FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ciza
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ciza » 08 nov 2013, 19:01

DzoleZeljo je napisao/la:Ako cete iskreno, treba vise objaviti RAT ovom savezu. Ovo je vise postalo smijesno. Okrecu borbu protiv huligana na klubove a klubovi niti imaju sredstva, niti moci da se sa tim pozabave, a ovo fino lovu u kasu stavljaju.
he he kakv rat,ko ce se za sta borit,koje ideale i ciljeve i skim odnosno protiv koga?.PA koliko je jaka grupa,ne bitno dal je sad vasa ili bilo cija druga u BiH,malo ozbiljnija represija bi je ugasila da i ne postoji,ili bi ostala u tragovima.Nit snage, nit mase, nit organizacije nit ,sposobnosti za takvo nesto,niti jasnog razloga za bilo kakvu borbu.

Ovo za Svabu nemam rijeci slika i prilika danasnjeg Sarajeva koje se ne razlikuje ni od jednog drugog grada u BIH.Samo sto to tesko priznajemo jer zivimo u nekom imaginarnom drustvu gdje je sve ok.I kad se na to ukaze olako takve etiketiramo kao mrzioca naesg ili njihovog ovisno o kome govori.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 08 nov 2013, 19:06

DukeOfWellington je napisao/la:Mene zanima zašto klub ne napravi nešto po ovom pitanju. Mislim zbog čega se dopušta da se unose te baklje. Fino prečešljat cijelu tribinu i onu šumu iza dva sata prije utakmice gdje neko očito donosi baklje prije početka, onda pretrest sve koji ulaze i oduzet sve baklje, a one koji to pokušavaju unijeti odstraniti. I nema baklji, dakle nema problema.

Klub, pazi sad, moli (?!) navijače da ne pale baklje na njegovom vlastitom stadionu. To je stadion kluba i klub treba da vodi računa o tome ko ulazi na stadion i ko šta unosi. Zašto se to ne radi meni to nije jasno.
Brate da ti ne objašnjavam mnogo, kroz onu šumu sa tranzita silaze tokom utakmice, ne može se to kontorlisati!
Grbavica naš je Hram!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 nov 2013, 19:08

RiverPlate je napisao/la: Brate da ti ne objašnjavam mnogo, kroz onu šumu sa tranzita silaze tokom utakmice, ne može se to kontorlisati!
Pa sad, meni recimo pada na pamet da se tu pruži ona ajforska žica. Pa na nju da se stavi još jedna. I to da se pravo jeftino prođe.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 nov 2013, 19:08

@frotta
bio jedan od nas vjerovatno u tvojim godinama, predpistavljam da nemas vise od 20 god.
osjecao ave sto ti sada osjecas...
i onda...
zaposlis se... nema vise gostovanja...
zavalis se u kredit... osjetis teret zivota u pravoj snazi...
Kupis stan, smiris se pocnes razmisljati o svemu...
polahko prvo iz kopa predjes prema istoku, srce ti ne da da odes na sjever, onda vidis kako dolaze nove generacije na “tvoj jug“ preuzimaju polahko tribinu da istim zarom kojim si i ti...
Zeljo nije bio dobar pa smo mi bili najsvijetliji dio tih godina,
onda dodje do potpune smjene generacija koja na tribini uvijek bude popracena belajima... dok odu prijasnji, pa dok se novi dogovore, i kad sve to 2,3 puta dizivis ili vidis sa jugoistoka, vidis da je tebi mjesto na nekoj drugoj tribini, i posto istok nije u funkciji, lagano kupic godisnju za sjever, tamo te docekaju ljudi koji su takodje godinama bili na jugu, vole Zelju ko i ti samo sto sada imaju porodice, poslove, kuce...
Buraz ja te cekam na sjeveru za 5, 10 godina nije vazno...
abd se nadjemo na novom istoku, ali doci ces ti meni...
i tek onda vidjeti situaciju onakvom kakva jeste, a ja sam u prethodnim postu napisao kakva je...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 nov 2013, 19:11

21 ako te baš interesuje ;)

imam i ja fakultetskih obaveza i shvatam poentu tvoje priče, ali kada ti je to u krvi nema povlačenja, mogu se jedino povući par stolica/redova unatrag i to je to. ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 nov 2013, 19:30

@Frotta
nisam ja mnogo stariji od tebe,
Ali me zivot malo ranije gazio, u tvojim godinama sam vec radio i vracao kredit,
Poenta price moje je da ja volim Zelju jedno 10 puta nego Manijake, i sam za sebe kazem sa sam TM‘87, ali Zeljo je taj zbog kojeg TM postoji...a ne obrnuto, i sam TM treba da zive i rade u korist Zelje,
eh sada kad se sjetim sebe od prije...
Zeljo i TM su mi bili sinonimi, volio sam ih isto jer sam se osjecao pripadnikom TM87.
sada vidim da nije tako, TM ima svoju furku koja ne ide u korist svoga Zelje, cak sta vise kosta ga...
nema vas u kopu dovoljno da bi imali taj luksus da palite, kada kop bude 3000 ljudi, onda imate pravo da se za vas placaju kazne, ali 3000 takvih kao ti trenutno nema na stadionima ukupno, ako racunas i Hz,i Leseve, i Robiju, i Mostar i Tuzlu...
Znaci ljudi mentaliteta ultras, koji idu na gostovanja, i vode navijacku scenu(nemoj ih pomjesati sa ostalima sto se prislepaju na domacim tekmama)
Znaci samo ljudi mentaliteta ultras nema ukupno 3000.
Dakle samo zbog toga je ruzno sto realno 5% ljudi napravi svu stetu klubu.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 nov 2013, 19:36

DukeOfWellington je napisao/la:Mene zanima zašto klub ne napravi nešto po ovom pitanju. Mislim zbog čega se dopušta da se unose te baklje. Fino prečešljat cijelu tribinu i onu šumu iza dva sata prije utakmice gdje neko očito donosi baklje prije početka, onda pretrest sve koji ulaze i oduzet sve baklje, a one koji to pokušavaju unijeti odstraniti. I nema baklji, dakle nema problema.

Klub, pazi sad, moli (?!) navijače da ne pale baklje na njegovom vlastitom stadionu. To je stadion kluba i klub treba da vodi računa o tome ko ulazi na stadion i ko šta unosi. Zašto se to ne radi meni to nije jasno.
Da samo skratimo pricu prijatelju. Na Grbavici se vrlo dobro zna ko unosi te baklje, a istog, doticnog navijaci prozivaju u pozitvnom smislu svaki mec. Dakle, zasto doticni radi na stetu kluba?

Takoder, nisam ja mislio da rat (fizicki ili silom), vec onaj najefikasniji u demokratskom drustvu, tj, medijski. Ali ocigledno da klubovima nije stalo do toga, vec svi nesto pustaju i onda kukaju kao i mi budale ovdje. takoder, ako klubovima nije stalno da rijese ovo sa savezom, onda ne znam iskreno kako cemo mi ovo rijesiti ovdje.

@bistrikboy - Nisam znao da je u Norveskoj legilizovana ova stvar. Mada iskreno, Norveska sama je trenutno najbolja zemlja u svijetu po mnogo cemu, tako da cemo se mi nacekati da se nesto tako donese i kod nas.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 nov 2013, 19:39

@ tu i tamo

naravno da je klub ispred grupe, to je i logično, poenta je da su baklje, tuče, koreografija i sve ostalo što vidiš danas kod modernih navijača jako popularne i to se neće promijeniti zadugo, pogledaj par web stranica i vidjećeš da u svakoj evropskoj državi imaš ono što i kod nas vidiš, prvenstveno mislim na baklje. to je bilo i ostace dio navijackog svijeta, sto se prije prihvati to ce vam svima biti lakse.

druga stvar je sto nema ljudi ? nema jer zivimo u qarini od zemlje (bosnu volim najvise ali prije svega mislim na sistem zemlje i organizaciju). raji je puno dati 5km a kamoli 10-20 za jednu utakmicu 100. lige na svijetu, a tu je i naravno nas mentalitet koji je neobjasnjiv, ja vise volim biti u dolini sa 1.000 pravih navijaca gdje nema pljuvaca i ostalog nego sa 10.000 sabana koji veze nemaju o igracima, koji ne znaju pjesme, koji ne navijaju i koji ce telefonom snimati svaku bakljadu juga
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 08 nov 2013, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 08 nov 2013, 19:40

DzoleZeljo je napisao/la:

Da samo skratimo pricu prijatelju. Na Grbavici se vrlo dobro zna ko unosi te baklje, a istog, doticnog navijaci prozivaju u pozitvnom smislu svaki mec. Dakle, zasto doticni radi na stetu kluba?

Takoder, nisam ja mislio da rat (fizicki ili silom), vec onaj najefikasniji u demokratskom drustvu, tj, medijski. Ali ocigledno da klubovima nije stalo do toga, vec svi nesto pustaju i onda kukaju kao i mi budale ovdje. takoder, ako klubovima nije stalno da rijese ovo sa savezom, onda ne znam iskreno kako cemo mi ovo rijesiti ovdje.

@bistrikboy - Nisam znao da je u Norveskoj legilizovana ova stvar. Mada iskreno, Norveska sama je trenutno najbolja zemlja u svijetu po mnogo cemu, tako da cemo se mi nacekati da se nesto tako donese i kod nas.

Samo da ti kažem da griješiš u vezi boldiranog.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 nov 2013, 19:44

Kako te nije stid prozivati čovjeka ni krivog ni dužnog? I ti pričaš o nekim papcima i levatima u našem gradu. :roll:
DRUG NEBI TI PUNCA

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 08 nov 2013, 20:02

DukeOfWellington je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la: Brate da ti ne objašnjavam mnogo, kroz onu šumu sa tranzita silaze tokom utakmice, ne može se to kontorlisati!
Pa sad, meni recimo pada na pamet da se tu pruži ona ajforska žica. Pa na nju da se stavi još jedna. I to da se pravo jeftino prođe.
Jug na Grbavici ti je specifičan, odgovorno tvrdim da luđe tribine nema na Balkanu što se tiče ulaza, kuda hoćeš možeš ući, onaj tranzitni zid iznad šume je ogroman, ja ne znam kako preskoče, a sa jednog i drugog kraja zida ti je ogromna željezna ograda, sva izbušena od metaka i gelera, i preko toga nađu način da uđu, a ispod te ograde i samog zida je šuma :shock: :lol: bukvalno šuma, koja je nekada bila minsko polje :( u tu šumu ja bih ušao samo sa zaštitnim odijelom :lol: od narkomanskih šprica, flopova za džointa ima milijardu, tu ode raja i piša vjeruj mi, mislim meni ništa čudno tu sam na Jugu čitav život pa mi to dođe kao normalna pojava, ono što se kaže kod nas je vuk domaća životinja :lol: Kako se još ulazi, preko onog velikog zida duž istoka, ima i žica na vrhu, ali džaba brate težak smo mi narod, uvijek kontra svemu!
Grbavica naš je Hram!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 nov 2013, 20:11

Ništa, onda čekamo Mercedes Harenu.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 08 nov 2013, 20:16

DukeOfWellington je napisao/la:Ništa, onda čekamo Mercedes Harenu.
Prije ćemo Kijametski dan dočekati nego tu Arenu, barem dok je ubleha Koldžo načelnik!
Grbavica naš je Hram!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 nov 2013, 20:23

Ublehe su nama u upravi,pa tek onda Koldzo!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 08 nov 2013, 20:25

NEZALAGANJE je napisao/la:Ublehe su nama u upravi,pa tek onda Koldzo!
Apsolutno se slažem, prvi Muharemović i njegova fantomska pozicija direktora!On prvi treba da leti nesposobni majmun!
Grbavica naš je Hram!!!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 08 nov 2013, 20:34

Jel mi moze neko poslati sliku iz plavog salona sa trofejima,ja nigdje ni jednu ne mogu naci.Hvala unaprijed.
embrace the chaos

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 nov 2013, 20:47

bagrcavi je napisao/la:Kako te nije stid prozivati čovjeka ni krivog ni dužnog? I ti pričaš o nekim papcima i levatima u našem gradu. :roll:
Cega da me bude stid? Ovaj tvoj contra-odgovor upravo potvrda onoga sto se prica, a ja sam cisto ubacio sto sam cuo da vidim reakcije na isto. Pa dragi cijeli jug prica o tome, nije to odavno nikakva tajna. :? Samo je poenta price sto svi sute o tome javno (bar ovi iz kluba, jedino je Amar imao muda u javnosti iznjeti sta misli o tome), a seru po forumima i slicnim stvarima kako treba i sta treba...

Mislim da jednostavno druga navijaci Zelje treba jednostavno da bojkotuje ove koji nanose stetu, tako sto ce u trenutku kada zapale baklju poceti zvizdati ili skandirati "napolje", a u najgorem slucaju ako treba i napustiti stadion u znak protesta. Pa kada policija vidi da ih je ostalo 50 na stadionu, znat ce kako reagovati...

Nije problem tifo navijanje, jer je to sada moda i neka je, neka fura ko sta hoce, samo neka se ne nanosi steta klubu. ja sam uvijek iznosio da je bolje od tih para napraviti koreografiju ili 100 zastava, nego nanositi stetu klubu. Ali jbg, ili se prave glupanima ili radi sistematski stetu klubu. Neko ce morati izvuci kad tad, deblji kraj iz svega ovoga. Klub ga izvaci podebelo, a ako je stalo ovim simpatizerima, navijacima koji ne nanose stetu bolje da na vrijeme pocnemo bojktovati bakljade na jugu...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 nov 2013, 21:08, ukupno mijenjano 7 puta.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 08 nov 2013, 20:47

Ja ću samo da pitam ove što podržavaju baklje (iako lijepo izgleda nanosi se šteta klubu)...
Jel' vi glumite ultrase radi sebe, vašeg imidža, radi slikanja, "većih mu.da" među rajom, poštovanja i zbog trebica ili ih glumite zbog Želje, jer mislite da ćete tako pomoći svom i našem Želji, praveći atmosferu koja traje 5 minuta u vrh glave, a zna koštat' 3000 KM?

Jel radite u korist sebi ili korist Želji!?
Zar ne primjetite da ŽELJO NE TREBA ULTRASE nego navijače koji će smišljati nove transparente, zastave, koreografije, koje su ruku na srce prelijepe u plavo/crno/bijelim bojama ;)

Je*em ga ja, pa da vas Dimitrije Dimitrijević zamoli ne bi prestali, jer bitno je biti "Against modern football"...Valjda su igrači ti koji bi trebali biti, vi ste samo posmatrači, oni igraju za lovu...
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 nov 2013, 20:49

Molim ove koji ne idu na utakmice i ove dijasporce da ne komentarisu o bakljama.Toliko...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 nov 2013, 20:51

iVar je napisao/la:Ja ću samo da pitam ove što podržavaju baklje (iako lijepo izgleda nanosi se šteta klubu)...
Jel' vi glumite ultrase radi sebe, vašeg imidža, radi slikanja, "većih mu.da" među rajom, poštovanja i zbog trebica ili ih glumite zbog Želje, jer mislite da ćete tako pomoći svom i našem Želji, praveći atmosferu koja traje 5 minuta u vrh glave, a zna koštat' 3000 KM?

Jel radite u korist sebi ili korist Želji!?
Zar ne primjetite da ŽELJONE TREBA ULTRASE nego navijače koji će smišljati nove transparente, zastave, koreografije, koje su ruku na srce prelijepe u plavo/crno/bijelim bojama ;)

Je*em ga ja, pa da vas Dimitrije Dimitrijević zamoli ne bi prestali, jer bitno je biti "Against modern football"...Valjda su igrači ti koji bi trebali biti, vi ste samo posmatrači, oni igraju za lovu...

heh
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 11 gostiju.