Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

BKwizard
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la BKwizard » 03 nov 2013, 13:33

Bains = 7 milona :lol: :lol: :lol:
Kad bi uspjeli dovest ovu dvojicu to bi pun pogodak .....

a sto se utakmice tice nadam se jednoj laganoj pobjedi sa dva gola razlike...

COYB
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 nov 2013, 13:45

zeljocity je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Respect momci koji navijate za Everton. Uvijek mi je drago vidjeti nekoga ko navija za neki manji klub (po titulama, novcima, historiji...)

Sa svojih 9 titula prvaka je na 4 mjestu timova koji su najvise puta osvajali engleski sampionat, iza Uniteda, Lpoola, Arsenala a cak 5 titula vise od Celzija npr.

Sto se historije tice tesko ces naci klub u Engleskoj sa vise historije od Evertona
http://www.grandoldteam.com/club/everton-honours" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisam mislio da vas uvrijedim, nego onako klub je posljednih godina u sjeni Uniteda, Chelsea, City-a, Arsenala... Znam ja da Everton ima trofeja ali evo od kada ja pratim fudbal od neke 2003 znam da nemaju puno uspjeha, tu su oni uvijek u vrhu ali na kraju im uvijek izvisi Liga Šampiona i odu u LE ili u najgorem slučaju nigdje.. Meni je to baš ekstra, kad neko navija za Everton, Tottenham, Fiorentinu, Valenciu..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 03 nov 2013, 14:01

Everton team (to face Spurs): Howard, Coleman, Baines, Jagielka, Distin, McCarthy, Barry, Osman, Pienaar, Mirallas, Lukaku

EFC Subs: Robles, Jelavic, Oviedo, Deulofeu, Naismith, Barkley, Stones
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 03 nov 2013, 15:24

kraj prvog poluvremena. 0:0 i moze se reci da je ovo poluvrijeme bilo u znaku gostiju. Mi dosta nepovezano, masa losih ili jos gorih dodavanja...Lukaku malo kao da je "zalomio" sinoc pa jos nije otresao mamurluk :roll: bolji je odbranbeni igrac nego napdac u dosadasnjem dijelu tekme.
Ndam se da ce ih malo Roberto prodrmati na predahu. Golova ce biti ali malo me frka da koji ne zavrsi u nasoj mrezi...igra je samo ispred naseg boxa-sa nekim bljedim izletima i polu kontrama nasim.
Ali posto nisam ni dosad vjerovao da cemo izgubiti , pa ni sad necemo pasti,znam. ovo ce biti onako "smash and grab win" za Everton.
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 03 nov 2013, 16:47

kraj...0:0 i bod na kontu. Ili ako gledamo na vedriju stranu-neporazeni idalje na Goodisonu.
U drugo poluvrijeme se uslo malo bolje,sanse su se redale i slika iz prvog poluvremena je ostala ista -opet se je igralo vecim dijelom ispred gola ispod Glwdays Standa (tribina ,za one koji neznaju ;) = )
Uredu...bod.19 poena i sedmo mjesto. Iducu sedmicu gostovanje kod Crystal Palace ...ici po sva tri boda nije neocekivano-vec cini i normalno.Mozemo to-naucili smo pod Martinezom da neprosipamao bodove kod slabijih ekipa kako je bio nam prije obicaj.
COYB

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 03 nov 2013, 19:22

Tottenham bio bolji u prvom Everton u drugom poluvremenu ..
Meni danas je najgori bio Pienaar samo je usporavao napade ..

p.s
Everton zakinut za penal
Nottingham Forest FC

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 04 nov 2013, 03:11

Nisam gledao utakmicu, gledao Velež, pa nemam baš nešto previše za reći osim da je normala i bod.
Ipak je Tottenham već dugi niz godina jaka ekipa koja se bori za vrh tabele i nikome neće biti lako protiv njih.
Bitno je sad dobiti Crystal Palace sljedeću te sa tim bodovima ostati i u buduće u igri za mjesto u vrhu.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 nov 2013, 16:08

slika

:mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 04 nov 2013, 20:49

Lillard je napisao/la:slika

...hehehe...genijalna slika... :lol: ...bas tako izgleda Gwladys Stand na neko suncano subotnje posljepodne...i fakat cijele tribine rade tako...izvidjaci maleni.
Ma da, tri bobe protiv Crystal Palaca i mirno docekati meni najnapetiju jesenju tekmu (tad i ja planem malo vise ;) )...ono bar po znacaju...Merseyside Derby!! Da zatvorimo usta potomcima preko puta Stanley Parka-da se zna trecu godinu zaredom ko je najbolji tim u Liverpoolu (gradu) ;) (sire je raspored Everton, Tranmere Rovers i onda lfc) :P
COYB

MrNo
Kontakt:

Post Postao/la MrNo » 07 nov 2013, 14:35

Ali klinac u dresu Evertona koj vrši pritisak na sudije... :) Smešno je, mada bi mu trebalo izvući uši http://englezi.net/da-li-je-ovo-najpame ... ijer-lige/" onclick="window.open(this.href);return false;
englezi.net - Sve o engleskoj Premijer ligi. Hvala svakome ko ponekad svrati na portal.

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 07 nov 2013, 14:48

ne znam jel bilo ali navijači su izabrali novi grb, poprilično očekivan izbor

slika
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 nov 2013, 14:54

Lillard je napisao/la:slika

slika 8-) :lol:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 09 nov 2013, 18:27

Na Selhurst Parku podjela bodova...nisam siguran dali bih mogao reci zasluzeno,ali stvarnost je takva da mozemo ili zaliti za ta dva boda ili se radovati tom bodu...ja zalim, ali po prikazanom ,smo "dobro prosli"! :x :roll:
Nekao kao da ovo i nije "bio nas dan"-igra i nekao ali ta igra ispred protivnickog sesnesterca :x :x ...nigdje nikoga(jos mi se pred ocima vrti prilika iz 78 minute kad nakon nabace sa desne strane Jaggs tuce glavom i Distine CISTI pred golom C.Palaca :shock: -uhh-pozelio sam da je tu bio Jela,ehh...ali i igraci Crystal Palaca kao da su u zivot igrali :?
Uglavnom -bod, jos jedan "clean sheet" i tu smo gdje smo...u naredne 4 utakmice gostujemo kod MUFC i Aresenala te nam u goste dolazi susjed s druge strane parka ,te uvjek za*ebani Stoke City...ova dva izgubljena boda cemo zaliti jos dugo dugo...
Sljedeca tekma je i najinteresantnija u jesenjem dijelu. Liverpool FC na Goodison Parku.
Que sera sera ;)
COYB

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 nov 2013, 19:39

Nadam se da ce Redsi pasti, vala' dosta ovih remija vise 8-) . Sretno u nastavku sezone!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 10 nov 2013, 21:11

Utakmice protiv ovakvih protivnika se moraju dobijati. Ali halalit ćemo kad pobjede malog komšiju.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 15 nov 2013, 14:48

Nadam se većoj minutaži Deulofeu-a u narednim tekmama, dečko protiv mlade naše repke imao učinak od 1 pogotka i 4 asistencije.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 nov 2013, 17:32

Dobri moj unhallowed, mozda ti se i ocekivanja ispune, jer je R.Martinez u jednome od intervjua rekao da bi mali Gerard Deulofeu mogao najvjerovatnije dobiti priliku da starta od prve minute u 221. Merseyside Derby-ju. Nadam se iskreno, ne na ustrb Kevin Mirallesa ,ali sve je moguce...ipak mali je carobnjak, a zapazio sam da je unistio nam male Zmajice jucer u Zenici. :roll:
Ellem, pomalo se zakuhava pred derbi-jos 8 dana-i pomalo price,pricice i tracevi kruze...jedan je i taj da su se male tetkice iz crvenog djela Liverpoola vec uprpale , pa ce i zvjezdice im stive gerrard i danny sturridge "pauzirati i preskociti reprezantivne obaveze" jer su "pick a bruises and knocks" u proslim utakmicama...auu, nosioc kapitenske trake, bravo stevice ,bravo "lavu" :roll: -a kod nas ce i Bainsey i Jagg i mali Barkley igrati,izgarati i naravno pokupiti koju masnicu,udarac i nedobog povredu...ali,ali...zna se tko ce gace na stapu 23.11. sa Goodisona ponjeti nazad na drugu stranu parka.Jedva cekam ,majke mi mile, tekmu.
Ok, malo sa zbrkan sad-neke obaveze me gaze...ali sve ustimati potaman za Derby i ,iskreno vjerujem,pobjedu momaka u kraljevsko plavom dresu.
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 15 nov 2013, 19:02

Deulofeu munja. Nadam se da starta sljedeću tekmu, nevjerovatan je potencijal pa da ga iskoristimo dok je tu.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 21 nov 2013, 14:14

Polagano se priblizavamo i 221. Merseyside derbiju koji je za dva dana na Goodisonu...nestrpljenje,ocekivanja i neizvjesnost, uzbudjenje u meni raste naravno svakim momentom.Osjecam da cemo ih dobiti, i to ne sad ona pristrasna,navijacka izjava vec cisto-onako realno-bolji smo tim ;)
Za one koji vole sta ljepo procitati...danasnji Mirror donosi odlican clanak-pa ko zeli i hoce da odvoji nekih 10-15 minuta svoga vremena ima sta i procitati...odlican presjek ucinka i mogucnosti danasnjeg Evertona pod Marinezom.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... ns-2812011" onclick="window.open(this.href);return false;
i novosti iz svlacionice su da izuzev Konea i Gibsona svi su spremni i fit pred ovaj derby (Alkaraz i Hibbo takodjer-samo male su sanse da ce oba navedena i zaigrati u derbiju-prije da ce to biti protiv Stoke City na Goodison Parku 30.11)
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 22 nov 2013, 18:31

Još ni 20 sati do derbija, vakat je da ove malene neko spusti na zemlju. Previše su se zadali, glume neku ekipu. Treba ih vratili dole na dno gdje i pripadaju. COYB !!!
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: sarajevskiMarlboro i 5 gostiju.