18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 16:21

bacelonafan je napisao/la:Hajrovic mladji moze komotno u skorije vrijeme umjesto Spahica igrat!
What ?!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 nov 2013, 16:22

Ljudi mi smo izgubili od Argentine 2-0 trece repke svijeta i ekipe koja ima najbolji napad.
Pri tom smo igrali bez Lulica,Salihovica,Mujdze koji su standardni.Vranjesa i Zukanovica koji da su zdravi bili bi u prvom timu.

Je li to sramota, i je li to razlog da yebemo sve redom od Papeta do Dzeke?
1946

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 nov 2013, 16:24

Izgubli pa sta? Igrali smo protiv vele sile Argentine, to mi je razumljivo. I to prihvatam, porazi su sastavni dio sporta. Ali ne prihvatam ponasanje pojedinih igraca, igraju k'o da ih je neko natjerao. Po meni prolaznu ocjenu mogu dobit Begovic, Kolasinac, Medunjanin, Visca i mozda Spahic, ovo ostalo nije vrijedno spomena. Kao kakve primadone, umjesto da ginu, grizu terenom jer igraju protiv 3. ekipe na svijetu, oni nosalantno k'o da igraju protiv Lihtenstajna.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 19 nov 2013, 16:25

Vecina nas zna kakav se fudbal igra u Juznoj Americi. Mislim da se na tom prostoru trenutno nalazi najveca svjetska mreza skautinga. Naprosto imaju nepresusan izvor talenata. Igraci koji igraju u : Boci, Riveru, Velezu, Estudiantesu, obicno zavrse direktno u najvecim evropskim klubovima...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 nov 2013, 16:29

Treba se skoncentrisati na isprobavanju razlicitih varijanti na defanzivnom veznom. Moramo vidjeti Salihovica, Besica pa cak i Hadzica kako se snalaze na toj poziciji u buducim prijateljskim utakmicama.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 nov 2013, 16:30

Head je napisao/la:Ljudi mi smo izgubili od Argentine 2-0 trece repke svijeta i ekipe koja ima najbolji napad.
Pri tom smo igrali bez Lulica,Salihovica,Mujdze koji su standardni.Vranjesa i Zukanovica koji da su zdravi bili bi u prvom timu.

ma pape je najmanje kriv,mozda je mogo poceti u drugoj formaciji ali ne bi to puno promijenilo.Jeste sramota ,nije 2-0,ali sramota je sto nas je argenitna sa pola snage mogla dobita 5-0 da nisu fulali nemoguce sanse .Jedina moja zamjerka paptu ce bit ako nakon ovoga vcrs nije shvatio da ibisevic ne moze igrat protvi jakih repki,i opcenito nasa repka ne moze igrati sa 2 spica.A za misimovica i da nije za 11 mislim da je to odavno vec svima jasno.Neki ga optuzju za avdiju,a jbg koga je mogo ubacit ?
=\_1921_/=

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 nov 2013, 16:32

totasef1 je napisao/la:
pisac je napisao/la:Ne poredim argentinu u opste sa nama, to je nerealno, nego poredim onu Argentinu sinoc sa najacim reprezentacijama na svijetu.
Reci da je onakva Argentina top reprezentacija je suludo.
Bilo je sinoc vrhunskih igraca u ekipi naravno, ali i onih koji ne bi prismrdili sastavu iole ozbilje ekipe tipa Spanija, Njemacka, Brazil...
Pa jedan Klose je derao u Njemackoj a u Bajernu klupa bio..Gomez takodjer igrao u Njemackoj a Olic igrao u prvoj umjesto njega. Podolski igrao prvu postavu a igrao u davljeniku Kolnu.

Pa koliko igraca je igralo u Njemackoj koji su igrali u osrednjim njemackim klubovima ?

Njemacka je jaka zbog te discipline u igri i fizicke spreme a ne zbog nekih velikih imena
Njemacka je ko zemlja jer imaju igrace, taktiku, ligu, super jakog Dortmunda & Bayerna, ekonomija dobra, mnogo dobrih stranaca (Ozil, Boateng, Klose, Podolski, Khedira, Gundogan, Gomez+++), bogatu i ponosnu fudbalsku historiju i tradiciju, iskustvo, i krunisu sve pobjednickim mentalitetom...

Bih ima max 2 od tih ukupno 9 faktora, pa ti skontaj

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 19 nov 2013, 16:32

Rekao sam prije početka da treba duplati bokove, vidjelo se iz aviona da će nas ljudi opteretiti po stranama. Ajde jedna strana sa Seom i Višćom koji je solidno odrađivao defanzivne zadatke je funkcionisala ali su nam zato po desnoj strani prolazili kad se sjete. Na stranu što je najmanje kvalitetan naš igrač bio tu, gore je što to Sušić nije shvatio pa postavio nekog na krilo da mu pomaže nazad. U prvih 5 minuta drugog dijela su nam 3 puta prošli tuda i stvorili čiste šanse, poslije opet kad je Lamela ušao spašavalo nas je samo što je momak izvan štosa kao naš Džeko.

Bili smo daleko od iznenađenje iz razloga što nam je previše ključnih igrača bilo van utakmice totalno. Prije svih, u veznom redom nismo imali kontrole, razočaran sam Pjanićem i Misketom. Džeku su zatvarala po dvojica uvijek, još na to kad se doda njegovo dugo neigranje i ispadanje iz forme dobijemo to što smo dobili.

Od svega najbitnije hoće li se i šta će se izvući iz ove utakmice. Trebaju nam barem još 4 ovako jake provjere do SP-a da bismo se pripremili za ono što nas čeka.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 16:33

Head je napisao/la:Ljudi mi smo izgubili od Argentine 2-0 trece repke svijeta i ekipe koja ima najbolji napad.

Nije sramota izgubiti al isto tako ne treba ni presutiti jako losu partiju nasih najboljih igraca...

Jest Vedo dao gol u Litvaniji i odveo nas na SP al brate nije se mogao sastaviti s loptom. Dzeko takodjer, s tim da je Vedo vise terena pokrivao. Misimovic i Pjanic nevidljivi, Medunjanin morao loptu iznositi... Spaha par puta kritican, na kraju krajeva i kriv za prvi gol.

Pjanic - Dzeko - Vedo - Spahic , od njih se opet ocekuje da nose nasu igru.. Nece to ciniti Vrsajevic il Visca

Nama treba agresivna igra,brz protok lopte i dosta trke ako hocemo da igramo sa najjacima. Ne smije ti se desiti ko sinoc da ti ljudi prave 2 kontre 4 na 3 i slicno..

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 nov 2013, 16:33

Pa ako cemo realno Argentina je jaca za nas tih pet golova razlike.

Sto neko rece ranije mi smo za njih ono sto je nama Latvija.
1946

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 16:36

Zenga je napisao/la:
totasef1 je napisao/la:
pisac je napisao/la:Ne poredim argentinu u opste sa nama, to je nerealno, nego poredim onu Argentinu sinoc sa najacim reprezentacijama na svijetu.
Bilo je sinoc vrhunskih igraca u ekipi naravno, ali i onih koji ne bi prismrdili sastavu iole ozbilje ekipe tipa Spanija, Njemacka, Brazil...
Pa jedan Klose je derao u Njemackoj a u Bajernu klupa bio..Gomez takodjer igrao u Njemackoj a Olic igrao u prvoj umjesto njega. Podolski igrao prvu postavu a igrao u davljeniku Kolnu.

Pa koliko igraca je igralo u Njemackoj koji su igrali u osrednjim njemackim klubovima ?

Njemacka je jaka zbog te discipline u igri i fizicke spreme a ne zbog nekih velikih imena
Njemacka je ko zemlja jer imaju igrace, taktiku, ligu, super jakog Dortmunda & Bayerna, ekonomija dobra, mnogo dobrih stranaca (Ozil, Boateng, Klose, Podolski, Khedira, Gundogan, Gomez+++), bogatu i ponosnu fudbalsku historiju i tradiciju, iskustvo, i krunisu sve pobjednickim mentalitetom...

Ma kakvi mi.. Ja sam poredio Njemacku i Argentinu i teze nekih da neki igraci Argentine ne bi igrali u Njemackoj

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 16:36

zizu1991 je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:Hajrovic mladji moze komotno u skorije vrijeme umjesto Spahica igrat!
What ?!
Sta what,pa nece Spahic igrat jos dugo mora se zamjena naci, po meni je to Hajrovic po nekom je to neko drugi samo moje misljenje nista vise! Argentinska liga moze biti najgora na svijetu i brazilska al oni ce uvijek imati superklalitetnih igraca koliko god pozelis,dovoljno je reci da jedan Deco,Costa i slicni nisu imali mjesta u Brazilu,slicno je i sa Argentinom to su rasadnici talenta,Piati,Perroti,C.Ansaldi,Lucho Gonzales,Peryeira,Kambiaso,Carizo,Icardi, mogu igrat u prvim sastavima skoro svih europskih repki a u Argentini nemaju mjesta nisu ni u rosteru

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 16:38

Zenga je napisao/la:
totasef1 je napisao/la:

Tevez,Aguero,Maskerano,Kambiaso,Di Maria itd itd su cak i bolja imena jer Klose je na zalasku a Podolski vise ne igra nego sto igra realno takodje i Gomez samo Njemci imaju ono sto nema Argentina a to je kolektiv,mad aih je Argentina u prijateljskoj 1-3 dobila

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 16:39

bacelonafan je napisao/la:Sta what,pa nece Spahic igrat jos dugo mora se zamjena naci, po meni je to Hajrovic po nekom je to neko drugi samo moje misljenje nista vise! Argentinska liga moze biti najgora na svijetu i brazilska al oni ce uvijek imati superklalitetnih igraca koliko god pozelis,dovoljno je reci da jedan Deco,Costa i slicni nisu imali mjesta u Brazilu,slicno je i sa Argentinom to su rasadnici talenta,Piati,Perroti,C.Ansaldi,Lucho Gonzales,Peryeira,Kambiaso,Carizo,Icardi, mogu igrat u prvim sastavima skoro svih europskih repki a u Argentini nemaju mjesta nisu ni u rosteru

Igrača koji sjedi na klupi GZ - a, i koji još nije kako treba odigrao utakmicu na seniorskom nivou prizivaš kao nasljednika Spahića u dogledno vrijeme ? Da li to ima veze s mozgom, ti procijeni.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 19 nov 2013, 16:40

wienultras je napisao/la:nama ova formacija neodgovara nikako...
3-5-2 je idealna za nas,jer pojacavamo sredinu terena,i odbranu,dok imamo igrace koji se iz takve postavke brzo transformisu u napad...pape konstantno forsira ovaj stil,kao i misimovica,jer zna da miske ide nakon prvenstva,i nezeli frajera na klupu a zasluzio je pa njemu je tek tridesetak godina on potrcat nemoze
:)
samo se sjetim utakmice u Portugalu gdje je Ćiro izveo 3-5-2 sa slijedećim igračima:

Hasagić, Spahić, Nadarević, Jahić, Salihović, Ibričić, Rahimić, Muratović, Misimović, Džeko i Ibišević

A sad igramo s timom: Begović, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Vršajević, Medo, Miske, Pjana, Višća, Džeko, Ibiš.
Mislim da bi se dalo preurediti u 352 s izmjenama:

----------------Begović------------------
------Bičo------Spaha------SEO---------
-----------Medo-------Zahirović--------
--Hajrović------Pjana-----------Lulić--
-----------Ibišević---Džeko--------------

Vršajević možda jes' borben, ali nema kvalitet ni za mladu reprezentaciju (da je bar mlađi). Vidjeli smo po centaršutevima. Cijelo vrijeme se priča kako Lula i Salih ne znaju centrirat, sinoć ni jedan ne igra, a u*eba nas Vrško.
Drugo, Misimović u PRVIH 11 nema šta tražiti, osim ako se ne dovede u formu. Pa Ronaldinjo i Totti, onakve mašine, 10x bolji od Misketa, pa uopšte ne igraju u reprezentaciji.
Džeko? Da je Ronaldo (pravi), ja ga ne bi stavio, pa nek se trudi. Jbt imaš Muslimovića, u 30 i nekoj godini bi igr'o ko lav, ja bi ga doveo pa makar.
Kolašinac!? Zvijezda cijele priče. Momak jedva zna bosanski, preko noći izrast'o u ponos nacije. Odigr'o odlično za prvi put, hej prvi put, a grize k'o lav. Šta da očekujemo kad se ušteli sa "našima" !?
Medo k'o i uvijek odličan. Njega zeza što Sajo njega stavlja na zadnjeg veznog, a lik uopšte nije defanzivac. Centralni vezni, protok lopte, to se i vidi od njega, lopte sijevaju ljevicom i po koji snažan šut, nekad, eno sinoć jedan. ODLIČNO! Treba mudonja u ekipi koje znaju šutat'.
Pjanić se gubi u formaciji, ono ni na sokeru ne uspjeva da me je*eš. Lik treba igrat' centralnog veznog ili ofanzivnog veznog, a njega uguši Misimović. Lik treba biti kreativac, sa onom tehnikom izvoditi slobodnjake, kornere, jok Misimović će. -_- Za šta služi!? Pa ni u Barci se ne naigraše ZAJEDNO Thiago i Xavi ;)
Begović? Lik kad završi karijeru treba dobiti spomenik! A i ovako ga hvaliti redovito treba. Najbolji golman repke ikad. Ne bole ga leđa kad nam najviše treba.
Spaha? Spaha je bosanski zmaj, al' ja ga ne razumijem. Kad igra Džeko dobro, igra i Spaha, čim Džeko podbaci, podbaci i on. Neshvatljiv potez, al' ajd, nije ni on kriv kol'ko Sajo bez defanzivca i sa svojim Demonom,
Bičakčić? Ja ga vala nešto ni ne primjetih osim dodavanja, gdje je većinom dobar bio...ostalo ne'am pravo komentirat', nisam vidio.
Višća? Tog malca da stave u Arsenal i da ga Wenger dotjera, imali bi bolje desno krilo od Lulića, malog treba učiti tehnici!
Ibišević? Neko reče, Ibišević je sidraš. Jeste, on je bh. verzija Inzahgija. To što neko očekuje od Ibiša da uzme loptu sa centra, prođe haman cijelu ekipu, namjesti se na lijevu, digne sebi loptu, udari je dva put glavom, odradi 2 skleka dok je lopta u zraku i onda atraktivno zapuca škaricama, to je njegova stvar. Ibiš se zakuca u 16, ne na krilo Pape, zakuca se momak u 16, pa u 5 i čeka upotrebljivu loptu.

Btw. što se tiče tandema
Džeko...
.........Ibišević
(ovako su formacijski, ibiš je povučen)
treba obratno. Ja kol'ko znam, Grafite je igrao ispred Džeke, a Džeko je povlačio loptu...i tako i radi, čim ga staviš k'o centralnog, neće valjat'...Nije magath slamu jeo, al' hajd..zna Paaape ( :lol: )

Da je nama bogdom Osim zdraviji, ja mislim da bi sinoć bilo veselije s njim na klupi. Ali 'ajd.
Nisam se ja nadao pobjedi, al' brate nisam se ni nadao dvici od onakve Argentine, a Ekvador izvuče nulu. :)
0:0 bi bilo realno obzirom na snagu naše reprezentacije (kad su u full formi) i ovakve Argentine, bez Messija.
Odbrana im ništa nije bolja od naše, samo ih nisu pritiskali, Vezni red, osim Di Marije i Maxija ništa specijalno. Cijelo vrijeme Aguero, Maxi, Masche (on haman odbrana), Palacio.
Golman kar'na, izbaci ga Džeko s gola jednim šutem oko 80. minute ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 nov 2013, 16:43

Ponos Torina je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Niko nije spomenuo sta je Face sinoc uradio,kasnio je 17 minuta sa prenosom i nisu bili u stanju da se izvine ljudima,cak su pustili stream sa nekog sajta kraduci signal od BT sporta i tu ce ga sigurno dobro popusiti jos Senad dao Marjanu da procita da tamo n eki sipac krade signal bosniatv kako vec :lol: :lol: :lol:
Uvijek sam govorio da je to amaterska televizija na nivou neke lokalne stanice. Doveo onu djecu da mu vode emisije, vjerovatno ih sve skupa placa manje od Marjana.

Stvar je u tome sto rade gratis :lol: :lol: :mrgreen: i kazu samo na faceu mi smo najbolji bla bla :roll: :roll:
Jos hoce svjetsko da prenose :cry: :cry:
Uglavnom su bolji od BHT-a sto je za plakati, ljudi su totalno nesposobni a drzavna televizija su, pa jedini oni u Europi nemaju HD kvalitetu, ali je bitno da imaju 16 dnevnika, jbt ko da smo Amerika, ne objavi CNN sta mi objavimo (repriza reprize )
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 nov 2013, 16:49

adnan24 je napisao/la:
emil02in je napisao/la: Ma nije bilo signala na face tv pa i ne znaju za te šanse,al' se vidjelo da smo mogli dati gol.al' Džeko i Vedo nisu iskoristili šanse,Misketu golman brani i mi primimo bez veze prvi gol.Vedo onakve šanse obično pogađa,a sinoć ode kraj gola tako i u Džeke tik pored stative.Opet kažem igrali smo bet 4 standardana igrača,al pojedinci to neće da vide ili ne žele.
Sto je najgore i Marijan kad se ukljucio kaze jos nismo napravili pravu priliku a do njihovog ukljucenja smo morali dati gol s obzirom na prilike,posebno Vedo.

S druge strane,ljudi nisu svjesni da je lakse Argentini zamijeniti jednog Messi-ja nego nama Lulica ili Salihovica...mozda je to tuzno ali tako je.

Daleko od toga da sinoc nije moglo bolje,ali treba shvatiti da ima jacih od nas i da je ovih 2-0 za Argentinu sasvim realan odnos snaga izmedju ove 2 ekipe.
Upravu si iako nikada, niti jednoj repki svijeta pa ni Argentini nije lako zamijeniti Messija, on bi jucer igrao u veznom redu, zamisli sta bi onda tek bilo ? Argentina je s Messijem GLAVNI favorit za osvajanje mundijala uz Spaniju,Njemacku i Brazil ali bez njega to nije
27.10.2020

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la Goalgetter » 19 nov 2013, 16:49

Nije to jarane fazon. Manje vise ovdje niko pobjede ocekivao nije, ali jadno i bespomocno izdanje nekih igraca mi je stvarno zgrozilo citavu utakmicu, a i pored toga ova tekma je komotno mogla sa petardon zavrsiti da se Aguero, Palacio i Lamela nisu zajebavali. Zasluzili su kritike, jednim djelom i Pape jer ako je vec megaofanzivno krenuo, onda je moralo urodit plodom, ali nazalost kljucni igraci su zakazali totalno. Za Dzeku nemam komentar, ono je juce bilo odron.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 16:50

zizu1991 je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:Sta what,pa nece Spahic igrat jos dugo mora se zamjena naci, po meni je to Hajrovic po nekom je to neko drugi samo moje misljenje nista vise! Argentinska liga moze biti najgora na svijetu i brazilska al oni ce uvijek imati superklalitetnih igraca koliko god pozelis,dovoljno je reci da jedan Deco,Costa i slicni nisu imali mjesta u Brazilu,slicno je i sa Argentinom to su rasadnici talenta,Piati,Perroti,C.Ansaldi,Lucho Gonzales,Peryeira,Kambiaso,Carizo,Icardi, mogu igrat u prvim sastavima skoro svih europskih repki a u Argentini nemaju mjesta nisu ni u rosteru

Igrača koji sjedi na klupi GZ - a, i koji još nije kako treba odigrao utakmicu na seniorskom nivou prizivaš kao nasljednika Spahića u dogledno vrijeme ? Da li to ima veze s mozgom, ti procijeni.
Povrijedjen je bio,nek sjedi gdje hoce ja sam ga gledao igra momak odlicno,gdje je to Spahic igrao u njegovim godinama????

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 16:55

bacelonafan je napisao/la:Povrijedjen je bio,nek sjedi gdje hoce ja sam ga gledao igra momak odlicno,gdje je to Spahic igrao u njegovim godinama????
Shvataš li ti da je ogromna razlika između seniorskog i omladinskog nivoa ? Spahića nema potrebe da ubacuješ u ovu diskusiju, nema nikakve veze gdje je Spahić bio i gdje je igrao kada je bio njegovih godina.

Samo da se ogradim odmah, na koji vremenski interval misliš pod " dogledno vrijeme " ?
On je svakako, i u svakom slučaju mlad, i perspektivan igrač, koji obećava, i za kojeg se nadam, kao i većina, da će moći u budućnosti nositi igru reprezentacije.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.