18.11.2013. BiH - Argentina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 18.11.2013. BiH - Argentina
Znači prdnuli smo u bunar...hvala Bogu da nisam ostao i kao vampir gledao utakmicu, riješio sam se nepotrebnog stresa zbog šeprtljavosti i amaterstva Face TV-a a i zbog loše igre naših "zvijezda" koje je većina naivaca (samo zbog plasmana u Brazil iz jedne od najlakših grupa) u BiH diglo u oblake pa ovi nosinama skidaju avione! Svaka čast onima koji vide kakva je ustvari prava slika...
Da su bar izvukli neriješeno pa ok, imali su priliku da se dokažu protiv jednog od velikana i da skinu prvi skalp (čim se postaje i dokazuje kao velika i kvalitetna reprezentacija) velikoj reprezentaciji, te da time automatski pokažu da se pojavila jedna nova, neugodna reprezentacija koja može svima napakostiti...no nee...morali smo mi odmah protiv jedne velike usrat stvar! Još ljudi bez najboljeg igrača igrali...
Pojedinci kažu "ovo je se i očekivalo", "igrali smo protiv jedne od najjačih repki na svijetu", "Argentina je izraziti favorit" i tako te priče... pa *ebemu mater da je npr. i Hrvatska tako razmišljala u punom naponu svoje snage onda ni oni ne bi dobili tu istu Argentinu a da ne govorim o ostalim velikanima koje su skidali redom u proteklih 10ak godina i u svojoj historiji!
Još smo mi mali.......
Da su bar izvukli neriješeno pa ok, imali su priliku da se dokažu protiv jednog od velikana i da skinu prvi skalp (čim se postaje i dokazuje kao velika i kvalitetna reprezentacija) velikoj reprezentaciji, te da time automatski pokažu da se pojavila jedna nova, neugodna reprezentacija koja može svima napakostiti...no nee...morali smo mi odmah protiv jedne velike usrat stvar! Još ljudi bez najboljeg igrača igrali...
Pojedinci kažu "ovo je se i očekivalo", "igrali smo protiv jedne od najjačih repki na svijetu", "Argentina je izraziti favorit" i tako te priče... pa *ebemu mater da je npr. i Hrvatska tako razmišljala u punom naponu svoje snage onda ni oni ne bi dobili tu istu Argentinu a da ne govorim o ostalim velikanima koje su skidali redom u proteklih 10ak godina i u svojoj historiji!
Još smo mi mali.......
-
- Kontakt:
nema se tu sta raspravljati, sacekati i vidjeti ko ce nam biti protivnik na sp i onda odluciti kako igrati protiv koga.....
protiv ekipa ranga prosjecni ekipa:
beg
mujdza - bico - spaha - seo
salihovic
misimovic- pjanic - lulic
dzeko - ibisevic
protiv ekipa iz TOP 10:
beg
mujdza - bico - spaha -seo
salihovic - pjanic - medunjanin - lulic
dzeko - ibisevic
protiv ekipa ranga prosjecni ekipa:
beg
mujdza - bico - spaha - seo
salihovic
misimovic- pjanic - lulic
dzeko - ibisevic
protiv ekipa iz TOP 10:
beg
mujdza - bico - spaha -seo
salihovic - pjanic - medunjanin - lulic
dzeko - ibisevic
brisi misimovica iz svake formacije
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
- Kontakt:
Alucard je napisao/la:Znači prdnuli smo u bunar...hvala Bogu da nisam ostao i kao vampir gledao utakmicu, riješio sam se nepotrebnog stresa zbog šeprtljavosti i amaterstva Face TV-a a i zbog loše igre naših "zvijezda" koje je većina naivaca (samo zbog plasmana u Brazil iz jedne od najlakših grupa) u BiH diglo u oblake pa ovi nosinama skidaju avione! Svaka čast onima koji vide kakva je ustvari prava slika...
Još smo mi mali.......
ima dosta istine u tvom komentaru! ja posebno nemogu vise da cujem ove izjave tipa: trebamo ucit iz ovog poraza, i tkd.... pa mi vec godinama ucimo na meksiku, iranu, SAD-u, irskoj, svedskoj.....pa kad cemo vise nauciti? samo redamo izgubljene tekme.....
Sve selektori i stručnjaci 

I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Htjeli vi to priznati ili ne ali je Višća sinoć bio najbolji 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
-
- Kontakt:
neurofunk je napisao/la:Sve selektori i stručnjaci
stvarno ste vise dosadni i s ovakim izjavama......to sto nekoga boli istina, to je njegova stvar! naravno ovi momci sto ostavljaju komentare ne pljuju po repki, vec navode neke razloge, zbog cega smo mi jos tu gdje smo! lijepo je sto smo uspjeli konacno otic na sp, al ipak ako zelimo da budemo TOP repka, onda mora dosta stvari da se mijenja! i zato svako ima ovde pravo, da izjasni svoje mislenje.......inace bi ovaj forum bio dosadan ko proliv!
-
- Kontakt:
Ne, Begovic je bio ubjedljivo najbolji a to da neko uzme Viscu u obzir kao jednog od boljih igraca dovoljno govori cinjenica kako smo mi sinoc igrali ili koliko je protivnik bio bolji od nas. 2-0 je nerealan rezultat.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Znaci pametna odluka sto sam zaspao u 11.
po komentarima izgleda da nismo presli centra 

nakon kolasinca on i begovic, apsolutnoAsharaK je napisao/la:Htjeli vi to priznati ili ne ali je Višća sinoć bio najbolji
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Dokazo se mali, možda čak i na zimu promjeni klub 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Begovic - golman i po, autoritet i uvijek siguran, skinuo 2-3 zicera.
Vrsajevic - inace rezerva rezervi (Mujdza-Vranjes), nije on kriv sto ne zna igrati beka i ostavlja rupetine defanzivno. Energican i trudi se koliko moze, pokrivao bukvalno cijelu desnu stranu sam. Uzasni centarsutevi.
Spahic&Bicakcic - krivi obadvojica za svoj gol, no ipak solidno.
Kolasinac - Fantastican debitant sa svega 20 god, jak ko zemlja, energican i zeljan dokazivanja.
Medunjanin - miran sa loptom, dobar pregled, fina sutina, bravo.
Pjanic - pruzio 60% od svoga potencijala, ipak okej.
Miske - ogranicen fizicki, Maxi je stariji od njega ali trci ko leptirica. Spor, trom, nije on vise za top utakmica, moze pruziti dobrih 25min, ostatak klupa.
Visca - iznenadjenje od pocetka, jako pozitivan i energican.
Ibisevic - vjerovatno njegova najslabija utakmica u repci, nije primio lopte da valja, gubio duele i fulio zicera. Borio se koliko je mogao.
Dzeko - Ekstremno statican i lijen, svima je jasno ko dan da je dotakao dno dosadasnje karijere. Nisu problem ni Mancini ni Pellegrini ni Susic, Fulio zicera i vise puta slab touch koji su nam upropastili vise napada, gubio duele.
Vrsajevic - inace rezerva rezervi (Mujdza-Vranjes), nije on kriv sto ne zna igrati beka i ostavlja rupetine defanzivno. Energican i trudi se koliko moze, pokrivao bukvalno cijelu desnu stranu sam. Uzasni centarsutevi.
Spahic&Bicakcic - krivi obadvojica za svoj gol, no ipak solidno.
Kolasinac - Fantastican debitant sa svega 20 god, jak ko zemlja, energican i zeljan dokazivanja.
Medunjanin - miran sa loptom, dobar pregled, fina sutina, bravo.
Pjanic - pruzio 60% od svoga potencijala, ipak okej.
Miske - ogranicen fizicki, Maxi je stariji od njega ali trci ko leptirica. Spor, trom, nije on vise za top utakmica, moze pruziti dobrih 25min, ostatak klupa.
Visca - iznenadjenje od pocetka, jako pozitivan i energican.
Ibisevic - vjerovatno njegova najslabija utakmica u repci, nije primio lopte da valja, gubio duele i fulio zicera. Borio se koliko je mogao.
Dzeko - Ekstremno statican i lijen, svima je jasno ko dan da je dotakao dno dosadasnje karijere. Nisu problem ni Mancini ni Pellegrini ni Susic, Fulio zicera i vise puta slab touch koji su nam upropastili vise napada, gubio duele.
Realno trebali smo primiti jos koji gol.Sreca pa imamo Begovica.Pape iz utakmice u utakmicu ponavlja istu gresku ali je izgleda nikad ne otkrije.
-begovic-odlican, igrac utakmice
-avdija-bolje bi bilo da nije ni igrao, bolje bi to izgledalo sa 10 igraca. ne znam je li imao i 5 tacnih pasova
centarsutevi 0, nijedan napad argentine nije zaustavio....
-Spahic- standardno dobar, mada je pogrijesio kod 1. gola ali mora mu se oprostiti
-Bicakcic- vrlo dobar, morao je zatvarati i avdijinu stranu, nema mu se sta prigovoriti...
-Seo- momak je legenda, sta vise da kazem, uz Begovica najbolji.
-Medunjanin- s obzirom da igra neprirodnu poziciju odlican, imao onaj odlican sut...
-Pjanic- gusi ga miske
-Miske- nema mjesta u prvih 11 definitivno
-Visca- vrlo dobar, iznenadio me zaista, poslije begovica i sea najbolji nas igrac sinoc. nadam se da ce preci u neku jadcu ligu vec u januaru... steta je da onakav igrac igra u 2. turskoj ligi.
-Ibisevic- trudio se dosta , trcao, ganjao, ali uzalud kad nije imao podrsku svog kolege u napadu.
-Dzeko- katastrofa, ne znam je li dobio i jedan duel
, setao po terenu, totalno nezainteresovan
-begovic-odlican, igrac utakmice
-avdija-bolje bi bilo da nije ni igrao, bolje bi to izgledalo sa 10 igraca. ne znam je li imao i 5 tacnih pasova

-Spahic- standardno dobar, mada je pogrijesio kod 1. gola ali mora mu se oprostiti

-Bicakcic- vrlo dobar, morao je zatvarati i avdijinu stranu, nema mu se sta prigovoriti...
-Seo- momak je legenda, sta vise da kazem, uz Begovica najbolji.
-Medunjanin- s obzirom da igra neprirodnu poziciju odlican, imao onaj odlican sut...
-Pjanic- gusi ga miske
-Miske- nema mjesta u prvih 11 definitivno
-Visca- vrlo dobar, iznenadio me zaista, poslije begovica i sea najbolji nas igrac sinoc. nadam se da ce preci u neku jadcu ligu vec u januaru... steta je da onakav igrac igra u 2. turskoj ligi.
-Ibisevic- trudio se dosta , trcao, ganjao, ali uzalud kad nije imao podrsku svog kolege u napadu.
-Dzeko- katastrofa, ne znam je li dobio i jedan duel

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
-
- Kontakt:
nama ova formacija neodgovara nikako...
3-5-2 je idealna za nas,jer pojacavamo sredinu terena,i odbranu,dok imamo igrace koji se iz takve postavke brzo transformisu u napad...pape konstantno forsira ovaj stil,kao i misimovica,jer zna da miske ide nakon prvenstva,i nezeli frajera na klupu a zasluzio je pa njemu je tek tridesetak godina on potrcat nemoze
3-5-2 je idealna za nas,jer pojacavamo sredinu terena,i odbranu,dok imamo igrace koji se iz takve postavke brzo transformisu u napad...pape konstantno forsira ovaj stil,kao i misimovica,jer zna da miske ide nakon prvenstva,i nezeli frajera na klupu a zasluzio je pa njemu je tek tridesetak godina on potrcat nemoze
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
-
- Kontakt:
ova poredjenja su mi najbjednija, a vecina ih furaZenga je napisao/la: Pjanic - pruzio 60% od svoga potencijala, ipak okej.
kako moze biti okej igrac koji daje 60% sebe na tekmi, a igra za naciju, drzavu, narod, ponos...ili kad kazu njega su dobro cuvali, dobro su pokrivali sredinu itd itd
e kad se prica o Misketu onda nema opravdanja, trom je, nije vise za repke, proslo njegovo...nedo bog reci da su i njega dobro cuvali, nedo bog reci da su nas svi provalili i da znaju da jedino Miske i moze nesto napravit pa ga dobro cuvaju...a jos bi izgleda sramota bila veca reci da smo i ono malo sansi sinoc stvorili upravo preko Misketa
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- inacefindecko
- Kontakt:

!
MANITE SE PRIČA O TOME "PROŠLI NA SVJETSKO, SVE JE SUPER!".. Pa dijete od 5 godina vidi da može se bolje!
1. Safet je jedna tvrdoglava glavešina kojoj ne možeš objasnit da ne može bez destruktivca igrat.. Stavi Seu na zadnjeg, Salihovića žrtvuj na lijevog beka, ne možeš imat tri kreativca od kojih jedan ne može trčat (Misimović), teško mi je priznat, al sve mi nekako dolazi u glavu da je Misketovo vrijeme prošlo. Znat će on uvijek igrat lopte, al realno u današnjem fudbalu se puno trči, a on jedva hoda!
2.Pozive ne treba slati određenim igračima (1.Avdija Vršajević, 2. Avdija Vršajević, 3. Avdija Vršajević, pa tek onda Šunjić) i vjerovatno još mnogim koji bi ušli, više šansi davati Hajroviću, zvati Mahmutovića!
3.Ne mogu da vjerujem da Edin se nije oznojio večeras, skontao sam da igra utakmicu onda kad ga je onaj Argentinac napuco loptom, totalno se ufurao, vidi se da je 300 posto izvan forme, on ako ne ode nigdje PROPAST ĆE!
Drugo, ne trči ni sekunde, pored njega komotno mogu proći šetajući s loptom on će šmrklje brisat.. kako mi je pao u očima pristupom to je nevjerovatno.. "Živim" za dan kad ću gledat Džeku iz Wolfsburga, ovo je Džeko plaćenik! Pod hitno mora mijenjati klub, ako ovako nastavi definitivno KARDIF ga čeka..
Glavni se igrači danas izgubili, Pjanke nije postojao, Miske da ne pričam.. Ibišević se trudio, al slab..
Pozitivno iznenađenje Višća i naravno Rušilac, koji je odigrao utakmicu kao da već 10 ovakvih ima u nogama, još se pobi sa sudijom za aut.. KRALJ!
Svaka čast i Begoviću, i on nas je spasio!
Ja se ne mogu oteti dojmu da je vecina nasih igraca u St.Louis otisla na izlet, a ne da se "ponosamo" sa jednom od najboljih svjetskih reprezentacija. Nekako je previse tweetano i fotki na instagramu postavljano za moj ukus, tu sam primjetio dozu neozbiljnosti, sto me kao iskrenog i vatrenog navijaca zaboljelo. Ostao sam budan cijelu noc, jutros na poslu padam na glavu (vecina nas je takvih), pa sam ocekivao barem ozbiljan pristup i izrazeniju zelju. Hvala bogu pa nismo primili 5 komada.
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Nije to tako tanko kako izgleda, ako se dadnu pravu upute igracima. Ako pratis utakmice Juventusa, njihova tri branica su 99% vremena na svojoj polovici, a ovi bocni ovisno o protivniku igraju defanzivnije ili ofanzivnije. Protiv Bayerna je Juve bio pritisnut i igrali su fakticki sa 5 obrambenih jer ta dva krila su vecinu vremena bila nazad. A Lulic i Mujdza su takav tip igraca koji moze gore dole.Claus je napisao/la: Ima i u ovome potencijala, nije tako loše. Ali je velika mana što smo oda defanzivno tanko.
Druga solucija je Ibisevica i Dzeku šaltati, a igrati sa pravim krilima jer Hajrovic je veoma dobro krilo.
Zadnja izmjena: Ananas, dana/u 19 nov 2013, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Treba biti realan i reci da su nas ljudi razvalili, sva sreca pa su sve i svasta promasivali. Definitivno smo igrai preofanzivno protiv jedne sile kakva je Argentina, koja ima pregrst izuzetno brzih igraca a to se sinoc vidjeli kada su nam sa svakom kontrom stvarali velike probleme.
Ono sto treba napomenuti jeste da smo dobili sjajnog igraca u Kolasincu, kao i to da ce Visca biti sjajan igrac, sto je sinoc i pokazao.
Mi se mozemo nositi i sa najvecim, ali ne mozemo i ne smijemo ocekivati previse.
Ono sto treba napomenuti jeste da smo dobili sjajnog igraca u Kolasincu, kao i to da ce Visca biti sjajan igrac, sto je sinoc i pokazao.
Mi se mozemo nositi i sa najvecim, ali ne mozemo i ne smijemo ocekivati previse.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Mene niko ne moze ubjediti na Avdija zasluzuje mjesto u prvoj postavi, a jedan Hajrovic koji nas je odveo na svjetsko ne , pa nije ni cudo sto momak nije htio igrati za nas.
Isto tako me niko ne moze ubijediti da se moze igrati bez DMF i bez klasicnog krila poput ovakve reprezentacije. Ne mozemo se nikako nadigravat s njima na sredini terena jer su brzi i tehnicki potkovaniji, trebalo je probijati po krilima i ubacivati na Dzeku i Vedu, jedna bi usla, pogotovo jer smo visociji od njih.
Ubjedjen sam da bi odigrali barem nerijeseno da smo igrali sa :
------------------Begovic-------------------
?-----------Bicakcic-----Spahic-------Seo
-----------Zahirovic------Medunjanin----
Hajrovic-----------Pjanic-----------Lulic
--------------------Dzeko------------------
Vraga mi Rodrigez ili ko vec poslao asistenciju preko pola terena za Aguera da je neko bio na DMF da presjeca to i da ga ometa.
Na ovo mjesto upitnika je mogao pozvati nekog debitanta ili staviti Zahirovica, a umjesto njega na DMF zvati Besica.
Isto tako me niko ne moze ubijediti da se moze igrati bez DMF i bez klasicnog krila poput ovakve reprezentacije. Ne mozemo se nikako nadigravat s njima na sredini terena jer su brzi i tehnicki potkovaniji, trebalo je probijati po krilima i ubacivati na Dzeku i Vedu, jedna bi usla, pogotovo jer smo visociji od njih.
Ubjedjen sam da bi odigrali barem nerijeseno da smo igrali sa :
------------------Begovic-------------------
?-----------Bicakcic-----Spahic-------Seo
-----------Zahirovic------Medunjanin----
Hajrovic-----------Pjanic-----------Lulic
--------------------Dzeko------------------
Vraga mi Rodrigez ili ko vec poslao asistenciju preko pola terena za Aguera da je neko bio na DMF da presjeca to i da ga ometa.
Na ovo mjesto upitnika je mogao pozvati nekog debitanta ili staviti Zahirovica, a umjesto njega na DMF zvati Besica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.