekoliko zabrinjavajućih zaključaka , koji su , vjerovatno pali na pamet mnogim drugim forumašima .
to je da mi apsolutno nemamo nikakvu razrađenu taktiku u situacijama kada nam protivnik trkački i tehnički parira na višem nivou od nas . u toku kvalifikacija , L reprezentacije smo nakantali rutinski jer ti tu i ne treba neka taktika , individualni kvalitet će tu presuditi svaki dan .
protiv slovačke smo jednu utakmicu totalno flopirali , gdje su se uistinu vidjele očite greške u našoj postavci na terenu . drugu utakmicu nas je izet izvukao projektilom kojeg da nije bilo , safet bi vjerovatno sada bio u potrazi za angažmanom u nekom klubu . (a čak nijednom nije ni čestitao izetu na golu , koja drskost :roll: )
protiv grčke kod kuće , eh to je jedina utakmica u kojoj smo nadjačali protivnika u svim segmentima . golove smo dali iz prekida , ali to nije toliko bitno , već nakon par gledanja i razmišljanja sam došao do zaključka koji svi mi možemo shvatiti ; zašto smo tada rasuli grčku . pa gledajući njihove utakmice odgovor je jednostavan ; oni su statična reprezentacija . zavuku se u svoj kazneni prostor sa dvojicom isturenih igrača koji se također vraćaju u odbranu .. tada igrači poput misketa , medunjanina i slični tehničari-guzičari dolaze do izražaja . džekina statičnost se ne ispoljava na krivi način , pogotovo kada je to kombinovano sa činjenicom da ga papadopoulos (avraam) ne zna čuvati . da ne bude zabune , u toj utakmici je edin "grizao" kao rijetko kad , sa ibiševićem je naprosto razvlačio odbranu grka (više je to radio ibišević , no dobro) te stvarao rupe u prostoru koje smo mi koristili .
i onda nakon famoznih kvalifikacija gdje smo mi navodno pokazali svu našu moć (a nismo) , trebamo igrati protiv jedne argentine i nadao sam se da ćemo im barem uputiti nekoliko prilika ka golu , makar izgubili . no na kraju se sve ispostavilo tačno ; džeko čeka sam loptu , kada je dobije ni sam ne zna šta treba i hoće da uradi . međutim , kad je izgubi , u stilu neke primadone otpuhuje i neće da potrči nazad. vedi se lopta odbija od nogu kao od letvu i tako kvari većinu akcija . avdija je priča za sebe , sve ste vidjeli .. miske ne može potrčati 5 metara za loptom , ali BUKVALNO , u jednoj situaciji je stojao a oko njega prazan krug poluprečnika otprilike nekih 3-4 metra , lopta prolazi nekih 5 metara kraj njega i on nit da pokuša barem potrčati za njom . ajde dobro , navikli smo to od njega , ali sušićev tvrdoglavi um još uvijek ne konta da takav igrač nema šta tražiti u utakmici protiv argentine . pjanić također ne može ništa , ali uglavnom zbog limitiranosti naših napadača koji nijednu loptu ne znaju iskoristiti .

mislim da je suvišno pričati šta je potrebno u ovoj situaciji , potrebne su izmjene u našem veznom redu o kojima mnogi forumaši pričaju već mjesecima , formacija 4-4-2 sa 3 spora statična igrača u veznom redu i napadačem koji kao da nije na terenu (čitaj : džeko) je ravna samoubistvu protiv reprezentacija kakve su njemačka , argentina , portugal , brazil , španija , pa donekle i holandija itd . mi moramo biti svjesni da ćemo jednu od ovih top reprezentacija dobiti u grupi na SP , a ovako se ne možemo nositi protiv njih .

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 20:01

JaSamOpet je napisao/la:razmišljajući o sinoćnoj utakmici te "slagajući" u glavi šta smo sve mi napravili u toku kvalifikacija i kako smo se iznijeli sa ovako snažnom ekipom poput argentine , došao sam do nekoliko zabrinjavajućih zaključaka , koji su , vjerovatno pali na pamet mnogim drugim forumašima .
to je da mi apsolutno nemamo nikakvu razrađenu taktiku u situacijama kada nam protivnik trkački i tehnički parira na višem nivou od nas . u toku kvalifikacija , L reprezentacije smo nakantali rutinski jer ti tu i ne treba neka taktika , individualni kvalitet će tu presuditi svaki dan .
protiv slovačke smo jednu utakmicu totalno flopirali , gdje su se uistinu vidjele očite greške u našoj postavci na terenu . drugu utakmicu nas je izet izvukao projektilom kojeg da nije bilo , safet bi vjerovatno sada bio u potrazi za angažmanom u nekom klubu . (a čak nijednom nije ni čestitao izetu na golu , koja drskost :roll: )
protiv grčke kod kuće , eh to je jedina utakmica u kojoj smo nadjačali protivnika u svim segmentima . golove smo dali iz prekida , ali to nije toliko bitno , već nakon par gledanja i razmišljanja sam došao do zaključka koji svi mi možemo shvatiti ; zašto smo tada rasuli grčku . pa gledajući njihove utakmice odgovor je jednostavan ; oni su statična reprezentacija . zavuku se u svoj kazneni prostor sa dvojicom isturenih igrača koji se također vraćaju u odbranu .. tada igrači poput misketa , medunjanina i slični tehničari-guzičari dolaze do izražaja . džekina statičnost se ne ispoljava na krivi način , pogotovo kada je to kombinovano sa činjenicom da ga papadopoulos (avraam) ne zna čuvati . da ne bude zabune , u toj utakmici je edin "grizao" kao rijetko kad , sa ibiševićem je naprosto razvlačio odbranu grka (više je to radio ibišević , no dobro) te stvarao rupe u prostoru koje smo mi koristili .
i onda nakon famoznih kvalifikacija gdje smo mi navodno pokazali svu našu moć (a nismo) , trebamo igrati protiv jedne argentine i nadao sam se da ćemo im barem uputiti nekoliko prilika ka golu , makar izgubili . no na kraju se sve ispostavilo tačno ; džeko čeka sam loptu , kada je dobije ni sam ne zna šta treba i hoće da uradi . međutim , kad je izgubi , u stilu neke primadone otpuhuje i neće da potrči nazad. vedi se lopta odbija od nogu kao od letvu i tako kvari većinu akcija . avdija je priča za sebe , sve ste vidjeli .. miske ne može potrčati 5 metara za loptom , ali BUKVALNO , u jednoj situaciji je stojao a oko njega prazan krug poluprečnika otprilike nekih 3-4 metra , lopta prolazi nekih 5 metara kraj njega i on nit da pokuša barem potrčati za njom . ajde dobro , navikli smo to od njega , ali sušićev tvrdoglavi um još uvijek ne konta da takav igrač nema šta tražiti u utakmici protiv argentine . pjanić također ne može ništa , ali uglavnom zbog limitiranosti naših napadača koji nijednu loptu ne znaju iskoristiti .

mislim da je suvišno pričati šta je potrebno u ovoj situaciji , potrebne su izmjene u našem veznom redu o kojima mnogi forumaši pričaju već mjesecima , formacija 4-4-2 sa 3 spora statična igrača u veznom redu i napadačem koji kao da nije na terenu (čitaj : džeko) je ravna samoubistvu protiv reprezentacija kakve su njemačka , argentina , portugal , brazil , španija , pa donekle i holandija itd . mi moramo biti svjesni da ćemo jednu od ovih top reprezentacija dobiti u grupi na SP , a ovako se ne možemo nositi protiv njih .
mozes imat 100 razradjenih taktika kad mi nemamo taj kalibar igraca,kad imas jacu,brzu tehnicki potkovaniju repku,repku kojoj igraci igraju u najacim timovima,gdje jedan pojedinac rijesi tekmu i d aimas najbolju odbranu na svijetu tako da je glupo o tome raspravljat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 20:06

bacelonafan je napisao/la:mozes imat 100 razradjenih taktika kad mi nemamo taj kalibar igraca
Kada svi shvate to što si napisao, život će nam biti puno ljepši. Nažalost, to se nikada neće desiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JaSamOpet
Kontakt:

Post Postao/la JaSamOpet » 19 nov 2013, 20:08

imamo mi itekako igrače za takvu taktiku i formaciju sa brzim krilima gdje možemo parirati mnogim reprezentacijama .. hajrović na desnu , lulić na lijevu stranu , pjanić gurnut u sredinu a iza njega medunjanin i još jedan zadnji vezni (pitanje je ; tko ? zahirović , bešić ili netko treći?) .. u napadu jedan od napadača , e sada , tko će dobiti priliku ovisi o tome tko je u boljoj formi .
samo mi je nejasno , šta se dogodilo sa anela hadžića ? momak promjenio državljanstvo da igra za nas i onda smo ga mi prakitčno "isfurali" .. koliko sam pročitao , i vidio (vrlo malo) , nije naročito bolji od zahirovića .

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 19 nov 2013, 20:15

4-5-1 i zdravo.
Istjerati Dzeku kojeg boli kura* za sve, nek igra Vedator.
Iako ne zna primiti loptu 90 % slucajeva, barem gine na terenu.

Miske gubi mjesto u prvom timu, jer nam je dovoljan jedan kreativni vezni.
Medunjanin i Pjanic takodjer bez osiguraca beskorisni na sredini.

Avdiju otjerati u pm...
Salihovica na zadnjeg veznog, Ogia na stopera kad se vrati.

Beganu svaka cast.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 nov 2013, 20:15

slika

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 19 nov 2013, 20:32

Tako je i najbolje.

Samo sto ce Jadan Vedo u najboljim godinama gledati kako se Amrin maneken šetka po terenu kad zapne.
A Pape nema muda da ga izvadi...

Mozda se i Vranjes vrati u prvu postavu na vrijeme.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 20:40

Virtu4l je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:mozes imat 100 razradjenih taktika kad mi nemamo taj kalibar igraca
Kada svi shvate to što si napisao, život će nam biti puno ljepši. Nažalost, to se nikada neće desiti.
Pa valjda je cilj pravilnom taktikom izvući maksimum iz postojećeg sastava, a ne dić' ruke i reć' ne možemo ništa.

Ja kad sam neki dan govorio da su ljudi za nas tehnički gledano svemirski brod, napade me hrpa ljudi, kažu da će Pjanić i Misimović da vezu samo tako da će se njihovom veznom redu zamantat i da ih treba frontalno napast'. Samo što je to naravno puno lakše reć' nego napravit', ako se ima u vidu ono što ranije rekoh. Znači treba proučit protivnika i onda igrat sa odgovarajućom taktikom. Misliš da Španija ne radi to isto? Naravno da radi, samo što oni nakon studiranja protivnika dođu do zaključka da imaju dovojno kvaliteta da mu sjednu za vrat, što obično i jest tako. Nekad se i zeznu, pa tako ostanu isprašeni od Brazila, al uglavnom su upravu. Mi nikako ne možemo doći do zaključka da smo u stanju da kontrolišemo sredinu terena protiv Argentine osim na ovom forumu naravno, gdje Pjanić vrijedi više nego svaki vezni igrač Argentine, a sinoć (dakle, u realnosti) je bio strogi Casper.

Dakle, najvažnije je da je neko svjestan svojih limita.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 nov 2013, 20:54

Pa Pjanic koliko ja znam i jeste bolji individualno od svih igraca ARgentine i po meni on je zrtva taktike bio, pa hebote u Romi iza njega igraju Rossi i Strotman a ovde Medunajnin koji samo glumi DMF a partner Pjanicu jos Misimovic koji je beskoristan protiv jacih reprezentacija i ne mogu da vjerujem na sta je taj igrac spao nije on bas toliko star da onako fizicki propadne.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 20:56

JaSamOpet je napisao/la:imamo mi itekako igrače za takvu taktiku i formaciju sa brzim krilima gdje možemo parirati mnogim reprezentacijama .. hajrović na desnu , lulić na lijevu stranu , pjanić gurnut u sredinu a iza njega medunjanin i još jedan zadnji vezni (pitanje je ; tko ? zahirović , bešić ili netko treći?) .. u napadu jedan od napadača , e sada , tko će dobiti priliku ovisi o tome tko je u boljoj formi .
samo mi je nejasno , šta se dogodilo sa anela hadžića ? momak promjenio državljanstvo da igra za nas i onda smo ga mi prakitčno "isfurali" .. koliko sam pročitao , i vidio (vrlo malo) , nije naročito bolji od zahirovića .
hahhaa stvarno ja se divim nekim ljudima,covjece njihov najsporiji igrac je brzi od svakog naseg,necu spominjati npr Aguero i Mesi npr da ih poredis sa nekim nasim po brzini il Di Marija :lol: kakva nasa krila sa njihovim da se porede nemozemo nigdje da se poredimo sa njima osim golmana

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 21:03

BigBigBang je napisao/la:Pa Pjanic koliko ja znam i jeste bolji individualno od svih igraca ARgentine i po meni on je zrtva taktike bio, pa hebote u Romi iza njega igraju Rossi i Strotman a ovde Medunajnin koji samo glumi DMF a partner Pjanicu jos Misimovic koji je beskoristan protiv jacih reprezentacija i ne mogu da vjerujem na sta je taj igrac spao nije on bas toliko star da onako fizicki propadne.
Koje taktike? Kako sam ja sinoć vidio taktika je bila takva da on bude u prvom planu, a nije ga bilo nigdje.

Mislim da nisam izmislio nikakvu toplu vodu ako kažem da protiv ovakvih reprezentacija moramo imati defanzivnog veznog, pa makar se krpili na nekoj drugoj poziciji.

Pjanić ništa nije bolji od veznjaka Argentine, u najboljem slučaju je al pari sa njima. To se sinoć i vidjelo. Misliš da bi se neki veznjak koji je bolji od veznjaka Argentine onako izgubio? Bolji veznjak bi sinoć imao zadatak da mu svi ostali igrači dodaju loptu uslijed nemogućnosti da ju zadrže, što bi njemu trebalo da polazi za rukom. Tako bi nad njim bilo nekih 10-ak faula uslijed njegovog tehničkog kvaliteta, a ne bi izgubio 10 lopti. Treba biti realan.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 21:09

DukeOfWellington je napisao/la:Pa valjda je cilj pravilnom taktikom izvući maksimum iz postojećeg sastava, a ne dić' ruke i reć' ne možemo ništa.
To je pitanje svih pitanja. Da li raspoloživi kadar kreira taktiku ili obrnuto?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 19 nov 2013, 21:16

Ja ne znam samo što uporno neki u formacijama mijenjaju mjesto Kolašincu i Salihoviću.
Znam ja da Seo može biti DMF, al' buraz kad staviš Seu na lijevog beka, on zatvori lijevu stranu i ne puše. A kad staviš Salihovića, ori, gori. ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.