Ne bi više da raspravljamo o ovome,nije ovo tema za Gerrarda ni za Beckhama.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Nisu samo igrači u pitanju tu su i Anćeloti,Ferguson,Mourinho,a ti ako mislis da je Gerrard bio precjenjen u svoje najbolje vrijeme onda nemaš mozga. Pa jel on kriv sto Engleska ništa nije osvojila od 1966 ako se ne varam,zadnji put su igrali polufinale 1996 godine EP,koje se igralo u Engleskoj,i ti sad hoces da kazes da su Sheringem,Shearrer(najbolji strijelac u historiji lige),Scholes,Gascoigne,Mcmanaman i ostali prosjecni i precjenjeni igrači ?BigBigBang je napisao/la:Najjaci su ovi citati drugi igraca o drugim igracima pa tako o svakom igracu mozes naci milijardu izjava. Znamo svi da je Zidane rekao da je za njega Scholes najbolji vezni kad citas hvalospjeve o Scholesu pa onda odes do Liverpoolove teme i vidis da je za Zidanea ustvari najbolji vezni igrac Gerard, dok je imao isto tako i izjava o Pirlu, Del Pieru, Totiju itd. Uglavnom novinari pitaju jednog igraca da kaze misljenje o drugom i ovaj kaze sve najbolje i to odma postaje sluzebena izjava, Zidane (ili neko treci) rekao za mene je GErard(Scholes) najbolji vezni kojeg sam gledao.
Jer trebao bi znati da u danasnjem svijetu nece doci neki igrac i reci pa meni je GErard dobar ali je precijenjem mislim da je (ime nekog treceg igraca) bolji od njega. To nikad niko nece izjaviti nego ce uvijek reci sve najbolje o igracu o kojem ga se pita.
sa ova dva dijela se ne mogu sloziti s tobom. Zasto igrati Ligu ako ne zelis osvojiti trofej, upravo ta glad za pobjedom, za trofejem razdvaja vrhunske igrace od prosjecnih. Svaki igrac zeli osvajati trofeje i nema tog igraca, ni navijaca koji se nece radovati osvojenom trofeju.Rockefeller je napisao/la:Jedna mračna sila se zove monopol nad parama u fudbalu, druga je glad za trofejima. I jedno i drugo fudbalu donose samo zlo i zato je dobro da Arsenal postoji.
Bez imalo uvrede za druge, Arsenal je zadnja meta koju će te crne sile fudbala morati smaći ukoliko hoće da imaju kontrolu nad cijelim fudbalom. Da li će crne sile pobjediti? I hoće li napokon početi da dominiraju fudbalom? Ostaje da vidimo.
Real je poslao ponudu za 90% igraca na Svijetu prema medijima.rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne znam za to, al' znam da je Real slao ponude i za jednog i za drugog, sad ne vjerujem da su ih željeli samo za klupeJohny je napisao/la:Garantujem da Lampard i Gerrard u bilo kojem trenutku karijere ne bi zaigrali u prvih 11 Reala.
E pa to nisu bili samo mediji, već se zna da su te ponude odbijene, sami igrači i njihovi klubovi su to potvrdiliJohny je napisao/la: Real je poslao ponudu za 90% igraca na Svijetu prema medijima.
Ne znam zašto njega shvataš ozbiljno, on je svojevremeno izjavio da je Lavezzi bolji igrač od Suareza. Što se tiče Paje, zna se koliko on voli Engleze zato ga po ovom pitanju netreba shvatati ozbiljnim.rio_Ferdy88 je napisao/la:E pa to nisu bili samo mediji, već se zna da su te ponude odbijene, sami igrači i njihovi klubovi su to potvrdiliJohny je napisao/la: Real je poslao ponudu za 90% igraca na Svijetu prema medijima.
Daj ba @Paja, uozbilji se.BigBigBang je napisao/la:Bekam je imao centarsut i slobodnjak i tu zavrsavaju njegovi talenti sto se fudbala tice. Kao i svaki Englez kad je u nekom segmentu dobar od nejga naprave svjetsku klasu i nenadjebivog igraca, ali dobro beckhama je i imidz gurao, on je i u vremenu u Unitedu bio takoreci "hollywood". Jel bi Gerard na vrhuncu svom kad je najbolji izbacio Ozila iz Mourinhovog Reala? Ili eto ako se neko izvadi na to kako nije to ista pozicija, bi li izbacio Xabija Alonsa?
Sta ta glupa prica o 6 igraca istih karaktersitika treba da znaci? Englezi su se brukali i svi su drugi krivi samo nije to do njihovih glavnih igraca, ne oni su najbolji na svijetu i dalje ali eto nema igra glavu i rep i tako to. Pa od tih panjeva ni Capelo nije mogao da napravi ekipu za nesto vise. Ne kazem ja da su morali biti svjetski ili evropski prvaci jer mora se dosta toga i poklopiti ali oni nisu bili ni konkurentni sa ovim igracinama i najboljim igracima svijeta.
Ma ko bi to od ovih igraca imao mjesta u reprezentacijama Francuske, Italije i Brazila u rasponu od 98-06? To je ta precijenjenost Engleza oni misle da bi njihove zvijezde bile medju najboljim i glavnim igracima ovih reprezentacija ali eto nemaju uspjeha sa Engleskom iz nekih trecih razloga. Vidi Argentinci su isto tako precijenjeni npr. radi nekoliko vrhunskih prije svega napadaca, dok su na ostalim dijelovima terena nisu ni blizu onih najboljih reprezentacija. A Englezi su drugi par rukava oni na svakom dijelu terena imaju te neke legende, igracine ma to bi covjek rekao pregazice galaksiju a na kraju uvijek corak...trxel je napisao/la:@BigBigBang Zapravo koga ti osudujes za neuspjehe engleske repke ? Evo jedna Argentina je uvijek imala prejaku repku, pa od 86 nista... Naravno da je England uvjek ima/la panjeva, ali je mala i igraca koji su mogli igrati u svakom svjetskom timu, tipa Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Beckhama,... Inace, treba ustati kad se ova imena spomenu..
Ozil je par godina u nazad upravo ono sto je Gerrard bio u svom Primeu.Jedan od najboljihnerkolfc je napisao/la:Pa neko dođe i kaze da Steven nikad neb' imao mjesta u Realu iz MadridaZa sve igrace na terenu je tad bio vanzemaljac, a svi znamo ko su Wesley , Ramos, Iker i ekipa. U najboljim godinama, kad je cesto izabran među najboljih XI svijeta je mogao da igra u bilo kojoj ekipi na svijetu i da bude prvotimac. Covjek koji je sam osvajao finala i koji je ravnopravno igrao protiv najboljih veznjaka svijeta se ovdje opisiva kao neko prosjecan ? Mozda sam malo subjektivan, al' Gerrard je jedan od najboljih veznjaka svijeta dok je bio u najboljim godinama. I neki Ozil, izvanredni talenat se s' njim poredi kao neko ko je bolji ? Nikad dok ne dokaze
To je druga stvar. Sjećam se samo jednog engleskog igrača koji je bio takav - Gascoigne. Ostali su više "radnici", uostalom ko u njihovim omladinskim pogonima uradi 10 tehnike - taj biva proglašen talentom.BigBigBang je napisao/la: pa ni na svom vrhuncu nije bio neki igrac od kojeg ti dah zastaje
Xavi + Iniesta su sigurno dva najbolja vezna igrača koja su šutala loptu (najbolji vezni tandem, da budem baš precizan), al' Gerrard iz primea bi sigurno izbacio Cesca. Sad ćeš ti ovdje pisati bajke o pas igri, o ovome ili onome, ali to je tako.Johny je napisao/la:Gerrard u svojoj karijeri nikada ne bi mogao zaigrati za Barcelonu koja je unazad 20 godina imala najbolje vezne igrace.Era je pocela dolaskom Cruyffa a danas traje sa Cescom,Iniestom i Xavijem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.