Sad pocinje povezivanje sa kijamet igraca, da bi na kraju doveli jednog prosjecnog napadaca i talenta za buducnost.
Twitter takeover sa Arsenom Wengerom
Danas je Arsene Wenger putem Arsenalovog twitter profila odgovarao na odabrana pitanja Goonera, pročitajte u nastavku pitanja i odgovore profesora Wengera!
P: “Da niste menadžer, čime bi ste se bavili?“
O: “Bio bih pomočni trener, jer volim biti u kontaktu sa igračima, to me privlači!“
P: “Ko je najsmiješniji igrač u ekipi trenutno?“
O: “To je teško reći, ali istiće se Wojiciech, voli pričati viceve, kao i Bendtner.“
P: “Kada bi bili u mogučnosti vratiti jednog od nekadašnjih igrača kako bi povečali Arsenalove šanse u osvajanju titule, koji bi to igrač bio i zašto?“
O: “To nebi bilo pošteno prema igraču kog bi on zamijenio u trenutnom sastavu. Cilj nam je osvojiti titulu sa igračima koje imamo.“
P: “Osim fudbala, postoje li još neki drugi interesi u vašem životu?“
O: “Volim svaku vrstu timskog sporta, ali 95% od mog vremena zauzima fudbal!“
P: “Čips?“
O: “Da, ja volim čips! Ali pokušavam da se držim diete, želim biti spreman kao igrač.“
P: “Koliko ste se promijenili kao trener od vremena kada ste došli u Arsenal pa do sada? Jeste li promijenile svoje strategije?“
O: “Promijenio sam se dakako, dobio sam par bora više J šta je ostalo kao i prije jeste ambicija i želja za pobjedom svake utakmice!“
P: “Kada bi mogli promijeniti neku od vaših odluka u toku menadžerske karijere, koja bi to odluka bila?“
O: “Svake sezone činite pogrešne odluke. S tim se morate nositi ponekada, ali naučiti i analizirati pogreške!“
P: “Arsene, koji je vaš najbolji način proslave jedne pobijede?“
O: “To je unutrašnje zadovoljstvo, to je moj najdraži osječaj. Probudite se sljedeće jutro i osječate se odlično!“
P: “Vidjeli smo Jack Wilsherea kako igra na mnogim pozicijama u početnih 11, ali gdje je njegova najbolja pozicija po vašem mišljenju?“
O: “Njegova najbolja pozicija jeste duboki zadnji vezni, odličan je distributer igre, ima odličan pregled terena!“
P: “Muzika ili film?“
O: “Nisam nešto ljubitelj, ne slušam mnogo muziku, ne gledam mnogo filmove!“
P: “Vaš omiljeni hobi?“
O: “Gledati ili čitati političke debate, ili šetati vani u prirodi.“
P: “Koji igrač je po vama najviše trenirao otkako ste menadžer Arsenala?“
O: “Na našem levelu svi su privrženi treningu, kada su igrači stariji poput Adamsa ili Dixona morate znati kada je potrebno dati im odmor!“
P: “Kada će te nabaviti sebi kaput top kvalitete?“
O: “Ha ha!“
P: “Ronaldo ili Messi?“
O: “Teško je reći, Messi je bio bolji sve do sada, ali u posljednjoj godini Ronaldo je na prvom mjestu!“
P: “Od mase ljudi koje poznajete u fudbalu, čije mišljenje uvažavate i vjerujete mu, i od koga tražite savjete?“
O: “Imam povjerenja u moje asistente, mnogo govorimo o našim problemima skoro svaki dan. Svo moje osoblje su oni kome se prvo obračam!“
P: “Prije 17 godina, da li ste odabrali Arsenal zbog imena Arsene?“
O: “Ha Ha! Naravno da ne zbog toga. Arsenal je odabrao mene i bilo mi je veliko zadovoljstvo, to je duga ljubavna priča jer traje 17 godina!“