FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
A.Resulović: “Afera Planinić”
Iz knjige “Ona vremena”
Nakon gotovo 45 dana sa nogometašima “Željezničara” vraćam se sa turneje po Norveškoj i Švedskoj u Sarajevo. Turneja, koja je više ličila na ugodno turističko putovanje nego na prestižno odmjeravanje snaga sa švedskim i norveškim klubovima, poslužila je treneru “plavog” tima sa Grbavice, profesoru Munibu Saračeviću da što bolje pripremi tim za naredno prvenstvo ali i da isproba mogućnosti onih koji kucaju na vrata najboljih. S te strane Saračević je mogao da bude zadovoljan; Bukal, Kadrić, Jelušić, Jovanović, Sprečo, Djuro Smajlović, zaista su najavili raskošan talenat.
Željezničar je na ovoj turneji obišao i Norvešku i Švedsku uzduž i poprijeko, došavši i do Narvika! Sastajao se sa drugoligaškim timovima u Hamanu, Trondheimu, Bergenu, Kristansadu, Oslu, Alesundu, Halmstadu, Geteborgu, Malmeu, Sundsvalu, Stavaholu, Uppsali. Rekoh, protivnici su bili nižerazredne ekipe. Pamtim meč u prelijepom gradiću Alesundu na jednom fjordu. Pošto sam zakasnio na utakmicu, nalazio sam se sa ekipom jugoslovenskih novinara u Narviku, gdje je tih dana policijskom istragom otkriveno groblje više od sto ubijenih oficira nekadašnje jugoslovenske kraljevske vojske. Njih su Nijemci zarobili kod Beograda l941. i doveli na ovaj daleki sjever i – ubili! Brojna imena pronašli smo ispisana na parčetu drveta tako da je to kasnije porodicama i istražnim organima iz Beograda, poslužilo za identifikaciju.
Kažem, stižem kasnije na meč, prilazim Mirku Petriniću, prof dr Aleksandru Doderu, Nedji Šljivaru i kolegi Ljubi Nikoliću i raspitujem se za rezultat.
Niko ne zna!
-Kad se završi utakmica upitaj Starog (Saračević) koliko su naši dali! – savjetuje me Šljivar.
I tako postupih.
- Nemam pojma! – kaže mi trener Željezničara, pitaj igrače?!
I tako podjem od igrača do igrača sa jednim pitanjem: Koliko si dao golova? Nakupi se 29! Domaćini, naravno, nisu dali nijedan!
Neću reći da su svi protivnici bili tog ’kvaliteta’, ali nisu ni daleko odmakli.
Prolaze dani očekivanja novog šampionata Jugoslavije. Uveče, po običaju, odlazim na večeru u hotel Central. Sjedim sa mojim kumom, pravnikom Dejanom Vidovićem, Safetom Arslanagićem, direktorom deviznog sektora Privredne banke i Djokicom Vranješevićem, novinarom beogradske Politike. Očekujemo dolazak Himze Polovine i njegove Fikrete.
Odjednom, stolu prilazi Ranko Planinić, golman Željezničara i moli me za pet minuta razgovora.
Pristajem.
-Znaš, u tebe imam najviše povjerenja, pa ću ti reći; u prošlom prvenstvu prodali smo utakmice Hajduku i zagrebačkoj Trešnjevki!!!?
-Pazi, Ranko, to su opasne i teške optužbe!?
–Ako želiš, reći ću ti sve, a ti snimi.
Odlazim do kola, uzimam magnetofon, molim Dejana da kao pravnik bude prisutan.
Planinić ponavlja tvrdnju o prodanim utakmicama.
- Ne znam ko je primio novac, ali znam da nismo smjeli pobijediti u Splitu protiv Hajduka i u Zagrebu protiv Trešnjevke! – reći će Planinić.
- Izvinjavam se društvu i odlazim na desk Večernjih novina. Na Desku je Miro Lasić, zamjenik glavnog urednika i jos tri četiri saradnika i likovni urednik Hrvoje Malić. Kažem Miri, imam ‘veliku’ vijest o lažiranju utakmica?
- Pazi, da ne naletimo !? – kao, savjetuje me Lasić.
- Pišem tekst, blokirana je čitava prva strana i dvije sportske. Odlučujem se na posljednju provjeru, u 23 sata noću zovem Nusreta Mahića, predsjednika Željezničara i saopštavam mu šta mi je Planinić rekao.
- Ako ti misliš da to ne treba objaviti, reci.
- Objavi sve! To je laž i nekakva osveta Planinića što je novčano kažnjen za izgred na treningu! – čujem Mahića.
- U jutarnjim satima, Večernje novine, u tiražu od sto hiljada, planule su na ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Beograda, Splita, Zagreba, gdje su dostavljane i taksi službom.
- Naravno, taj dan Sarajevo bruji. Uzbuna na sve strane. Pozivi iz Suda, Tužilaštva, Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Jugoslavije. Pozivaju me u Beograd na sastanak hitno sazvane sjednice Fudbalskog saveza Jugoslavije.
- Sve što sam znao, napisao sam! – javljam tehničkoj sekretarici Saveza.
- Dani istraga, saopštenja, demantija, optuživanja, pravdanja. Fudbalski savez Jugoslavije donosi odluku: Željezničar, Trešnjevka i Hajduk izbacuju se iz Prve lige, a pokreće se postupak protiv Mahića, Šljivara, Nikolića i igrača Željezničara Ivice Osima i Miše Smajlovića.
- U Splitu masa naroda na ulicama. U Željezničaru opet šok! Trešnjevka ne može da vjeruje?!
- Poslije dvadesetak dana, odluka se mijenja; Željezničar i Hajduk kažnjeni su sa minus šest bodova, Osim i Smajlović sa godinu dana neigranja. Tužilaštvo pokreće krivični postupak protiv Nusreta Mahića, Nedje Šljivara, Ljubomira Nikolića. Epilog: Mahić i Šljivar dobijaju zatvorske kazne, a Nikolić zabranu rada u fudbalu.
- Nekoliko godina kasnije, uvijek dobro obavješteni glavni urednik beogradskog Tempa, za koji sam honorarno pisao, Toša Marković mi kaže:
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Iz knjige “Ona vremena”
Nakon gotovo 45 dana sa nogometašima “Željezničara” vraćam se sa turneje po Norveškoj i Švedskoj u Sarajevo. Turneja, koja je više ličila na ugodno turističko putovanje nego na prestižno odmjeravanje snaga sa švedskim i norveškim klubovima, poslužila je treneru “plavog” tima sa Grbavice, profesoru Munibu Saračeviću da što bolje pripremi tim za naredno prvenstvo ali i da isproba mogućnosti onih koji kucaju na vrata najboljih. S te strane Saračević je mogao da bude zadovoljan; Bukal, Kadrić, Jelušić, Jovanović, Sprečo, Djuro Smajlović, zaista su najavili raskošan talenat.
Željezničar je na ovoj turneji obišao i Norvešku i Švedsku uzduž i poprijeko, došavši i do Narvika! Sastajao se sa drugoligaškim timovima u Hamanu, Trondheimu, Bergenu, Kristansadu, Oslu, Alesundu, Halmstadu, Geteborgu, Malmeu, Sundsvalu, Stavaholu, Uppsali. Rekoh, protivnici su bili nižerazredne ekipe. Pamtim meč u prelijepom gradiću Alesundu na jednom fjordu. Pošto sam zakasnio na utakmicu, nalazio sam se sa ekipom jugoslovenskih novinara u Narviku, gdje je tih dana policijskom istragom otkriveno groblje više od sto ubijenih oficira nekadašnje jugoslovenske kraljevske vojske. Njih su Nijemci zarobili kod Beograda l941. i doveli na ovaj daleki sjever i – ubili! Brojna imena pronašli smo ispisana na parčetu drveta tako da je to kasnije porodicama i istražnim organima iz Beograda, poslužilo za identifikaciju.
Kažem, stižem kasnije na meč, prilazim Mirku Petriniću, prof dr Aleksandru Doderu, Nedji Šljivaru i kolegi Ljubi Nikoliću i raspitujem se za rezultat.
Niko ne zna!
-Kad se završi utakmica upitaj Starog (Saračević) koliko su naši dali! – savjetuje me Šljivar.
I tako postupih.
- Nemam pojma! – kaže mi trener Željezničara, pitaj igrače?!
I tako podjem od igrača do igrača sa jednim pitanjem: Koliko si dao golova? Nakupi se 29! Domaćini, naravno, nisu dali nijedan!
Neću reći da su svi protivnici bili tog ’kvaliteta’, ali nisu ni daleko odmakli.
Prolaze dani očekivanja novog šampionata Jugoslavije. Uveče, po običaju, odlazim na večeru u hotel Central. Sjedim sa mojim kumom, pravnikom Dejanom Vidovićem, Safetom Arslanagićem, direktorom deviznog sektora Privredne banke i Djokicom Vranješevićem, novinarom beogradske Politike. Očekujemo dolazak Himze Polovine i njegove Fikrete.
Odjednom, stolu prilazi Ranko Planinić, golman Željezničara i moli me za pet minuta razgovora.
Pristajem.
-Znaš, u tebe imam najviše povjerenja, pa ću ti reći; u prošlom prvenstvu prodali smo utakmice Hajduku i zagrebačkoj Trešnjevki!!!?
-Pazi, Ranko, to su opasne i teške optužbe!?
–Ako želiš, reći ću ti sve, a ti snimi.
Odlazim do kola, uzimam magnetofon, molim Dejana da kao pravnik bude prisutan.
Planinić ponavlja tvrdnju o prodanim utakmicama.
- Ne znam ko je primio novac, ali znam da nismo smjeli pobijediti u Splitu protiv Hajduka i u Zagrebu protiv Trešnjevke! – reći će Planinić.
- Izvinjavam se društvu i odlazim na desk Večernjih novina. Na Desku je Miro Lasić, zamjenik glavnog urednika i jos tri četiri saradnika i likovni urednik Hrvoje Malić. Kažem Miri, imam ‘veliku’ vijest o lažiranju utakmica?
- Pazi, da ne naletimo !? – kao, savjetuje me Lasić.
- Pišem tekst, blokirana je čitava prva strana i dvije sportske. Odlučujem se na posljednju provjeru, u 23 sata noću zovem Nusreta Mahića, predsjednika Željezničara i saopštavam mu šta mi je Planinić rekao.
- Ako ti misliš da to ne treba objaviti, reci.
- Objavi sve! To je laž i nekakva osveta Planinića što je novčano kažnjen za izgred na treningu! – čujem Mahića.
- U jutarnjim satima, Večernje novine, u tiražu od sto hiljada, planule su na ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Beograda, Splita, Zagreba, gdje su dostavljane i taksi službom.
- Naravno, taj dan Sarajevo bruji. Uzbuna na sve strane. Pozivi iz Suda, Tužilaštva, Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Jugoslavije. Pozivaju me u Beograd na sastanak hitno sazvane sjednice Fudbalskog saveza Jugoslavije.
- Sve što sam znao, napisao sam! – javljam tehničkoj sekretarici Saveza.
- Dani istraga, saopštenja, demantija, optuživanja, pravdanja. Fudbalski savez Jugoslavije donosi odluku: Željezničar, Trešnjevka i Hajduk izbacuju se iz Prve lige, a pokreće se postupak protiv Mahića, Šljivara, Nikolića i igrača Željezničara Ivice Osima i Miše Smajlovića.
- U Splitu masa naroda na ulicama. U Željezničaru opet šok! Trešnjevka ne može da vjeruje?!
- Poslije dvadesetak dana, odluka se mijenja; Željezničar i Hajduk kažnjeni su sa minus šest bodova, Osim i Smajlović sa godinu dana neigranja. Tužilaštvo pokreće krivični postupak protiv Nusreta Mahića, Nedje Šljivara, Ljubomira Nikolića. Epilog: Mahić i Šljivar dobijaju zatvorske kazne, a Nikolić zabranu rada u fudbalu.
- Nekoliko godina kasnije, uvijek dobro obavješteni glavni urednik beogradskog Tempa, za koji sam honorarno pisao, Toša Marković mi kaže:
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
+1PL BiH -1 je napisao/la:@vincenttan
Boli nas cuna za upravom fks isto me tako boli cuna za upravom fkz. Za prve me nista ne veze osim toga sto znam Selimovica zapravo burazov skolski jaran i to najbolji pa eto nekad se sretnemo i cuje se poneka. A ovi iz Zelje me neinteresuju jer su levati.
Imaju li igraci za kiriju, imaju li plate, imaju li sta jesti to mene ne interesuje. Mene interesuju rezultati. Ja sam jednom prilikom rekao da nikad prije rata nisam blage veze imao ni koliko raje dolazi na stadion, ni koliko Nikic ima platu, koliki je Mesi bonus. Koliko kostaju pripreme, koliki je budzet Zelje. Mene je samo interesovao Zeljo. I zato je Zeljo bio najomiljeniji uz Velez u bivsvoj Jugoslaviji. **** me ako znam ko je generalni sponzor bio.
A eh sad da Zeljo nema titule, kupove, zanimljive igrace vani i u klubu, najvise reprezentativaca, mozda bih se i ja bavio ekonomijom kluba i koliko je ko para klubu dao. Meni to kad zele da kazu ovi "upuceni" ja ne zelim da cujem. Kriza dodje i prodje, pare dodju i potrose se. Doce od Dzeke, doce nekad i od Sehe i sve se vrti u krug.
-
- Kontakt:
Kao prvo kod pitara nije nikakva stvar već samo mora se priznat dobar medijski fol onog ublehaša selimovića(pa vidite da i dalje skupljaju ove sponzorčiće i mole državu da im otpiše dugovanja,e za to im je trebao vrli tan,čak je IZMIŠLJENO i par intervjua sa dotičnim).Da se razumijemo,samo neko intelektualno osakaćen može vjerovati u onu ublehu sa tanom,za kojeg je realno sav taj dug kao za nas otići kupit hljeb i odigrat listić na markuZZtop10 je napisao/la:Postao/la super dana 05 nov 2013, 14:57
strpite se par dana samo da ovaj sledeci sastanak se zavrsi i cim ja budem saznao jel dogovoreno objavit cu javno ovdje....al stvar je jaca nego ovo kod pitara ....pozzz
_______________________________________________________________________________________________
i sta bi ?

- invincible1921
- Kontakt:
ma ja prije imam osjecaj da je ovo cista usluga tana,cak bi prije reko da je njemu neko na neki nacin platio da prica ovaku pricu i maze pitarima oci,nego da on ima namjernu njima nesto platiti 

=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Prijatelju vjeruj nije to nikakav osjećaj nego 100% istina a cijena je ono na dresu što im piše(ono čega se mi svi u ligi plašimoinvincible1921 je napisao/la:ma ja prije imam osjecaj da je ovo cista usluga tana,cak bi prije reko da je njemu neko na neki nacin platio da prica ovaku pricu i maze pitarima oci,nego da on ima namjernu njima nesto platiti

- invincible1921
- Kontakt:
ma nije fkt ljubmora da me ne bi sad neki pitar optuzio za strah,nego ne mogu se oteti utisku da ovaj tan nema blage veze ni o cemu vezanim sa sarajevom nego isto ko da je zamolim dzeku da se slika sa mojom termin ekipom i propsiam pricu kako je doticni igro samnom u spicu
a sve i da nije tako mislim da ce im ga tan tolko suknuti da ce im onaj blekic izgledat ko spasioc,jer ovaj covjek previse "smrdi" kao i sve sto se oko njega desava.Gdje se god pojavio on ili neko od njegovih ,tu se odma u vezu sa istima dovode malverzacije neke ...
Međutim nek rade sta hoce,nisam pitar pa da se vise brinem o protivnicima,cujem sudije im stimaju nek stimaju ,znam da cemo mi opet bit prvi.Zeljo je bitan i njega cu pratit ,ostali su manje vazni

Međutim nek rade sta hoce,nisam pitar pa da se vise brinem o protivnicima,cujem sudije im stimaju nek stimaju ,znam da cemo mi opet bit prvi.Zeljo je bitan i njega cu pratit ,ostali su manje vazni

=\_1921_/=
Dok god se fudbal igra za titule, za nas nema zime. Samo opusteno. 

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
Ma kakva ljubomora nego me ono"jača stvar nego kod pitara"natjera da ovo napišeminvincible1921 je napisao/la:ma nije fkt ljubmora da me ne bi sad neki pitar optuzio za strah,nego ne mogu se oteti utisku da ovaj tan nema blage veze ni o cemu vezanim sa sarajevom nego isto ko da je zamolim dzeku da se slika sa mojom termin ekipom i propsiam pricu kako je doticni igro samnom u spicua sve i da nije tako mislim da ce im ga tan tolko suknuti da ce im onaj blekic izgledat ko spasioc,jer ovaj covjek previse "smrdi" kao i sve sto se oko njega desava.Gdje se god pojavio on ili neko od njegovih ,tu se odma u vezu sa istima dovode malverzacije neke ...
Situacija je tu sasvim jasna oni nalijepe ono visit malaysia na dres(možda su dobili i malo siće),a za uzvrat on njima izlazi u susret tako što je dao saglasnost selimoviću da priča šta hoće ne bi li privukao i najmanjeg sponzora u klub i naravno kako bi "neko" nasjeo na tu priču i otpisao dug prema državi(a ko može bolje da urgira nego milijarder

e sad će neko reći "ali došao čovjek na preskonferenciju,čak je i dino išao da se slika sa njim"

Pa njihova uprava još uvijek spominje famozni statut,a pojačanja tek kakva su im(čast komazecu),"doveli"su ljudi i bilbiju a iako su "imali"sve uslove da zadrže najboljeg igrača suljića eto oni su ga prodali kako bi mali napredovao u karijeri.Eto ukratko za onog što misli da je kod pitara neka jaka stvar

P.S. I da ono za AMARA OSIMA i pitare mislim stvarno...

- TMmanija2012
- Kontakt:
Mi imamo titule,a oni Tana..svi sretni 

-
- Kontakt:
jbt pa vi sve znate
jos kad bi obajsnili odakle nasim igracima povećanje plata i plate u DAN, odakle pripreme u sred sezone u mađarskoj
?
odakle pare da se bace bilbiji u ruke (preko 50 000)
Odakle obecanje komazecu za veliku lovu itd itd
?? mora da je s neba palo, prisjecanja radi, jedva smo skupili za autobus da odemo u italiju na revans sa onim konobarima
nego, viidio sam pise se o gazpromu o nekom "Jacem od tana"... itd.. i ? imal sta od toga? il one price kako je amar bio u turskoj i "sređivao nesto veliko" ... i vi nama pricate o "pusenju"

jos kad bi obajsnili odakle nasim igracima povećanje plata i plate u DAN, odakle pripreme u sred sezone u mađarskoj

odakle pare da se bace bilbiji u ruke (preko 50 000)

Odakle obecanje komazecu za veliku lovu itd itd

nego, viidio sam pise se o gazpromu o nekom "Jacem od tana"... itd.. i ? imal sta od toga? il one price kako je amar bio u turskoj i "sređivao nesto veliko" ... i vi nama pricate o "pusenju"

-
- Kontakt:
Neću da te vrijeđam pa zato neću ni napisati ništa o tvojoj inteligenciji.Baš divno da si baš ti prisustvovao kad je bilbiji(koji je usput rečeno igrač sa najviše odigranih mečeva za sarajevo u ovoj sezoni) bačeno 50 hiljada,što se tiče komazeca(igračine)ključnu riječ si i sam napisao al nisi mogao da povežeš neke stvari a ta ključna riječ je OBEĆANJE,imali su i naši igrači plate u dan i putovali su na mini pripreme kad im je onoj stvari ćejf(znači ne treba ti milijarder za to)vincenttan je napisao/la:jbt pa vi sve znate![]()
jos kad bi obajsnili odakle nasim igracima povećanje plata i plate u DAN, odakle pripreme u sred sezone u mađarskoj?
odakle pare da se bace bilbiji u ruke (preko 50 000)![]()
Odakle obecanje komazecu za veliku lovu itd itd?? mora da je s neba palo, prisjecanja radi, jedva smo skupili za autobus da odemo u italiju na revans sa onim konobarima
![]()
nego, viidio sam pise se o gazpromu o nekom "Jacem od tana"... itd.. i ? imal sta od toga? il one price kako je amar bio u turskoj i "sređivao nesto veliko" ... i vi nama pricate o "pusenju"![]()
-
- Kontakt:
obećano - ispunjeno POVEĆANOTrpajTeLevate je napisao/la:Neću da te vrijeđam pa zato neću ni napisati ništa o tvojoj inteligenciji.Baš divno da si baš ti prisustvovao kad je bilbiji(koji je usput rečeno igrač sa najviše odigranih mečeva za sarajevo u ovoj sezoni) bačeno 50 hiljada,što se tiče komazeca(igračine)ključnu riječ si i sam napisao al nisi mogao da povežeš neke stvari a ta ključna riječ je OBEĆANJE,imali su i naši igrači plate u dan i putovali su na mini pripreme kad im je onoj stvari ćejf(znači ne treba ti milijarder za to)vincenttan je napisao/la:jbt pa vi sve znate![]()
jos kad bi obajsnili odakle nasim igracima povećanje plata i plate u DAN, odakle pripreme u sred sezone u mađarskoj?
Odakle obecanje komazecu za veliku lovu itd itd?? mora da je s neba palo, prisjecanja radi, jedva smo skupili za autobus da odemo u italiju na revans sa onim konobarima
![]()
nego, viidio sam pise se o gazpromu o nekom "Jacem od tana"... itd.. i ? imal sta od toga? il one price kako je amar bio u turskoj i "sređivao nesto veliko" ... i vi nama pricate o "pusenju"![]()

- invincible1921
- Kontakt:
vala i njega svugdje vidjet hahahhaMrWhite je napisao/la:Jedi Muamere, Bog zna kad ces opet.....
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
ok,šta rećivincenttan je napisao/la:obećano - ispunjeno POVEĆANOTrpajTeLevate je napisao/la:Neću da te vrijeđam pa zato neću ni napisati ništa o tvojoj inteligenciji.Baš divno da si baš ti prisustvovao kad je bilbiji(koji je usput rečeno igrač sa najviše odigranih mečeva za sarajevo u ovoj sezoni) bačeno 50 hiljada,što se tiče komazeca(igračine)ključnu riječ si i sam napisao al nisi mogao da povežeš neke stvari a ta ključna riječ je OBEĆANJE,imali su i naši igrači plate u dan i putovali su na mini pripreme kad im je onoj stvari ćejf(znači ne treba ti milijarder za to)vincenttan je napisao/la:jbt pa vi sve znate![]()
![]()

- jovanmaksimovic
- Kontakt:
hoce li zeljo biti i ove godine po 4.put zaredom godisnji prvak bih?
ostalo je jos 2 kola za ovu godinu, a stanje na tabeli je sljedece. zeljeznicar 63, borac 61, sarajevo 60...
bice zanimljivo...

ostalo je jos 2 kola za ovu godinu, a stanje na tabeli je sljedece. zeljeznicar 63, borac 61, sarajevo 60...
bice zanimljivo...

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Vincentan je kralj.
koji pis s likom, samo cjepaj dalje buraz
blage ti veze nemas

- Hordas Doboj
- Kontakt:
Bravo, bravo deckiTrpajTeLevate je napisao/la:Ma kakva ljubomora nego me ono"jača stvar nego kod pitara"natjera da ovo napišeminvincible1921 je napisao/la:ma nije fkt ljubmora da me ne bi sad neki pitar optuzio za strah,nego ne mogu se oteti utisku da ovaj tan nema blage veze ni o cemu vezanim sa sarajevom nego isto ko da je zamolim dzeku da se slika sa mojom termin ekipom i propsiam pricu kako je doticni igro samnom u spicua sve i da nije tako mislim da ce im ga tan tolko suknuti da ce im onaj blekic izgledat ko spasioc,jer ovaj covjek previse "smrdi" kao i sve sto se oko njega desava.Gdje se god pojavio on ili neko od njegovih ,tu se odma u vezu sa istima dovode malverzacije neke ...
Situacija je tu sasvim jasna oni nalijepe ono visit malaysia na dres(možda su dobili i malo siće),a za uzvrat on njima izlazi u susret tako što je dao saglasnost selimoviću da priča šta hoće ne bi li privukao i najmanjeg sponzora u klub i naravno kako bi "neko" nasjeo na tu priču i otpisao dug prema državi(a ko može bolje da urgira nego milijarder).
e sad će neko reći "ali došao čovjek na preskonferenciju,čak je i dino išao da se slika sa njim",naravno da je došao kad je ovo ipak,kakav god bio,sponzorski ugovor i da se on nije pojavio i pitari bi se sami ovoj priči smijali
Pa njihova uprava još uvijek spominje famozni statut,a pojačanja tek kakva su im(čast komazecu),"doveli"su ljudi i bilbiju a iako su "imali"sve uslove da zadrže najboljeg igrača suljića eto oni su ga prodali kako bi mali napredovao u karijeri.Eto ukratko za onog što misli da je kod pitara neka jaka stvar![]()
P.S. I da ono za AMARA OSIMA i pitare mislim stvarno...![]()
![]()

Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
-
- Kontakt:
Opet ti isto. Čuj reci gdje se Sarajevu navlačilo. Evo govore ti ljudi i to nekoliko puta, ali poenta moje priče nije da ukazujemo gdje i kako nego da ste za slične stvari optuživali Želju a sada za takve stvari sebe pravdate. TO je poenta legendo pa zbog toga vidim da ti nije napredak lige na prvom mjestu nego ipak uspjeh tvog kluba. VOlio bi fakat (a to sam već jednom rekao) da se izvuku sve sudijske sporne situacije koje su išle i za i protiv Želje i Sarajeva. Želji je prošle godine svirano manje penala nego vama u ovih pola godine ali nisu bitni brojevi nego je bitno šta je sporno a šta ne. Također, kupovali ste tekme bez obzira što niste bili u borbi za prvo mjesto zadnjih godina ali ste ih kupili za izlazak u Evropu ali o tome niko ne priča. Sa druge strane dovodi se u pitanje Željina titula gdje je pobjegao svima i to hladno. Kad hoćeš da si realan budi do kraja.vincenttan je napisao/la:samo mi reci gdje se to sarajevu navlacilo? u mostaru?????? u bijeljini ne postoji ni jedan dokaz da nije bio penal, a psolije toga sudija je pustao da radnik radi sta hoce po terenu!zaboljisportuBiH je napisao/la:@vincenttan druže sve si ti to fino napisao (mislim na ovaj veliki post) ali gledam te tamo na temi Saraejva prepucavas se oko sudijskihi grešaka. Poenta naših likovanja je da se četiri godine pisalo na sve strane kako Željo kupuje i sl. Kako se sudi za Želju i sl., a realnost je bila sasvim drugačija tj. kad se sve oduzme i sabere (šteta i dobit) Željo je bio u plusu par bodova. Ove godine je u minusu i više od par bodova. Ove godine se Želji sudi katastrofalno. Govorim kad se sve ukupno gleda a ne samo ovi neki detalji dok je Sarajevo u plusu. Prošlih godina je također bilo novinara o koji su blatili Želju i sl pa ste to svi podržavali. Niko nije došao da napiše tad ovakav post kao ti. U sportu Avazovom se blate juniorski i kadetski reprezentativci iz Želje dok se nameću mladi iz Sarajeva. Znači ima toga na sve strane. Evo ja znam i tekme koje je Sarajevo štimalo zadnjih godina (rekli mi ljudi koji su bliski vašoj upravi) i vi to svi dobro znate ali šutite i ne kritikujete. Nego na sve strane napravili hajku na Želju. Hajd dobro jbg i logično je uvijek su svi protiv prvog i najboljeg u tom momentu ali sad svi dolazite sa nekom relanom pričom. Pa što nisi imao tu realnu priču prošlihi godina. Ne, nego sada kad se vas napada da štimate. Čovjek napravi temu uspjeh kluba ili poštenje (ili kako se već zove) a vi svi napadnete što nije otvorio prošle godine. Hoćeš da ti kažem što? Zato što se tada Željo napadao i samo Željo, a sada kad svi sebe pravdaju čovjek stavio da vidi i sl. jer svi svakog okrivljuju pa i Želju opet. Mislim da je naao pravi momenat.
dobro, argumentovano mi pokazi sudijsko "navlacenje" sarajevu... samo nemoj zrisnjski pominjati kao sto neko spomenu....
da, napadao se zeljo, ocito sa nekim razlogom... i ja cu uvijek staviti napredak lige prije lopovluka kluba... al mi od lopovluka NI JEDNE TITULE NISMO UZELI... a vi tri... dal posteno ili ne, sud, neko nekad ce dokazatii i pokazati, ako nista ima neko gore ko sve vidi.... dok se ne dokaze ja kazem da su POŠTENE!!!!
Ma ima i kupovine kao i svugdje u svijetu, al kod nas sudije ne znaju, nemaju osjecaja za igru i polako napreduju. Pa vidjeli ste kad onaj pedofil sudi Interu kuci, covjek cist gol nije vidio i cist penal, i skinuse ga ljudi s liste. Znaci jednostavno nemaju pojm. Dusa im zute dijeliti i faule svirati, prekidati igru, te vam mesarske ekipe opstaju u ovoj ligi umjesto da 5-10 bodova osvoje max.
Liga ce poceti napredovati kad budemo imali za pocetak 16 terena kao onaj u Zenici. Pa svi klubovi po 1-2 sa umjetnom i prirodnom travom takvih pomocnih. Sta ces ti kad lopta, sto Amar rece, skace ko zaba.
ps. Onaj kapiten Travnika pravi igrac
Liga ce poceti napredovati kad budemo imali za pocetak 16 terena kao onaj u Zenici. Pa svi klubovi po 1-2 sa umjetnom i prirodnom travom takvih pomocnih. Sta ces ti kad lopta, sto Amar rece, skace ko zaba.
ps. Onaj kapiten Travnika pravi igrac
Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921, strucnjak9 i 38 gostiju.