invincible1921 je napisao/la:Ovi iz dijaspore nemam nista protiv nikoga,ali nema meni sta neko pricat ko sarajevo vidi jedino na razglednici,isto je i sa BHF.Vole bosnu a svi spure se ufatili kad je bilo najteze i sad imaju para mogu ic svaku tekmu repke mogu dat 200 za kartu u zenici ja nemam jbg ,i oni su veci bosanci od mene,ma kako da ne.
Ovo je na moj račun. Prvo i prvo, gospodine, ja sam sarajevom hod'o do aprila ove godine, drugo, pojma nemaš što je ko gdje i zašto izašao..možda zato što nema prilike, jel bi trebo bez hljeba sjedit i krast? bolje se po evropi potucat i ne zaboravit odakle sam, nego sjedit dole a jest kamenje, jer takvi poput tebe ne bi ostale podrzali ni u borbi protiv vlasti, a kamoli huligana....
invincible1921 je napisao/la:Baklje se pale svudgdje palice se i kod nas.Jedino sto bi ja promijenio je to smanjio broj utakmica na kojima se pale ,jer ili daj da pravimo bakljade kako treba ili nikako.A ne kao protiv rudara ,kazna radi jedne dimne i dvije baklje ,e to je vec idotizam
Da, na najvećem derbiju svijeta, Barcelona-Real, gdje ima navijača i iz pi*kovaca kojih nema ni na mapi, dođu, pjevaju pjesme, ako bude planirane koreografije drže, uživaju, spektakl...samo kod nas utakmica izgleda k'o pozorište kad nema baklji, jer predstava na terenu liči na lutkarsku.
Al' ovdje niko ne odgovara na ključno pitanje!? Zašto se uopće pale, ko to finansira (mislim te kazne) i slično.
Zamislite vi palioci, da vam neko ispred kuće maše s 5 baklji i prebaci vam preko ograde u avliju, a vama dođe kazna od 1000 KM zbog toga

i tako svaki vikend...jel bi to bilo uredu?
5 maraka juga (jer se samo tu pale baklje) ili godišnja karta u većem iznosu su dobar razlog da ti nekome nabijaš trošak?
Mislim da je logičnije udarati dlanovima, derati grla, ne čupati stolice i kalit ih onim bakljama, te učestvovat u dekoraciji stadiona na drugačije načine, jer to je hram, ono što smatraš ko drugom kućom..a sumnjam da u svojoj sobi to palite...
I sad će neko reći što upoređuješ barcu/real sa nama...buraz oni imaju bolje fudbalere i bolje uslove, al' sumnjam da imaju fanatičniju raju...može se sve i bez te baklje samo da se razmisli...
Mislim da je bolje da klub ima te pare da se ne dešavaju ove situacije kad kasne plate, nema struje za reflektore (ako nije bomba)....
Jel bi ti da ti igra standardna postava ili da klub igra s onim igračima tipa Dino Muharemović a da ti praviš dimne zavjese na tribini? Logika?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D