FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

roy_makaay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la roy_makaay » 17 nov 2013, 01:57

Kad ste već kod 2001. te sezone naravno uz finale u Mailandu i ludnicu u Hamburgu mi je najviše u sjećanju ostala utakmica drugoj grupnoj fazi u Lyonu kad nas je čini mi se Govou zavio u crno.Nakon te utakmice je Kaiser popizdio :lol: i uporedio igru Bayerna sa "uwe seeler traditionsmannschaft"" :lol: .
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 nov 2013, 06:19

Neki kažu da je upravo taj poraz i "rede" von Kaiser Franz doprinijelo da Bayern bude još jači. Gledao sam davno neke izjave igača i spominjali su taj govor.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 nov 2013, 09:31

geronimo je napisao/la:Edit: Sjeća li se ko meča protiv Zvezde (osim secera :D )?
Riječ je o polufinalu Kupa šampiona ('91).
mene izuzeo vjerujuci da se sjecam, a ja sam haman jedini koji se ne sjeca. :mrgreen:
iskrenda budem, sjeti se insan nekih scena i to je to.
ako cemo iskreno, ne sjecam se ni finala protiv valensije.

sto se tice tekme protiv celzija, meni je taj poraz ravan pobjedi.
toliko smo ih igracki izdominirali da mi ona nj. sretna pobjeda ne predstavlja problemos.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 nov 2013, 12:20

Te utakmice protiv Zvezde se sjećam pomalo. Ko što secer kaže nalete određene scene.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 nov 2013, 12:38

effe_sa je napisao/la:Te utakmice protiv Zvezde se sjećam pomalo. Ko što secer kaže nalete određene scene.
Sjecam se ja svega. Sjecam se i Zvijezdine utakmice u finalu Interkontinentalnog kupa protiv ekipe koja se zvala Kolo-Kolo :D . Za tu tekmu sam sebi morao naviti sat da me probudi u neka doba noci pa da je gledam. Navijao sam tada za Zvijezdu jer se to smatrao domacim klubom :oops: ,a i igrao je nas Refik.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 nov 2013, 12:49

Bilall je napisao/la: Sjecam se ja svega. Sjecam se i Zvijezdine utakmice u finalu Interkontinentalnog kupa protiv ekipe koja se zvala Kolo-Kolo :D . Za tu tekmu sam sebi morao naviti sat da me probudi u neka doba noci pa da je gledam. Navijao sam tada za Zvijezdu jer se to smatrao domacim klubom :oops: ,a i igrao je nas Refik.
Svakako da su zbog sličnih razloga i moje simpatije tada u Kupu šampiona bile na strani Zvezde (a naravno da sam navijao i tada za Želju.... :) ). A posebno mi je bio drag Veliki žuti, velika institucija jugoslovenskog fudbala Robert Prosinečki..... 8-)

Ljubav prema Bayernu, ona prava se malo poslije javila (sama simpatija prema njemačkom fudbalu zbog susreta s Njemačkom u ranom djetinjstvu je postojala oduvijek), pa danas nekako dođe da mi je Željo kao žena, a Bayern ko ljubavnica. Pa sad nešto ne znam ko bi tu trebao biti draži...... :lol: Svako na svoj način može prosuditi, šta je slađe...... :mrgreen:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 17 nov 2013, 13:50

[youtube][/youtube]
:mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 17 nov 2013, 16:29

secer je napisao/la: sto se tice tekme protiv celzija, meni je taj poraz ravan pobjedi.
toliko smo ih igracki izdominirali da mi ona nj. sretna pobjeda ne predstavlja problemos.
E vidiš meni baš zbog toga što je Bayern u svim segmentima bio bolja ekipa taj poraz još teže pada.
Da je Čelzi nadigrao Bayern i dobio 2:0 ne bi mi tako tako teško palo.

Za 10 godina ćemo se samo mi sjećati kako je to izgledalo, a za ostale će to finale samo značiti da je Ligu prvaka osvojio Čelzi.

Nisam nikad pogledao reprizu finala, kad nalete kadrovi na TV-u prebacim. Jače od mene, jbg.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 nov 2013, 16:53

ma u redu je, svako ima svoje.
recimo da je meni najteze pao finalni poraz od zabara.
uh, bio sam bolestan.
za razliku od tog finala do kojeg smo dosli ulozivsi velike napore i kojem sam se nadao kao nikad, osvajanje lp protiv dortmunda mi nije znacilo nista osim cifra. ono, imas trofej vise i to je to.
valjda zbog toga sto se bayo prosetao do finala.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 nov 2013, 21:15

secer je napisao/la:ma u redu je, svako ima svoje.
recimo da je meni najteze pao finalni poraz od zabara.
uh, bio sam bolestan.
za razliku od tog finala do kojeg smo dosli ulozivsi velike napore i kojem sam se nadao kao nikad, osvajanje lp protiv dortmunda mi nije znacilo nista osim cifra. ono, imas trofej vise i to je to.
valjda zbog toga sto se bayo prosetao do finala.
Prosetao se jeste,ali protiv kojih ekipa?
Valencia,slabasni Arsenal,Juventus,Barcelona i BvB.
Ne znam da li je iko ikad tako izdominirao knockout fazu.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 nov 2013, 22:07

secer je napisao/la: ako cemo iskreno, ne sjecam se ni finala protiv valensije.
Tako je to kod novokomponovanih navijača. :lol:

Dobro, mogu te shvatiti kada kažeš da te je finale protiv Intera najviše zabolilo, ali samo iz razloga što je Bayo velikom mukom došao do istog. Sve nešta nazor, na mišiće, sreću, sudijsku pomoć :? ...
Ali ipak sezona sa dva preemotivna trijumfa, protiv Juventusa i Uniteda.
Kad već spominješ milanski klub, meni je mnogo teže pala ona eliminacija u narednoj godini.

Što se tiče finala iz '99 i onog skorašnjeg u Munchenu, još uvijek vagam koji je gori, odnosno koji sam teže podnjeo.
U oba je Bayern zaslužio da osvoji, da li totalna dominacija (Chelsea) ili nesretni kasni golovi (Mufc) mogu ikad riješiti dilemu? Teško!

Ribéry als Sündenbock
Što bih volio da se Bilal oprosti od repke operutanih horozova.
Vom Jäger zum Gejagten

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 17 nov 2013, 23:02

Ljudi koja je utakmica bila kad je Elber lapio loptu protivnickom golmanu,prisunjao mu se iza ledja,meni se cini da je to bila liga prvaka,a sad kao kroz maglu mislim da je to bio galatasaray,i da je bilo 4 ili 5 na prema 1 za Bayu.et ak se neko sjeca te tekme,nesto mi palo na um.
i da zao mu Gustava u p maternu.nikad halaliti to necu.
VOLIM BAYERN

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 nov 2013, 23:39

isakovich je napisao/la:Ljudi koja je utakmica bila kad je Elber lapio loptu protivnickom golmanu,prisunjao mu se iza ledja,meni se cini da je to bila liga prvaka,a sad kao kroz maglu mislim da je to bio galatasaray,i da je bilo 4 ili 5 na prema 1 za Bayu.et ak se neko sjeca te tekme,nesto mi palo na um.
i da zao mu Gustava u p maternu.nikad halaliti to necu.
Ja se sjećam gola Janckera na taj fazon protiv rivala :D

http://www.youtube.com/watch?v=73kaY3_rQR4

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 nov 2013, 01:11

Pisanje danasnjeg BILD-a...
1970 wurden die beiden Jung-Stars Hoeneß und Breitner (beide damals 18 Jahre jung) tatsächlich dem HSV angeboten – und zwar im Tausch für Klaus Zaczyk (damals 25).
Da se ovo dogodilo ko zna bili Bayern bio ono sto danas jeste. Ruku na srce da nije bilo UH-a ko zna bili danas bilo ovakvog Bayern-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 18 nov 2013, 06:22

schweinsteiger je napisao/la:Prosetao se jeste,ali protiv kojih ekipa?
Valencia,slabasni Arsenal,Juventus,Barcelona i BvB.
Ne znam da li je iko ikad tako izdominirao knockout fazu.
sve je to istina ali je takodje istina da se bayo prosetao do finala, tako da... ;)
geronimo je napisao/la:Tako je to kod novokomponovanih navijača.
sto jes´ jes´. :mrgreen:
geronimo je napisao/la:Kad već spominješ milanski klub, meni je mnogo teže pala ona eliminacija u narednoj godini.
uh, i to je bio sok.
geronimo je napisao/la:Ali ipak sezona sa dva preemotivna trijumfa, protiv Juventusa i Uniteda.
posebno trijumf protiv jedinstva... :o
to su tekme koje ce se pamtiti dok je svijeta i vijeka.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 nov 2013, 08:48

Mislite onaj trijumf kad ste porazeni na OT, uz p.ickast pogodat Olica, ili... :)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 nov 2013, 11:05

[youtube][/youtube]

Zašto ne spomeneš gol zbog kojeg je Ferguson morao na intezivnu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 nov 2013, 11:21

Da nije bilo one karambulaze pred sam kraj prvog, taj pogodak bi bio samo utjesni.. Inace, svaka cast, respekt, ali ovde je Carrick morao bolje na loptu...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 nov 2013, 11:32

Dvije posljednje knock out faze i Bayern izbacuje United-a i ovdje se spominje sreća :roll:

2001, Bayern je pobijedio na Old Trafford-u sa 1:0, uzvrat 2:1 za Bayern. Posljednjeg okršaja se svako sjeća, Robben-ova majstorija.

Da nije ovo, da nije ono, da su Muller i Gomez zabijali Bayern bi pobijedio Chelsea, da je sudija svirao jedan od penala za Chelsea izbacili bi Barcelonu, da je Gomez postigao jedan od deset prilika ne bi nas Inter izbacio usred Minhena i pored ogromne dominacije, prilika itd. Na kraju se pamti pobjednik i to je u posljednje vrijeme Bayern, hvala Bogu.

Gotze je počeo sa pričom da mu je ovo najteži dio karijere, igra se protiv BvB-a. Nešto slično kao svojevremeno Neuer i Schalke :)

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 18 nov 2013, 12:58

Vozdra , raja vidim ,uveliko se razvelazlo o zlatnim i teskim trenutcima nasega baye,reko red je i da ja koju prozborim.Sta reci licno sto se mene tice ,meni je najteze palo finale 1999,teze i od samoga finala sa celsijem, cjelu utakmicu vodis imas kontrolu pogadjas,sative, precke,taman kada mislis da to to 90 sekundi pre kraja , ,ko munja iz vedra neba sjevnuse 2 sudbonosna gola davolskog ,sejtanskog,sotonskog,baltazarskog mancestera.Odmah tu je finale sa celsijom,sudbina je po drugi put bila itek kako surova po nas najdrazi klub ,tu se kao i 99 nije moglo nista uciniti visa sila je presudila,veoma blizu po jednakosti kao finale 99 u svojoj kuci ,i to na kakav nacin.

Finale protiv intera ,nemam sta posebno reci,zao mi je bilo sto smo izgubili finale ,ali bar smo izgubili od momcadi koja je objektivno bila bolja,casno i posteno.

Dosla je famozna 2013 i dan obracuna i naplate za surovu ne tako davnu proslost i nemilost sudbine prema mocnom bayernu.Sezona u kojoj je Bayern tako dominantno uzduz i porijeko pregazio i njemacku i evropu i zagospodario tronom sa kojeg ne namjerava odstupiti,u naredno vreme .EKipa koja je tako bila dominantna,kakva nije vidjena u zadnjih 20 pa i vise godina ,cast barci od 2009 do 2011,ali ovaj bayern je nadmasio i barcu mozda ne ljepotom igre kao barca kao u pomenutome razdoblju , ali mnogo mnogo dominantnije ,sto je demonstirano i na samoj "neprikoslovenoj barci".

Ovaj bayern je sposoban uraditi sto mnogim klubovima nije poslo od modernog osnivanja lige sampiona ,ovaj bayo ima sve predispozicije ,da i ove sezone ode u samo finale pa i da trofej odbrani , kao i u narednih nekoliko sezona,uli je uradio nesto na cemu nam mnogi veliki klubovi zavide ,spoj vrhunskih igraca koji su na vrhuncu karijere,svajni,lam ,roben ,ribery ,,dante ,te mladih vrhunskih igraca ,u prvome redu gecea,tiaaga ,javia ,,alabe ,boatenga i ostalih .Sigurno je jedno da ova ekipa moze jos puno toga ,sa pepom smo dibili novu dimenziju ,nebo je granica.Samo pametno i hrabro.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.