Nema decko nikakav ugovor a nastupaTkanton je napisao/la:Tctctct i dijete od 17g im smeta, zna li neko nesto o ovome
http://sportsport.ba/bh_fudbal/apelacio ... evo/117525" onclick="window.open(this.href);return false;
NK Zvijezda Gradačac
Re: NK Zvijezda Gradačac
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
STa ce mu ugovor kad je kadetmiky_hz je napisao/la:Nema decko nikakav ugovor a nastupaTkanton je napisao/la:Tctctct i dijete od 17g im smeta, zna li neko nesto o ovome
http://sportsport.ba/bh_fudbal/apelacio ... evo/117525" onclick="window.open(this.href);return false;
Žalili se glumci što Mićo nema potpisan profesionalni ugovor a nastupao za seniore. To ti je 100% tačno. Mićo čim je registrovan da igra za kadete ili juniore Zvijezde uvijek može nastupati i za seniore. Ja ne znam da li ima ijedna ekipa u PL da se Sarajevo nije zbog nečega žalilo.astra1922 je napisao/la:ma sarajevo na sve nacine pokusava da ubiljezi pobjede.vjerovatno su mislili da mico ima tri zuta a igrao
Jbt koji ciganluk pravi ova uprava Sarajeva! Malo im sudisko navlacenje i kojekakvi smijesni penali sad im jos daje i da za zelenim stolom dobiju koji bod FUJ!miky_hz je napisao/la:Nema decko nikakav ugovor a nastupaTkanton je napisao/la:Tctctct i dijete od 17g im smeta, zna li neko nesto o ovome

Treba da ima amaterski ako već nema profi, a lik nije imao nikakav.Tkanton je napisao/la:STa ce mu ugovor kad je kadetmiky_hz je napisao/la:Nema decko nikakav ugovor a nastupaTkanton je napisao/la:Tctctct i dijete od 17g im smeta, zna li neko nesto o ovome
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Mali je SAM pobijedio Olimpik pa se ljudi ne bune.Jbt.ako ne sa sudijama kao prosle godine,daj kako moze otmi bodove.Ma ebo tu ekipu koja muski i posteno ne izbori prvaka. 

Vezano za Miću da malo pojasnimo. Sarajevo se bunilo što Mićo nema nikakav ugovor što su i upravo jer stvarno nema. Ali su zaboravili ili nisu znali da po pravilniku ako igrač godištem nije izašao iz juniora nemora imati nikakav ugovor i može bez problema igrati, zato im je žalba i odbijena.
U žalbi se glasalo 3:2 u korist vas, ako se slijedio pravilnik i ako ste u pravu kako kažeš trebalo je biti jednoglasno odnosno 5:0.combe je napisao/la:Vezano za Miću da malo pojasnimo. Sarajevo se bunilo što Mićo nema nikakav ugovor što su i upravo jer stvarno nema. Ali su zaboravili ili nisu znali da po pravilniku ako igrač godištem nije izašao iz juniora nemora imati nikakav ugovor i može bez problema igrati, zato im je žalba i odbijena.
Mali nije imao opet ponavljam ni amaterski ugovor, a treba imat i on i svaki drugi igrač.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Pa ako ste vi upravu onda je trebalo bit 5-0 za vas, ocigledno da ima neka rupa cim se dvoumeLik je napisao/la:U žalbi se glasalo 3:2 u korist vas, ako se slijedio pravilnik i ako ste u pravu kako kažeš trebalo je biti jednoglasno odnosno 5:0.combe je napisao/la:Vezano za Miću da malo pojasnimo. Sarajevo se bunilo što Mićo nema nikakav ugovor što su i upravo jer stvarno nema. Ali su zaboravili ili nisu znali da po pravilniku ako igrač godištem nije izašao iz juniora nemora imati nikakav ugovor i može bez problema igrati, zato im je žalba i odbijena.
Mali nije imao opet ponavljam ni amaterski ugovor, a treba imat i on i svaki drugi igrač.
Kako tužno uvijek ste vi zakunuti. Da je trebao imati neki ugovor i da pravila nalažu kod dvoumljenja bi vi dobili sa 3:2 u glasanju. Znači odluka je donešena kako pravila nalažu. A kako nigdje nespominjete penal koji je za vas sviran u Bijeljini to je kao uredu. Kad god mislite da je nešto na vašu štetu vi bi sve okrenuli naopako a kada je vama u korist jednostavno prešutite.Lik je napisao/la:U žalbi se glasalo 3:2 u korist vas, ako se slijedio pravilnik i ako ste u pravu kako kažeš trebalo je biti jednoglasno odnosno 5:0.combe je napisao/la:Vezano za Miću da malo pojasnimo. Sarajevo se bunilo što Mićo nema nikakav ugovor što su i upravo jer stvarno nema. Ali su zaboravili ili nisu znali da po pravilniku ako igrač godištem nije izašao iz juniora nemora imati nikakav ugovor i može bez problema igrati, zato im je žalba i odbijena.
Ne spominju oni i da su imali igrača koji je nastupao bez obavljenog ljekarskog a koji je neophodan i da su pojedinci zatvorili oči na to.combe je napisao/la:Kako tužno uvijek ste vi zakunuti. Da je trebao imati neki ugovor i da pravila nalažu kod dvoumljenja bi vi dobili sa 3:2 u glasanju. Znači odluka je donešena kako pravila nalažu. A kako nigdje nespominjete penal koji je za vas sviran u Bijeljini to je kao uredu. Kad god mislite da je nešto na vašu štetu vi bi sve okrenuli naopako a kada je vama u korist jednostavno prešutite.Lik je napisao/la:U žalbi se glasalo 3:2 u korist vas, ako se slijedio pravilnik i ako ste u pravu kako kažeš trebalo je biti jednoglasno odnosno 5:0.combe je napisao/la:Vezano za Miću da malo pojasnimo. Sarajevo se bunilo što Mićo nema nikakav ugovor što su i upravo jer stvarno nema. Ali su zaboravili ili nisu znali da po pravilniku ako igrač godištem nije izašao iz juniora nemora imati nikakav ugovor i može bez problema igrati, zato im je žalba i odbijena.
-
- Kontakt:
Kada japanac dobija pravo nastupa?
od 20 kolaBosanski zmaj je napisao/la:Kada japanac dobija pravo nastupa?
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
Jel ti treba ponoviti šta sam već napisao i jel misliš da se Sarajevo žalilo bez osnove ? Opet ti ponavljam da ste 100 % upravu komisija bi glat odbila žalbu i bilo bi 5:0 u glasovima. Očigledno je da su pravila napisana loše pa ih tumače kako je kome qurcu ćejf pa zato imamo rezultat glasanja 3:2. Znači ima tu nešto, šta ne znam, ali sve nije čisto sigurno.combe je napisao/la:Kako tužno uvijek ste vi zakunuti. Da je trebao imati neki ugovor i da pravila nalažu kod dvoumljenja bi vi dobili sa 3:2 u glasanju. Znači odluka je donešena kako pravila nalažu. A kako nigdje nespominjete penal koji je za vas sviran u Bijeljini to je kao uredu. Kad god mislite da je nešto na vašu štetu vi bi sve okrenuli naopako a kada je vama u korist jednostavno prešutite.Lik je napisao/la:U žalbi se glasalo 3:2 u korist vas, ako se slijedio pravilnik i ako ste u pravu kako kažeš trebalo je biti jednoglasno odnosno 5:0.combe je napisao/la:Vezano za Miću da malo pojasnimo. Sarajevo se bunilo što Mićo nema nikakav ugovor što su i upravo jer stvarno nema. Ali su zaboravili ili nisu znali da po pravilniku ako igrač godištem nije izašao iz juniora nemora imati nikakav ugovor i može bez problema igrati, zato im je žalba i odbijena.
Inače ove komisije u savezu tumače pravila po dnevnom raspoloženju ne vezano za ovaj slučaj. Da li su pravila toliko loše napisana pa im ostavljaju velik prostor da manipulišu ili oni to rade na svoju ruku ne znam. Što se tiče penala u Bijeljini on nema veze s vama i ne znam zašto ga spominješ, možemo o tome na temi FK Sarajevo ili na pp

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Ok, mozda si u pravu, al skontaj onda da nije na nasu stranu onda bi vi trebali dobit 5-0
Pa zato i kažem da postoji određena ne pravilnost, a da ovi iz komisije koriste pravila kako ko hoće ili ne znaju šta da rade pa hajd svako nek protumači po svom pa ćemo se na kraju prebrojat. (predpostavljam da je ovako i bilo na kraju jer imamo tih 3:2 za vas)Tkanton je napisao/la:Ok, mozda si u pravu, al skontaj onda da nije na nasu stranu onda bi vi trebali dobit 5-0
Postoji još nešto mada je možda ružno da spominjem i nema veze puno s vama, ali može i to biti. Ljudima koji predstavljaju svez manjeg entiteta ide na ruku da Sarajevo ne dobije bodove jer bi skroz stigli Borac, također ni ljudima koji uslovno rečeno simpatišu hrvatske klubove ne ide u prilog da Sarajevo dobije bodove radi Zrinjskog. Znamo da je komisija sastavljena od predstavnika sva tri naroda pa ti sad saberi i oduzmi. Opet kažem ružno je da prebrojavam krvna zrnca ali ovo što sam napisao je vrlo izgledna opcija.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Moguce svega....... ja sam cito malo pravilo, na jednom mjestu pise da je dovoljna registracija i samim tim igrac stice pravo na nastup u organizacij NFSBiH... a to sto govoris mozda ova dva sto su bila protiv mozda su oni bili za Sarajevo nikad neznas al evo ovo pravilo sto ti govorim http://prntscr.com/230n40, i cisto sumnjam da vasi kadeti imaju potpisane ugovore, to je do kluba hoceli se on vezat za nekog ili ne, pa da mu neko uzme igraca ispred nosaLik je napisao/la:Pa zato i kažem da postoji određena ne pravilnost, a da ovi iz komisije koriste pravila kako ko hoće ili ne znaju šta da rade pa hajd svako nek protumači po svom pa ćemo se na kraju prebrojat. (predpostavljam da je ovako i bilo na kraju jer imamo tih 3:2 za vas)Tkanton je napisao/la:Ok, mozda si u pravu, al skontaj onda da nije na nasu stranu onda bi vi trebali dobit 5-0
Postoji još nešto mada je možda ružno da spominjem i nema veze puno s vama, ali može i to biti. Ljudima koji predstavljaju svez manjeg entiteta ide na ruku da Sarajevo ne dobije bodove jer bi skroz stigli Borac, također ni ljudima koji uslovno rečeno simpatišu hrvatske klubove ne ide u prilog da Sarajevo dobije bodove radi Zrinjskog. Znamo da je komisija sastavljena od predstavnika sva tri naroda pa ti sad saberi i oduzmi. Opet kažem ružno je da prebrojavam krvna zrnca ali ovo što sam napisao je vrlo izgledna opcija.
Pa eto vidiš sam si postavio ono na šta se FKS pozivalo, "igrač može biti registrovan za klub kao profesionalac ili amater" a taj mali nije imao ni jedno ni drugo i tu je sav problem. Sama registracija ga definiše kao profi igrača ili amatera i iz tog onda proizilazi da nije bio nikako registrovan tumačeći ovo pravilo ?!Tkanton je napisao/la:Moguce svega....... ja sam cito malo pravilo, na jednom mjestu pise da je dovoljna registracija i samim tim igrac stice pravo na nastup u organizacij NFSBiH... a to sto govoris mozda ova dva sto su bila protiv mozda su oni bili za Sarajevo nikad neznas al evo ovo pravilo sto ti govorim http://prntscr.com/230n40, i cisto sumnjam da vasi kadeti imaju potpisane ugovore, to je do kluba hoceli se on vezat za nekog ili ne, pa da mu neko uzme igraca ispred nosaLik je napisao/la:Pa zato i kažem da postoji određena ne pravilnost, a da ovi iz komisije koriste pravila kako ko hoće ili ne znaju šta da rade pa hajd svako nek protumači po svom pa ćemo se na kraju prebrojat. (predpostavljam da je ovako i bilo na kraju jer imamo tih 3:2 za vas)Tkanton je napisao/la:Ok, mozda si u pravu, al skontaj onda da nije na nasu stranu onda bi vi trebali dobit 5-0
Hebat ga sad žalili se nije prošlo idemo dalje. Neću više da davim ostale na temi.
Pozdrav i u zdravlje.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Mrsko mi je dalje bilo kopirat, ako je registrovan kao profesionalac automatski mora imat ugovor, jer a ugovorom se registruje kao profesionalac, a amater nemora, cim se registrujes ti si amater ako se drugacije nije navelo, procitaj malo pravilnik o registracij igraca na nfsbih.ba
E hebo ga ti ja jedno ti drugo, moraš imati ugovor ovaj ili onaj, lik nije imao ni jedan. Po tvom sad možeš sa ulice pokupiti bilo koga i da ti zaigra a da nikakav papir nemaš za njega, odnosno možeš dovesti Ronalda i predstaviti ga kao Miću.Tkanton je napisao/la:Mrsko mi je dalje bilo kopirat, ako je registrovan kao profesionalac automatski mora imat ugovor, jer a ugovorom se registruje kao profesionalac, a amater nemora, cim se registrujes ti si amater ako se drugacije nije navelo, procitaj malo pravilnik o registracij igraca na nfsbih.ba
Član 61
Igrači koji učestvuju u organizovanom nogometu/fudbalu u okviru NS/FS BiH su
po svom statusu amateri ili profesionalci.
Klubovi Premijer lige moraju imati sa igračima zaključene profesionalne
Ugovore, izuzetno klubovi Premijer lige mogu zaključiti amaterske ugovore sa najviše
jedanaest igrača.
Klubovi Prvih liga moraju imati sa igračima zaključene profesionalne ili
amaterske ugovore.
Klubovi Drugih liga moraju imati sa igračima zaključene amaterske ugovore.
Klubovi nižih stepena od gore navedenih mogu sa igračima koji su članovi
njihovog kluba zaključiti amaterske ugovore.
Postojanje ugovora između klubova Premijer, Prve i Druge lige sa igračima
članovima kluba predstavlja uslov za nastupanje fudbalera na prvenstvenim i kup
utakmicama.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.