Safet Sušić - Pape

Elegant
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Elegant » 19 nov 2013, 17:56

Meni je samo ne shvatljivo da ima pojedanaca sa fix idejama tipa "treba se zahvalit Susicu sto je kroz kvalifikacije izbori Brazil, a da nas u Brazilu vodi neko drugi ako hocemo uspjeh". :|

Vi stvarno mislite da u savezu ima i jedna osoba sa ovakim razmisljanjem ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 nov 2013, 18:04

Mozambik je napisao/la:
Koigrazaraju je napisao/la:Smatram da Savez treba vrlo vrlo ozbiljno shvatiti pripreme reprezentacije za svjetsko u Brazilu i to na taj nacin da od premije za plasman ili bilo kakve druge love a koju sigurno imaju, obavezno angazuju svjetske fudbalske strucnjake i to u svojstvu strucnih saradnika ili savjetnika tipa Felixa MAgatha, a kako bi pomogli Papetu da sto bolje pripremi taktiku i da se nasa reprezentacija sto bolje i kvalitetnije pripremi za nadolazece prvenstvo pa da se imamo bar cemu nadati, ako nista ono bar dobroj igri i zalaganju nasih momaka.
Felix Magath da bude pomocnik Papetu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 19 nov 2013, 18:07

Ma da izgubi sve i jednu tekmu od sad pa do kraja Svjetskog nemam mu šta prigovoriti. Opet, razumijem neke frustracije, ipak smo prvi put tu i teško je ljudima da ostanu na zemlji.
Činjenica je da Safet nije najbolji bh.trener (jer taj trenira Alžir) ali je jedini koji je selektor i treba stati iza njega kao dosad što smo radili.

Po meni, poslije Svjetskog treba doći do promjene i vjerujem da će se to desiti. Nadam se da će Sergej uzeti repku.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 18:40

Wisey je napisao/la:MNadam se da će Sergej uzeti repku.
Zašto? Koje su njegove trenerske kvalitete da bi vodio ekipu koja je među TOP 10 u Evropi?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 19 nov 2013, 18:54

Virtu4l je napisao/la: Zašto? Koje su njegove trenerske kvalitete da bi vodio ekipu koja je među TOP 10 u Evropi?
Prema tome gledano jedino bi Vaha odgovarao, od ostalih naših trenera nema nijedan da je kvalitetom na tom nivou.
Međutim, nije ni jedan Guardiola u svoje vrijeme bio dorastao da trenira Barcelonu pa je napravio velike stvari kasnije.

Druga stvar, Barba ima i mentalitet, karakter, prošao je dovoljno da bude trener repke. Ako on nije zaslužio to mjesto ja ne znam ko jest.
Uglavnom, Vaha ili Sergej za mene.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 nov 2013, 19:04

Wisey je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Zašto? Koje su njegove trenerske kvalitete da bi vodio ekipu koja je među TOP 10 u Evropi?
Prema tome gledano jedino bi Vaha odgovarao, od ostalih naših trenera nema nijedan da je kvalitetom na tom nivou.
Međutim, nije ni jedan Guardiola u svoje vrijeme bio dorastao da trenira Barcelonu pa je napravio velike stvari kasnije.

Druga stvar, Barba ima i mentalitet, karakter, prošao je dovoljno da bude trener repke. Ako on nije zaslužio to mjesto ja ne znam ko jest.
Uglavnom, Vaha ili Sergej za mene.
Uglavnom taj prvi ti nece zbog finansijskih razloga(zimogrozljiv je u vezi manjka nula na ceku), a drugi valjda zbog moralnih(zasad).Jer osim spila karata taj ti nije jos nije djecu iz obdanista na teren izveo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 19:06

Hare care, svaka ti je za zapisat'. 8-) :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 19 nov 2013, 19:14

Ponovo spominjanje alternativa Susicu... Nema druge osim da se saceka kraj prvenstva. Mozda Safet bude sa nafakom pa produzi/ponudi mu se jos jedan mandat. Jadna li vam majka do 2016., a kakav je format rutinirano bi mogli do Francuske, sto je Susicu sigurno imperativ.

Prvo prvenstvo za nas u Brazilu i oprostaj na tlu domacu mu Francuske ... Mogao bi Safet i do spomenika, pored buduceg kipa naseg nam kralja Tvrtka ... :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 nov 2013, 19:20

Nisam protiv Susica, ali bio bi red da malo probamo modernije igrati. Da se malo probaju neki igraci izbaciti i umjesto njih ubaciti neke trkace. Pod modernije mislim bez klasicne desetke i bez dva spica. Sa vise igre preko krila i bekova.
Celik!3,2,2.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 19 nov 2013, 19:25

harishp je napisao/la: Uglavnom taj prvi ti nece zbog finansijskih razloga(zimogrozljiv je u vezi manjka nula na ceku), a drugi valjda zbog moralnih(zasad).Jer osim spila karata taj ti nije jos nije djecu iz obdanista na teren izveo.
Pa i Safet nije htio preuzeti ranije jer, kako on to sam reče, nije bila dobra generacija igrača. Čekao da naiđe dobra ekipa pa da onda uzme reprezentaciju. O moralu ne bih, pogotovo ne sa takvim velikim moralistima preko tastature.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 nov 2013, 19:28

Wisey je napisao/la:
harishp je napisao/la: Uglavnom taj prvi ti nece zbog finansijskih razloga(zimogrozljiv je u vezi manjka nula na ceku), a drugi valjda zbog moralnih(zasad).Jer osim spila karata taj ti nije jos nije djecu iz obdanista na teren izveo.
Pa i Safet nije htio preuzeti ranije jer, kako on to sam reče, nije bila dobra generacija igrača. Čekao da naiđe dobra ekipa pa da onda uzme reprezentaciju. O moralu ne bih, pogotovo ne sa takvim velikim moralistima preko tastature.
Neko ceka pa doceka,a neko nkad a mozda ni tad.
Ako od Burke Fasada zezne stvar veceras,mozda smanji koju nulu.
Ali treba se cekati na red,kako rekoh.
P.S Samo i Osim zna biti ljut,kao i Mamic ali na kulturniji nacin.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 19:46

Ako Pape ode nakon svjetskog ja bi Petkovica kao zamjenu. Vjerovatno ce i on uskoro dobit nogu, a nije los trener.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 19:48

Mozambik je napisao/la:Ako Pape ode nakon svjetskog ja bi Petkovica kao zamjenu. Vjerovatno ce i on uskoro dobit nogu, a nije los trener.
Bio bi najveći trener koji nas je ikada trenirao.
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 nov 2013, 19:51

Virtu4l je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ako Pape ode nakon svjetskog ja bi Petkovica kao zamjenu. Vjerovatno ce i on uskoro dobit nogu, a nije los trener.
Mozda ,ali ne i najtezi,Muzurovic ga tu sije.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 19 nov 2013, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 19:52

harishp je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Mozda ali ne i najtezi,Muzurovic ga tu sije.
:lol: :lol: :lol: Nije ni Pape daleko sto se tice tezine i on se udeblj'o

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 19:57

Oplakah :lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 19 nov 2013, 20:01

Utovit cemo mi bilo koga samo nek dode i posadi na klupu manekene i Batu Zivojinovica s rafalom :lol:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 nov 2013, 20:18

Ma, Susic je postavio nikakvu taktiku. Ljudi su na pocetku igrali malo opreznije i onda provalili kako i kuda mogu i pregazili nas. U svakom smislu te rijeci. Samo rezultatski nisu, a za to je zasluzan nas najbolji reprezentativac u posljednjih nekoliko utakmica, Asmir Begovic.

Mozemo mi Susica kritikovati i ima mjesta za kritike ali ipak je ovo Argentina. Nije to mala stvar. Oni su prosli jedan grozan (za njih grozan) perod sa narkomanom na klupi ali taj narkoman je kod njih najvece ime pa ga se nisu mogli tek tako rijesiti. Sada se bude, poslije tog tezeg perioda i bice sigurno medju favoritima. Znaci, mi smo igrali protiv jedne od najjacih reprezentacija na svijetu. Kad im se jos Messi pridruzi, bice sila (ma vec jesu sila).

Naravno, Susic ne moze igrati protiv Argentine i slicnim njima kao protiv ovih u kvalifikacijama. To ce, nadam se shvatiti prije nego se obrukamo na SPu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2013, 21:06

SamoZeljo je napisao/la:To ce, nadam se shvatiti prije nego se obrukamo na SPu.
Ja bih najviše volio kada bi ti i tebi slični napokon definisali pojam 'obrukati se na SP'. Šta to tačno znači? Mislim, ne znate ni kakva nam je grupa, ni u kakvom ćemo sastavu otići u Brazil, a potencirate brukanje. Može li nam to neko definisati.
Voli te tvoje Sarajevo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 nov 2013, 21:15

cinjenica da se selektor nije proslavio u sinocnoj utakmici,ali to ne znaci da nije pokusao nesto uraditi... nije ispalo kako treba,nismo zaprijetili niti jednom protivniku u 90 minuta igre i to je problem,bez obzira o kojem protivniku je rijec! Da se razumijemo,protiv Argentine nije sramota izgubiti,to stoji,ali ono sinoc ne obecava.... mnogo nam fali Mujdza i Lulic,kao i Salihovic koji kako stvari stoje jedini moze uspjesno odigrati na poziciji zadnjeg veznog! sinocna utakmica je pokazala da Medunjanin i Misimovic,kao dva troma i spora igraca ne mogu igrati zajedno,vjerujem da je sada toga svjestan i selektor i tu treba sto prije pronaci rjesenje!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: juka55 i 0 gostiju.