U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Ljudi sve je to jadno.Igrac manje vise,jedonstavno nemamo mi uslova za napraviti igraca.Sreca pa imamo igraca iz dijaspore u suprotnom i A selekcija bi bila poput mlade.Dok djeca i dan danas igraju na stadionima koji vise lice na kamenjar nego na travnjak,nema tu nade za uspjehom.Opet kazem nisu selektori krivi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
povesti 1:0 pa izgubiti 1:6, wow... al hajd, mladi su, pa i Španija je nogometna sila, prvaci...
Zadnja izmjena: sonik24, dana/u 15 nov 2013, 01:39, ukupno mijenjano 1 put.
Pa ljudi sta ste drugo mogli ocekivat protiv Spanije, zna se dobro ko su i gdje igraju njihovi mladici...Sve su to prvotimci i zvjede u usponu svojih timova... Zna se kakav je trening i strucnost cak i u najslabijim spanjolskim timovima, a kakvi su treninzi u klubovima nase zemlje pa i u stranim klubovima gdje igraju pojedini igraci nase reprezentacije. Njihovi igraci su samo u pogledu kondicije za nase svemirci, a kamoli u drugim aspektima igre...
Jednostavno dok nasa liga bude ovakva kakva jest i nasa mlada reprezentacija ce imati takve uspjehe. Ne moze niti jedan selektor u takvim uvjetima pomoci mladoj reprezentaciji da igra bolje... Jagodic je u proslim kvalifikacijama pokazao kakav je trener, imao je kolko - tolko bolje i spremnije igrace te je uspio nesto i postici, ali s ovom generacijom tesko... Sva sreca pa nam seniorska reprezentacija ne ovisi o igracima koji poticu iz nase lige, nego ih nalazimo u dijaspori i nadamo se da ce odluciti promjeniti drzavljanstvo i prihvatiti dres reprezentacije, ali ni to nece trajati vjecno, ponestat ce nam i takvih i sta onda.
Za slabe rezultate ne treba kriviti ni trenera ni igrace koji bi da mogu sigurno rado prihvatili bolje uvjete za rad i svoj razvoj, ostavili bi sigurno posljednji atom snage za reprezentaciju u 90-oj minuti, ne bi to bila 30-a minuta kao danas... Ne znam za vas, ali cesto razmisljam o tome i mislim crno nam se pise, nek nam je Bog na pomoci ako se situacija sa nasom ligom ne poboljsa.
Jednostavno dok nasa liga bude ovakva kakva jest i nasa mlada reprezentacija ce imati takve uspjehe. Ne moze niti jedan selektor u takvim uvjetima pomoci mladoj reprezentaciji da igra bolje... Jagodic je u proslim kvalifikacijama pokazao kakav je trener, imao je kolko - tolko bolje i spremnije igrace te je uspio nesto i postici, ali s ovom generacijom tesko... Sva sreca pa nam seniorska reprezentacija ne ovisi o igracima koji poticu iz nase lige, nego ih nalazimo u dijaspori i nadamo se da ce odluciti promjeniti drzavljanstvo i prihvatiti dres reprezentacije, ali ni to nece trajati vjecno, ponestat ce nam i takvih i sta onda.
Za slabe rezultate ne treba kriviti ni trenera ni igrace koji bi da mogu sigurno rado prihvatili bolje uvjete za rad i svoj razvoj, ostavili bi sigurno posljednji atom snage za reprezentaciju u 90-oj minuti, ne bi to bila 30-a minuta kao danas... Ne znam za vas, ali cesto razmisljam o tome i mislim crno nam se pise, nek nam je Bog na pomoci ako se situacija sa nasom ligom ne poboljsa.
Zadnja izmjena: Marley, dana/u 15 nov 2013, 01:40, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
ma dobro brate stoji to sve,nije problem spanija ponavljam po 50ti put,ali brukat se protiv madjarske i austrije ,pa ne ide jbemusamo_lijevo je napisao/la:Ljudi sve je to jadno.Igrac manje vise,jedonstavno nemamo mi uslova za napraviti igraca.Sreca pa imamo igraca iz dijaspore u suprotnom i A selekcija bi bila poput mlade.Dok djeca i dan danas igraju na stadionima koji vise lice na kamenjar nego na travnjak,nema tu nade za uspjehom.Opet kazem nisu selektori krivi.

=\_1921_/=
Meni samo jedna stvar nije jasna.
Kako ekipa koji je odigrala sa Španijom u gostima 3:2 i koja vodi do 30. minute 1:0 na kraju izgubi 6:1 ?
Kako ekipa koji je odigrala sa Španijom u gostima 3:2 i koja vodi do 30. minute 1:0 na kraju izgubi 6:1 ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Kakvi su to uvjeti u Madjarskoj i Austriji, kakve to oni svjetske talente posjeduju pa su nam ocitali lekciju za sva vremena. Shvatite, Jagodic nema rezultate, nije ih imao ni prosle kvalifikacije, ali je ostao jer je slatkorjeciv, zna se uvuci pod kozu sto je dokazao i Zenicanima. Smatrali su ga Bogom, a ustvari je ubleha.Marley je napisao/la:Pa ljudi sta ste drugo mogli ocekivat protiv Spanije, zna se dobro ko su i gdje igraju njihovi mladici...Sve su to prvotimci i zvjede u usponu svojih timova... Zna se kakav je trening i strucnost cak i u najslabijim spanjolskim timovima, a kakvi su treninzi u klubovima nase zemlje pa i u stranim klubovima gdje igraju pojedini igraci nase reprezentacije. Njihovi igraci su samo u pogledu kondicije za nase svemirci, a kamoli u drugim aspektima igre...
Jednostavno dok nasa liga bude ovakva kakva jest i nasa mlada reprezentacija ce imati takve uspjehe. Ne moze niti jedan selektor u takvim uvjetima pomoci mladoj reprezentaciji da igra bolje... Jagodic je u proslim kvalifikacijama pokazao kakav je trener, imao je kolko - tolko bolje i spremnije igrace te je uspio nesto i postici, ali s ovom generacijom tesko... Sva sreca pa nam Seniorska reprezentacija ne ovisi o igracima koji poticu iz nase lige, nego ih nalazimo u dijaspori i nadamo se da ce odluciti promjeniti drzavljanstvo i prihvatiti dres reprezentacije, ali ni to nece trajati vjecno, ponestat ce nam i takvih i sta onda.
Covjek nam je svima uspio prodat pricu da je uspjeh nerjeseno protiv Njemacke nakon sto ovids 3:1, halo 3:1 ima, i nije uspio pobjednit na kraju, i to je prodao kao svoj najveci uspjeh.
Zidao je kulu od karata, a narodu je prodavao suplju da je zida od betona. Bilo je pitanje vremena kad ce se srusit.
@Mozambik, sigurno bolji nego nasi, nasi klubovi nemaju novca za kvalitetne preparate, opremu, strucno osoblje itd , koriste se jeftini i ne bas efikasni preparati i krpi se gdje se stigne, dok se u njihove klubove ulaze i dovoljno su bogati da obezbjede sve sto je potrebno, ne vrhunske ali barem odlicne kvalitete...Nemaju mozda neke talente, ali njihovi igraci su sigurno spremniji od nasih da odigraju svih 90 minuta konstantnim tempom bez pada snage, a samo to je velika prevaga na terenu. Zato smo cesto svjedoci tih utakmica u kojima vodimo sa 1:0 a zavrse se sa 1:6, ili 3:1 na kraju 4:4 .. Da napravis vrhunskog fudbalera nije samo dovoljan trening, i talenat, ima tu mnogo mnogo stvari u koje treba uloziti a koje ce omoguciti pojedincu da u potpunosti razvije sve svoje kapacitete. To nasi timovi ne mogu.
Zadnja izmjena: Marley, dana/u 15 nov 2013, 02:06, ukupno mijenjano 1 put.
.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 19:34, ukupno mijenjano 2 puta.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa vi svi drkate na jednog Besica koji igra u Madjarskoj i govorite kako nam je to najbolji igrac, i onda se uz sve to pitate kako je to Madjarska bolja od nase lige ? Fakat cudna raja.
Celik!3,2,2.
Ne sumnjam ja da su u njih uslovi bolji, jesu, ali ne toliko da nam odrze lekciju u sred Zenice, ili da nakon 0:1 preokrenu u 4:1. Nemuguce da je to samo do talenta, uslova, itd.. ima i do trenera i to najvise. Mi nikad nismo imali para, nismo imali uslova, a uvjek smo bili bolji i od Madjarske i od Austrije, Majdarska nije imala postenu ekipu jos od Puskasa, a sad njihovi juniori nabijaju gol razliku nad nama.Marley je napisao/la:@Mozambik, sigurno bolji nego nasi, nasi klubovi nemaju novca za kvalitetne preparate, opremu, strucno osoblje itd , koriste se jeftini i ne bas efikasni preparati i krpi se gdje se stigne, dok se u njihove klubove ulaze i dovoljno su bogati da obezbjede sve sto je potrebno, ne vrhunske ali barem odlicne kvalitete...Nemaju mozda neke talente, ali njihovi igraci su sigurno spremniji od nasih da odigraju svih 90 minuta konstantnim tempom bez pada snage, a samo to je velika prevaga na terenu. Zato smo cesto svjedoci tih utakmica u kojima vodimo sa 1:0 a zavrse se sa 1:6, ili 3:1 na kraju 4:4 .. Da napravis vrhunskog fudbalera nije samo dovoljan trening, i talenat, ima tu mnogo mnogo stvari u koje treba uloziti a koje ce omoguciti pojedincu da u potpunosti razvije sve svoje kapacitete. To nasi timovi ne mogu.
- anonymousHD
- Kontakt:
Komično je ovaj poraz prepisati Vladi, šta čovek može? Ne igra on. Španci se dva susreta zaebaju sa nama, ni ne igraju kako treba + nekoliko igrača nedostaje.
Ovo su doslovno sve veliki igrači. Ljudi koji su među glavnim u svojim VELIKIM timovima, a ovi naši su jednom rečju AMATERI.
Ovo su doslovno sve veliki igrači. Ljudi koji su među glavnim u svojim VELIKIM timovima, a ovi naši su jednom rečju AMATERI.
Gledaj sad nesto to nije komicno, nego zalosno.anonymousHD je napisao/la:Komično je ovaj poraz prepisati Vladi, šta čovek može? Ne igra on. Španci se dva susreta zaebaju sa nama, ni ne igraju kako treba + nekoliko igrača nedostaje.
1. Spain U21 5 5 0 0 20:5 15
2. Austria U21 4 3 0 1 7:6 9
3. Hungary U21 5 2 0 3 6:7 6
4. Bosnia & Herzegovina U21 6 2 0 4 9:16 6
5. Albania U21 6 1 0 5 4:12 3
Nakon svih oni silnih izjava, citirat cu neke od njih.
Jagodić: Ovi mladi Zmajevi će brzo postati veliki Zmajevi
Jagodić: Imperativ pobjede protiv svih, samo ne protiv Španije
Jagodić: Možemo biti i bolji nego u prošlim kvalifikacijama
Jagodić: U svakoj utakmici me interesuje samo pobjeda
Upravo to, nekad i sad prijateljuMozambik je napisao/la:Ne sumnjam ja da su u njih uslovi bolji, jesu, ali ne toliko da nam odrze lekciju u sred Zenice, ili da nakon 0:1 preokrenu u 4:1. Nemuguce da je to samo do talenta, uslova, itd.. ima i do trenera i to najvise. Mi nikad nismo imali para, nismo imali uslova, a uvjek smo bili bolji i od Madjarske i od Austrije, Majdarska nije imala postenu ekipu jos od Puskasa, a sad njihovi juniori nabijaju gol razliku nad nama.Marley je napisao/la:@Mozambik, sigurno bolji nego nasi, nasi klubovi nemaju novca za kvalitetne preparate, opremu, strucno osoblje itd , koriste se jeftini i ne bas efikasni preparati i krpi se gdje se stigne, dok se u njihove klubove ulaze i dovoljno su bogati da obezbjede sve sto je potrebno, ne vrhunske ali barem odlicne kvalitete...Nemaju mozda neke talente, ali njihovi igraci su sigurno spremniji od nasih da odigraju svih 90 minuta konstantnim tempom bez pada snage, a samo to je velika prevaga na terenu. Zato smo cesto svjedoci tih utakmica u kojima vodimo sa 1:0 a zavrse se sa 1:6, ili 3:1 na kraju 4:4 .. Da napravis vrhunskog fudbalera nije samo dovoljan trening, i talenat, ima tu mnogo mnogo stvari u koje treba uloziti a koje ce omoguciti pojedincu da u potpunosti razvije sve svoje kapacitete. To nasi timovi ne mogu.

Prije par mjeseci sam napisao da je ovaj covjek veliki blef i sumnjivog morala. Ona epizoda sa Celikom i izobr igraca za mladu repku. Ucinio je lose za zadnjih godinu mladoj repci.
Nije sramota izgubti od ovakve Spanje al izbor igraca , taktika .. NIsta ni cim. Tu i amater prepoznaje da nisu ni blizu cista posla.
Al neka on gradi svoj autritet na Besicu ..
Nije sramota izgubti od ovakve Spanje al izbor igraca , taktika .. NIsta ni cim. Tu i amater prepoznaje da nisu ni blizu cista posla.
Al neka on gradi svoj autritet na Besicu ..

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Jagodic bi trebao podnijeti ostavku,to je njegova moralna obaveza,.On je selektirao igrace i on je taj koji treba preuzeti odgovornost za kriminalno lose rezultate..
Poraz kao poraz,svaki boli,no ovo je drugi put da smo ponizeni na domacem terenu a treci put u ovim kvalifikacijama..
Naravno da problem lezi daleko dublje nego u samom Jagodicu,dovoljno je pogledati A reprezentaciju i sve je jasno,.
Nismo mi neka antifudbalska nacija,Bosanci imaju talenta ali ne i uslove da ga razviju do kraja,.
Poraz kao poraz,svaki boli,no ovo je drugi put da smo ponizeni na domacem terenu a treci put u ovim kvalifikacijama..
Naravno da problem lezi daleko dublje nego u samom Jagodicu,dovoljno je pogledati A reprezentaciju i sve je jasno,.
Nismo mi neka antifudbalska nacija,Bosanci imaju talenta ali ne i uslove da ga razviju do kraja,.
Još nisi prežalio to što smo te prekucali kad je Bešić u pitanjuAllGunsBlazing je napisao/la:Pa vi svi drkate na jednog Besica

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- invincible1921
- Kontakt:
ma jok ba zaha igracinaVirtu4l je napisao/la:Još nisi prežalio to što smo te prekucali kad je Bešić u pitanjuAllGunsBlazing je napisao/la:Pa vi svi drkate na jednog Besica![]()

=\_1921_/=
- zeljo4life
- Kontakt:
Ja sam jedino primjetio brilijantnu partiju mladog perspektivnog golmana dinama,sjajno zaista...Guso je to odlicno izabrao **** ga u onu kopacka glavu...pa nevjerovatno kakve taj decko ima reflekse,posebno na ubacivanja sa strane po zemlji...valjda ga to Guso ucio.katastrofa **** te,njima je samo vazno da ne igra u nasoj ligi i odma je dobar...fuj sramota
Amare hvala ti...
Odgledao sam sinoc ovaj mec i jos uvijek nemogu vjerovati da su nasi bili onako losi. Po menise ovdje ne radi o losoj generaciji nego o pogresnom slektrianju od stran estrucnog staba.
Pocnimo od golmana svima je jasno da je Piric izmislio fudbal za Jajala, a nikako da dobije sansu.
Za Barisica mi nije jasno zasto upste dobiva poziv jer on ne igra ni u Zagrebu (druga liga Hvratska).
Na Bevabu sejasno vidi da je van forme zbog neigranja u klubu isto vazi i za Cajica te Kovacevica.
Mesanovic je bio najvece razocarenje jer nije dobio ni jedan dule protiv spanski stopera.
Hajrovic,Grahovac,Krunic i Zakaric i nisu bili toliko losi, a Prcic je bio nas najbolji igrac.
Evo samo jedna postavka za koju mislim da se nebi obruklala ovako protiv Spanije, pa procjenite:
---------------Hodzic--------------
Duljevic-------Prcic---------Bajic
--------Grahovac----T.Susic------
Letic--Hajrovic----Spikic---Besic
----------------Piric-----------------
Pocnimo od golmana svima je jasno da je Piric izmislio fudbal za Jajala, a nikako da dobije sansu.
Za Barisica mi nije jasno zasto upste dobiva poziv jer on ne igra ni u Zagrebu (druga liga Hvratska).
Na Bevabu sejasno vidi da je van forme zbog neigranja u klubu isto vazi i za Cajica te Kovacevica.
Mesanovic je bio najvece razocarenje jer nije dobio ni jedan dule protiv spanski stopera.
Hajrovic,Grahovac,Krunic i Zakaric i nisu bili toliko losi, a Prcic je bio nas najbolji igrac.
Evo samo jedna postavka za koju mislim da se nebi obruklala ovako protiv Spanije, pa procjenite:
---------------Hodzic--------------
Duljevic-------Prcic---------Bajic
--------Grahovac----T.Susic------
Letic--Hajrovic----Spikic---Besic
----------------Piric-----------------
Ako Bekic ima 7 a Mesanovic 4 gola u prem.ligi logicno je da Bekic dobije sansu bar u drugom poluvremenu poslu loseg izdanja Mesanovica u pprvom poluvremenu