FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Postao/la barbarez dana 07 nov 2013, 15:08
Cudna situacija oko naseg kluba.Nadam se da Amar moze iznaci nacin,kako klub staviti na prave noge,naci kvaliteno rijesenje od administracije,do portira.Covjek ne moze sam,ali mu treba omoguciti da napravi pravi tim ljudi.
Slazem se da uprava nije kvalitetno podrzala rad strucnog staba i igraca,ali mislim da mi mnoge stvari trebamo ispraviti ,nije vise samo problem uprava,vec citavo okruzenje Zeljino ide malo pogresnim putem.
Evo citam ove rasprave,oko posjete.Kako ba nije stid vise pojedince,traziti uzroke,u 1 km skupljoj karti,ili u marketinskim akcijama.
O cemu pricate.Prije 12-13 godina,niti je bilo marketinga a karte su uvijek bile u ovom nivou,Zeljo je vazda imao najskuplje karte.15 godin je sjever 7 ,jug bio 5,a zapad 10 za derbi malo skuplje bile.Sta sad u tome trazimo izgovore,ili ih trazimo jer nas marketing ne animira.
Smijesno da prelazi u tugu zbod takvog razmisljanja.
Problem je u ovim novim generacijama,koji trebaju biti vecina na stadionu,jer smo mi prije u velikoj vecini dolazili na tekme,do su stariji podrzavali,ali su znali i izostajat,zbog obaveza,ali mladi su dolazili u velikom broju,Zeljo je bio kult,Zeljo je bio uzivanje,Zeljo je bio nacin zivotaKad smo gubili ikad smo dobijali,stadion je bio pun.
Sta rade ovi sad,nista im nije zanimljivo,duze od jedne sezone,nemaju kad od lajkovanja,izigravanja internet huligana,kurcenja,i ostalih sranja.Zeljo je njima sad furka,da budu ludi,da budu neka sila.
Ne kontam **** mu mater,Osim dodje i javno moli,nemojte ljudi,nema se para,nemojte pravit iz kola u **** kolo trosak klubu,ti isto ko da maloumnim idiotima govoris.I treba vam podic cijenu karte,ja bi vam 15 km naplacivao.Nidje veze i onda se pitamo,sto sve manje raje,sramota ba,poslije rata kad je Grbavica rusevina bila,da su cuskije padale,subotom je Grbavica bila minimum 5000 navijaca.
Nije nas zvao ni Dzelo ,ni Buki,ni kurave sa plakata,niko ziv,dolazili smo sami,jer smo Zelju imali u sebi.
Sta vam treba da vam marketing organizuje po koku da vam pusi na stadionu,da bi vi dosli,ili mozda molbe.
Slazem se ja da je uprva tanka,i da ne rade dobro,ali rastjerat to i pokusati dici na veci nivo,ali isto tako i navijaci moraju zivjeti sa Zeljom.
Jebote mi prije niti smo imali dresa da kupimo,niti sala kako treba.Jedan sal bio,i ako ko ufati koji dres,nista nam nije trebalo,samo cekali da zagrmi.
Sta sam para potrosio,kupujuci svaki dan 3 novina,da vidim jel ko dosao,jesmo se pojacali,trci svaki trening gledaj,placaj ulaz,i opet vazda puno...Problem je u glavama nasih ljudi,svega se brzo zasite,nemamo mi vise taj osjecaj svetinje.Zeljo svetinja,bar nemaju ove nove generacije.
Evo ja prvi zbog prirode svog posla,propustim vise od pola tekmi,i derbi sam gledao na poslu,ali toliko mladje raje ima, da ne mogu napuniti stadion ,bar 4-5 hiljada,e onda smo stvarno u kurcu.
Ja sam imao ekipu starije raje dok sam dijete bio,na sjeveru,isao sam sam na tekmu,i vazda bi sjedio sa tom rajom,nije mi trebao ni jaran niti bilo ko.Odem sjednem medju njih,i uzivam sa tom rajom.to je bio cejf,merak.Zeljo je bio merak.
Da Bog da da opet tako bude,ali ocito su sad druge furke u modi
Svaka čast na postu
Cudna situacija oko naseg kluba.Nadam se da Amar moze iznaci nacin,kako klub staviti na prave noge,naci kvaliteno rijesenje od administracije,do portira.Covjek ne moze sam,ali mu treba omoguciti da napravi pravi tim ljudi.
Slazem se da uprava nije kvalitetno podrzala rad strucnog staba i igraca,ali mislim da mi mnoge stvari trebamo ispraviti ,nije vise samo problem uprava,vec citavo okruzenje Zeljino ide malo pogresnim putem.
Evo citam ove rasprave,oko posjete.Kako ba nije stid vise pojedince,traziti uzroke,u 1 km skupljoj karti,ili u marketinskim akcijama.
O cemu pricate.Prije 12-13 godina,niti je bilo marketinga a karte su uvijek bile u ovom nivou,Zeljo je vazda imao najskuplje karte.15 godin je sjever 7 ,jug bio 5,a zapad 10 za derbi malo skuplje bile.Sta sad u tome trazimo izgovore,ili ih trazimo jer nas marketing ne animira.
Smijesno da prelazi u tugu zbod takvog razmisljanja.
Problem je u ovim novim generacijama,koji trebaju biti vecina na stadionu,jer smo mi prije u velikoj vecini dolazili na tekme,do su stariji podrzavali,ali su znali i izostajat,zbog obaveza,ali mladi su dolazili u velikom broju,Zeljo je bio kult,Zeljo je bio uzivanje,Zeljo je bio nacin zivotaKad smo gubili ikad smo dobijali,stadion je bio pun.
Sta rade ovi sad,nista im nije zanimljivo,duze od jedne sezone,nemaju kad od lajkovanja,izigravanja internet huligana,kurcenja,i ostalih sranja.Zeljo je njima sad furka,da budu ludi,da budu neka sila.
Ne kontam **** mu mater,Osim dodje i javno moli,nemojte ljudi,nema se para,nemojte pravit iz kola u **** kolo trosak klubu,ti isto ko da maloumnim idiotima govoris.I treba vam podic cijenu karte,ja bi vam 15 km naplacivao.Nidje veze i onda se pitamo,sto sve manje raje,sramota ba,poslije rata kad je Grbavica rusevina bila,da su cuskije padale,subotom je Grbavica bila minimum 5000 navijaca.
Nije nas zvao ni Dzelo ,ni Buki,ni kurave sa plakata,niko ziv,dolazili smo sami,jer smo Zelju imali u sebi.
Sta vam treba da vam marketing organizuje po koku da vam pusi na stadionu,da bi vi dosli,ili mozda molbe.
Slazem se ja da je uprva tanka,i da ne rade dobro,ali rastjerat to i pokusati dici na veci nivo,ali isto tako i navijaci moraju zivjeti sa Zeljom.
Jebote mi prije niti smo imali dresa da kupimo,niti sala kako treba.Jedan sal bio,i ako ko ufati koji dres,nista nam nije trebalo,samo cekali da zagrmi.
Sta sam para potrosio,kupujuci svaki dan 3 novina,da vidim jel ko dosao,jesmo se pojacali,trci svaki trening gledaj,placaj ulaz,i opet vazda puno...Problem je u glavama nasih ljudi,svega se brzo zasite,nemamo mi vise taj osjecaj svetinje.Zeljo svetinja,bar nemaju ove nove generacije.
Evo ja prvi zbog prirode svog posla,propustim vise od pola tekmi,i derbi sam gledao na poslu,ali toliko mladje raje ima, da ne mogu napuniti stadion ,bar 4-5 hiljada,e onda smo stvarno u kurcu.
Ja sam imao ekipu starije raje dok sam dijete bio,na sjeveru,isao sam sam na tekmu,i vazda bi sjedio sa tom rajom,nije mi trebao ni jaran niti bilo ko.Odem sjednem medju njih,i uzivam sa tom rajom.to je bio cejf,merak.Zeljo je bio merak.
Da Bog da da opet tako bude,ali ocito su sad druge furke u modi
Svaka čast na postu
U prodaji polusezonske karte
http://fkzeljeznicar.ba/u-prodaji-polus ... arte/7121/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/u-prodaji-polus ... arte/7121/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Kada se mogu kupiti i može li vikendom? Šta je sa članskim kartama vikendom? Hvala
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ako se ne varam, prije otprilike 30-ak dana je receno da je UEFA postavila ultimatum, odnosno dala Mersinu rok od mjesec dana da nam isplate dug za Sehica, sa zakonskim kamatama naravno. Radi se o velikom iznosu za nase uslove (cc 900 000 KM), tako da me cudi sto niko nista o ovome ne govori. Mislim da je proslo tih famoznih 30 dana...
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!
Je li ovo znak da će cijena ulaznica za naredne utakmice biti jeftinija? Pitam, jer su cijene polusezonskih karata (30 - jug; 50 - sjever) sa početka sezone bile samo za one koji su članovi Kluba. Za ostale (nečlanove) je bilo skuplje.ipetm je napisao/la:U prodaji polusezonske karte
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
Mnogi ovdje govore cinjenice koje su tacne, a ovdje postoje isti ljudi koji brane ono sto nevalja i pokusavaju da omalovazavaju druge sa tim kao vi niste pravi zeljovci i neke nebuloze a mislim da nema niko od njih preko 18 godina.. Ili ona seljacka ovo je pitar napravio profil .... ili smisle nesto trece....
Svi koji ne dolaze na jug zbog onih likova imaju pravo na to ... svaku tekmu sam na jugu desno od semafora i ja
neznam na koji vi jug idete kada ono podrzavate ??? Stoji satro jedan od vodja na ogradi i ono kurcevito gleda okolo i
nakon nekog vremena 2 momka sjede sa desna od njega i on ovom jednom **** majku i govori mu da navija kao neces ovdje sjediti tako neke pretnje .... momci normala kultura sjebali se neznaju sta ce.... i hajde proslo je to i na polu vremenu kako sam gledao po trebini vidim momaka nema ti mislis da ce mene ikada one seljacine i napusene lobanje predstavljati , mislis da ce ti momci opet doci tu, aha oni nisu pravi zeljovci po vama smijesni ste djecurlijo ??? necu ovdje da pisem svasta ko se tu sve nalazi i sta radi .... to sto svako kolo prave 5k do 10k stete klubu, sto napusavaju lobanje, i furaje neke ultas furke i tjeraju normalne navijace sa juga oni su pravi zeljovci.... tuzno i jadno sta vi podrzavate
Svi koji ne dolaze na jug zbog onih likova imaju pravo na to ... svaku tekmu sam na jugu desno od semafora i ja
neznam na koji vi jug idete kada ono podrzavate ??? Stoji satro jedan od vodja na ogradi i ono kurcevito gleda okolo i
nakon nekog vremena 2 momka sjede sa desna od njega i on ovom jednom **** majku i govori mu da navija kao neces ovdje sjediti tako neke pretnje .... momci normala kultura sjebali se neznaju sta ce.... i hajde proslo je to i na polu vremenu kako sam gledao po trebini vidim momaka nema ti mislis da ce mene ikada one seljacine i napusene lobanje predstavljati , mislis da ce ti momci opet doci tu, aha oni nisu pravi zeljovci po vama smijesni ste djecurlijo ??? necu ovdje da pisem svasta ko se tu sve nalazi i sta radi .... to sto svako kolo prave 5k do 10k stete klubu, sto napusavaju lobanje, i furaje neke ultas furke i tjeraju normalne navijace sa juga oni su pravi zeljovci.... tuzno i jadno sta vi podrzavate
Feudalizam je napisao/la:Mnogi ovdje govore cinjenice koje su tacne, a ovdje postoje isti ljudi koji brane ono sto nevalja i pokusavaju da omalovazavaju druge sa tim kao vi niste pravi zeljovci i neke nebuloze a mislim da nema niko od njih preko 18 godina.. Ili ona seljacka ovo je pitar napravio profil .... ili smisle nesto trece....
ti si sigurno pitar koji je napravio profil.....
ali nema para,sve se rastalilo....
-
- Kontakt:
chicha micha gotova je pricha 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ne opravdavam nikoga, ali šta ti hoćeš na navijačkoj tribini?Feudalizam je napisao/la:Mnogi ovdje govore cinjenice koje su tacne, a ovdje postoje isti ljudi koji brane ono sto nevalja i pokusavaju da omalovazavaju druge sa tim kao vi niste pravi zeljovci i neke nebuloze a mislim da nema niko od njih preko 18 godina.. Ili ona seljacka ovo je pitar napravio profil .... ili smisle nesto trece....
Hoćeš pozorište?
Uvijek je bio vođa i uvijek je bilo i psovki i 'tjeranja' na navijanje ako si već na jugu i čak i batina u ona nekadašnja 'sjajna' vremena. Možda si namjerno tu da provociraš, možda nisi i ne zanima me, ali da raščistimo jednu stvar:
Ovim momcima svaka čast!
Prije desetak - petnaest godina je dolazilo i po 5 milja na svaku tekmu pa i protiv nekih Gradina, Đerzeleza itd. ali kakvo je bilo navijanje? Navijalo se samo kad padne go i kad je kakva jača tekma tipa derbi ili eventualno nekad kad dođu gostujući navijači recimo Čelika ili Veleža!
Nije bilo megafona, nije bilo kako treba ni bubnja, da ne pričam o koreografijama itd. Nije bilo para ni za baklju.
Danas ovi momci, možda i nanose štetu paljenjem baklji ali i svih 90 minuta daju podršku svom klubu, što je jako rijetko i u mnogo jačim ligama od ove naše smiješne!
Stoga, kome se ne sviđa na jugu i 'strah ga je', ima sjever, ima zapad.
Ali ne, najlakše je srati preko kompjutera, a sinoć smo vidjeli koliko je istinskih navijača!
Ko ide na jug pogotovo u c sektor ,kop mora navijati ili nemoj biti tu. Imas jugoistok, jugozapad pa budi u tom dijelu mislim da je ovo trebalo biti jasno svima koji dolaze na jug i u koji dio dolaze.
-
- Kontakt:
Drug ako ti podrzavas da dodjes na grbavicu platis kartu i za kartu dobijes da ti neko **** mater i prijeti da navijas svaka tebi cast... O kojem ti navijanju pricas ??? imas par pjesmi koje vrijede i koje dobro zvuce, druge su isto uspavanke neke.... Napravit spektakl za derbi uredu, ali palit baklje bas svaku utakmicu radi furke nekih likova koji su sebi prosvojili jug mislim da u najmanju ruku nije posteno prema klubu koji jedva izlazi na kraj sa svojim problemima.... Ali ja tvoje misljenje postujem ako je to tvoj stav.....pinki je napisao/la:Ne opravdavam nikoga, ali šta ti hoćeš na navijačkoj tribini?Feudalizam je napisao/la:Mnogi ovdje govore cinjenice koje su tacne, a ovdje postoje isti ljudi koji brane ono sto nevalja i pokusavaju da omalovazavaju druge sa tim kao vi niste pravi zeljovci i neke nebuloze a mislim da nema niko od njih preko 18 godina.. Ili ona seljacka ovo je pitar napravio profil .... ili smisle nesto trece....
Hoćeš pozorište?
Uvijek je bio vođa i uvijek je bilo i psovki i 'tjeranja' na navijanje ako si već na jugu i čak i batina u ona nekadašnja 'sjajna' vremena. Možda si namjerno tu da provociraš, možda nisi i ne zanima me, ali da raščistimo jednu stvar:
Ovim momcima svaka čast!
Prije desetak - petnaest godina je dolazilo i po 5 milja na svaku tekmu pa i protiv nekih Gradina, Đerzeleza itd. ali kakvo je bilo navijanje? Navijalo se samo kad padne go i kad je kakva jača tekma tipa derbi ili eventualno nekad kad dođu gostujući navijači recimo Čelika ili Veleža!
Nije bilo megafona, nije bilo kako treba ni bubnja, da ne pričam o koreografijama itd. Nije bilo para ni za baklju.
Danas ovi momci, možda i nanose štetu paljenjem baklji ali i svih 90 minuta daju podršku svom klubu, što je jako rijetko i u mnogo jačim ligama od ove naše smiješne!
Stoga, kome se ne sviđa na jugu i 'strah ga je', ima sjever, ima zapad.
Ali ne, najlakše je srati preko kompjutera, a sinoć smo vidjeli koliko je istinskih navijača!
uvijek biloterabajt je napisao/la:Ko ide na jug pogotovo u c sektor ,kop mora navijati ili nemoj biti tu. Imas jugoistok, jugozapad pa budi u tom dijelu mislim da je ovo trebalo biti jasno svima koji dolaze na jug i u koji dio dolaze.
Pretpostavljam da misliš da je ona grupa sa juga najsvjetliji dio kluba zato što je za njen sjaj potreban sjaj baklji. Međutim zbog onog zadnjeg performansa protiv Rudara (pa i protiv Veleža) moglo bi se reči da se taj sjaj polako pretvara u tamni oblak. Navijački repertoar pjesama toliko je potrošen da i oni sami nemaju neki motiv da u glas pjevaju. Ima ona stara izreka "E kakve je Pešta nekad kupleraje imala", e ona bi za nas mogla glasiti "E kakve je Željo nekad navijače imao" (i to ne tako davno-unazad tri-četiri godine).fedeltafrotta je napisao/la:mene je briga koliko klub ima ili nema para, ionako nemam nista od toga, ja dolazim radi Zelje, rezultati i igraci mi nisu bitni, to je sve prolazno, Zeljo je vjecanjoey je napisao/la:Onda nemoj plakati p.i.ck.o kako nema para u klubu. I gledam Real kad se vec raspitujes, a ne ovu opstrukciju najljepse igre na svijetu.fedeltafrotta je napisao/la:ne moras, takvi nam ni ne trebaju, sjedi kuci gledaj barcu ko te j.ebe
ps. navijaci su najsvjetliji dio kluba
PS. I da za kraj ja sam uvijek na sjeveru i mogu ti reči da je antagonizam između sjevera i juga sve primjetniji tako da trenutno navijači Želje bilo sa koje strane stadiona definitivno nisu najsvjetliji dio kluba.
Ne znam kako su uspjeli razgrabiti sav novac od prijašnjih transfera pa sad igračima nema za plate i ovi normalno ne dolaze na treninge.
Situacija je sad mnogo jasnija oko Osimovog fantomskog odlaska sa klupe čim je nestalo novca Amar se povukao.
Situacija je sad mnogo jasnija oko Osimovog fantomskog odlaska sa klupe čim je nestalo novca Amar se povukao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Amar je jos u klubu ne pricaj gluposti .Saurman je napisao/la:Ne znam kako su uspjeli razgrabiti sav novac od prijašnjih transfera pa sad igračima nema za plate i ovi normalno ne dolaze na treninge.
Da se nadovezem na ove slikice
VEC NEKO ZARADJUJE LOVU NA SLIKAMA ŽELJE I ŽELJINIH NAVIJACA
Mali rodjak potrosi svu lovu na neke slikice paketic 0,50 kf izmedju ostalih imaju i ove nase ..poslije mozda i ubacim kako izgledaju
VEC NEKO ZARADJUJE LOVU NA SLIKAMA ŽELJE I ŽELJINIH NAVIJACA
Mali rodjak potrosi svu lovu na neke slikice paketic 0,50 kf izmedju ostalih imaju i ove nase ..poslije mozda i ubacim kako izgledaju

Željeznicar za život cijeli !
Da u klubu je dok čeka neki inostrani angažman jer zna da je u Želji presušila slavina pare nestale.terabajt je napisao/la:Amar je jos u klubu ne pricaj gluposti .Saurman je napisao/la:Ne znam kako su uspjeli razgrabiti sav novac od prijašnjih transfera pa sad igračima nema za plate i ovi normalno ne dolaze na treninge.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Dobro je da ne mislis i ne tvrdis da je on pokro pare ko neki.Saurman je napisao/la:Da u klubu je dok čeka neki inostrani angažman jer zna da je u Želji presušila slavina pare nestale.terabajt je napisao/la:Amar je jos u klubu ne pricaj gluposti .Saurman je napisao/la:Ne znam kako su uspjeli razgrabiti sav novac od prijašnjih transfera pa sad igračima nema za plate i ovi normalno ne dolaze na treninge.
- SarajlijaTM
Jarane,ev sa ti ja kazem,kao neko ko pamti i druga vremena,jest kao djete,al pamtim.Feudalizam je napisao/la: Drug ako ti podrzavas da dodjes na grbavicu platis kartu i za kartu dobijes da ti neko **** mater i prijeti da navijas svaka tebi cast... O kojem ti navijanju pricas ??? imas par pjesmi koje vrijede i koje dobro zvuce, druge su isto uspavanke neke.... Napravit spektakl za derbi uredu, ali palit baklje bas svaku utakmicu radi furke nekih likova koji su sebi prosvojili jug mislim da u najmanju ruku nije posteno prema klubu koji jedva izlazi na kraj sa svojim problemima.... Ali ja tvoje misljenje postujem ako je to tvoj stav.....
Evo ti banalan primjer,pjesma o Đildi sto navijaci pjevaju,pa dodje dio :"Tad podize desnu ruku on i zapjeva cjeli stadion",jel mislis da je izmisljena? Ne lafe,u to doba su bila 2 drota na tekmi i zeljini redari,a ako si bio seronja,letio si preko drvenih taraba na jugu. Problema naravno nije bilo,svi su znali gdje im je mjesto,a ne sad gomila hrđavih quraca kojima dlake smetaju.
Ovi momci sto sad stoje,mozda imaju pogresnih odluka,ja licno ne podrzavam neke stvari,ali ovo su druga vremena,to nije moj problem. Evo,licno uvjek sjedim izmedju A i B sektora,navijam kad hocu,sjedim kad hocu,nikad mi niko pola rijeci nije rekao,niti ce. Znaci oni imaju svoj film i furaju ga,to je njihovo pravo,a tako i ti svoj furaj i niko ti nece nista reci. al jok,ti bi izgleda sjeo na ogradu u sektoru C slikao se i stavljao slike po netu.
Vjeruj da tvoja karta koju kupis kao i svi mi i po tome vjeruj mi nisi nista bolji ni od koga ovdje vrijedi na utakmici isto kao i ona koju kupis u tramvaju,kinu,pozoristu i sl. Sta ti hocu reci,da ako u kinu ili pozoristu sjednes na tudje mjesto,neko ce ti obajsniti da ti nije tu mjesto,a u danasnje doba je... mater. probaj u tramvaju sjesti na vozacevo mjesto,sve ce ti se samo kazati ili nekom penzioneru koji je u doba spice sa zgloba krenuo da sjedne iza vozaca.
Kontao ti ili ne kontao tako stvari stoje,a ja bi ti preporucio da sljedeci put kad ti sta zasmeta poslje tekme odes do Dine Pekića i trazis knjigu zalbe
"..... zapjeva zeljo sampion"