OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

klasik
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la klasik » 10 nov 2013, 12:30

barca_87 je napisao/la: sta ba delije :shock: ,pa ova pjesmu se pjevala covjece u fukarama i prije 10 -15 godina bog te :roll:
sjecam se sa 10 godina kad sam isao na fudbalske utakmice ova pjesma se pjevala na celu sa suljom i bila je medju glavnim pjesmama uz onu od kad sam se rodio ... ,cuj delije :shock:

sta ima delije :mrgreen: ,suljo je stara skola i lik pjeva stare pjesme koje su 100 puta bolje od ovih nekih novokomponovanih al haman si ti mnogo mladji pa znas samo ove novije
Pjevala se ta pjesma i ranije, ja sam bio mladji kad je Suljo bio vodja i tad se pjevala ta pjesma, al to je pjesma delija, eto momak je postavio link.
I jest to je pjesma delija, imaju i Grobari svoju obradu te pjesme, i ja misim da je vise niko ne pjeva, jedino grupe koje nemaju svoje pjesme.
Glupo mi je pored toliko nasih dobrih pjesama da se furamo na neke druge grupe, ne kazem da su oni losi, pregledam i ja njihovi klipove al ne trebamo bit neko drugi.

I ovo sto OKK fura sa ovom slikom i to je isto obrada Grobara
slika
[youtube][/youtube]
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 10 nov 2013, 14:23

ma te gluposti sto okk fura i one statuse to je zato sto ih vodi onaj sdp-ov dupelizac debil :mrgreen:

ne pratim okk ali fina brojka u mejdanu, da bi bilo kao nekad potrebne su fukare... al ono sto cujem
najbolje je da je bilo 200 ljudi jer bi onda ih dobili 20 razlike ovako se nasi pogubili u toj atmosferi...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 14:29

upravo, sinoc im je vise odmogla atmosfera, prepali se...a nije to to bez Fukara, nema organizacije i vodjstva ali eto klub smatra da mu ne trebaju Fukare- ja smatram ako hoce pravu atmosferu i Mejdan da grmi kako moze onda naravno da trebaju..da je imao ko vodit sinoc grmilo bi cijelo vrijeme, vidi se da su ljudi zeljni navijanja..

samo ako uvezu poraze opast ce posjeta, istina manje nego na Tusnju jer je Mejdan pun treba pa ce zbog njih dolazit ako nista :D

i jos nesto, nista oni u svom sportu ne igraju bolje ili ljepse nit su bolji sta od fudbalera u njihovom ali imaju daleko boljeg trenera ...i jedni i drugi su antipropaganda i ako hoce ovi da zadrze publiku koja poznaje kosarku nisu im dovoljne samo trebe u dvorani ( a tuzlanska publika vise nego poznaje kosarku i zna kad gleda dobru)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 nov 2013, 14:51

nema tu šta klub željeti ili ne željeti Fukare, Fukare su ti koji trebaju doći i podržatik klub ;) nadam se da će se to desiti prije ili poslije, ako je za navijače Sloboda ista ona, što su već pokazali, zašto bi Fukare nešto 'glumile'? neki momak je objasnio princip odlaska Rangersa u stečaj, pa opet pun stadion, pa primjer Crvene Zvezde u košarci, pa opet Delije pune dvoranu, itd, ima takvih primjera koliko hoćete

živim za dan kad ćemo, nadam se, zaigrati u ABA ligi i da Mejdan gori kao nekad .. da pokažemo da su tuzlanska dvoranska publika i navijači najbolji u regionu uz Beogradsku publiku i navijače ;)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 15:25

Fukare,hvala dragom Bogu nece organizovano podrzavat ovaj klub
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2013, 15:38

Mislim da bi trebali kao grupa da sastavite "spisak razloga" i zahtjeve. Jer nazad se ne moze, moglo se prije 3-4 godine. Sad nikako..

A u Mejdanu je lakse animirati publiku nego na Tusnju, druga je atmosfera. Drugi osjecaj u zraku, kad neko krene krenu svi za njim

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 10 nov 2013, 15:53

JTS je napisao/la:nema tu šta klub željeti ili ne željeti Fukare, Fukare su ti koji trebaju doći i podržatik klub ;) nadam se da će se to desiti prije ili poslije, ako je za navijače Sloboda ista ona, što su već pokazali, zašto bi Fukare nešto 'glumile'? neki momak je objasnio princip odlaska Rangersa u stečaj, pa opet pun stadion, pa primjer Crvene Zvezde u košarci, pa opet Delije pune dvoranu, itd, ima takvih primjera koliko hoćete

živim za dan kad ćemo, nadam se, zaigrati u ABA ligi i da Mejdan gori kao nekad .. da pokažemo da su tuzlanska dvoranska publika i navijači najbolji u regionu uz Beogradsku publiku i navijače ;)
pa jel rangers promijenio ime il je izbacen u najnizu ligu?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 15:54

tuzlak1987 je napisao/la:Mislim da bi trebali kao grupa da sastavite "spisak razloga" i zahtjeve. Jer nazad se ne moze, moglo se prije 3-4 godine. Sad nikako..

A u Mejdanu je lakse animirati publiku nego na Tusnju, druga je atmosfera. Drugi osjecaj u zraku, kad neko krene krenu svi za njim
pa eto ima ljosu,seco,asim,kareli pa nek animiraju publiku...Fukarama se nece i nemoze podvaljivat ova ubleha od kluba

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 nov 2013, 16:12

nesvrstani je napisao/la:
JTS je napisao/la:nema tu šta klub željeti ili ne željeti Fukare, Fukare su ti koji trebaju doći i podržatik klub ;) nadam se da će se to desiti prije ili poslije, ako je za navijače Sloboda ista ona, što su već pokazali, zašto bi Fukare nešto 'glumile'? neki momak je objasnio princip odlaska Rangersa u stečaj, pa opet pun stadion, pa primjer Crvene Zvezde u košarci, pa opet Delije pune dvoranu, itd, ima takvih primjera koliko hoćete

pa jel rangers promijenio ime il je izbacen u najnizu ligu?
jeste, proglasili su stečaj i izbačeni su u zadnju ligu .. ali oni su kako bih rekao, prodali su klupsku historiju jednoj kompaniji, tako da je ta kompanija sada vlasnik Rangersa, a sva historija im je ostala, ime, grb, itd
staragarda je napisao/la:Fukare,hvala dragom Bogu nece organizovano podrzavat ovaj klub
isti su se pretrgli da spase Ditu zamrzavanja ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 10 nov 2013, 16:18

staragarda je napisao/la:Fukare,hvala dragom Bogu nece organizovano podrzavat ovaj klub
Ko kaze da Fukare nece podrzavati ovaj klub, prvo druze ja sam navijac Sloboda Dite i svaku utakmicu sam gledao i ako sam bio mladji u to vrijeme, ali nema veze ja podrzajem OKK Slobodu a za ostale me ne zanima, nema razloga da se ne podrzi ovaj klub, kad su mogle Delije mozemo i mi i to je to. Takvi kao ti nisu ni mrdnuli da spase klub "DItu" al bitno je palamudit preko interneta tacnije iz kuce .
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 10 nov 2013, 16:21

Sa organizovanim radom i dogovorom i Mejdan može biti poput Pionira (što je 100x dokazano),i zna se gdje je najbolje dvoransko navijanje u Bosni. ;)

Yebo ga delije i grobari koga oni zanimaju neka seli u Beograd u Tuzli je Sloboda i mi imamo naše pjesme! :roll:
Pobjeda je bolja od orgazma!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2013, 16:26

JTS je napisao/la:
isti su se pretrgli da spase Ditu zamrzavanja ..
to se slazem ne mogu ti opisat koliko... a isto tako iako je ovaj klub trenutno daleko i od moje podrske iako sam blizi stavima navijaca, Fukare su tu samo dodatak koji bi upotpunio ambijent, a ne neki bitan faktor- nazalost...

prvo jucer na tekmi sam uletio u par rasprava sa ljudima koji masovno govore kako je bolje bez navijaca, bolje roditelji sa djecom i da im i ne trebaju Fukare, jbg morao sam se ukljucit jer bez navijaca nije isto...a drugo jucer 4000+ ljudi sa placenom kartom u dvorani, a Fukara 100-ak od toga 50% maloljetnika, daleko od ozbiljne grupe koja ima uticaja na bilo sta..koliko god mi bilo zao i krivo, ne pamtim manje uticajne i Fukare na nizim granama...ova grupa od 100-ak (optimisticna brojka) ljudi bi bila strasan dodatak mejdanu, ali se ne pita ni za sta ni u FK a ni u OKK...koliko god bio subjektivan po tom pitanju i zelio da je drugacije, treba biti realan i priznati da se mi u ovom momentu ni za sta ne pitamo nit na sta mozemo uticati..na to ni ko ce dobit koliko para, ni ko ce vodit koji klub, koji ce se ugasit itd itd..

naravno ko sto rekoh klub nema jos uvijek moju podrsku, ali ako nastavi ovim tempom treba sjest i popricati, jer bgm 4000 je >>> od 100 ljudi, jos sam se zaprepastio kakav imidz imamo medju tim ljudima, kad se ne zakaci sa ljudima sinoc...nekad je svaki Tuzlak bio Fukara sad okrecu glavu od nas, jbg ne krivim ih s nekim je i mene sramota da se poistovjetim..sta je dovelo do toga ne trebamo ovdje pisati i raspravljati, ovo je tema o OKK a ne o navijacima koji bi bili fin dodatak tok OKK ako se obostrani interesi poklope...ali da smo nesto bitno i da nas neko nesto pita- nisto, ne trebamo se zavaravati...meni koji sam zapamtio i koji zivim za nesto drugo i koji sam (bio) dio necega je onaj Mejdan od sinoc pomalo tuzan, velikoj vecini je nazalost bolje bez ovih sadasnjih Fukara
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 16:40

fukara87 je napisao/la:
Ko kaze da Fukare nece podrzavati ovaj klub, prvo druze ja sam navijac Sloboda Dite i svaku utakmicu sam gledao i ako sam bio mladji u to vrijeme, ali nema veze ja podrzajem OKK Slobodu a za ostale me ne zanima, nema razloga da se ne podrzi ovaj klub, kad su mogle Delije mozemo i mi i to je to. Takvi kao ti nisu ni mrdnuli da spase klub "DItu" al bitno je palamudit preko interneta tacnije iz kuce .
procitaj ponovo moj post ovaj put sa akcentom na ORGANIZOVANO...to sto ces ga ti pratit je tvoja licna stvar kao i tvoje misljenje o ovom klubu...i tacna ti je zadnja konstatacija...ne idem ja nigdje po tekmama...samo palamudim iz kuce...zdrao

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 10 nov 2013, 17:10

TRUST je napisao/la:To si upravu, al et nek se bore i drze prikljuca za prva dve mjesta imat ce sigurno 3000 prosjek, a ako udu u doigravanje pa i prije trebalo bi dovesti dva igraca, pa cak i tri, da se ne obrukamo ako bi usli u doigravanje. U dogiravanju siguran sam 8000 u mejdanu

+1

po meni bi najbolje rjesenje bilo da, ukoliko odrade polusezonu medju prve 4, trebalo bi dovesti 2-3 provjerena igraca i s njima uci u drugi dio sa ambicijama za doigravanje, momci bi se uigrali dobro za ligu 4 pa onda sta nam Bog da..
nadam se samo da nece opasti posjeta, trebaju se momci navici na pun mejdan :)
Slatina,Krojcica,Brcanska malta i Stupine
Bulevar,Batva,cijela Jala i Crvene njive,
Sloboda je ovdje sveta rijec je ime,
crveno crna je boja care zato se gine

Sloboda Tuzla 1919 <3

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 10 nov 2013, 17:22

Steta, ali i sami smo svjesni da nije ovo ekipa koja ce proletit ovom ligom tako da ce bit i pozitivnih i negativnih iznenadjenja, dobio se taj pozitivan imidz sto i jest najveci plus, vratila se raja basketu.
Nekako sam pristalica da stvari idu svojim tokom i da se 2-3 godine stvara ekipa koja ce napast titulu, ne moze nista preko noci, lako se svi nafuramo jer smo zeljni borbe za vrh pa su ocekivanja prevelika i nerealna.

Nek se samo nastavi sa dobrim radom i napredovanjem u svakom smislu iz utakmice u utakmicu i doci ce sve na svoje mjesto.
4000 ljudi najbolje pokazuje da li je klub prihvacen.

P.S. dovest pojacanja ako imas pare a ne zaduzi se da bi necijim prohtjevima udovoljio, samo polako, nece posjeta opast u velikom broju bez obzira na rezultate, drzat ce se to na neke 2000+, e koliko ce vise biti zavisi od protivnika i rezultata.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 10 nov 2013, 17:32

Sjetimo se samo ove tekme:

Fukare & BHFanaticos

[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 10 nov 2013, 17:34

staragarda je napisao/la: procitaj ponovo moj post ovaj put sa akcentom na ORGANIZOVANO...to sto ces ga ti pratit je tvoja licna stvar kao i tvoje misljenje o ovom klubu...i tacna ti je zadnja konstatacija...ne idem ja nigdje po tekmama...samo palamudim iz kuce...zdrao
Nigdje nisam napisao da ne ides na tekme, procitaj ponovo moj post ali necu da ulazim u raspravu, napisao sam u vezi gasenja Sloboda Dite, da niko nije mrdnuo ni qurcem da bi se taj klub spasio a kao ne podrzaje se novi klub.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 10 nov 2013, 18:08

Gorki je napisao/la:Sjetimo se samo ove tekme:

Fukare & BHFanaticos

[youtube][/youtube]

bit ce ovo vrlo brzo opet u mejdanu, prica se o tome da se 2-3 utakmice igraju u mejdanu
pa cemo da uporedimo klip sa fukarama ( bih repka ) i bez ( okk )

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 10 nov 2013, 18:25

Razumljivo je da mnogi smatraju da je bolje bez Fukara. Ja tu ne bih baš Fukare izdvojio, ali svakako da su neodgovorni navijači razlog zašto mnogi ne dolaze na fudbalske utakmice. Par puta sam doveo goste sa strane na utakmicu i imali su šta i čuti. "Propadao sam u zemlju" od sramote i naravno, nikad više. Ne propuštam utakmice, ali idem uvijek sa istim društvom i ne dovodim više nikog sa sobom. Na košarku se već može otići sa porodicom, mnogo je kulturnija atmosfera. Nadam se da će u doglednoj budućnosti na Tušnju biti ovako. Razumijem da su ljudi isfrustrirani Smailom i ostalim stvarima, ali nema potrebe za takmičenjem u psovkama.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 21:43

koga nema bez njeg se moze.isto vazi i za fukare
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.