FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ako ga volis, vodi ga kuci, sta mene briga ko je on za tebe... Niti ga volim niti mrzim, samo osoba koja je suspendovana zbog necega ne moze biti cista nikako... evo spamali ste temu niste dokazali da je to ponisteno... Tako da, nemoj dzabe ti da se izvaljujes al' bukvalno...champions1921 je napisao/la:Papak nije On nikakav "lik" vec legenda naseg fudbala koja je najzasluznija sto se kod nas jos igra fudbal i sto se reprezentacija plasirala na SP.. Sjetices se valjda da nam je savez bio suspendovan prije njegovog dolaska..
A "afera" koju spominjes je zavrsila na nacin da su se toj legendi izvinuli upravo oni koji su ga neosnovano optuzili..Imas internet, provjeri svoje navode prije nego sto se pocnes provaljivati..
Biti srcem vezan u tome lezi snaga...
Mes que un club ....
FKS
FCB
Mes que un club ....
FKS
FCB
- AdiRajvosa
- Kontakt:
Cekaj, a ko je pisao ove famozne clanke gdje se pokusava oprati sramna presuda i pravicna kazna Osima &CO. Ligata ili neko slican njemu???

Vala si me obradovao previše podliježemo pritisku drago mi je da si nazad!molotovljev je napisao/la:Džaba, ne mogu ja bez našeg Sarajeva.. Zahvaljujem momcima koji su me podržali (pp poruke) i koji su
insistirali da se timvra na rumfo.. to je dokaz da moji postovi imaju nekog smisla i da svakako, barem na
ovaj način mogu biti od koristi..u pravu ste, ako me već nisu tenkovi uništili, zašto bi onda likovi iz crtanog
filma..hvala još jedanput, idem sad da prelistam temu, pa da vidimo u čemu je problem..vraćam se uskoro..
MI SMO DIVOVI

Sarajevo ljubavi moja!
Ti garant nisi. Šta je sramno u presudi, a šta pravično u kazni?AdiRajvosa je napisao/la:Cekaj, a ko je pisao ove famozne clanke gdje se pokusava oprati sramna presuda i pravicna kazna Osima &CO. Ligata ili neko slican njemu???![]()

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Burberry46
- Kontakt:
exbabilon je napisao/la:Jest, mi o postenju. Neki problem?Burberry46 je napisao/la:Ko o cemu vi o postenjuchampions1921 je napisao/la:Finta je sto listica ima vise love.. Bice to dobra licitacijaTreba neka medijska kuca napraviti neki tv show tipa "auction wars" gdje ce se sire narodne mase moci zabavljati gledajuci vase cjenkanje sa sudijama.. Za 7000KM Skakic vas nije dovoljno pogurao da dobijete Zrinjskog.. Bas me interesuje koliko kosta "all inclusive" kod sudije koji ce suditi u Sirokom Brijegu..

1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
- Kontakt:
DukeOfWellington je napisao/la:Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jest.bacelonafan je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju![]()
![]()
a cemu da se raduje,znaci da se radujemo kad nemamo za plate i da imamo gori sastav od vas, o boze dragi kakve gluposti ovo je nemoguce! Svako se raduje novcu,jer time dobijas redovne plate,mnogo bolje igrace,uslove,mogucnost napredovanja u evropi itd a ti se raduj onda da vi imate sto manje para
Al' nije.
Ti se raduješ nekom Sarajevu sa pet put jačim sastavom od Želje pa da onda slavodobitno arlaučeš po forumu "vidi jesmo jači od vas". To se bez problema može vidjeti iz ponašanja nekih osoba na ovom forumu, sama pomisao da će možda doći dan kad će Sarajevo opet bit šampion u vama budi nekakve krvožedne nagone, pri tome način na koji će doći do toga uopšte nije bitan.
Naravno, način na koji se jedna grupa isfrustriranih i nepismenih likova željnih pažnje obraća i ophodi ostalim forumašima bez problema otkriva da su u stanju akutne psihoze nastale pričom o eventualnim milionima radi kojih bi Sarajevo eventualno jednog dana moglo da dođe do titule i još bolje neke pobjede protiv Želje od makar 5:0.
Ovakvih naravno nema puno, nekih 5 maksimalno, ostali su sasvim korektni.
I u dalekim Sjedinjenim Državama....

- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
evo nasao sam,necu dalje dosadjivati ko nevjeruje nek nadje knjigu i procita ovo je samo odlomak,tu ima i ispovjest jednog igraca koji nakon 20 godina tvrdi da je bio projekta zavjere protiv hajduka,zelje i tresnjevke... A.Resulović: “Afera Planinić”
Iz knjige “Ona vremena”
Nakon gotovo 45 dana sa nogometašima “Željezničara” vraćam se sa turneje po Norveškoj i Švedskoj u Sarajevo. Turneja, koja je više ličila na ugodno turističko putovanje nego na prestižno odmjeravanje snaga sa švedskim i norveškim klubovima, poslužila je treneru “plavog” tima sa Grbavice, profesoru Munibu Saračeviću da što bolje pripremi tim za naredno prvenstvo ali i da isproba mogućnosti onih koji kucaju na vrata najboljih. S te strane Saračević je mogao da bude zadovoljan; Bukal, Kadrić, Jelušić, Jovanović, Sprečo, Djuro Smajlović, zaista su najavili raskošan talenat.
Željezničar je na ovoj turneji obišao i Norvešku i Švedsku uzduž i poprijeko, došavši i do Narvika! Sastajao se sa drugoligaškim timovima u Hamanu, Trondheimu, Bergenu, Kristansadu, Oslu, Alesundu, Halmstadu, Geteborgu, Malmeu, Sundsvalu, Stavaholu, Uppsali. Rekoh, protivnici su bili nižerazredne ekipe. Pamtim meč u prelijepom gradiću Alesundu na jednom fjordu. Pošto sam zakasnio na utakmicu, nalazio sam se sa ekipom jugoslovenskih novinara u Narviku, gdje je tih dana policijskom istragom otkriveno groblje više od sto ubijenih oficira nekadašnje jugoslovenske kraljevske vojske. Njih su Nijemci zarobili kod Beograda l941. i doveli na ovaj daleki sjever i – ubili! Brojna imena pronašli smo ispisana na parčetu drveta tako da je to kasnije porodicama i istražnim organima iz Beograda, poslužilo za identifikaciju.
Kažem, stižem kasnije na meč, prilazim Mirku Petriniću, prof dr Aleksandru Doderu, Nedji Šljivaru i kolegi Ljubi Nikoliću i raspitujem se za rezultat.
Niko ne zna!
-Kad se završi utakmica upitaj Starog (Saračević) koliko su naši dali! – savjetuje me Šljivar.
I tako postupih.
- Nemam pojma! – kaže mi trener Željezničara, pitaj igrače?!
I tako podjem od igrača do igrača sa jednim pitanjem: Koliko si dao golova? Nakupi se 29! Domaćini, naravno, nisu dali nijedan!
Neću reći da su svi protivnici bili tog ’kvaliteta’, ali nisu ni daleko odmakli.
Prolaze dani očekivanja novog šampionata Jugoslavije. Uveče, po običaju, odlazim na večeru u hotel Central. Sjedim sa mojim kumom, pravnikom Dejanom Vidovićem, Safetom Arslanagićem, direktorom deviznog sektora Privredne banke i Djokicom Vranješevićem, novinarom beogradske Politike. Očekujemo dolazak Himze Polovine i njegove Fikrete.
Odjednom, stolu prilazi Ranko Planinić, golman Željezničara i moli me za pet minuta razgovora.
Pristajem.
-Znaš, u tebe imam najviše povjerenja, pa ću ti reći; u prošlom prvenstvu prodali smo utakmice Hajduku i zagrebačkoj Trešnjevki!!!?
-Pazi, Ranko, to su opasne i teške optužbe!?
–Ako želiš, reći ću ti sve, a ti snimi.
Odlazim do kola, uzimam magnetofon, molim Dejana da kao pravnik bude prisutan.
Planinić ponavlja tvrdnju o prodanim utakmicama.
- Ne znam ko je primio novac, ali znam da nismo smjeli pobijediti u Splitu protiv Hajduka i u Zagrebu protiv Trešnjevke! – reći će Planinić.
- Izvinjavam se društvu i odlazim na desk Večernjih novina. Na Desku je Miro Lasić, zamjenik glavnog urednika i jos tri četiri saradnika i likovni urednik Hrvoje Malić. Kažem Miri, imam ‘veliku’ vijest o lažiranju utakmica?
- Pazi, da ne naletimo !? – kao, savjetuje me Lasić.
- Pišem tekst, blokirana je čitava prva strana i dvije sportske. Odlučujem se na posljednju provjeru, u 23 sata noću zovem Nusreta Mahića, predsjednika Željezničara i saopštavam mu šta mi je Planinić rekao.
- Ako ti misliš da to ne treba objaviti, reci.
- Objavi sve! To je laž i nekakva osveta Planinića što je novčano kažnjen za izgred na treningu! – čujem Mahića.
- U jutarnjim satima, Večernje novine, u tiražu od sto hiljada, planule su na ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Beograda, Splita, Zagreba, gdje su dostavljane i taksi službom.
- Naravno, taj dan Sarajevo bruji. Uzbuna na sve strane. Pozivi iz Suda, Tužilaštva, Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Jugoslavije. Pozivaju me u Beograd na sastanak hitno sazvane sjednice Fudbalskog saveza Jugoslavije.
- Sve što sam znao, napisao sam! – javljam tehničkoj sekretarici Saveza.
- Dani istraga, saopštenja, demantija, optuživanja, pravdanja. Fudbalski savez Jugoslavije donosi odluku: Željezničar, Trešnjevka i Hajduk izbacuju se iz Prve lige, a pokreće se postupak protiv Mahića, Šljivara, Nikolića i igrača Željezničara Ivice Osima i Miše Smajlovića.
- U Splitu masa naroda na ulicama. U Željezničaru opet šok! Trešnjevka ne može da vjeruje?!
- Poslije dvadesetak dana, odluka se mijenja; Željezničar i Hajduk kažnjeni su sa minus šest bodova, Osim i Smajlović sa godinu dana neigranja. Tužilaštvo pokreće krivični postupak protiv Nusreta Mahića, Nedje Šljivara, Ljubomira Nikolića. Epilog: Mahić i Šljivar dobijaju zatvorske kazne, a Nikolić zabranu rada u fudbalu.
- Nekoliko godina kasnije, uvijek dobro obavješteni glavni urednik beogradskog Tempa, za koji sam honorarno pisao, Toša Marković mi kaže:
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Iz knjige “Ona vremena”
Nakon gotovo 45 dana sa nogometašima “Željezničara” vraćam se sa turneje po Norveškoj i Švedskoj u Sarajevo. Turneja, koja je više ličila na ugodno turističko putovanje nego na prestižno odmjeravanje snaga sa švedskim i norveškim klubovima, poslužila je treneru “plavog” tima sa Grbavice, profesoru Munibu Saračeviću da što bolje pripremi tim za naredno prvenstvo ali i da isproba mogućnosti onih koji kucaju na vrata najboljih. S te strane Saračević je mogao da bude zadovoljan; Bukal, Kadrić, Jelušić, Jovanović, Sprečo, Djuro Smajlović, zaista su najavili raskošan talenat.
Željezničar je na ovoj turneji obišao i Norvešku i Švedsku uzduž i poprijeko, došavši i do Narvika! Sastajao se sa drugoligaškim timovima u Hamanu, Trondheimu, Bergenu, Kristansadu, Oslu, Alesundu, Halmstadu, Geteborgu, Malmeu, Sundsvalu, Stavaholu, Uppsali. Rekoh, protivnici su bili nižerazredne ekipe. Pamtim meč u prelijepom gradiću Alesundu na jednom fjordu. Pošto sam zakasnio na utakmicu, nalazio sam se sa ekipom jugoslovenskih novinara u Narviku, gdje je tih dana policijskom istragom otkriveno groblje više od sto ubijenih oficira nekadašnje jugoslovenske kraljevske vojske. Njih su Nijemci zarobili kod Beograda l941. i doveli na ovaj daleki sjever i – ubili! Brojna imena pronašli smo ispisana na parčetu drveta tako da je to kasnije porodicama i istražnim organima iz Beograda, poslužilo za identifikaciju.
Kažem, stižem kasnije na meč, prilazim Mirku Petriniću, prof dr Aleksandru Doderu, Nedji Šljivaru i kolegi Ljubi Nikoliću i raspitujem se za rezultat.
Niko ne zna!
-Kad se završi utakmica upitaj Starog (Saračević) koliko su naši dali! – savjetuje me Šljivar.
I tako postupih.
- Nemam pojma! – kaže mi trener Željezničara, pitaj igrače?!
I tako podjem od igrača do igrača sa jednim pitanjem: Koliko si dao golova? Nakupi se 29! Domaćini, naravno, nisu dali nijedan!
Neću reći da su svi protivnici bili tog ’kvaliteta’, ali nisu ni daleko odmakli.
Prolaze dani očekivanja novog šampionata Jugoslavije. Uveče, po običaju, odlazim na večeru u hotel Central. Sjedim sa mojim kumom, pravnikom Dejanom Vidovićem, Safetom Arslanagićem, direktorom deviznog sektora Privredne banke i Djokicom Vranješevićem, novinarom beogradske Politike. Očekujemo dolazak Himze Polovine i njegove Fikrete.
Odjednom, stolu prilazi Ranko Planinić, golman Željezničara i moli me za pet minuta razgovora.
Pristajem.
-Znaš, u tebe imam najviše povjerenja, pa ću ti reći; u prošlom prvenstvu prodali smo utakmice Hajduku i zagrebačkoj Trešnjevki!!!?
-Pazi, Ranko, to su opasne i teške optužbe!?
–Ako želiš, reći ću ti sve, a ti snimi.
Odlazim do kola, uzimam magnetofon, molim Dejana da kao pravnik bude prisutan.
Planinić ponavlja tvrdnju o prodanim utakmicama.
- Ne znam ko je primio novac, ali znam da nismo smjeli pobijediti u Splitu protiv Hajduka i u Zagrebu protiv Trešnjevke! – reći će Planinić.
- Izvinjavam se društvu i odlazim na desk Večernjih novina. Na Desku je Miro Lasić, zamjenik glavnog urednika i jos tri četiri saradnika i likovni urednik Hrvoje Malić. Kažem Miri, imam ‘veliku’ vijest o lažiranju utakmica?
- Pazi, da ne naletimo !? – kao, savjetuje me Lasić.
- Pišem tekst, blokirana je čitava prva strana i dvije sportske. Odlučujem se na posljednju provjeru, u 23 sata noću zovem Nusreta Mahića, predsjednika Željezničara i saopštavam mu šta mi je Planinić rekao.
- Ako ti misliš da to ne treba objaviti, reci.
- Objavi sve! To je laž i nekakva osveta Planinića što je novčano kažnjen za izgred na treningu! – čujem Mahića.
- U jutarnjim satima, Večernje novine, u tiražu od sto hiljada, planule su na ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Beograda, Splita, Zagreba, gdje su dostavljane i taksi službom.
- Naravno, taj dan Sarajevo bruji. Uzbuna na sve strane. Pozivi iz Suda, Tužilaštva, Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Jugoslavije. Pozivaju me u Beograd na sastanak hitno sazvane sjednice Fudbalskog saveza Jugoslavije.
- Sve što sam znao, napisao sam! – javljam tehničkoj sekretarici Saveza.
- Dani istraga, saopštenja, demantija, optuživanja, pravdanja. Fudbalski savez Jugoslavije donosi odluku: Željezničar, Trešnjevka i Hajduk izbacuju se iz Prve lige, a pokreće se postupak protiv Mahića, Šljivara, Nikolića i igrača Željezničara Ivice Osima i Miše Smajlovića.
- U Splitu masa naroda na ulicama. U Željezničaru opet šok! Trešnjevka ne može da vjeruje?!
- Poslije dvadesetak dana, odluka se mijenja; Željezničar i Hajduk kažnjeni su sa minus šest bodova, Osim i Smajlović sa godinu dana neigranja. Tužilaštvo pokreće krivični postupak protiv Nusreta Mahića, Nedje Šljivara, Ljubomira Nikolića. Epilog: Mahić i Šljivar dobijaju zatvorske kazne, a Nikolić zabranu rada u fudbalu.
- Nekoliko godina kasnije, uvijek dobro obavješteni glavni urednik beogradskog Tempa, za koji sam honorarno pisao, Toša Marković mi kaže:
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jel ovo ligatinih ruku djelo?bagrcavi je napisao/la:Kad si već navaliovincenttan je napisao/la: mađi mi člaanak gdje su se izvinuli molim te ... e cuj neosnovano![]()
![]()
![]()
![]()
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tužilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Halo štrumfovi, smarači teme, sikter na buvljak i tamo pilavite o vašim problemima,koga briga što ste mali 

NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
jel te to pogodio zadnji pasus gdje se spominje policija i udbasjever je napisao/la:Halo štrumfovi, smarači teme, sikter na buvljak i tamo pilavite o vašim problemima,koga briga što ste mali

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Mi sa tim nemamo problema, ne znam sto mislite da nas vrijedja to?super je napisao/la:jel te to pogodio zadnji pasus gdje se spominje policija i udbasjever je napisao/la:Halo štrumfovi, smarači teme, sikter na buvljak i tamo pilavite o vašim problemima,koga briga što ste mali![]()
mozda ti je neki predak bio ucesnik

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
-
- Kontakt:
ja nisam takav,a tvoj post moras priznat je smijesan,svako se raduje da mu je tim mocan u svakom pogledu,ko to nebi volio da najveceg rivala odere 5-0DukeOfWellington je napisao/la:Jest.bacelonafan je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju![]()
![]()
a cemu da se raduje,znaci da se radujemo kad nemamo za plate i da imamo gori sastav od vas, o boze dragi kakve gluposti ovo je nemoguce! Svako se raduje novcu,jer time dobijas redovne plate,mnogo bolje igrace,uslove,mogucnost napredovanja u evropi itd a ti se raduj onda da vi imate sto manje para
Al' nije.
Ti se raduješ nekom Sarajevu sa pet put jačim sastavom od Želje pa da onda slavodobitno arlaučeš po forumu "vidi jesmo jači od vas". To se bez problema može vidjeti iz ponašanja nekih osoba na ovom forumu, sama pomisao da će možda doći dan kad će Sarajevo opet bit šampion u vama budi nekakve krvožedne nagone, pri tome način na koji će doći do toga uopšte nije bitan.
Naravno, način na koji se jedna grupa isfrustriranih i nepismenih likova željnih pažnje obraća i ophodi ostalim forumašima bez problema otkriva da su u stanju akutne psihoze nastale pričom o eventualnim milionima radi kojih bi Sarajevo eventualno jednog dana moglo da dođe do titule i još bolje neke pobjede protiv Želje od makar 5:0.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Znam za jednu grupu igrača Sarajeva koji su jednom iskoristili takvu priliku. Sramota, kažem ti.bacelonafan je napisao/la: ja nisam takav,a tvoj post moras priznat je smijesan,svako se raduje da mu je tim mocan u svakom pogledu,ko to nebi volio da najveceg rivala odere 5-0
- Evolution87
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- invincible1921
- Kontakt:
DukeOfWellington je napisao/la:Jest.bacelonafan je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju![]()
![]()
Al' nije.
dosta puta sam to reko i mislim da nisam pogrijesio: bar 50% navijaca sarajeva bi hladno potpisali da budu 13. svake godine,al pod uslovom da je zeljo 14.
=\_1921_/=
Zato ce morati sad potpisati da su uvijek iza Zelje nekad trecu, a sad ce mozda biti i drugi. 

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, nedimmmm1337 i 33 gosta.