Ja sam uvek zanimljiv ali KADA JA HOCUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUastra1922 je napisao/la:ajde vise pabizo u qrac sa ove teme ja neznam da neko moze biti ovako naporan,nekad je zanimljivo ali ovo sto ti radis je bas na nivou petogodisnjaka
NK Zvijezda Gradačac
Re: NK Zvijezda Gradačac
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nadoveza ,od godine 1992 do 2013 klub je u uzlaznoj putanji po pitanju svega ali ce od sada da dugo i oscilira ili stagnira jer nema ulaska profesionalizma,imaju ogranicenje u ljudima koji financiraju klub ,sportske funkcije se dodjeljuju neadekvatnim i imaju problem po citavoj skali sportskog kolektiva,nemoraju shvatiti kao kritiku samo info sa strane,jole ne zamaraj se omladinskim pogonom svi smo ga prosli,uvjek je izlazilo vise ljudi ,izgradjenih licnosti nego sportasa,danas je tako kako je,talenti koji bi mogli nesto biti mozda nemaju za clanarinu.moji pikovi u razdoblju 1992-2013 fudbalera su 1.elvis karic 2.zoran brkovic 3.jakovljevic ivan 4.igor mitic 5.kadic nihad 6.mustafa kodro 7.durgutovic amir 8.hamzic amir 9.halilkanovic edhem 10.josip blazevic 11.dragan matic .........najveci po meni sportas ,fudbaler,profesionalac mustafa kodrozmajevac je napisao/la:Nisi u pravu Jole,klub NK Zvijezda od momenta igranja legendarne utakmice sa Gracanicom za mene je to drugi rodjendan kluba je u stalnom usponu.Od ulaska u PL opstanak nije nikad dolazio u pitanje,bilo je oscilacija u igri i ljepoti igre,ali opstanak nije dolazio u pitanje da li bili 7 ili 13 tabeli to je svejedno bitno je da smo u drustvu najboljih.Za bosanske uslove imamo solidan stadion koga svi hvale,a zna se ko je tome najvise doprinijo.Jedino po meni,a vjerujem da se i ogromna vecina slaze sa mnom da je Zvijezda u dubokoj krizi vec godinama sto se tice razvoja omladinskog nogometa,sto ima za posljedicu neigranja domacih igraca u prvom timu,pa tako mozemo reci da je posljednji igrac sa nase opstine sa nekom karijerom Ismet Mulavdic-Mrki,a sto se tice najboljeg posljeratnog igraca to je sigurno Amir Hamzic koji nije sto znamo nas domaci igrac.Ko zna mozda i po tom pitanju dodju bolji dani,uslovi se stvaraju sve bolji,a mozda se realizuje i ova ideja oko stranog ulagaca .jolebl je napisao/la:Sve treba zvijezdi,ko to ne vidi slijep je,to je prodavanje magle sto je trenutno..
Pozdrav grobari Peštalići
Zadnja izmjena: ciro_ciro, dana/u 12 nov 2013, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.
izgleda da radnik ima 4 igraca po tri kartona.ako tako bude moglo bi nam biti lakse da osvojimo 3 boda.kako neko iz bijeljine napisa nikic obradovic,katanec i ristic propustaju utakmicu sa nama
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka

Zadnja izmjena: Tkanton, dana/u 12 nov 2013, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ćiro nebaljezgaj džaba, kao prvo Zvijezda je postojala prije Cimosa, postojala je za vrijeme njega a postoji i poslije njeg(trenutno u premier ligi a Cimos nije sponzor).Nije bitno na koje načine ali uvijek se pronašlo riješenje i nikada nije došlo u pitanje gašenje kluba. Što se tiče Nurde a djelimično i Fadila koliko god vi njih mrzili (i ja nisam neki ljubitelj Peštalića) oni su nešto za vrijeme svog mandata ostavili gradu-ostavili su stadion pomoćne terene i najmanje sedam godina igranja premier lige. Ali mi smo takav narod sve možemo oprostiti ali uspjeh ne. A činjenica je da su ti ljudi uspješni a sa njima je i klub konstantno rastao. Ali mi to neznamo cjenit pa pogledajte oko nas u okruženju TK je najmnogoljudniji kanton u BIH a mi smo jedini premierligaš sa skoro najboljom infrastrukturom.
Ako tako znate pametovat uložte svoje pare i onda vodite klub. I još jednom vezano za našu djecu pa ti si Ćiro prvi probo igrat ali nisi imao mjesta, na kraju nisi mogao igrati ni u Tramošnici. Kad god su naša djeca igrala mi smo bili dno dna(izuzev generacije Ede, Mireta, Dureta, Joleta itd. koji su ona prijeratna škola). Nemojte se vaditi na nedostatak finansija u vaše vrijeme, samo se malo osvrnite na Gradinu Srebrenik ta djeca su imala volju, želju, znanje i velika količina njih je izgradila solidne karijere iako u Gradini nije bilo para. Otišli su trbuhom za kruhom i dokazali se u drugim sredinama.
Ako tako znate pametovat uložte svoje pare i onda vodite klub. I još jednom vezano za našu djecu pa ti si Ćiro prvi probo igrat ali nisi imao mjesta, na kraju nisi mogao igrati ni u Tramošnici. Kad god su naša djeca igrala mi smo bili dno dna(izuzev generacije Ede, Mireta, Dureta, Joleta itd. koji su ona prijeratna škola). Nemojte se vaditi na nedostatak finansija u vaše vrijeme, samo se malo osvrnite na Gradinu Srebrenik ta djeca su imala volju, želju, znanje i velika količina njih je izgradila solidne karijere iako u Gradini nije bilo para. Otišli su trbuhom za kruhom i dokazali se u drugim sredinama.
Slazem se sa tobom da sve ovo treba gledat realnim ocima i da nije bilo ovog ulaganja i novca koji su pojedinci obezbijedili na banji bi se igrala zadnja liga,a mozda bi cak i krave pasle.Evo zasto ovo kazem da bi se povukla jedna paralela izmedju proslih vremena i ovog sada i navescu jedan primjer istinit.Krajem 80-tih godina jednu sjajnu generaciju juniora isvodi rahmetli Sakib Alimanovic predvodjenu Mrkijem koja je kroz kvalifikacije izborila ulazak u prvu juniorsku ligu Jugoslavije koja se igrala po republikama,prvi tim je tad igro regionalnu ligu.Prvu utakmicu su igrali sa Velezom koji je na par dana osvojio kup Jugoslavije i rezultat je bio 1-0 za Zvijezdu,tada je Mrki pravio dar mar,ali i ostali.Ta generacija je igrala godinu dana i dolazi za vecinu vojska i smjena generacija,nova generacija nastavlja uspjesno da igra tu ligu do momenta odlaska na utakmicu u Mostar protiv Lokomotive kada se nije moglo otici zbog nemogucnosti obezbjedjenja sredstava za prevoz,isti razlog se ponovio i drugi put i tada nasi juniori zbog tog neodlaska na tu utakmicu bivaju kaznjeni sa oduzimanjem 6 bodova .To ce se na kraju ipostavit veliki zaostatak i ispadanje iz lige.Ovo navodim jer su i tada u upravi bili i direktori i sudije,ali nisu mogli obezbijedit novac za prevoz jedne utakmice koja je mozda kostala mnoge da naprave bolju fudbalsku karijeru.combe je napisao/la:Ćiro nebaljezgaj džaba, kao prvo Zvijezda je postojala prije Cimosa, postojala je za vrijeme njega a postoji i poslije njeg(trenutno u premier ligi a Cimos nije sponzor).Nije bitno na koje načine ali uvijek se pronašlo riješenje i nikada nije došlo u pitanje gašenje kluba. Što se tiče Nurde a djelimično i Fadila koliko god vi njih mrzili (i ja nisam neki ljubitelj Peštalića) oni su nešto za vrijeme svog mandata ostavili gradu-ostavili su stadion pomoćne terene i najmanje sedam godina igranja premier lige. Ali mi smo takav narod sve možemo oprostiti ali uspjeh ne. A činjenica je da su ti ljudi uspješni a sa njima je i klub konstantno rastao. Ali mi to neznamo cjenit pa pogledajte oko nas u okruženju TK je najmnogoljudniji kanton u BIH a mi smo jedini premierligaš sa skoro najboljom infrastrukturom.
-
- Kontakt:
Daj prestani baljezgat sine piskicu, reci na koga mislis, jel na malog huseljica, pestalica,bubalovica..ili nekog treceg, petog..gdje su ta djeca sad, za koga igraju, gdje su se probilaaTkanton je napisao/la:Kamaru ljudi je gurano kako u pionire, kadete, juniore tako i u prvi tim, u vrijeme prije cimosa i toku cimosa a i bice posle cimosa, toga je svugdje bilo i bice..... pola ljudi sa ovog foruma koji su dole trenirali su gurani, po tom pitanju ciro i ti bi se mogo tu nacciro_ciro je napisao/la:Nemoj tako da pišete, ja sam već počeo da dobijam poruke kako sam grobar Zvijezde, kako sam ovo kako sam ono, a taj isti koji šalje poruke ne priča kako ga je babo gurao na silu da ide na pripreme sa prvim timom, kako ga je gurao Cvitkušić xok mu je tata iz uprave davao povjerenje. Čim je mali dokazao da nije kapacitet za prvi tim tata je makeo Cvitkušića, pa je doveo svog bliznjeg rođaka Mustafu Peštalića da rukovodi klubom. Otjeraše u jednoj sezoni 2 ponajbolja igrača Zvijezde, Ivana Jakovljevića i Eldina Mašića. Otjeraše legende Gradačačke Zvijezde Jašarević Ešefa i Durgutović Amira. Neka upru prstom šta su uradili zadnju godinu dana kako je CIMOS digao ruke od Zvijezde oni???
Zvijezda nemoze niti ce funkcionirati bez CIMOSA, meni salju kojekakve poruke kako sam ja grobar Zvijezde pa nisam ja prao pare preko nje, nego ste vi!!! I to i bog i narod poznaje ja se ne krijem iza nekih glupih nikova nego uperujem prstom da vi.... Vjerovatno ćete biti pogođeni ovim pisanjem pa očekujem zabranu ulaska na stadionu jer sam vas napao na forumu.... Plačemi se kad vidim ko rukovodi ovom Zvijezdom ako je Zvijezdin opstanak spao na vas pa bolje da je i nema nego da pregovarate svaki dan kako ste dali pare... Navijači su vas pustili na miru,a vi i dalje prozivate. Senad se napio ko g.u.z.i.c.a pa doso se ulizivati navijačima kako je on ok, kako je zuro kriv kako je ovaj onaj, dajte ba ljudi vi neznate više ko koga laze dali narod ili sami sebe. Dali ste u nekoj drugoj sredini nebih vi vidjeli čaršijske kafe ni na tv-u, ali ako nastavite ovako kako ste krenuli vjerovatno i u Gradačačkim kaficima nećete je popiti. Jer ovo je prevazišlo svaku mjeru ponašanja pojedinaca, misleći da im je stadion babovina.
Mene su povrede koštale nogometa jer nisam imao sponzora niti jakog babe da mi plati da operišem koljena mozda vih i sada igrao u nekom nize ligasu, prva liga recimo. A nemoj Peštaliću spominjati Bubalovića i Huseljića oni su za tvog Edu bili maradone. Da mi je tata bio jak mozda bih operisao koljeno kada sam imao problem u juniorima još, ali nazalost nisam imao tako da sam bio primoran izabrati zdravlje ili nogomet. A mene TKanton nijedan trener nije mazio. Jedini koji mi je pustio da igram kako hocu je bio Cvitkušić, i on je jednini ako ništa neke ljudske osobine prenio na nas uz Durgutovića. A svi ostali treneri su mešetari bila im je samo bitna članarina, i da im 40 ljudi... Zato nikada iz Zvijezdine škole neće isplivati neki talenat... I nemam više namjeru da raspravljam sa ljudima koji se rukuju samnom po gradu, a ovdje seru protiv mene, navijača i ostalih... POZDRAV.zvijezdacom je napisao/la:Daj prestani baljezgat sine piskicu, reci na koga mislis, jel na malog huseljica, pestalica,bubalovica..ili nekog treceg, petog..gdje su ta djeca sad, za koga igraju, gdje su se probilaaTkanton je napisao/la:Kamaru ljudi je gurano kako u pionire, kadete, juniore tako i u prvi tim, u vrijeme prije cimosa i toku cimosa a i bice posle cimosa, toga je svugdje bilo i bice..... pola ljudi sa ovog foruma koji su dole trenirali su gurani, po tom pitanju ciro i ti bi se mogo tu nacciro_ciro je napisao/la:Nemoj tako da pišete, ja sam već počeo da dobijam poruke kako sam grobar Zvijezde, kako sam ovo kako sam ono, a taj isti koji šalje poruke ne priča kako ga je babo gurao na silu da ide na pripreme sa prvim timom, kako ga je gurao Cvitkušić xok mu je tata iz uprave davao povjerenje. Čim je mali dokazao da nije kapacitet za prvi tim tata je makeo Cvitkušića, pa je doveo svog bliznjeg rođaka Mustafu Peštalića da rukovodi klubom. Otjeraše u jednoj sezoni 2 ponajbolja igrača Zvijezde, Ivana Jakovljevića i Eldina Mašića. Otjeraše legende Gradačačke Zvijezde Jašarević Ešefa i Durgutović Amira. Neka upru prstom šta su uradili zadnju godinu dana kako je CIMOS digao ruke od Zvijezde oni???
Zvijezda nemoze niti ce funkcionirati bez CIMOSA, meni salju kojekakve poruke kako sam ja grobar Zvijezde pa nisam ja prao pare preko nje, nego ste vi!!! I to i bog i narod poznaje ja se ne krijem iza nekih glupih nikova nego uperujem prstom da vi.... Vjerovatno ćete biti pogođeni ovim pisanjem pa očekujem zabranu ulaska na stadionu jer sam vas napao na forumu.... Plačemi se kad vidim ko rukovodi ovom Zvijezdom ako je Zvijezdin opstanak spao na vas pa bolje da je i nema nego da pregovarate svaki dan kako ste dali pare... Navijači su vas pustili na miru,a vi i dalje prozivate. Senad se napio ko g.u.z.i.c.a pa doso se ulizivati navijačima kako je on ok, kako je zuro kriv kako je ovaj onaj, dajte ba ljudi vi neznate više ko koga laze dali narod ili sami sebe. Dali ste u nekoj drugoj sredini nebih vi vidjeli čaršijske kafe ni na tv-u, ali ako nastavite ovako kako ste krenuli vjerovatno i u Gradačačkim kaficima nećete je popiti. Jer ovo je prevazišlo svaku mjeru ponašanja pojedinaca, misleći da im je stadion babovina.
Tebe Ćiro da nema trebalo bi te izmislit. Koje ti povrede spominješ i kojeg babu da te gura. Jesul Ešo, Mrki, Amir D., pa poslij rata Daja imali nekog da ih gura, sine moj kvalitet jednostavno sam ispliva to je ili ga imaš ili nemaš. A ti i ta tvoja generacija pa i one prije tebe niste imali. Kako jednostavno nemožete shvatit da vi i u ovoj našoj državi i ligi ovakva kakva jest niste mogli igrati ni u nekom kantonalcu. Da neke taj isti Nurdo kojeg pljujete nije odveo u Bosnu M. vaš fudbal bi se sveo na poligon, rekreaciju ili eventualni neki turnir na Popovači. Na stranu to što ste vi kao navijači na ratnoj nozi sa Peštalićima(i u tome vas opravdajem jer nije bilo osnova da se pojedincima zabrani ulazak na stadion), ali morate shvatiti da nemožete vi krojiti politiku kluba. Moraš prvo nešto uložiti da bi se pitao.
Tebe Ćiro da nema trebalo bi te izmislit. Koje ti povrede spominješ i kojeg babu da te gura. Jesul Ešo, Mrki, Amir D., pa poslij rata Daja imali nekog da ih gura, sine moj kvalitet jednostavno sam ispliva to je ili ga imaš ili nemaš. A ti i ta tvoja generacija pa i one prije tebe niste imali. Kako jednostavno nemožete shvatit da vi i u ovoj našoj državi i ligi ovakva kakva jest niste mogli igrati ni u nekom kantonalcu. Da neke taj isti Nurdo kojeg pljujete nije odveo u Bosnu M. vaš fudbal bi se sveo na poligon, rekreaciju ili eventualni neki turnir na Popovači. Na stranu to što ste vi kao navijači na ratnoj nozi sa Peštalićima(i u tome vas opravdajem jer nije bilo osnova da se pojedincima zabrani ulazak na stadion), ali morate shvatiti da nemožete vi krojiti politiku kluba. Moraš prvo nešto uložiti da bi se pitao.
Ja nisam ni utakmice odigrao u mionici, igrao sam u Dubravama, Mionici krčevini, Borac Šamački, Crkvina. A što se tiče klupske politike pa ko kroji politiku kluba kada je neko od navijača trazio nešto ili uticao na odluke kluba. Daj ba šta imam sa vama raspravljati više kad 90% vas nikad nije šutnulo loptu, neznate šta je ofsajd i neke osnove fudbala. Dodjete ovdje imate nikove, kad pobjeduju dizete u nebo, kad gube pljujete! Ja uvjek pohvalim igru i nekada kada su gubili, dok ste vi navijači samo kad se pobjeduje. Zato sve što sam pisao vidjet ćete uskoro da sam bio upravu.
Ko ovog ciru ne zna rekao bi covjek to je bila igracina u svoje vrijeme, i da su ga povrede omele da postane igracina, a svi koji su trenirali znaju da nije imao mjesta ni u juniorima..tako da ti ta prica ne pije vode, odvadi malo jarane 

Ja ne pricam o igracima i kvalitetu nego o politici kluba...Brezovac je napisao/la:Ko ovog ciru ne zna rekao bi covjek to je bila igracina u svoje vrijeme, i da su ga povrede omele da postane igracina, a svi koji su trenirali znaju da nije imao mjesta ni u juniorima..tako da ti ta prica ne pije vode, odvadi malo jarane
Koji ste vi jadnici... A gdje ja nisam imao mjesta? Šta pričaš?
Ajd ba ti pojma nemaš al ta generacija je bila prava samo nisu imali pravog trenera treniro ih Kenedi psovo djeci svašta al Bilajac, Kadrić, Bešić, Kadić, Sivić, Mahmutović, Ćiro su mogli komotno igrat u prvoj ekipi da su radili od malena sa dobrim trenerimaBrezovac je napisao/la:Ko ovog ciru ne zna rekao bi covjek to je bila igracina u svoje vrijeme, i da su ga povrede omele da postane igracina, a svi koji su trenirali znaju da nije imao mjesta ni u juniorima..tako da ti ta prica ne pije vode, odvadi malo jarane
U pravu si mogli su igrati za prvu ekipu al za Slobodu iz Kerepa. jbt sve sami igrači.Zmajjj je napisao/la:Ajd ba ti pojma nemaš al ta generacija je bila prava samo nisu imali pravog trenera treniro ih Kenedi psovo djeci svašta al Bilajac, Kadrić, Bešić, Kadić, Sivić, Mahmutović, Ćiro su mogli komotno igrat u prvoj ekipi da su radili od malena sa dobrim trenerimaBrezovac je napisao/la:Ko ovog ciru ne zna rekao bi covjek to je bila igracina u svoje vrijeme, i da su ga povrede omele da postane igracina, a svi koji su trenirali znaju da nije imao mjesta ni u juniorima..tako da ti ta prica ne pije vode, odvadi malo jarane
Svaka ti čast druze! Oni nisu ni pratili utakmice naše tako da i neznaju. A kao i sada niko ne vodi računa o juniorima niti gleda njihove utakmice. Druga stvar je kad god bih neko isao za prvi tim i odigrao dobro odmah više nebih bio prebacivavn itd.. sve svemu ova politika ničemu ne vodi.Zmajjj je napisao/la:Ajd ba ti pojma nemaš al ta generacija je bila prava samo nisu imali pravog trenera treniro ih Kenedi psovo djeci svašta al Bilajac, Kadrić, Bešić, Kadić, Sivić, Mahmutović, Ćiro su mogli komotno igrat u prvoj ekipi da su radili od malena sa dobrim trenerimaBrezovac je napisao/la:Ko ovog ciru ne zna rekao bi covjek to je bila igracina u svoje vrijeme, i da su ga povrede omele da postane igracina, a svi koji su trenirali znaju da nije imao mjesta ni u juniorima..tako da ti ta prica ne pije vode, odvadi malo jarane
ZABORAVIO SAM DA NAPOMENEM DA JE OVA GENERACIJA KOJU JE ČOVJEK NABROJAO JE IZBORILA PLASMAN U PREMIJER LIGU.... NEZABORAVITE PLASMAN U PREMIJER LIGU... al ko ja nisam bio igrač neko od mojih ovih sa igrača morao je da bude... da je se povelo računa,..
-
- Kontakt:
Stvarno bi bilo dosadno da nema cire na forumu, ne bi se imalo o cemu pricat, o legendama, propalim, talentima, zakinutim igracima, zaboravljenim, povrijeđenim, uvrijeđenim itd..
ciro ti si legenda
ciro ti si legenda
Vi ste peštalići legende!!! Zajedno sa onim mešićom... doveli ste klub na niske grane, otjerali publiku.zvijezdacom je napisao/la:Stvarno bi bilo dosadno da nema cire na forumu, ne bi se imalo o cemu pricat, o legendama, propalim, talentima, zakinutim igracima, zaboravljenim, povrijeđenim, uvrijeđenim itd..
ciro ti si legenda
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.