ja ti kazem, da NIKO osim ljudi koji trebaju znati ne zna SVE o treninzima najacih ekipa evrope, pa cak i najjacih ekipa boljih liga... a ti ismijavaj koga hoces...Alsoudani je napisao/la:Evo ja cu ti naci bilo koji program treniranja od Ajaxa do Barse skoro sve je dostupno na netu.
A isto ti mogu naci program po kojem Ronaldo trenira pa ako budes imao vremena da odnes Komazecu mozda postane BH Ronaldo.
Ne provaljuj se majke tinasi igraci necu osnove fudbala primanje lopte, pas i sut a da rade po nekim programi. Jak si majke mi ....
program po kojem radi ronaldO?
znas li ti koliko preparata uzima ronaldo uz ishraanu ? (Dozvoljenih)
znas li da djeca sirom evrope (od 12 pa na dalje) pocinju piti razne preparate i dodatke ishrani da bi vise mogli trenirati i da bi podnosili jake pripreme.... kod nas djeca jedu hambaše kao dodatak ishrani
E sve su to "specijalni tretmani" koje nasi igraci ne prolaze...
messi je vjecito bio ozljeđen pa je dolaskom Pep-a promjenio nekolio stvari u svom zivotu (ishrana, vrste treninga itd) pa nista od toga tacno nije dostopnu, nego iskljucivo ŠTURE informacije, dok se detalji KRIJU... nakon toga messi vise se nije ozljeđivao cesto...
slicna stvar je i sa nasim igracima, rade sa loptom i treniraju po "ajaksovom programu" a onda od 300 omladinaca JEDAN uspije.. doći do prvog tima sarajeva ili zeljeznicara... jasno ti je da to nije cjelokupni program ajaxa i da tu ima i psihoanalize igraca, kulture ponasanja, nacina zivota, ishrane i td...
Ne mozes se pripremati za sezonu a svakodnevno jesti burek i hamburger i pizza.e, nego imas tacno određenu ishranu, vrijeme treninga, itd... e to su stvari koje ti objasnjavam, i ne obracaj mi se tako, nego pisi normalno , bez prozivanja i pokusaja da ispadnes "humoristican"... svoje neznanje prosipaj negdje drugo, kad bi znao samo koliko je jedan porto platio dvojicu skauta Ajaxa, mislio bi da se radi o fudbalerima,... al to je za tebe visa matematika...