FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nime_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nime_tm87 » 04 jan 2010, 09:02

TheManiacs je napisao/la:R.I.P Enver Sehic

ultra manijak
Kontakt:

Post Postao/la ultra manijak » 04 jan 2010, 11:40

nime_tm87 je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:R.I.P Enver Sehic
ZBOG TEBE RODJEN I S TOBOM CU DA UMREM
I MOJE SRCE TEBI PRIPADA,
JA ZAUVJEK SA TOBOM CU DA BUDEM,
JER BEZ TEBE NEMOGU NIKADA

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 jan 2010, 13:05

masala :)

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 04 jan 2010, 13:18

fala Bogu vise , dobro se sjetio da ode : ))))))))))))))))))))))

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 04 jan 2010, 13:42

Steta ode dobar igrac, al' et mozda i nije tako lose, potencijal je coca veliki ako bude radio eto nama reprezentativca, nek' mu je sa srecom.

Ferplejko
Kontakt:

Post Postao/la Ferplejko » 04 jan 2010, 14:53

Evo prijedloga za renoviranje Grbavice. Kod nas bi mogla i nesto skromnija varijanta, a ne mora biti ne tolki kapacitet

http://stadium.dallascowboys.com/

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 15:04

Ferplejko je napisao/la:Evo prijedloga za renoviranje Grbavice. Kod nas bi mogla i nesto skromnija varijanta, a ne mora biti ne tolki kapacitet

Zayebavas jelde?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 04 jan 2010, 15:07

Ferplejko je napisao/la:Evo prijedloga za renoviranje Grbavice. Kod nas bi mogla i nesto skromnija varijanta, a ne mora biti ne tolki kapacitet

mislim da imamo para samo za ove zelene povrsine oko ovog stadiona :lol: :lol:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 04 jan 2010, 15:14

Real Racing Santander Stadium....nesto slicno...Capacity: 22,700

slika
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 15:27

LIvada je napisao/la:Real Racing Santander Stadium....nesto slicno...Capacity: 22,700
Pa kad bi se grbavica zavrsila tj kad bi se realizovala ona maketa, sve bi bilo kao nas sjever. Standardni engl stadion...

Ps samo je mana ovom racingovom sto nema poslovne prostore (mozda na onoj vecoj tribini)

Ferplejko
Kontakt:

Post Postao/la Ferplejko » 04 jan 2010, 15:37

Na stranici Dallas Cowboysa imate zanimljivu ideju kako isfinansirati gradnju novog stadiona

http://www.dallascowboys.com/tickets/ne ... nefits.cfm

ko zna engleski skontace. Znam da je ovo smjesno za nase prilike, ali....

Ovdje sa seat option ti tek kupujes pravo da kupis sezonsku kartu u narednih 29 godina. Kod nas bi moglo ici da kupis sezonsku unaprijed za 29 godina unaprijed i tako pomognes u izgradnji stadiona. Jos nesto: sezonska karta za ova (doduse bolja mejsta) kosta nekih 3.400 USD s tim da je tu svega 10-ak utakmica

Kad skontam i ona Santanderov je za nas prevelik, a posjeta od 5-6 milja po mecu prosjecno je sramotna za grad velicine Sarajeva. Jednsotavno se ne sipalti praviti vec stadion osim ako se ne moze obezbjediti funkcionalnost

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 15:50

Ferplejko je napisao/la:Na stranici Dallas Cowboysa imate zanimljivu ideju kako isfinansirati gradnju novog stadiona

http://www.dallascowboys.com/tickets/ne ... nefits.cfm

ko zna engleski skontace. Znam da je ovo smjesno za nase prilike, ali....

Ovdje sa seat option ti tek kupujes pravo da kupis sezonsku kartu u narednih 29 godina. Kod nas bi moglo ici da kupis sezonsku unaprijed za 29 godina unaprijed i tako pomognes u izgradnji stadiona. Jos nesto: sezonska karta za ova (doduse bolja mejsta) kosta nekih 3.400 USD s tim da je tu svega 10-ak utakmica

Kad skontam i ona Santanderov je za nas prevelik, a posjeta od 5-6 milja po mecu prosjecno je sramotna za grad velicine Sarajeva. Jednsotavno se ne sipalti praviti vec stadion osim ako se ne moze obezbjediti funkcionalnost
Za "dallasov princip" jedna rijec: Eutopija :mrgreen:

A to za kapacitet...evo nek je cca 25 000...(kada se vratimo sada na euro scenu) 2-3 tekme sa stranom ekipom (najmanje), nek repka odigra 2-3, derbi 1 eventualno dvaput, stadion bi bio pun (repku sam spomenuo jer je i to pozitivna stvar za nas i imamo koristi)...godisnje napunit stadion 6-7 puta je odlicna stvar i isplati se nama imati takav kapacitet...zaboravljas da sa dobrim rezultatima dolazi i publika, a mi imamo odlicnu posjetu sa "srednja-zalost" rezultatima i losom igrom...

ps nisam spominjao ni prijateljske ni ligaske "jace" tekme, a na nekim bi cca 10-15 hiljada/tisuca/thousands

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 04 jan 2010, 16:03

slika
Goodison park u Engleskoj , podsjeca me na Grbavicu samo 100x ljepse, mogli bi i mi ovako istocnu tribinu napraviti da se uklopi sa sjeverom.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 04 jan 2010, 16:07

zasto sve ne isplanirati , napraviti nacrte poslovni prostora u istocnoj i zapadnoj tribini.
Kada se to zavrsi , nadju se ljudi koji ce iznajmiti te poslovne prostore( KONZUM , MERKATOR , INTEREX )
i plate po 2 godine unaprijed.
I bilo bi odatle para , pa od grada , pa saveza , itd
ima nacina da se nadje para kada imas prostora , samo to Zuji treba past na pamet :)

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 04 jan 2010, 16:10

R.I.P Enver Sehic
Volim te Zeljo!!!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 04 jan 2010, 16:12

Hahaha ma ja nebi radio Grbavicu po uzoru ni na jedan stadion na svijetu! Ostavio bih je onakvu, kakvu je svi pamte, stim da bi uradio istok, i digao ga u visinu sjevera i juga, jug sa 3 000 stolica povecao na objektivno gledajuci 6 000 jer toliko praznog prostora zijapi, sve to fino nadkrio, e ako bi bilo para onda i zapad dignuti u visinu juga i sjevera, i lijepo ga natkriti sa nekim mangupskim svecanim lozama... Sad grbavica prima 10 000 sjedecih mjesta, sa tim izvedbama grbavica bi i bez doradjenog zapada primala oko 20 do 25 hiljada, a to bi bilo i vise nego dovoljno i dobro... Slazem se da bi i reprenzitacija imala odlican stadion za utakmice! Svaka cast Bilinom Polju i zenickoj publici ali drugacije je kada zagrmi 25 hiljada i kada se sva ta uzarena atmosfera desava pod krovom, gdje akustika cini svoje i sve to uduplaava i cini mnogo mnogo jacim pritiskom sa tribina... E da su one pare sto su zavrsile u infrastrukturi stadiona u Orasju zavrsile na Grbavici to bi vec bila druga prica :D Ali strpljivo, neka se samo polako graadi i gradi...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 jan 2010, 16:20

Sto kokuz moze sve zamisliti,ni lokomotiva ne moze povuc...

Enki nek' ti je vjecni rahmet!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 16:20

Cuj ostavio bi je onakvu i onda govoris da bi ostale tri tribine ponovo izgradio :mrgreen:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 04 jan 2010, 16:23

Pirke_TM87 je napisao/la:Hahaha ma ja nebi radio Grbavicu po uzoru ni na jedan stadion na svijetu! Ostavio bih je onakvu, kakvu je svi pamte, stim da bi uradio istok, i digao ga u visinu sjevera i juga, jug sa 3 000 stolica povecao na objektivno gledajuci 6 000 jer toliko praznog prostora zijapi, sve to fino nadkrio, e ako bi bilo para onda i zapad dignuti u visinu juga i sjevera, i lijepo ga natkriti sa nekim mangupskim svecanim lozama... Sad grbavica prima 10 000 sjedecih mjesta, sa tim izvedbama grbavica bi i bez doradjenog zapada primala oko 20 do 25 hiljada, a to bi bilo i vise nego dovoljno i dobro... Slazem se da bi i reprenzitacija imala odlican stadion za utakmice! Svaka cast Bilinom Polju i zenickoj publici ali drugacije je kada zagrmi 25 hiljada i kada se sva ta uzarena atmosfera desava pod krovom, gdje akustika cini svoje i sve to uduplaava i cini mnogo mnogo jacim pritiskom sa tribina... E da su one pare sto su zavrsile u infrastrukturi stadiona u Orasju zavrsile na Grbavici to bi vec bila druga prica :D Ali strpljivo, neka se samo polako graadi i gradi...
ali inace bi je ostavio kaku jest :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jan 2010, 16:27

Otkrismo toplu vodu, sve poslovan covjek na forumu :D kao da nikom do sad nije palo na pamet nesto napraviti al takav je vakat da niko ne da para ne samo sad nego par zadnjih godina unazad, a i kamaru zanimljivih objekata i prostora u gradu niko se ziv ne trza toliko da napravi tribinu pa da kao posle ima neke koristi prije svega to kosta a i nesigurna je investicija, prije svega da bi se napravio istok treba milion a za te pare mozes uzeti prostor gdje hoces u gradu.Tako da je ta ideja da neko nesto napravi totalno nerealna.
Eto sad imamo 200 000, otprilike nista ali mislim da bi se nesto moglo organizovati kod uefe ili fife kao stadion koji je ostecen u ratu i dobiti neku cifu na racun toga.prilicno sam siguran kada bi organizovali neku utakmicu narimjer sa volsburgom u kojoj bi karta bila karikiram 50 KM i u kojoj bi sredstva bila usmjerena na gradnju tribine da bi nagurali 15 000 ljudi na stadion plus neki prijatelji kluba moglo bi se doci do neke fine cife sa kojom bi se bilo u stanju napraviti i vise od istoka.Otprilike sve ovo spada u neka mastanja i nase zelje i ne bi bilo neizvodljivo da klub nije u dugovima kakvim jeste.Nekad u buducnosti ako bog da, mislio sam da necu vise nikad vidjeti refektore na Grbavici pa ih docekah.Bitnije od svega ovoga treba zapamtiti koja je gamad zapalila stadion i koja je gamad dovela da stadion bude u ovakvom stanju.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], F1921B, Hrasno15, Redred, samoFKS, zlatandr i 52 gosta.