OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 21:59

wienultras je napisao/la:koga nema bez njeg se moze.isto vazi i za fukare
tako je tebra....ta ce fukare..kospe,lagano djecu za ruku i mejdan...samo mi nisu jasni neki sa delijama i klipovima :?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 22:21

staragarda je napisao/la:
tako je tebra....ta ce fukare..kospe,lagano djecu za ruku i mejdan...samo mi nisu jasni neki sa delijama i klipovima :?
pjesme koje se pjevaju neko je vec pjevao prije 10000000000 god,svaka je pjesma u svijetu plagijat neke druge grupe,uz eventualne male korekcije tako da nimeni nije jasno to sa delijama,al et
400,500 fukara tzreba mejdanu,treba ekipi,ali nezele momci,i netreba nikoga siliti,imaju svoje misljenje viziju,i treba to postovati,od sadasnje grupe,70 posto dolazi na tekmu samoincijativno,problem je u vodjama takozvanim,ali to nije tema,ni mjesto,kazem,nezele,nemoraju,4000 tuzlaka je zelilo i doslo,i navijalo...
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 22:34

wienultras je napisao/la:
pjesme koje se pjevaju neko je vec pjevao prije 10000000000 god,svaka je pjesma u svijetu plagijat neke druge grupe,uz eventualne male korekcije tako da nimeni nije jasno to sa delijama,al et
400,500 fukara tzreba mejdanu,treba ekipi,ali nezele momci,i netreba nikoga siliti,imaju svoje misljenje viziju,i treba to postovati,od sadasnje grupe,70 posto dolazi na tekmu samoincijativno,problem je u vodjama takozvanim,ali to nije tema,ni mjesto,kazem,nezele,nemoraju,4000 tuzlaka je zelilo i doslo,i navijalo...
BAS TAKO...samo vidjet cemo te 4000 kad se sabere par poraza i prodze pocetna euforija i ludilo...sad ovo rukovodstvo igra na tu kartu...razglasi i kruzenje po gradu sa izljepljenim kombijima je za mene sabanluk teski al et....ono bas naruceno...nekada su i Fukare tako cirkale gradom al spontano i navijacki..sa zastavama i salovima...ov izgleda fuj....i na kraju..zar mislis da u tz stvarno nekoga zanima mrkonjic grad,leotar i zrinja...da se ne lazemo...ljude drzi euforija bez osnova pa se cak i ABA spominje al cim to splasne nakon par kola cifra ce se oko milje po tekmi vrtit..i to na jacim tekmama..mozes me citirat za recimo 2 mjeseca

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 22:43

euforija puca,narod se zazelio kosarke,pun mejdan..
slazem se i za tu milju bice i toga,jer kada splasne euforija jedino bosna iz sarajeva moze napuniti mejdan jer je uz slobodu,najzvucnije ime....i nas ovdje puca euforija pa pisemo svasta,ova sloboda ce doziviti poraza,bez dileme,ali ono u stas vjerujem,je play off,smio bi se zaklet,a tamo ako nebude 8000 pljuni me...bice mejdan i pun i prazan,jer je liga takva da ga samo tri kluba mogu i napuniti...izuzmemo li trenutno posjetu zbog euforije

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2013, 22:58

Svako ko ubaci dvije marke u kasu dobar je, svako ko nece nije i to je poenta svega. Najvaznija je finansijska stabilnost i na fudbalu i na kosarci

Fukare su protiv Branitelja sutile 85 minuta. A naravno nisu platili ulaznicu..A klub grca u dugovima. Gdje je tu logika? I onda ides da sacekas Karica

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 23:07

tuzlak1987 je napisao/la:Svako ko ubaci dvije marke u kasu dobar je, svako ko nece nije i to je poenta svega. Najvaznija je finansijska stabilnost i na fudbalu i na kosarci

Fukare su protiv Branitelja sutile 85 minuta. A naravno nisu platili ulaznicu..A klub grca u dugovima. Gdje je tu logika? I onda ides da sacekas Karica
Fukare su protiv branitelja bile na istoku...koji nije tribina pa samim tim nemaju sta placati...lazes da su sutili 85 minuta i neznam zbog cega to radis...prelazis stotine kilometara,bodris klub i sta dobijes za uzvrat...izmedzu ostalog DRVO od trenera koji je ujedno ljudska slina i ne zeli da da otkaz iako ga nista,ama bas nista ne drzi na klupi..izgubio je sav moguci kredibilitet ako ga je ikad imao i samo volja jednog covjeka ga drzi na klupi iako mu svi od 1 do 90 minute psuju sve od do..gdje je tu logika

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 23:07

tuzlak1987 je napisao/la:Svako ko ubaci dvije marke u kasu dobar je, svako ko nece nije i to je poenta svega. Najvaznija je finansijska stabilnost i na fudbalu i na kosarci

o tome i jest stvar fukare skoro nikada nisu platile ulaznicu,dok je bio suljo on je rjesavo stvari oko ulaza,kasnije je o i ostalo kada nam zabrane i nedozvoljavaju nesto se kao bojkotuje,nesto nam nije pravo.....a puna usta slobode,zao odvojiti 2 km,ili 5 nije bitno,ja sam isti taj koji je toliko puta usao besplatno,ali ako nemoze,organizovano,Uvjek placao 5 km....nisam se okreto i pravac kuca...glavna recenica medju navijacima,kako cemo uc,kaze djaba bolan sa fukarama... :oops: clan sam iste 15 godina ali usima se trebamo pokriti na gostovanje ide 10 momaka,jel moguce da nemozemo bus momaka skupiti a svaku tekmu se u zadnje dvije god daje prilog 2 km navijacima,jer su isti samoincijativno naplacivali sjever.....i sad isti palamute oko okk......necete nemorate,i zdravo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 23:08

ma gro grupe je u qrcu i ko qrac , a uzimaju sebi vaznost kao da su boga za ja.ja uhvatili...al su potrebni masi ljudi i brojnosti kakva je 4000 ljudi da se ne bi pjevalo "Pune tribine ludih navijaca" i slicno ..a opet bit ce zanimljivo i kad bude reprezentacija ko ce vodit i org sve to, sumnjam da ovi imaju autoriteta i ugleda kod ljudi da ih neko slijedi...

navijaci nisu tema i ne volim kad se po "mojim" pdf-ima prica o navijacima ali eto u Tz je to trenutno sastavni dio price o novom klubu i podrsci koju ima/tek treba da pridobije pa eto moze neka lagana diskusija na tu temu...ni mene licno ovaj klub jos nije pridobio , mozda i nece, ali sam svjestan da se ja tu nista ne pitam i ne mogu uticati na 4000 ljudi..tako i ovi trebaju znati koliko mogu i koliko imaju uticaja, a ne sluziti se imenom Fukare a niko ih ne je.e ni 1% ni za sta u ovom gradu, TRENUTNO sa ovim stanjem generalno samo se devalvira ime koje je nekad znacilo puno u ovom gradu (nevezano za kosarku i ovaj klub)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 23:10

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma gro grupe je u qrcu i ko qrac , a uzimaju sebi vaznost kao da su boga za ja.ja uhvatili...al su potrebni masi ljudi i brojnosti kakva je 4000 ljudi da se ne bi pjevalo "Pune tribine ludih navijaca" i slicno ..a opet bit ce zanimljivo i kad bude reprezentacija ko ce vodit i org sve to, sumnjam da ovi imaju autoriteta i ugleda kod ljudi da ih neko slijedi...

navijaci nisu tema i ne volim kad se po "mojim" pdf-ima prica o navijacima ali eto u Tz je to trenutno sastavni dio price o novom klubu i podrsci koju ima/tek treba da pridobije pa eto moze neka lagana diskusija na tu temu...ni mene licno ovaj klub jos nije pridobio , mozda i nece, ali sam svjestan da se ja tu nista ne pitam i ne mogu uticati na 4000 ljudi..tako i ovi trebaju znati koliko mogu i koliko imaju uticaja, a ne sluziti se imenom Fukare a niko ih ne je.e ni 1% ni za sta u ovom gradu, TRENUTNO sa ovim stanjem generalno samo se devalvira ime koje je nekad znacilo puno u ovom gradu (nevezano za kosarku i ovaj klub)
svaka cast,ni jedan posto,i to je puno :!:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2013, 23:10

Fukare su protiv branitelja bile na istoku...koji nije tribina pa samim tim nemaju sta placati...lazes da su sutili 85 minuta i neznam zbog cega to radis...prelazis stotine kilometara,bodris klub i sta dobijes za uzvrat...izmedzu ostalog DRVO od trenera koji je ujedno ljudska slina i ne zeli da da otkaz iako ga nista,ama bas nista ne drzi na klupi..izgubio je sav moguci kredibilitet ako ga je ikad imao i samo volja jednog covjeka ga drzi na klupi iako mu svi od 1 do 90 minute psuju sve od do..gdje je tu logika
Pa otisli na istok da se ne plati. Kako onda sa takvim stavom i bez novca da se dovode igraci i pojaca ekipa?
Mogao sam i ja otici tamo stati pored, odgledati. Igraci blize, lakse me cuju da im psujem i popljuvat sta stignem bez obaveza jer nisam platio.

Nije bilo navijanje nikakvo, tisina citavo vrijeme. Samo s vremena na vrijeme malo nesto. Ma postujem ja to sve, jedini su koji prate gostovanja, samo me nervira sto svi u Tuzli koji prate utakmice zele nesto vise, a niko ne konta da nam je klub najvise gotovo u drzavi zaduzen i da se nema para da se dovede neko kvalitetan vec da se mora pomagati na sve nacine pa i kartom...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 23:14

aha..sad lagano prelazimo na pricu da su ustvari Fukare taj krivac za KATASTROFALNO stanje u tz sportu...svaka cast pravi navijaci

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2013, 23:17

Nisu Fukare krive ni 1%...Da ne shvatis pogresno, krivi su ovi sto su krali. Ali sada ako hocemo da krenemo naprijed nekako se mora pomoci Azmir. Covjek je dobar ba..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 23:20

ma kakvo to , okretanje vode na svoj mlin, ne trebaju nam zrtve i krivci...mada jesmo donekle i mi krivi, jer nas godinama je.u kako hoce i ko hoce a mi nemamo snage nikom da uzvratimo vec naprotiv slabiji smo nego ikad, a i dok smo imali snage sutili smo...kad se pricalo hajmo spasavat ditu, odg je bio nema se snage, a tad je grupa svjetlosnim godinama bila jaca i uticajnija nego sad...koliko se tek onda sad nema snage da se utice na Bevbica, Imamovica, Azmira, ljude da idu na tusanj/ne idu u mejdan itd itd...o tome se prica, Fukare trebaju Slobodi, svakoj Slobodi, trebaju i Tuzli, ali ove ovakve Fukare ne prave razliku, moze bit i da ne postoje ne bi se nista promijenilo ..jaka grupa nam treba, dalje ce se lako. Zasto je "slaba" ja sam znao prije 3-4-5 god, sad vise nisam toliko kompetentan da pricam ali je cinjenica da je preslaba...

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 23:21

staragarda je napisao/la:aha..sad lagano prelazimo na pricu da su ustvari Fukare taj krivac za KATASTROFALNO stanje u tz sportu...svaka cast pravi navijaci
nerazumjes poentu,svaka cast momcima,ali to nije to u posljednjih 10 god mozda na par tekmi se placo ulaz...i to je surova cinjenica,ako smo morali dat 5 taka nije nas bilo,svidilo se to nekom ili ne to je istina....sa par hiljada spali smo na 100 tinjak momaka po tekmi,fukare imaju problem sa organizacijom i unutrasnjim konfliktom,i sindromom,ja sam veci navijac od tebe,zato raja i neprati trenutne nazovi vodje

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 10 nov 2013, 23:32

Ne znam zbog cega ulazite u raspravu oko Fukara, Fukara sam i sam, prozivio sam dosta toga za svoje godine, krenuo sa Istocne tribine(tadasnje stajanje) da navijam i onda nastavio navijati na D tribini, Fukara uopste i nema da se razumijemo jer prvo nema tribine za navijace i onda je tu slaba organizacija, vidjeli ste zadnji put protiv Radnickog kad se okupilo 700 fukara na Sjeveru najvise zbog Sjeverne tribine jer se dobro cuje i zbog derbija utakmice, koliko smo mi neozbiljan grupa govori o tome da je provaljena parola koja je radjena na vidnom mjestu tako da molim vas ne govorite o navijacima jer sam i sam ogorcen na navijace, ja ako sad navijam to bude na Sjeveru ili na gostovanje neko. Znaci da zaljucimo Fukare podrzavaju OKK Slobodu sto smo i vidjeli samo sto nema organizovanog navijanja i to je pitanje hocel biti i kad ce biti a ubijedjen sam da hoce.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 23:37

ma jbg nama treba jaka grupa, i sa OKK i bez OKK, je.es OKK...eh sad sto mi svi se lagano distanciramo i odaljimo samo iz grupe, a niko ne progovori o problemima kojih je i @staragarda svjestan znam i sam to je problem svih nas..svima nam smeta sto je lose, a svi smo se samo izvukli niko nista nije pokusao promijeniti (cast ide na par momaka)..mada je cinjenica da smo vazda gurali probleme pod tepih i oni momci koji i progovore ne naidju na odobravanje upravo ovih sto su sad jezgro i dosli smo dje jesmo...al hajd oni bar progovorise, gori smo mi sto se samo izvucemo :D
mada treba biti vise nego umjeren opet u bilo kakvim kritikama, tako je bar sa moje strane, jer znam da nije lako i treba velika zrtva da se ide po raznim vukojebinama svake sedmice gledat tim dok vecina nas sad sjedi do kuce..licno nisam mako u zadnje 3-4 god van TK sa Slobodom, zato i ne pricam plaho o grupi jer smatram da nemam pravo

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 10 nov 2013, 23:44

Ne mozes nikako pricat Fukare nece da plate ulaz na utakmicu, pa ko placa reci mi put na gostovanja gdje god odes plati se karta po 5km, ko plati put ne moze se nigdje otic bez najmanje 20-30km u dzepu.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2013, 23:54

Fazon je ubaciti u kasu svoje ekipe, a ne tudje. Na gostujucu te prijavi tvoja ekipa da ces doci i to je to, sad mozes ti otici ali realno tvoja ekipa nema nista od toga.

Eto nadjite mi normalnu ekipu da je uspjesna i da ne grca u dugovima, a da navijaci ne placaju kartu. To sigurno nema, svugdje se organizuju fondovi za prikupljanje novca i svako pocne placati kartu.
Navijaci Partizana su skupili 2 mil dinara za pomoc Partizanu na osnovu akcije koja i nije toliko ozbiljna, Hajduk dobija procente od hajduckog piva i vina i td. Na sve nacine se pomaze..Zato ako se ne plati karta nema izgovora, izgovor ne postoji jer klub nije humanitarno drustvo. Doniranje u klub dodje kao vrhunsko dobro djelo u svijetu sporta

Ova OKK ako bude radila cisto na zdravim temeljima iako je karta dvica sad, sa PO bi mogla dici na peticu. Ili sa nekim cudom nekad ABA ligom. Mada tesko..ali opet fino je mastati.
I sad kad ti imas 15-20 hiljada od opstine i 2-3 utakmice u mjesecu gdje ti padne 5000 u kasu po utakmici onda je to dobra stvar. Mozes podmiriti i trenera i igrace. Mozes imati igraca koji ce zaradjivati 1000 eura mjesecno sto je inzinjerska plata ovdje

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 11 nov 2013, 00:02

solina,crvene njive,mosnik,bulevar,sjenjak,slavinovici,irac,batva,pasabunar,miladije,centar,kojsino...nemojte mi reci da nemozemo skupiti jednom u 15 dana 2000 momaka koji ce platiti po 3 km i tako pomoc slobodi
mozemo,ali nije interes,o gostovanju necu ko ide i moze,skidam kapu tu se nema sta reci...ali kljuc je domaci teren...da se skupi 1000 fukara azmir bi dao ulaz i jednu km....nazalost moze se to ali nezele....dublji je to problem nego sto izgleda,i nije za ovog foruma,vrijeme je da prekinemo,ovo je forum okk ....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 nov 2013, 00:05

cinjenica je i da se nema para, eto i da je sve sjajno bajno iznadili bi se koliko ljudi u ovom gradu NEMA 5 KM da plati na Tusnju, pa onda da 2-3 KM da pogleda OKK, da ne govorim kad bi se i rukomet/odbojka/zenska kosarka placala pa da sve to obidje..jos ako i sa curom, zenom/djetetom dodje...nema se bgm, grohnuli smo ekonomski pravo..zato i jest petica na fudbal puno na ovom vaktu kad u centru grada vise prostora zjapi prazno neg sto radi (kud ces bolji pokazatelj)

nego da se vratimo na temu lagano

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 6 gostiju.