Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Consigliere
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Consigliere » 11 nov 2013, 15:53

muXmania je napisao/la:Neki ovdje previse dizu edina kao ekoga ko je uradio nesto za BiH pa svaka I najmanja kritika se smatra pljuvanjem, kalma djeco fudbal je samo najvaznija SPOREDNA stvar na svijetu, nije on nikav Buda kakvim ga vi smatrate I niko nikakve koristi nema ni od njega ni od fudbala.

Ne ka.ra vas on pa da se plite na svaku rijec.
Covjek je najveci sportski humanitarni radnik u BiH, ambasador UNICEF-a :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 nov 2013, 16:00

Svi su nasi neki humanitarci I svi smo mi humanitarci, hvala bogu pa moze da pomogne bilo bi ne normalno da to ne radi a ima te pare.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Rios

Post Postao/la Rios » 11 nov 2013, 16:03

Dijete Bosne,idol nacije,dijamant,legenda,zvijezda,ponos drzave..Kao i Vedo,Mire,Spaha,Sejo,Beg..Pljuvaci pljujte,to vam je jedino i ostalo.. :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ditalix
Kontakt:

Post Postao/la ditalix » 11 nov 2013, 16:04

muXmania je napisao/la:Svi su nasi neki humanitarci I svi smo mi humanitarci, hvala bogu pa moze da pomogne bilo bi ne normalno da to ne radi a ima te pare.
bas tako, vise je edin pomogao ljudima u svojih 27 godina, nego dino gremlin u svojih 60, zato edin je buda :)

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 11 nov 2013, 17:20

[quote="muXmania"]Neki ovdje previse dizu edina kao ekoga ko je uradio nesto za BiH pa svaka I najmanja kritika se smatra pljuvanjem, kalma djeco fudbal je samo najvaznija SPOREDNA stvar na svijetu, nije on nikav Buda kakvim ga vi smatrate I niko nikakve koristi nema ni od njega ni od fudbala.

Ima BOSNA I HERCEGOVINA..puno koristi samo sto mnogi ne kontaju nego lakse im je pljuvat i lajat

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 11 nov 2013, 17:23

Rios je napisao/la:Dijete Bosne,idol nacije,dijamant,legenda,zvijezda,ponos drzave..Kao i Vedo,Mire,Spaha,Sejo,Beg..Pljuvaci pljujte,to vam je jedino i ostalo.. :lol:
tako je jarane...svaka cast...nemogu nam nistaaaa :lol: :lol: hocemo dusmanima dozvolit da pljuju po bosanskim svetinjama

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 11 nov 2013, 19:01

Dzeko je pokorio Bundesligu i uzeo titulu sa Wolfsburgom ispred Bayerna i Dortmunda. Prvu punu sezonu u EPL je osvojio sampionat i FA cup. Polijevao je Mancinija sampanjcem, trcao sa onom velikom bundes tepsijom oko stadiona u Wolfsbugu i na vrlo profesionalan nacin bez puno pompe sakupljao medalje svoga rada za kakva mu i veca imena u Evropi mogu pozaviditi.

Gledajuci sve to sa jedne strane, prizor kad se sa BiH repkom plasirao na SP i zaplakao kao malo dijete pred kamerom je nenadj...v. Zna Dzeko za koga igra.

Pametnom dosta.

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 11 nov 2013, 19:16

Dado je napisao/la:Dzeko je pokorio Bundesligu i uzeo titulu sa Wolfsburgom ispred Bayerna i Dortmunda. Prvu punu sezonu u EPL je osvojio sampionat i FA cup. Polijevao je Mancinija sampanjcem, trcao sa onom velikom bundes tepsijom oko stadiona u Wolfsbugu i na vrlo profesionalan nacin bez puno pompe sakupljao medalje svoga rada za kakva mu i veca imena u Evropi mogu pozaviditi.

Gledajuci sve to sa jedne strane, prizor kad se sa BiH repkom plasirao na SP i zaplakao kao malo dijete pred kamerom je nenadj...v. Zna Dzeko za koga igra.

Pametnom dosta.
Odlican post, jer po ovoj djeci i Hrgota je bolji od Dzeke

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 11 nov 2013, 19:24

Meni je samo na njega krivo, sto se je opustio?? jer on moze jos puno bolje od onoga sto je ucinio do sada , a ne da sad stane :o :o da se ne ponovi Baka Sliskovic! Dzeko je dao dosta Bosni , ali nije to valjda sve??? Krivim ga jer ne igra u klubu, krivim ga sto nemogu vikendom se radovati i cekati kad ce utakmica! Ali je on i dalje za mene najbolji sto BiH ima,,,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 11 nov 2013, 19:31

vrebac86 je napisao/la:Meni je samo na njega krivo, sto se je opustio?? jer on moze jos puno bolje od onoga sto je ucinio do sada , a ne da sad stane :o :o da se ne ponovi Baka Sliskovic! Dzeko je dao dosta Bosni , ali nije to valjda sve??? Krivim ga jer ne igra u klubu, krivim ga sto nemogu vikendom se radovati i cekati kad ce utakmica! Ali je on i dalje za mene najbolji sto BiH ima,,,
Ne mozes prediti njega i Baku, jer Dzeko ne zivi zivotom ( makar mislim) kao neki igraci koje je zivot unazadio. Ima sigurno i do njega, al isto tako do ekipe i EPL je zahtevan i ne odg. njemu.
Al opet poredit njega i Vedu, Misketa, Spahu Pjanu je smjesno, titule govore dovoljnjo.

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 11 nov 2013, 19:42

bivsi je napisao/la:
Rios je napisao/la:Dijete Bosne,idol nacije,dijamant,legenda,zvijezda,ponos drzave..Kao i Vedo,Mire,Spaha,Sejo,Beg..Pljuvaci pljujte,to vam je jedino i ostalo.. :lol:
tako je jarane...svaka cast...nemogu nam nistaaaa :lol: :lol: hocemo dusmanima dozvolit da pljuju po bosanskim svetinjama
Bravo, nedamo i nikad nećemo dati... :P

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 11 nov 2013, 19:57

Dado je napisao/la:Dzeko je pokorio Bundesligu i uzeo titulu sa Wolfsburgom ispred Bayerna i Dortmunda. Prvu punu sezonu u EPL je osvojio sampionat i FA cup. Polijevao je Mancinija sampanjcem, trcao sa onom velikom bundes tepsijom oko stadiona u Wolfsbugu i na vrlo profesionalan nacin bez puno pompe sakupljao medalje svoga rada za kakva mu i veca imena u Evropi mogu pozaviditi.

Pametnom dosta.
bas tako..aferim

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 11 nov 2013, 19:57

Ma ovdje ne pljuju Dzeku bukvalno, nego vise momci pale ove sto imaju odgovor kad god se kritika uputi Dzeki. "Dzeko fulao zicer" Odgovor: "Ambasador, dijamant, u brazilu, pokorio bundesligu" Daj ba?
Zato i ja nekad uletim samo malo da se ismijem.

Dzeko je za mene najbolji igrac ikada BiH. Otkako je ja pratim ali kao sto ovaj gore rece, nije valjda to sve od njega? Ocekujemo vise i nadamo se tome ali drugaciji je igrac nego li je nekada bio, barem meni se cini a i drugima vidim. Ni u repci se meni ne svidja njegova igra mnogo, dobro je ovo, zabija golove al prije mi je bio eksplozivniji, jaci itd itd.

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 11 nov 2013, 19:59

muXmania je napisao/la:Neki ovdje previse dizu edina kao ekoga ko je uradio nesto za BiH pa svaka I najmanja kritika se smatra pljuvanjem, kalma djeco fudbal je samo najvaznija SPOREDNA stvar na svijetu, nije on nikav Buda kakvim ga vi smatrate I niko nikakve koristi nema ni od njega ni od fudbala.

ti diži tog bradonju koji ti je sigurno donio više sreće nego Edin i svi sretni.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 nov 2013, 20:09

vrebac86 je napisao/la:Meni je samo na njega krivo, sto se je opustio?? jer on moze jos puno bolje od onoga sto je ucinio do sada , a ne da sad stane :o :o da se ne ponovi Baka Sliskovic! Dzeko je dao dosta Bosni , ali nije to valjda sve??? Krivim ga jer ne igra u klubu, krivim ga sto nemogu vikendom se radovati i cekati kad ce utakmica! Ali je on i dalje za mene najbolji sto BiH ima,,,
Eh ovako da tebe uzmem za primjer. Znaci imas dobar posao u jako dobroj firmi i sa tobom radi covjek koji posao odraduje otprilike isto kao ti (mozda ponekad malo bolje ali ima momenata i ti kad si bolji pa se to izbalansira), medjutim tvoj sef konstantno kad se treba dati nagrada za dobro odraden posao konstantno gura navedenog kolegu iako to ponekad i nije zasluzio. I ti tako tolerises jednom, dvaput, pet puta ako treba, ali sesti ce ti prekipiti i reci ces sebi pa nisam ni ja lud ocito nesto ne stima. Zasto bi se ja trudio i lomio kad sve sto uradim u njegovim ocima je pogresno. Znaci Dzekin problem nije fizicki nego psigicki. I Dzeki trebaju dvije utakmice da sastavi da odigra po 90 minuta i ponovo ce harati. Sad hoce li to docekati u City-u? Cisto sumnjam. Ali svjestan je sta se desava i siguran sam da ce potraziti bolju sredinu za sebe vec u zimskom prelaznom roku. A to sto se ti nemozes radovati njegovim golovima nije bas samo do njega. I za kraj njegovo razmisljanje koje sam naveo gore i nije bas najispravnije (ovo sto bi se ja zalagao kad sve sto napravim u trenerovim ocima je pogresno) ali i on je covjek od krvi i mesa i jednostavno tako je odreagovao. ;) ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 11 nov 2013, 20:14

za njegovu karijeru i status u fudbalu se vise brinu ljudi po forumima nego on sam.
Imamo osjecaj da je on ovdje smao predmet da bi se ngdje moglo kurc*** mi imamo Dzeku koji je bolji od vaseg,nekog(najcesce nekoga iz srbije ili hrvatske)
Jer mi na balkanu imamo taj komples da u najludjim trenutcma za nas kada bi trebali bit zaokupljeni tim,se sjetimo njih,i u najgorim takodje u drugom kontekstu.

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 11 nov 2013, 20:17

amer991 je napisao/la:

ti diži tog bradonju koji ti je sigurno donio više sreće nego Edin i svi sretni.
latini ostavljaju slike i vridjaju namjerno...trebaju samo jednom doci u Zenicu i vidjeti narod koji se veseli prije tekme satima...nisu dosli zboga latina naravno

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 nov 2013, 20:54

amer991 je napisao/la:

;
Kkve veze ima bradonja s ovim sto ja govorim?

I usput " bradonja" nije ni upola igrac kao Edin, samo sto to ovaj nas u poslijeenje vrijeme ne pokazuje.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2013, 00:02

EDIN DZEKO institucija ove rep,kad nekom strancu spomente bosnu i fudbal u istoj recenici rece dzeko.Ljudi u svijetu a bgm i po evropi nisu znali ni gdje je bosna dok se edin nije pojavio,Bez ikakve dileme nas najbolji igrac u historji naravno mislim na ovu od rata na ovamo,i sigurno ja a ni bilo ko od vas u svom zivotu nece docekat jos jednog takvog da igra za nas,ima i drugih dobrih igraca tipa pjanic ,ali dzeko je ono sto mi svi volimo.Dzeko je obicna osoba,koja je trenirala po livadama poslije rata,osoba koja je zivjela pod granatama dijelia moju i vasu sudbinu,dok su ostali uzivali u milkama po raznim zemljama zapada.Dzeko je dao ovoj rep vise nego iko,njegovi golovi su nam tolko srece i radosti donijeli sigurno igrac koji nas je najvise razveslio od svih koji su igrali za rep ikada.Vjerovatno nece ga niko stici u golovima za rep bice nesto poput b.caltona u engleskoj.Sto neko napisa gore ,mi smo bez edina jedna prosjecna rep tipa slovenije,edin je ono sto nas odvaja od tog prosjeka i stavlja medju ove TOP10,TOP15,edin je ono sto nasoj rep daje pecat.Naravno da treba biti kritikovan,jer nije ni on bozanstvo,ali kakv god da je edinu se nista ne moze zamjeriti,bar sa moje strane jer je on za ovu zemlju i pored fudbala uradio vise nego malo koji politicar ili bilo koja druga osoba.Da je najgori za mene ce bit NAJBOLJI ! toliko
=\_1921_/=

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 nov 2013, 00:10

Čuj mi smo bez Džeke prosječna reprezentacija, kao Slovenija ? :shock:
Possssra se ti svim našim ostalim reprezentativcima na glavu tom tvrdnjom.

Niko i ništa nije bitnije od reprezentacije. Svi oni predstavljaju našu zemlju, i to je jedino bitno. Ako loše igra, zaslužuje kritiku, obrnuto pohvalu, i to je sva mudrost. To što mnogi ovdje gledaju u Džeku kao u svetu kravu je drugi par cipela.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, JackW, JayCatwright, Kaunas i 67 gostiju.