FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 05 jan 2010, 12:29

Štilić:
U nedjelju na pregovore sa Celticom

Glavna zvijezda poljske lige i član Lecha iz Poznana , naš reprezentativac Semir Štilić već duže vrijeme se nalazi na meti škotskog Celtica.
Pauzu u prvenstvu Poljske Semir je iskoristio da posjeti rodbinu i prijatelje u Sarajevu.

Semir nam se na telefon javio nakon što se vratio sa jutarnjeg trčanja jer kako kaže želi održati dobru formu pred nastavak prvenstva u kojem ga ukoliko ostane u Lechu očekuje borba za sam vrh.

Polusezonu smo završili na trećoj poziciji gdje nam realno gledajući nikako nije mjesto. Izgubili smo bezveze nekoliko bodova i trebali smo biti barem drugi. Wisla nam je sada pobjegla 8 bodova i bit će ih zaista teško stići. Nećemo se predavati, borit ćemo se do kraja pa šta bude - rekao je Semir Štilić na početku razgovora za Sportin.ba.

Škotski Celtic je još ljetos pokazao interesovanje za Štilića ali je on ostao u Lechu. Nakon pola godine čini se da Celtic nije ohladio od Semira pa su sve veće šanse da naš reprezentativac već u narednoj polusezoni obuče dres ovog škotskog kluba.

Interes Celtica postoji već duže vrijeme, njihov skaut je posmatrao dosta mojih utakmica u protekloj polusezoni i čini se da je bio zadovoljan viđenim. U petak putujem u Poljsku a u nedjelju bi čelnici Lecha trebali održati pregovore sa Celticom nakon čega ću znati više o svemu.

To je veliki klub i bilo bi liijepo da zaigram u Celticu ali ostaje da vidimo da li će Lech pristati na njihovu ponudu. Što se mene tiče, neće mi biti žao ako i narednu polusezonu ostanem u Lechu iz Poznana.

Semir Štilić nije bio miljenik Miroslava Blaževića kod kojeg nije dobivao gotovo nikako šansu a određeno vrijeme čak je bio i bez poziva. Semir se nada da će drugačija slika biti kod novoizabranog selektora, Safeta Sušića.

Prije svega moram reći da je suvišno trošiti riječi o Safetu Sušiću, jedan je od najvećih igrača koje je naša država ikada imala. Kod Blaževića nikada nisam dobio priliku pokazati koliko znam. Nadam se da će mi Sušić ipak pružiti šansu i da sa Safetom na klupi možemo ostvariti veliki uspjeh.

Igrač Lecha smatra da uz malo sreće naš nacionalni tim može do evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Naša reprezentacija je pokazala u proteklim kvalifikacijama jedan kvalitet i sigurno je da se možemo boriti sa svakim. Nadam se da ćemo prilikom žrijeba imati malo više sreće i da ćemo izbjeći reprezentacije koje spadaju u sam vrh evropskog nogometa. Mislim da možemo uspješno odigrati naredne kvalifikacije i napraviti taj veliki uspjeh, plasirati se konačno na evropsko prvenstvo - kazao je prvotimac Lecha i veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine za Sportin.ba.
sport.in.ba

Valjda ce se udat da dobijemo solde i od ovoga...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 jan 2010, 13:38

[youtube][/youtube]

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 05 jan 2010, 13:49

Bekric nije nista bio bolji od ostali,a mi smo previse od njega ocekivali jedino sto je penale dobro zabijao.U ostalim segmentina nista jedno 10 puta se desilo da mu lopta ode 10 metara kad je primi.Ako je njegov odlazak cijena dovodjena nekog provjerenog igraca nek odmah sad ide.
AMAR OSIM!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2010, 13:57

dizdaa22 je napisao/la:boccaccio majke ti za koga ti navijas? znas dobro da je amar covjek koji nece pustati igrace za sicu,rekao je da bekric moze ici samo uz ponudu sa 6 nula! i suzdrzi se od pljuvanja po klubu molim te! cinjenicno stanje je da je odnedavno istra mocnija od zelje al i od vecine klubova u hrvatskoj jer je kupljena od strane nekog ruskog milionera i ima obezbjedjen budzet od 800000 eura po sezoni,al to je sve,stadion im je na fazon gradacacke zvjezde,navijaca imaju kao siroki otprilike,znaci 20-tak,ekipa im je trenutno na nivou ozrena,osim ako se ne pojacaju sad kad su dobili tu finansijsku injekciju,nadam se da nisam nesto zaboravio...
:mrgreen: sta reci na ovaj tvoj post a da moj komentar ostane na mom nivou...procitaj moj post,pa onda procitaj svoj post,to je sve sto cu ti reci...ali evo sada da nadodam kada si tako lijepo opisao Istrin stadion,pa cu da te pitam da li si mozda stajao na travi jednog ili drugog stadiona,jesi li mozda slucajno bio u svlacionicama naseg svetog kluba i doticnog kluba...to ti je kralju nemjerljivo,cak i prije,mnogo prije Istrine finansijske injekcije...a sta je to nas stadion...da nije mozda dobar????...sidji na travu malo,pogledaj da te neko pusti,malo prosetaj terenom...onda ces mozda shvatiti zasto nasi igraci cesto nisu u stanju da proigraju vise od dva pasa...drenaza je nekada bila dobra,sada se pod hitno mora promijeniti...pa kad budes hodao probaj izvaditi nogu iz blata bez napora,pa se zamisli u kopackama...o tribinama je suvisno govoriti,pogledaj malo bolje pa ces vidjeti,samo ce ti se kazati,da ti ne nabrajam,to svi znamo i bice dosadno svima koji ce mozda ovo i procitati...kada si upucen u budzet Istre,da li znas koliki je nas budzet godisnji ???..ovaj "njihov" ozren bi nas dobio dva razlike...i sta sad,ti mislis da je meni drago zbog toga??? To su legendo cinjenice,nisam ja ovo izmislio...ja mogu samo da se nadam da ce situacija biti bolja,da ce funkcionalnost citavog kluba da izraste do te mjere da mozemo da se nosimo sa uspjehom sa klubovima koji su u regiji,cak i sa evropskim klubovima,a mi trenutno ne mozemo da se nosimo sa bar 5 klubova iz nase lige,koji su po svemu jaci od nas,ali bas po svemu...zar treba da pisem da je sve divno i krasno...ja bi volio da bekrica prodamo za 5 miliona,pa poslije njega da malog Colica utalimo za 3,5 miliona...ali ne ide to tako,mi prvo moramo u evropu,pa moramo da ponovo izrastemo kao klub,da se vratimo na stare staze,da nam je evropa normalna stvar i stvar rutine,da su od sest titula bar cetiri nase...moramo imati dobre sponzore,moramo ponovo napraviti brend,moramo promijeniti izgled naseg svetog stadiona,moramo mi svasta nesto...treba biti realan iako ta realnost boli,ali zato treba biti slozan u navijanju,da navijacka grupa bude organizovana,da sa uspjehom nosimo breme najbolje navijacke grupacije,da se podrzavamo cak i ako ne dijelimo isto misljenje,jer mi smo ta snaga,slika naseg kluba...zato zivio ti meni sto godina i budi uvijek ovako vatren,jer je to dobro za Zelju,za jednog navijaca,ali nemoj previse petljati sa drugim misljenjima ako prethodno pazljivije ne procitas sta je pisac htio da kaze...i na kraju,uz izvinjenje svima na duzem objasnjenju,reci mi molim te,cak i da ostanes pri svome misljenju,da li bi ti da si Blatnjak,dosao u Istru sada ili u Zelju,znajuci da je istra trenutno mnogo mocniji klub od naseg,aj majke ti budi samo realan
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 jan 2010, 14:02

kalimero je napisao/la:Bekric nije nista bio bolji od ostali,a mi smo previse od njega ocekivali jedino sto je penale dobro zabijao.U ostalim segmentina nista jedno 10 puta se desilo da mu lopta ode 10 metara kad je primi.Ako je njegov odlazak cijena dovodjena nekog provjerenog igraca nek odmah sad ide.
10 puta...uzas...ne prodat, nego mu noge slomit bagave...jos onakva frizura...
Ako je cika brki najkvalitetniji i meni je, a mislim da bi trebao i drugima...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 jan 2010, 14:03

boccaccio je napisao/la:drenaza je nekada bila dobra,sada se pod hitno mora promijeniti...
Drenaza?! To je za sadasnji travnjak stadiona Grbavica POJAM necega .. Toga jednostavno NEMA i lahko se da primjetiti i bez hodanja po terenu .. ;)

Nisam htio citirati citav post i zauzimati prostor ali sve u svemu to je to! Treba samo biti realan. Nekad je trava na Grbavici bila za primjer svim stadionima u BiH i to ne tako davno. U vrijeme kad se stvarao onaj evropski Zeljo. Nazalost, kako kaze ona stara narodna, koliko para toliko i muzike.

Nadat je se da ce u skorije vrijeme sve biti PUNO bolje!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 jan 2010, 14:09

mi o vuku...
BEKRIĆ U PREGOVORIMA S GRCIMA I POLJACIMA
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-29150.htm

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jan 2010, 14:14

Dace Allah bice bolje, sve je to tacno sto momak pise i za teren i tribine ali sta je tu je i mi tu mozemo promjeniti jako malo ili nista najbolje da se i ne zamaramo oko toga ako iz kluba budu trezili podrsku u nekom obliku e onda je to druga prica.
Kako kolega rece ako je Amaru neko najbolji igrac onda i ja mislim tako jer je Amar taj koji provodi najvise vremena sa njima i zna njihove mogucnosti a za neki uspjeh treba naravno i nasu podrsku.Istina je da je Bekric igrao ispod svog nivoa ali ove poslusezone mu je dodjeljena jedna nova uloga u timu a covjek ima jos godinu ugovora opet je pitanje jel ga pametnije prodati sad ili na kraju sezone.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 05 jan 2010, 14:15

Seyo_TM je napisao/la:mi o vuku...
BEKRIĆ U PREGOVORIMA S GRCIMA I POLJACIMA
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-29150.htm
S obzirom da Bekrić ima ugovor do slijedece godine, ako ga prodamo dobit cemo dovoljno novca da nadjemo obeštećenje, iako to i nije tesko za igracinu njegovog kalibra :D . Po meni jedinu dobru igru je pružio u derbiju. Ne mozemo ga koristiti samo za jednu utakmicu u PL. U drugim igrama bio je dosta sebican, ako ode meni nece smetat. :D
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

bogy_tm87
Kontakt:

Post Postao/la bogy_tm87 » 05 jan 2010, 14:18

ma bekrica nisam smatro nikad igracinom a ako hoce da ide nek ide ;) normalno uz dobro obestecenje da nademo bar jos 2 3 igraca :D i da sampionska krene plava pruga ;)

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 05 jan 2010, 14:25

Premijer Liga na 100. mjestu

Institut za fudbalsku istoriju i statistiku danas je objavio novu listu najboljih fudbalskih liga u svijetu, a ono što je poražavujuće za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu u BiH je to da se naša PL nalazi tek na 100. mjestu.

Institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) Premijer ligu Bosne i Hercegovine smjestio je na razočaravajuće 100. mjesto najboljih svjetskih liga sa 191.5 bodova. Tako se ispred naše Premijer lige nalaze "čuvene" lige Omana, Vietnama, Hong Konga, Nicarague i mnogih drugih fudbalskih velesila. Da nije smiješno bilo bi žalosno.

Najbolja svjetska liga prema Institutu za fudbalsku istoriju i statistiku je engleska Premier liga sa 1.187 bodova, druga je španjolska Primera sa 1.077 bodova, dok je na trećem mjestu Bundesliga sa 1.031 bodom.

Od liga iz bivše nam zajedničke države najbolje rangirana je srbijanska na 36. mjestu, hrvatska je samo mjesto niže, slovenska je 61, dok je makedonska na 79. poziciji.

nemam komentara :oops:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 jan 2010, 14:28

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Premijer Liga na 100. mjestu

Institut za fudbalsku istoriju i statistiku danas je objavio novu listu najboljih fudbalskih liga u svijetu, a ono što je poražavujuće za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu u BiH je to da se naša PL nalazi tek na 100. mjestu.

Institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) Premijer ligu Bosne i Hercegovine smjestio je na razočaravajuće 100. mjesto najboljih svjetskih liga sa 191.5 bodova. Tako se ispred naše Premijer lige nalaze "čuvene" lige Omana, Vietnama, Hong Konga, Nicarague i mnogih drugih fudbalskih velesila. Da nije smiješno bilo bi žalosno.

Najbolja svjetska liga prema Institutu za fudbalsku istoriju i statistiku je engleska Premier liga sa 1.187 bodova, druga je španjolska Primera sa 1.077 bodova, dok je na trećem mjestu Bundesliga sa 1.031 bodom.

Od liga iz bivše nam zajedničke države najbolje rangirana je srbijanska na 36. mjestu, hrvatska je samo mjesto niže, slovenska je 61, dok je makedonska na 79. poziciji.

nemam komentara :oops:
Cemu si se nado ,sama korupcija po najvise. :x :roll:

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 05 jan 2010, 14:33

Tek kada izgubimo Bekrića shvatit ćemo koliko nam je značio. Pored Mešića i Mešanovića naš najbolji igrač.
FEDERER= KLOC

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 05 jan 2010, 14:38

slika
Ja, uvijek slikovito odgovaram, pa cu tak da odg na ovu 100 poziciju.
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 jan 2010, 14:41

al u fudbalu jos uvijek dobro stojimo :))))))))

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2010, 14:48

Ako Bekric ode,onda bi trebao da ode pod uslovima da vec uprava ima rjesenje da nadomjesti tu poziciju i to kvalitetno,sumnjam da bi se samo tako kockali sa evropskim obecanjima,a da prodaju nekog igraca bez nadoknade drugog,najmanje iste kvalitete...problem je samo sto bi taj drugi igrac koji bi dosao bio neuigran sa ostatkom ekipe...nasa ekipa bez ijednog pojacanja bi svakako trebala biti za jedan solidan postotak bolja u odnosu na proslu polusezonu,jer bi prvi put odradili zajednicke pripreme u cjelini i igraci se vec malo bolje poznaju na terenu...odlaskom Bekrica a dolaskom nekog novog igraca na to mjesto,bez obzira na kvalitet tog novajlije,bili bi u situaciji da se ponovo moraju uigravati linije...a to je veoma vazna pozicija u timu,nadam se da imaju neko dobro rjesenje u steku ukoliko Bekric ode,a ne da po njegovom odlasku tek pocnu traziti

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 05 jan 2010, 15:07

finansijska konstrukcia
bekric +800 000 eura(minimum)
grad +100 000 eura
opstina +25000 eura
coca +75000 eura
fifa +125000eura
ukupno 1.125 000 ura

rashodi
pojacanja 100 000 eura
dialiba 150000 eura
tribina 700 000 ura
ukupno 950000 eura

u plusu 175 000 eura
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jan 2010, 15:12

boccaccio je napisao/la:Ako Bekric ode,onda bi trebao da ode pod uslovima da vec uprava ima rjesenje da nadomjesti tu poziciju i to kvalitetno,sumnjam da bi se samo tako kockali sa evropskim obecanjima,a da prodaju nekog igraca bez nadoknade drugog,najmanje iste kvalitete...problem je samo sto bi taj drugi igrac koji bi dosao bio neuigran sa ostatkom ekipe...nasa ekipa bez ijednog pojacanja bi svakako trebala biti za jedan solidan postotak bolja u odnosu na proslu polusezonu,jer bi prvi put odradili zajednicke pripreme u cjelini i igraci se vec malo bolje poznaju na terenu...odlaskom Bekrica a dolaskom nekog novog igraca na to mjesto,bez obzira na kvalitet tog novajlije,bili bi u situaciji da se ponovo moraju uigravati linije...a to je veoma vazna pozicija u timu,nadam se da imaju neko dobro rjesenje u steku ukoliko Bekric ode,a ne da po njegovom odlasku tek pocnu traziti
Pa prosli put ga je Amar zaustavio da ne ide, e sad covjeka mozes voliti ili ne ali ostao je za razliku od nase djece koja nam guzicom zatvaraju vrata tipa Coca i to treba cjeniti.Nije iskljuceno da ga nagovori da opet ostane kao bice mu na kraju sezone veca cijena ako se plasiramo u evropu mada kao sad su ponude konkretnije nego ikad...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jan 2010, 15:50

Slazem se pile...vidjecemo sta ce biti...Bekric mi se cini pametniji od Zeljine djece,tesko mi je to priznati,ali trenutno to jeste tako...mislim da ako Amar odluci da ga pusti,da u tom slucaju vec ima neko rjesenje u pronalasku zamjene za takav tip igraca.u suprotnom ne mislim da ce ga Amar pustiti bez obzira na ponude,jer smo svi svjesni,a Amar pogotovo,da je ovo bitna sezona u napredovanju kluba u igrackom smislu i rezultatskim uspjesima

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 jan 2010, 16:01

boccaccio je napisao/la:Slazem se pile...vidjecemo sta ce biti...Bekric mi se cini pametniji od Zeljine djece,tesko mi je to priznati,ali trenutno to jeste tako...mislim da ako Amar odluci da ga pusti,da u tom slucaju vec ima neko rjesenje u pronalasku zamjene za takav tip igraca.u suprotnom ne mislim da ce ga Amar pustiti bez obzira na ponude,jer smo svi svjesni,a Amar pogotovo,da je ovo bitna sezona u napredovanju kluba u igrackom smislu i rezultatskim uspjesima
Nek' ga pusti ,al' uz neke fine pare .. ,ali pod uslovom da se nadje adekvatna zamjena.Bekric kao igrac je sebican,ne igra on nesto posebno , valjda skonto da ga Amar gotivi pa iskoristio priliku. :oops:Jes biser..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Proximic i 70 gostiju.