FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 13 nov 2013, 23:57

ennis je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:
ennis je napisao/la:A cekamo toliko vremena i sad da napravimo tribinu kao na Piroti,ma dajte ljudi...
Sad ce mnogi reci kako ni to nismo u stanju,al fakat je da nasa Grbavica zasluzuje modernije i vece tribine od ove gore,nas sjever je minimum minimuma za ostale tribine.To je moje misljenje...
Buraz, sve je to uredu, svi mi mislimo tako, ali treba realno sagledati stvari? Evo 15 godina vodimo tu poliku koja ocigledno ne daje nikakav pozitivan rezultat osim razocarenja kod sviju nas. Pa ako ne ide, valjda treba sebi zadati realan cilj, sa realnim mogucnostima... Zar ne?
Bolje i ovako neka stoji do boljih vremena,nego neko polovicno rjesenje..Sutra se aBd plasiramo u grupu evropskog takmicenja,imamo tribinu gdje moze stati 2000 ljudi na granici ispunjavanja euro uvjeta,i sta smo dobili??Dobili smo to da nam je opet isplatnije ici na hadison igrati da uzmemo lovu
Pa treba pocet negdje zar ne? Dajemo po par miliona za dvorane pa moze se dati ista ta suma i za tribinu. Daj mi koliko mozes jer maltene sve je bolje od ovoga sto imamo. A Evropa kad dodje mozemo mi opet na Kosevo nije frka ali pomalo zalosno je da godinama i godinama ne mozemo odigrati euro tekmu na Grbavici.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 nov 2013, 00:19

fedeltafrotta je napisao/la:nemamo za plata a vi o stadionu...
Bila je...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 nov 2013, 00:49

klub za 200 godina da ne kazem nikad nece biti tolko mocan da bi napravio sam sebi stadion.Jednostavno stadion se moze jedino napravit od strane drazve koja medjutim ipak vise voli milione bacat na milion dvorana u gradu,a nemamo ni rukometni ni kosarakaski klub kako treba...Drugi nacin je da nam neko da kakvu milostinju
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 nov 2013, 01:10

i u potpunosti se slazem sa misljenjem da je bolje da stoji ovakav kakv jeste dok se ne napravi u komadu citav.A te kreacije jedne tribine ili nesto tako su obicno bacanje para
=\_1921_/=

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 nov 2013, 01:55

Trebamo biti ponosni na nasu djecu koja vode pravi sportski zivot...
I onda se neki uzmu cuditi sto im sjever hebe sve po spisku...Pa i treba im hebati, kada se oni ovako ponasaju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 14 nov 2013, 05:06

Vecina igraca cuga i u BiH i svugdje drugo,samo sto nasi (igraci koji igraju za Zelju)cugaju malo zesce a tu su i cigare .
Stvarno prelaze granicu ja ne znam sto ljudi u strucnom stabu i ostali u klubu ne poduzmu sta zbog toga. :?
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 nov 2013, 07:39

invincible1921 je napisao/la:i u potpunosti se slazem sa misljenjem da je bolje da stoji ovakav kakv jeste dok se ne napravi u komadu citav.A te kreacije jedne tribine ili nesto tako su obicno bacanje para
To cekanje sadake moze potrajati jos 30 godina. Znaci, bez Evrope na Grbavici jos 30 godina?
Investicije dolaze tamo gdje se moze zaraditi na njima a da na to ne cekas decenijama. To Grbavica nije. Neko npr. ulozi 30-40 miliona, napravi stadion i onda ceka desetinama godina da izvuce svoje pare, pa tek onda zarada. Ne ide to tako.
Nismo ni nesto privlacni da je nekom u interesu da stadion nosi njegovo ime. Nemamo cak ni sponzora na dresovima.

Mozes cekati i jedan veliki trzni centar u Trnovu ali ga neces docekati jer se nikom ne isplati ulagati tamo.

Da smo poceli raditi nakon zavrsetka rata, sada bi mozda imali jos dvije tribine kao Sjever i igrali na Grbavici sve tekme, ukljucujuci i one u Evropi.
Ne znam koliko bi kostalo da se npr. Istok napravi kao Sjever? Mislim da je to realnije za ocekivati. Takve investitore mozes naci. Malo opstina, malo investitor, malo NSBiH, malo UEFA, malo Zeljo i eto tribine.

Pogledaj ovu tribinu u Novom Pazaru. Sta fali napraviti kod nas jednu ovakvu, otprilike isto veliku, samo da je ista kao Sjever i da se fino spoji?
OVO JE NASA REALNOST I MAKSIMALA!

slika

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 14 nov 2013, 08:46

champions1921 je napisao/la:
ceze je napisao/la:Zna li neko nešto više o ovom stoperu Slavije Aleksiću ?
Ma da valja karijera mu nebi isla silaznom putanjom i sa 27 godina bi trebao igrati u boljem klubu od Slavije.. S druge strane smo deficitarni na toj poziciji i kakva takva alternativa trenutnim stoperima je dobro dosla.. Pogotovo sto smo u zadnje vrijeme imali dosta pehova sa povredama pa je bolje na vrijeme dovesti bilo kakvog nego cekati da se nedo Bog i Kerla povrijedi i onda gurati na silu igrace koji nisu stoperi na te pozicije....
Drug, sjeti se kako je Bogi došao. :)
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 nov 2013, 09:42

amerosm je napisao/la:Trebamo biti ponosni na nasu djecu koja vode pravi sportski zivot...
I onda se neki uzmu cuditi sto im sjever hebe sve po spisku...Pa i treba im hebati, kada se oni ovako ponasaju.
ne treba im **** nista vec treba sjeveru retardiranom **** sve po spisku i svim nasim "navijacima" tamo sto jebu igracima sve,bio sam protiv Veleza na sjeveru i zgrozio se,momak sto nosi ceradu "Plava nacija" je retard obicni koji lozi raju da psuje nasima,a kad im se suprostavis on suti.Debili na sjeveru.Cast rijetkim izuzecima.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 14 nov 2013, 09:51

bistrikboy je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Trebamo biti ponosni na nasu djecu koja vode pravi sportski zivot...
ne treba im **** nista vec treba sjeveru retardiranom **** sve po spisku i svim nasim "navijacima" tamo sto jebu igracima sve,bio sam protiv Veleza na sjeveru i zgrozio se,momak sto nosi ceradu "Plava nacija" je retard obicni koji lozi raju da psuje nasima,a kad im se suprostavis on suti.Debili na sjeveru.Cast rijetkim izuzecima.
Nije samo sjever, psuje se i sa jugoistoka i jugozapada, samo je sjever natkriven pa se čuje...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 nov 2013, 09:54

pinki je napisao/la:
Nije samo sjever, psuje se i sa jugoistoka i jugozapada, samo je sjever natkriven pa se čuje...
Ma psuje se ali mnogo manje,covjece Svraka se zagrijava oni loze raju da mu psuje i da mu se zvizdi kad udje,a kad je momak zabio gol tajac,fuj bas

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 14 nov 2013, 09:56

to jest, ali se malo isčistilo protiv Slavije i Rudara, izgleda da je tek sad ostalo ono malo normalne raje...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 14 nov 2013, 10:00

Ima i na jugoistoku lik siluje psovkama nase igrace dok se vrte tu pored il izvode korner :roll:
Željeznicar za život cijeli !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 nov 2013, 10:01

pinki je napisao/la:to jest, ali se malo isčistilo protiv Slavije i Rudara, izgleda da je tek sad ostalo ono malo normalne raje...
Da se razumijemo ja bih volio da imamo prosjek od 6-7 hiljada pa je tih 20 ljudi mali broj i nebitni su ali kad na 2 hiljade imas 20 koji stalno igracima jebu sve onda nesto nije uredu.Imamo jos dvije domace utakmice sa Vitezom i Borcem,nadam se da ce se klub ako pobijedimo u subotu potruditi da ljude privuce na ta dva meca koja nam mogu sezonu okrenuti ka pravcu titule.Pa nece valjda samoprozvani velikani,divovi,vukovi i sta ja znam biti sampioni...

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 14 nov 2013, 10:13

pinki je napisao/la:to jest, ali se malo isčistilo protiv Slavije i Rudara, izgleda da je tek sad ostalo ono malo normalne raje...
Da se razumijemo ja bih volio da imamo prosjek od 6-7 hiljada pa je tih 20 ljudi mali broj i nebitni su ali kad na 2 hiljade imas 20 koji stalno igracima jebu sve onda nesto nije uredu.Imamo jos dvije domace utakmice sa Vitezom i Borcem,nadam se da ce se klub ako pobijedimo u subotu potruditi da ljude privuce na ta dva meca koja nam mogu sezonu okrenuti ka pravcu titule.Pa nece valjda samoprozvani velikani,divovi,vukovi i sta ja znam biti sampioni...
:D naravno da neće

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 14 nov 2013, 10:31

SamoZeljo je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:i u potpunosti se slazem sa misljenjem da je bolje da stoji ovakav kakv jeste dok se ne napravi u komadu citav.A te kreacije jedne tribine ili nesto tako su obicno bacanje para
To cekanje sadake moze potrajati jos 30 godina. Znaci, bez Evrope na Grbavici jos 30 godina?
Investicije dolaze tamo gdje se moze zaraditi na njima a da na to ne cekas decenijama. To Grbavica nije. Neko npr. ulozi 30-40 miliona, napravi stadion i onda ceka desetinama godina da izvuce svoje pare, pa tek onda zarada. Ne ide to tako.
Nismo ni nesto privlacni da je nekom u interesu da stadion nosi njegovo ime. Nemamo cak ni sponzora na dresovima.

Mozes cekati i jedan veliki trzni centar u Trnovu ali ga neces docekati jer se nikom ne isplati ulagati tamo.

Da smo poceli raditi nakon zavrsetka rata, sada bi mozda imali jos dvije tribine kao Sjever i igrali na Grbavici sve tekme, ukljucujuci i one u Evropi.
Ne znam koliko bi kostalo da se npr. Istok napravi kao Sjever? Mislim da je to realnije za ocekivati. Takve investitore mozes naci. Malo opstina, malo investitor, malo NSBiH, malo UEFA, malo Zeljo i eto tribine.

Pogledaj ovu tribinu u Novom Pazaru. Sta fali napraviti kod nas jednu ovakvu, otprilike isto veliku, samo da je ista kao Sjever i da se fino spoji?
OVO JE NASA REALNOST I MAKSIMALA!

slika
;) brzo ce se sve znati,samo mogu reci da postoje strani investitori da kroz poslovne prebiju gradnju stadiona
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 14 nov 2013, 10:32

Voli li kod od vas Zelju? Kakva vam je to prica, vazda nesto kritikujete nikad nista dobro niste napisali..Ovo je nasa realnost sto sad imamo i tako je kako je, budite zadovoljni sto nas Zeljo hara ovom ligom zadnjih godina. :roll:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 nov 2013, 10:36

@SamoZeljo - Sve si apsolutno upravo, ali nemojte samo vise cekati da drzava, grad ili opcina poguraju ovo jer je to ujedno jednako STRANKAMA koje ce samo dici pompu a mi cemo dozivjeti razocarenje. U prevodu, sve ce ovo krenuti pred izbore, a poslije glam-blam.

Klub prvenstveno mora promijeniti svoju zacrtanu politiku koja se svela na cekanje nekog imaginarnog investirora ili na pomoci drzave, grade, opcine (STRANAKA). Da se razumijemo, ako ikada budemo rekonstruisali dio po dio (tribina po tribina), pa majka mu stara nisu glupi da prave neku divlju tribinu tipa ova u Novom Pazara (koja se ne uklapa u sam izgled stadiona). Valjda ima neki plan po kojem se to moze izvesti kako treba, da kada zavrsis jednu tribinu, ostavis prostor za drugu, tj pripremis podlogu da bi sve izgledalo po tom nekom projektu. A ne da dobijemo stadion izgleda, tipa Maksimir.

slika

Evo ovo je taj zadnji projakt. Neka se trazi ulagac za dio po dio i gotovo. Nademo nekoga ko ce drzati ovu tribinu po koncesijom sljedecih 5 godina, i tako ce covjek otplatiti to a ujedno i zaraditi..

Vidite jednu stvar, ne govorim ja besmisleno da treba promijeniti politiku kluba, jer je vise postalo zaista zalosno cekati ovu ****(STRANACKU) drzavu da uradi nesto. U BIH dolaze Rusi (Sberbbank i evo sada Gazprom). Treba ovo iskoristiti, jer ljudi ne dolaze dzaba na ovo trziste a dolazit ce ih jos. Pa zar je problem platiti stranca koji ce obici malo Rusiju u potrazi za onim ljudima koji su voljni investirati u BIh i pokusati naci neki zajednicki interes u svemu tome..

Realno Grbavica ima takav polozaj da bi svaki investiror pozelio, plus dodajte mogucnosti sredite, pretezno mislim na planite koje su ogromna bogatsva gdje bi mogli biti smjesteni neki potencijalni kampovi, itd..

I sada se zaista pitam, da li ovo neko namjerno koci sve (predpostavljam radi nekog svog interesa,. Primjer STRANKE), jer je apsulutno nemoguce da ovakva lokacija ostaje neiskoristena, a po cijelom gradu stranci grade... Nije nikakva teorija zavjere, vec samo pitanje na koji nemam odgovor?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 14 nov 2013, 10:51, ukupno mijenjano 3 puta.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 14 nov 2013, 10:40

Treba drzava malo razmisliti o stadionu gdje bi reprezentacija imala novi dom. Grbavica se ubila za dobar stadion. Svaka cast BP ali fali nam dobar stadion 30-35 milja. Brojnost zeljinih navijaca bi ga mogla dobro popunit za zeljine evropske utakmice. Moje misljenje jer smo jedina drzava bez finog stadiona
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 14 nov 2013, 11:09

Mene samo interesuje što svi šute povodom svega. Kad čujete da neko psuje pa dignite se i napadnite ga pa će ustati i ostala raja. Isto tako kad ovi zapale baklje hajmo zviždati i sl.. Dajte ba bar neko jedinstvo. Mislim na baklj ekod ovih tekmi mimo derbija. Ovdje naglabamo godinama a ništa konkretno. Recimo mene je razočaralo neznanje tih pljuvača. Recimo sad psuju Selimoviću, a Bučan pogrešno dodao. Onda ne znaju koji je Sadiković ušao i tome sl. a fol sve neki stručnjaci.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Krajina1999, Maestro^^, svrakino1921 i 60 gostiju.