Nikolić: Handžić, Nuhić i Dupovac blizu prvog tima
Fudbaleri Sarajeva će odmarati još danas i sutra, a već u srijedu zakazana je prozivka na stadionu «Asim Ferhatović Hase». Nakon što igrači obave ljekarske preglede, cijela ekipa će otići na prvi dio zimskih priprema. Destinacija još uvijek nije poznata, mada se u posljednje vrijeme najčešće spominjalo hrvatsko primorje i Međugorje.
- Direktor Senad Merdanović je zadužen da ovih dana ispita situaciju s terenima, hotelima i ostalim bitnim detaljima. Ono što znam je da ćemo drugi dio priprema obaviti u Puli između 1. i 5. februara - kazao nam je kapiten tima Muhamed Alaim, koji je nedavno proglašen za najboljeg golmana Premijer lige BiH za 2009. godinu po izboru bh. sportskog portala Sport sport.ba.
Svi fudbaleri, osim Emira Janjoša, čiji je transfer u Norvešku skoro gotova stvar, trebali bi se prekosutra javiti na prozivci. Pored njih u opciji je i nekoliko juniora koji su već trenirali s prvim timom.
- Prvi kandidati za prvi tim su Ajdin Nuhić, Kenan Handžić i Amer Dupovac, koji je još jesenas bio priključen prvotimcima, ali ga je povreda udaljila s terena. Ko će od njih ući u autobus kada ekipa krene na pripreme odlučit će vrlo brzo trener Mehmed Janjoš - kazao je za «San» Agim Nikolić, šef omladinskog pogona Sarajeva.
M.K.
Džakmić, ipak ostaje?
O mogućim pojačanjima na Koševu ne žele govoriti ništa. Pozitivna vijest mogla bi biti ona o statusu veznjaka Muhameda Džakmića koji je sve bliži ostanku na Koševu što je naslutio i prvi čovjek kluba Hajrudin Šuman.
- Poljska Zagleblia, s kojom je Džakmić pregovarao, nalazi se u velikim finansijskim problemima zbog recesije koja je potresla poljski fudbal. Po zadnjim informacijama koje ja imam, Džakmić će ostati u Sarajevu - kaže Šuman.