Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

amer991
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la amer991 » 11 nov 2013, 16:27

chily-rz je napisao/la:
amer991 je napisao/la: da da istrošena roba (Y) igrač koji je u velikim utakmicama bio uvijek među najboljim na terenu dok Mesut igrajuci i za REal pa sad i Arsenal nestaje u tim velikim utakmicama,ali ipak mislim da Mesut zasluzuje zlatnu loptu.
O kojem Gerardu ti meni pricas ?

Henry je bolji od Suareza ? Proslo vrijeme,past simple tense..

Kojim velikim utakmicama kad Liverpul nije cak ni igrao jednu takvu godinama ? :mrgreen:
Govorim generalno,i da Henry je za 3 klase ispred Suareza naravno :D
i da tu je izjava velikog Zizoua inače 3 puta proglašenog za najboljeg igrača svijeta ( kad je ta nagrada nešto i značila)
http://www.theguardian.com/football/200 ... -liverpool" onclick="window.open(this.href);return false;

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 11 nov 2013, 17:17

amer991 je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
amer991 je napisao/la: da da istrošena roba (Y) igrač koji je u velikim utakmicama bio uvijek među najboljim na terenu dok Mesut igrajuci i za REal pa sad i Arsenal nestaje u tim velikim utakmicama,ali ipak mislim da Mesut zasluzuje zlatnu loptu.
O kojem Gerardu ti meni pricas ?

Henry je bolji od Suareza ? Proslo vrijeme,past simple tense..

Kojim velikim utakmicama kad Liverpul nije cak ni igrao jednu takvu godinama ? :mrgreen:
Govorim generalno,i da Henry je za 3 klase ispred Suareza naravno :D
i da tu je izjava velikog Zizoua inače 3 puta proglašenog za najboljeg igrača svijeta ( kad je ta nagrada nešto i značila)
http://www.theguardian.com/football/200 ... -liverpool" onclick="window.open(this.href);return false;

Brate urazumi da je ovo Engleska, Ozil je dosao iz slabe Premiere i onda ovdje odigrao svaki **** mec jarane..

I jos njegov 1 pas vrijedi ko 15 odlicnih...

Polako,tek je sezona krenula, covjek se privikava, tesko je isprva..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 11 nov 2013, 17:39

Nećeš razbojniče!

slika
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 11 nov 2013, 17:55

Ozil ipak igra za Švabe protiv Engleza.....Pero zbog bolesti propušta tu utakmicu.....
A.F.C. Bournemouth!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 11 nov 2013, 17:58

rambo16 je napisao/la:Ozil ipak igra za Švabe protiv Engleza.....Pero zbog bolesti propušta tu utakmicu.....
Ja sam ovo našao
Mesut Özil, Mikel Arteta, Per Mertesacker, Tomas Rosicky and Serge Gnabry are all affected by a sickness bug at the moment.
i da neće nijedan od njih igrati prijateljsku utakmicu.
Pld W D L
38 26 12 0

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 11 nov 2013, 18:15

anell je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:Ozil ipak igra za Švabe protiv Engleza.....Pero zbog bolesti propušta tu utakmicu.....
Ja sam ovo našao
Mesut Özil, Mikel Arteta, Per Mertesacker, Tomas Rosicky and Serge Gnabry are all affected by a sickness bug at the moment.
i da neće nijedan od njih igrati prijateljsku utakmicu.
Ja danas slušam Lowa koji kaže da je to uvijek zanimljiva utakmica i da će Ozil i Schurle bit dio Njemačkog roostera za tu utakmicu....
A.F.C. Bournemouth!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 11 nov 2013, 22:09

"Nadam se da nisam rekao poslednju reč u ovom klubu. Boriću se i dalje za svoje mesto." KAPITEN 8-)
A.F.C. Bournemouth!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 11 nov 2013, 23:06

Fudbal je igra vrednota, to sam hiljadu puta napisao ovde. Svakog onog ko fudbalu ne umije dati kap socijalne note, da ne kažem čak humanistične, taj fan fudbala se za mene ne razlikuje ništa od običnog kafandžije koji uz pivo gleda tekme po birtijama.

I sve dok Arsenalova socijalna/humanistička nota bude vitalna i vidna, dotle će Arsenal biti u stanju da prkosi svim mračnim silama koje su se nadvile nad fudbal. Jedna mračna sila se zove monopol nad parama u fudbalu, druga je glad za trofejima. I jedno i drugo fudbalu donose samo zlo i zato je dobro da Arsenal postoji.

Bez imalo uvrede za druge, Arsenal je zadnja meta koju će te crne sile fudbala morati smaći ukoliko hoće da imaju kontrolu nad cijelim fudbalom. Da li će crne sile pobjediti? I hoće li napokon početi da dominiraju fudbalom? Ostaje da vidimo.

Arsenal je na važnoj stanici. Sledeća stanica će Arsenal povesti u visine i promijeniće cijelu poslovnu filozofiju svih klubova na planeti. Arsenal je već donio sistem praćenja mišića kod igrača u fudbal, prvi je počeo pratiti igrače po afričkoj ligi. Ako bog da uskoro će i ovo... Zato nas sve redom i nazivaju ludjacima, od Wengera do navijača, jer samo ljudi koji su dovoljno ludi da misle kako mogu promijeniti svijet su ustvari oni koji i uspiju. Dokaze sam vam gore naveo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 nov 2013, 23:16

He's back, ni forumske crne sile ne mogu ništa Arnelu :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 11 nov 2013, 23:54

Hvala Bogu pa se vrati, daleko mi najdraži forumaš 8-)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 11:48

Cinjenica : Ozil nije bio najvazniji igrac Reala.Ronaldo,Alonso,Ramos su sigurno ispred njega.Ozil je jedan od najboljih 10-ki na Svijetu.Fizicki je indolentan ali je tehnicki superioran.Igra u Engleskoj mu mnogo vise odgovara nego u Spaniji jer u Engleskoj ima mnogo vise prostora i igraci su tehnicki inferiorniji.U ovom trenutku je za 2 klase ispred Gerrarda i Lamparda a njegova karijera ima potencijal da bude nivo nekog superstara.

Opcepoznato je da su karijere Lamparda i Gerrarda precjenjene.Na njih se gleda kao na neke hibride.Klasicni trkaci sa silovitim sutem koji jako slabo kreiraju napade.Imaju poprilicno dobar zadnji pass ali sama kreativnost je ocajna.Ozil je po mom licnom ukusu za klasu kvalitetniji od obojice.Jednostavno igrac koji igra mozgom maximalno.Ne omalovazavam nabrojani dovjac ali kad vidim sta se pise o Ozilu zaista nevjerovatno...

Igrac koji je bio 3 godine jedan od vaznijih igraca Reala ne moze biti fail od igraca.Garantujem da Lampard i Gerrard u bilo kojem trenutku karijere ne bi zaigrali u prvih 11 Reala. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 12 nov 2013, 13:53

Gerrard ne bi mogao,al Alonso bi :roll:
Rođen s tobom da budem

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 nov 2013, 13:58

Johny je napisao/la:Garantujem da Lampard i Gerrard u bilo kojem trenutku karijere ne bi zaigrali u prvih 11 Reala. ;)
Ne znam za to, al' znam da je Real slao ponude i za jednog i za drugog, sad ne vjerujem da su ih željeli samo za klupe :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 nov 2013, 14:19

Johny je napisao/la:Cinjenica : Ozil nije bio najvazniji igrac Reala.Ronaldo,Alonso,Ramos su sigurno ispred njega.Ozil je jedan od najboljih 10-ki na Svijetu.Fizicki je indolentan ali je tehnicki superioran.Igra u Engleskoj mu mnogo vise odgovara nego u Spaniji jer u Engleskoj ima mnogo vise prostora i igraci su tehnicki inferiorniji.U ovom trenutku je za 2 klase ispred Gerrarda i Lamparda a njegova karijera ima potencijal da bude nivo nekog superstara.
Ovo prosto nije tacno, zapravo si omasio i to debelo. Pa bas u Primeri ima vise prostora, jer se igra brzi fudbal gde je on ubitacan sa svojom vizijom i svojim pasovima, i gde se igraci krecu vise, pa samim tim i protivnicki timovi, ovi slabiji igraju ofanzivnije nego ove ekipe i Premieru, samim tim prostora koliko hoces za takvog genijalca kakav je on. U Premieru ima dosta manje prostora jer ekipe slabije po rezonu igraju sporiji i manje tecniji fudbal, samim tim i manje ofanzivniji, cast izuzecima poput Swansea i Southamptona.
Johny je napisao/la:Opcepoznato je da su karijere Lamparda i Gerrarda precjenjene.Na njih se gleda kao na neke hibride.Klasicni trkaci sa silovitim sutem koji jako slabo kreiraju napade.Imaju poprilicno dobar zadnji pass ali sama kreativnost je ocajna.Ozil je po mom licnom ukusu za klasu kvalitetniji od obojice.Jednostavno igrac koji igra mozgom maximalno.Ne omalovazavam nabrojani dovjac ali kad vidim sta se pise o Ozilu zaista nevjerovatno...

Igrac koji je bio 3 godine jedan od vaznijih igraca Reala ne moze biti fail od igraca.Garantujem da Lampard i Gerrard u bilo kojem trenutku karijere ne bi zaigrali u prvih 11 Reala. ;)
Ovo je prosto smejurija od pasusa koji sam obelezio. Opisao si ih kao klasicne drvosece, koji ne znaju nista osim suta, ja stvarno ne verujem da li lozis nekoga ili se samo pravis blesav/glup. Imaju zadnji pas, ali je kreativnost ocajna, shvatas li ti sta pises, sta je zadnji pas, a sta kreativnost po tvom rezonu, kako si rasclanio ta dva pojma, kao kad kazes da neko ima strasan sut, ali ne ume da sutira. :? Za Gerrarda reci da ne kreira napade je smrt, covek po stvorenim sansama medju prvima u ligi.
I ja cak i ne poredim njega sa Ozilom, neumesno je, dva igraca na razlicitim pozicijama sa razlicitim funkcijama na terenu, samo budala bi ih uporedjivao. Ozil medju najkreativnijim ako ne i najkreativniji igrac na svetu, samo tvoj problem je sto ne uvelicavas njegovo znanje na pravi nacin, vec smanjujes znacaj pomenuta dva Engleza, to je vrlo los i pogresan pristup, da ne kazem netacan, ali svako ima svoje misljenje.

Gerrarda je trazio Real, to nije tajna, mogao je da ode, ali nije, za Lampsa ne znam.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 12 nov 2013, 14:26

kuha se nešto oko Benzeme.... 8-)
A.F.C. Bournemouth!

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 12 nov 2013, 14:38

Johny je napisao/la:Cinjenica : Ozil nije bio najvazniji igrac Reala.Ronaldo,Alonso,Ramos su sigurno ispred njega.Ozil je jedan od najboljih 10-ki na Svijetu.Fizicki je indolentan ali je tehnicki superioran.Igra u Engleskoj mu mnogo vise odgovara nego u Spaniji jer u Engleskoj ima mnogo vise prostora i igraci su tehnicki inferiorniji.U ovom trenutku je za 2 klase ispred Gerrarda i Lamparda a njegova karijera ima potencijal da bude nivo nekog superstara.

Opcepoznato je da su karijere Lamparda i Gerrarda precjenjene.Na njih se gleda kao na neke hibride.Klasicni trkaci sa silovitim sutem koji jako slabo kreiraju napade.Imaju poprilicno dobar zadnji pass ali sama kreativnost je ocajna.Ozil je po mom licnom ukusu za klasu kvalitetniji od obojice.Jednostavno igrac koji igra mozgom maximalno.Ne omalovazavam nabrojani dovjac ali kad vidim sta se pise o Ozilu zaista nevjerovatno...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: od kad ti pratis fudbal od 2011 ? Pa samo Mourinho ga je pokusao dovesti u Chelsea,Inter i Real Madrid,taj bi igrač u svojim najboljim godinama mogao zaigrati u bilo kojem timu svijeta i biti jedan od ključnih igrača ma gdje igrao,i kažeš nije kreativan a među najboljim asistentima premier lige je svih vremena ima oko 90 asistencija,samim tim ima 4 asistencije ove sezone samo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 nov 2013, 14:46

Pa i David Beckham je ovako bio uvelican kao GErard i Lampard ako ne i vise od njih pa smo vidjeli kako je on prosao u Realu (vise je bio maskota nego neki glavni igrac) e tako bi Gerard i Lampard prosli. Uostalom pogledaj ih u reprezentaciji, nista nisu napravili i predmet su ismijavanja sad vec decenijama.

Slusajuci ovog nadasve objektivnog amera covjek bi rekao da je Gerard Zidane pa bi on bi na svom vrhuncu u bilo kojoj ekipi bio glavni igrac :lol:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 14:55

Ne prosipaj se... Svaki igrac ima nesto sto ga odlikuje. Sta bi dobio da recemo imas u ekipi 6 igraca istih karakteristika kao Ozil? Gerrard ima sposobnost citanja igre, vrhunski sut, pas, te zavidne defanzivne osobine, znaci box to box veznjak. Beckham je imao centarsut i slobodnjak sto je malo ko, etc. Neces valjda osut paljbu po ovim vrhunskim igracima zbog fijaska nepromisljene repke, gdje se ne zna gjde je glava a gdje rep.. :roll:
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 12 nov 2013, 14:57, ukupno mijenjano 3 puta.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 12 nov 2013, 14:56

BigBigBang je napisao/la:Pa i David Beckham je ovako bio uvelican kao GErard i Lampard ako ne i vise od njih pa smo vidjeli kako je on prosao u Realu (vise je bio maskota nego neki glavni igrac) e tako bi Gerard i Lampard prosli. Uostalom pogledaj ih u reprezentaciji, nista nisu napravili i predmet su ismijavanja sad vec decenijama.

Slusajuci ovog nadasve objektivnog amera covjek bi rekao da je Gerard Zidane pa bi on bi na svom vrhuncu u bilo kojoj ekipi bio glavni igrac :lol:
David Beckham je najbolji dio karijere proveo u Unitedu,cim je otisao postao je maneken, i ne mozes porediti njega sa Gerrardom,koji je daleko mirniji fudbaler bio od Beckhama izvan fudbalskih terena(ako se zanemari incident u nocnom baru :D )
Objektivan sam,ne kazem sad da bi bio glavni igrač,ali bi bio jedan od nezamjenljivih baš kao sto je Xabi u Realu.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 nov 2013, 15:11

Bekam je imao centarsut i slobodnjak i tu zavrsavaju njegovi talenti sto se fudbala tice. Kao i svaki Englez kad je u nekom segmentu dobar od nejga naprave svjetsku klasu i nenadjebivog igraca, ali dobro beckhama je i imidz gurao, on je i u vremenu u Unitedu bio takoreci "hollywood". Jel bi Gerard na vrhuncu svom kad je najbolji izbacio Ozila iz Mourinhovog Reala? Ili eto ako se neko izvadi na to kako nije to ista pozicija, bi li izbacio Xabija Alonsa?

Sta ta glupa prica o 6 igraca istih karaktersitika treba da znaci? Englezi su se brukali i svi su drugi krivi samo nije to do njihovih glavnih igraca, ne oni su najbolji na svijetu i dalje ali eto nema igra glavu i rep i tako to. Pa od tih panjeva ni Capelo nije mogao da napravi ekipu za nesto vise. Ne kazem ja da su morali biti svjetski ili evropski prvaci jer mora se dosta toga i poklopiti ali oni nisu bili ni konkurentni sa ovim igracinama i najboljim igracima svijeta.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.