OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

wienultras
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la wienultras » 06 nov 2013, 21:38

kada se sjetim nekih ovdje koji su fk sloboda gledali u ligi prvaka,fuzionisali je,nabacivali neke adidas sponzore,uporedjivali mamica i gracica....itd....a sada pljuju po okk.....ko bi vam ugodio.. :roll:
nije vam smetao gracic,barem vas 95 posto,a smeta vam nesto najbolje sto se desilo tuzli u posljednjih nekoliko godina,nije vam smetao deklarisani pitar iz olimpika,smeta vam rodjeni tuzlak,zbog neceg sto nema veze sa temom...okk je trenutno klub bez duga,cak proslu sezonu zavrsili sa plusem..
i to ga svrstava u najbogatije klubove balkana...jer prosjek dugovanja olimpije,partizana,zvijezde,cibone,buducnosti,krke,zadra,cedevite itd,bla bla,je 14 mil eur....u prosjeku...okk moze dovesti igraca kojeg pozeli,i platiti ga,..tema sto put prezvakana,
opustite se i uzivajte,sa pojacanjima u play off ja se nadam i tituli...rano je,al sto da ne.... ;)
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 06 nov 2013, 21:42

Dao je 1000e, dvije gajbe piva i peceno jagnje/prase po izboru :roll:
Umjesto da budemo zahvalni sto je jedno takvo kosarkasko ime doslo da radi( i to bez feninga naknade) u ovakvoj situaciji u sportu u nasoj drzavi, on se unaprijed osudjuje.

Svi znamo sta se desavalo oko Mule prije i da je jedno vrijeme bio drzavni neprijatelj No1, sada je doslo i vrijeme i momenat da da svom gradu sve sto nije bio u mogucnosti prije iz raznoraznih razloga i opet je bio skeptican kako ce biti prihvacen, rezultate vec polako vidimo, vidimo ekipu koja je skoro pa ista od prosle sezone a duplo jaca, vidimo ozbiljnost na terenu u svakom momentu, vidimo ljude koji su se vratili kosarci a velika vecina zbog samog Damira, vidimo covjeka koji potegnuo svoje veze i vezice da ekipa ima vrhunske preglede i pripreme, vidimo covjeka kojem je stalo da svom gradu da nesto veliko i da sapere sa sebe "Damira Ustasu".

Taj isti Damir je odbijan 3-4 puta od naseg saveza i receno mu je da ne treba nasoj reprezentaciji jer ima 5-6 boljih igraca od njega i nek mu je sa srecom, nije trebao zbog tadasnjih odnosa i prilika izabrat susjede ali kad te tvoji odbiju i ne trebas im a sa druge strane imas sansu za laksi put u gradjenju karijere mislim jbg da bi svi bili makar u nedoumici.

Ako cemo realno sta su drugi Ditini igraci nakon odlaska dali svom klubu ?
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 nov 2013, 21:45

neno#4 je napisao/la:Konkretno, koliko je na njemu Sloboda zaradila? Dalje, sta je on uradio za Slobodu u teskim trenucima, vratio se u klub koji ga je napravio da zavrsi karijeru? Ja zelim Slobodi da uspije, da se vrati u vrh nase kosarke, ali ce to ici puno tesko..Puno teze nego sto se misli..Kad kazem vrh nase kosarke, tu mislim na duele sa najboljim Sirokim i Igokeom..Nasa cirkus liga je presmijesna i neozbiljna..
Ne znam koliko je na njemu Sloboda zaradila al nije sve u soldima :D nije se vratio u klub da zavrsi karijeru jer fizicki nije bio na nivou,kao ni Mrsic..Dao je Slobodi najmanje kao i svi ostali veliki igraci,toliko mu je i vraceno i to je to..Neki zaboravljaju da je Damir odbio neke unosnije ponude da bi ovdje bio trener,makar je tako rekao na pocetku sezone..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 nov 2013, 21:46

Slatinash_7 je napisao/la:ako se ne varam on je jedini kosarkas koji je iz BiH a da je osvojio EL,prepoznat u mnogim klubovima sirom Evrope,Damir Mulaomerovic je ozbiljno ime Evropske kosarke i to je dovoljno da se kaze da je on dao nesto za kosarku u Tuzli...
Dao je za nasu zemlju tim titulama isto koliko i Navarro.

Pored njegovog imena nije stajalo - Bosnia, vec Croatia. To se zaboravilo izgleda.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 nov 2013, 21:50

i pored Acinog je pa??? najmanji problem oko ove Slobode je Damir Mulaomerovic...da je igrao za Jemen ako hoce nek radi i nek vodi klub ako je dobar trener ..drugi su tu problemi..

@wienultras smeta nam covjek sa dokazanom kriminalnom prosloscu pa taman da mi je iz oka ispao ;) jednom lopov, uvijek lopov...nije Gracic cvjecka al bar nema dokazano i pravomocno, mozes onda mislit sta je ovaj radio i sta radi kad je kao funkcioner u ovoj drzavi uspio krivicno da odgovara
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 nov 2013, 21:52

Pupi04 je napisao/la:Dao je 1000e, dvije gajbe piva i peceno jagnje/prase po izboru :roll:
Umjesto da budemo zahvalni sto je jedno takvo kosarkasko ime doslo da radi( i to bez feninga naknade) u ovakvoj situaciji u sportu u nasoj drzavi, on se unaprijed osudjuje.

Svi znamo sta se desavalo oko Mule prije i da je jedno vrijeme bio drzavni neprijatelj No1, sada je doslo i vrijeme i momenat da da svom gradu sve sto nije bio u mogucnosti prije iz raznoraznih razloga i opet je bio skeptican kako ce biti prihvacen, rezultate vec polako vidimo, vidimo ekipu koja je skoro pa ista od prosle sezone a duplo jaca, vidimo ozbiljnost na terenu u svakom momentu, vidimo ljude koji su se vratili kosarci a velika vecina zbog samog Damira, vidimo covjeka koji potegnuo svoje veze i vezice da ekipa ima vrhunske preglede i pripreme, vidimo covjeka kojem je stalo da svom gradu da nesto veliko i da sapere sa sebe "Damira Ustasu".

Taj isti Damir je odbijan 3-4 puta od naseg saveza i receno mu je da ne treba nasoj reprezentaciji jer ima 5-6 boljih igraca od njega i nek mu je sa srecom, nije trebao zbog tadasnjih odnosa i prilika izabrat susjede ali kad te tvoji odbiju i ne trebas im a sa druge strane imas sansu za laksi put u gradjenju karijere mislim jbg da bi svi bili makar u nedoumici.
Ako cemo realno sta su drugi Ditini igraci nakon odlaska dali svom klubu ?
ko ti je ispricao ovu laz

mrsic je bio u istoj situaciji i izabrao je tezi put, a damir je izabrao laksi i zbog toga je smrad
a to sto ne dobija lovu (upitno je da li bas nema nista barem u necemu) nema veze jer dobija trenersko iskustvo i polako stvara ime (od negdje se uvijek mora poceti), a sto se mene tice neka je vodi sto opet ne mjenja cinjenicu da je obicni smrad i prodana dusa
a kikanovic je malu sumu poklonio diti, a veliku pozajmio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 nov 2013, 22:48

Slatinash_7 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Konkretno, koliko je na njemu Sloboda zaradila? Dalje, sta je on uradio za Slobodu u teskim trenucima, vratio se u klub koji ga je napravio da zavrsi karijeru? Ja zelim Slobodi da uspije, da se vrati u vrh nase kosarke, ali ce to ici puno tesko..Puno teze nego sto se misli..Kad kazem vrh nase kosarke, tu mislim na duele sa najboljim Sirokim i Igokeom..Nasa cirkus liga je presmijesna i neozbiljna..
Ne znam koliko je na njemu Sloboda zaradila al nije sve u soldima :D nije se vratio u klub da zavrsi karijeru jer fizicki nije bio na nivou,kao ni Mrsic..Dao je Slobodi najmanje kao i svi ostali veliki igraci,toliko mu je i vraceno i to je to..Neki zaboravljaju da je Damir odbio neke unosnije ponude da bi ovdje bio trener,makar je tako rekao na pocetku sezone..
Iskren savjet, nemoj vjerovati svemu sto cujes..Mula je u Slobodi zato sto nigdje nije mogao drugo poceti kao trener..To ti ja tvrdim iz pouzdanih izvora..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 nov 2013, 23:14

anti_zli je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nek' mi neko konkretno pojasni sta je Damir Mulaomerovic dao za kosarku u Tuzli? Da cujem?
Pa za pocetak dao joj je najboljeg juniora Jugoslavije,donjeo joj dosta pobjeda(iako je istu igrao kratko ovdje),ali po meni ono najvaznije,utro je put za Evropu sljedecim narastajima,ako se ne varam on je jedini kosarkas koji je iz BiH a da je osvojio EL,prepoznat u mnogim klubovima sirom Evrope,Damir Mulaomerovic je ozbiljno ime Evropske kosarke i to je dovoljno da se kaze da je on dao nesto za kosarku u Tuzli...
Sve je to on dao sebi , iz Tz je pa nas ne treba nista iznenadit.
damir je za mene ljudski sljam i ostat ce...samo mi nije jasno kakav ti je to ofiran komentar da je iz tz pa nas kao nista ne treba iznenadit...koga VAS :? ...opet neka spika o agama sarajlijama i zlim tuzlacima.. :roll:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 nov 2013, 23:17

wienultras je napisao/la:kada se sjetim nekih ovdje koji su fk sloboda gledali u ligi prvaka,fuzionisali je,nabacivali neke adidas sponzore,uporedjivali mamica i gracica....itd....a sada pljuju po okk.....ko bi vam ugodio.. :roll:
nije vam smetao gracic,barem vas 95 posto,a smeta vam nesto najbolje sto se desilo tuzli u posljednjih nekoliko godina,nije vam smetao deklarisani pitar iz olimpika,smeta vam rodjeni tuzlak,zbog neceg sto nema veze sa temom...okk je trenutno klub bez duga,cak proslu sezonu zavrsili sa plusem..
i to ga svrstava u najbogatije klubove balkana...jer prosjek dugovanja olimpije,partizana,zvijezde,cibone,buducnosti,krke,zadra,cedevite itd,bla bla,je 14 mil eur....u prosjeku...okk moze dovesti igraca kojeg pozeli,i platiti ga,..tema sto put prezvakana,
opustite se i uzivajte,sa pojacanjima u play off ja se nadam i tituli...rano je,al sto da ne.... ;)
de jarane reci da nas furas za ovo klub bez duga :D :D ...moze dovest koga hoce...,moze,al iz federalne lige...najbogatiji klubovi balkana i ovaj okk :shock: :shock:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 nov 2013, 23:19

a valjda im vidis pozadinu price i momenat ukljucivanja na ovu temu :D ...na stranu sto ni mi podrzavamo/ne podrzavamo ovaj klub, da nije Damira "zasmetalo" bi im nesto drugo jer im smeta kad se nesto pozitivno (bar vecina percipira ovo kao pozitivno) desava oko Slobode :D

ja sam davno rekao trenutno me ovaj klub bas previse ne zanima, puno dokazivanja oni jos imaju, al sam se ukljucio malo jer znam ove i namjere im iz starih rasprava heheh:P :P
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 06 nov 2013, 23:43

staragarda je napisao/la:
wienultras je napisao/la:kada se sjetim nekih ovdje koji su fk sloboda gledali u ligi prvaka,fuzionisali je,nabacivali neke adidas sponzore,uporedjivali mamica i gracica....itd....a sada pljuju po okk.....ko bi vam ugodio.. :roll:
de jarane reci da nas furas za ovo klub bez duga :D :D ...moze dovest koga hoce...,moze,al iz federalne lige...najbogatiji klubovi balkana i ovaj okk :shock: :shock:
klub bez duga je bogat klub...nevidim zasto te furam,okk sloboda nema duga..shodno tome,ako jedna bosna sa dugom,od 5 mil,ponudi igracu platu,okk je moze duplirati,jer je nepritiscu dugovi,dok se bosna nmoze boriti za igraca,jer je finansijski limitirana...neznam sta te sokira, :?: vodim se logikom..jer partizan je tuzen,i prijeti mu izbacivanje iz svih takmicenja,igraci traze svoje..posto si pogotovo ti strucnjak za kosarku,fudbal,i sve ostalo,nevrijedi mi se raspravljat,a i nema potrebe...upravu si

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 06 nov 2013, 23:51

wienultras je napisao/la: klub bez duga je bogat klub...nevidim zasto te furam,okk sloboda nema duga..shodno tome,ako jedna bosna sa dugom,od 5 mil,ponudi igracu platu,okk je moze duplirati,jer je nepritiscu dugovi,dok se bosna nmoze boriti za igraca,jer je finansijski limitirana...neznam sta te sokira, :?: vodim se logikom..jer partizan je tuzen,i prijeti mu izbacivanje iz svih takmicenja,igraci traze svoje..posto si pogotovo ti strucnjak za kosarku,fudbal,i sve ostalo,nevrijedi mi se raspravljat,a i nema potrebe...upravu si
Nije bitno jel klub bez duga ili u dugu, nego je bitno koliki profit ce da napravi kad dovece te igrace.
Svi veliki klubovi (fudbalski) su u milionskim i milionskim dugovanjima, i dizu kredite placaju igrace od kojih ce imat profit u narednom periodu.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 nov 2013, 00:00

wienultras je napisao/la:
klub bez duga je bogat klub...nevidim zasto te furam,okk sloboda nema duga..shodno tome,ako jedna bosna sa dugom,od 5 mil,ponudi igracu platu,okk je moze duplirati,jer je nepritiscu dugovi,dok se bosna nmoze boriti za igraca,jer je finansijski limitirana...neznam sta te sokira, :?: vodim se logikom..jer partizan je tuzen,i prijeti mu izbacivanje iz svih takmicenja,igraci traze svoje..posto si pogotovo ti strucnjak za kosarku,fudbal,i sve ostalo,nevrijedi mi se raspravljat,a i nema potrebe...upravu si
pa normalno da nemaju duga kad su nastali prije 3 GODINE,kad ce prije nabit dugove
pa normalno da Bosna nema za kifla, da je duzna ogromne pare jer se NIJE UGASILA
pa normalno da je partizan tuzen i duguje nekim igracima jer NIJE UGASEN
kljucne rijeci su NOVI KLUB I GASENJE SLOBODE...ovaj OKK nema nikakve veze sa SLOBODOM koja je igrala finu ulogu u ex yu ligi,bila visestruki prvak i pobjednik kupa i igrala evropska takmicenja.... ovi novi mogli su se nazvat i OKK KALIMERO...za 10 godina kad ova olosija koja vodi sad ovaj klub nabije ponovo par miliona duga potegnut ce ponovo za opcijom RESTART....samo sacekaj pa ces vidjeti...i normalno da znam i da sam strucnjak jer sam dvoja kolica para potrosio prateci FK i KK u zadnjih 25 godina...zato znam da sam u pravu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 nov 2013, 00:03

Koliko je puta Sloboda bila prvak?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 nov 2013, 00:09

neno#4 je napisao/la:Koliko je puta Sloboda bila prvak?
imas u @targetovom potpisu 8-) ...pa potrazi ako te zanima :D

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 07 nov 2013, 00:21

pratim je i ja od 98 i fk,i kk...i sta sad...ti dao dvoja kolica,mozda sam ja vise :?: :mrgreen:
izbacujes tu neke gluposti,ugasen,pa neka je,nosi ga kuci,ja sam odrastao i momkovao uz tu ditu,uz hukica uz kestla,suljanovica...bila postojala,ugasili,sta ccemo sad,zabraniti kosarku u gradu.. :roll:
uostalom,boli me briga,ko hoce nek prati,ko nece nek place za ditom,ja licno sam zeljan kosarke,borbe u play off,nade,punog mejdana,ko oce oce,ko nece nemora :)

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 nov 2013, 01:16

wienultras je napisao/la:pratim je i ja od 98 i fk,i kk...i sta sad...ti dao dvoja kolica,mozda sam ja vise :?: :mrgreen:
izbacujes tu neke gluposti,ugasen,pa neka je,nosi ga kuci,ja sam odrastao i momkovao uz tu ditu,uz hukica uz kestla,suljanovica...bila postojala,ugasili,sta ccemo sad,zabraniti kosarku u gradu.. :roll:
uostalom,boli me briga,ko hoce nek prati,ko nece nek place za ditom,ja licno sam zeljan kosarke,borbe u play off,nade,punog mejdana,ko oce oce,ko nece nemora :)
kakve sam gluposti izbacivao :? ..sta da nosim kuci :?
gdje sam ja rekao da treba skroz ugasit kosarku..ko place za ditom :?
ja sam rekao da se protura ubleha da je ovo stara Sloboda...nije...ovo sto je ova stoka uradila mogla je uraditi i bosna...i partizan...i bilo koji drugio klub...pa sto ne uradise....fino dovedes 10 NBA igraca na sezonu,demoliras sve redom...uzmes barcu u finalu final foura,doneses pehar u tz...ove amere ne isplatis,oni te tuze,ti ugasis klub..izbrisu ti se dugovi i opet iduce sezone ponovo lagano po trofeje

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 nov 2013, 01:25

wienultras je napisao/la:pratim je i ja od 98 i fk,i kk...i sta sad...ti dao dvoja kolica,mozda sam ja vise :?: :mrgreen:
ja sam rekao da se protura ubleha da je ovo stara Sloboda...nije...ovo sto je ova stoka uradila mogla je uraditi i bosna...i partizan...i bilo koji drugio klub...pa sto ne uradise....fino dovedes 10 NBA igraca na sezonu,demoliras sve redom...uzmes barcu u finalu final foura,doneses pehar u tz...ove amere ne isplatis,oni te tuze,ti ugasis klub..izbrisu ti se dugovi i opet iduce sezone ponovo lagano po trofeje
uradila zvezda i sta im fali evo je u euroligi nakon duugoo godina ,bez dugova bez icega i top. a navijacima je i dalje u ocima ona stara zvezda.
ne pametuju ko kod nas neki fola navijaci nego napune dvoranu i navijaju istim zarom ko i prije sto su za svoj voljeni klub ;)

[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 07 nov 2013, 01:32

barca_87 je napisao/la:
uradila zvezda i sta im fali evo je u euroligi nakon duugoo godina ,bez dugova bez icega i top. a navijacima je i dalje u ocima ona stara zvezda.
ne pametuju ko kod nas neki fola navijaci nego napune dvoranu i navijaju istim zarom ko i prije sto su za svoj voljeni klub ;)

[youtube][/youtube]
upravo tako ;)

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 nov 2013, 11:48

pa sta se koji k.u.r.a.c onda svi trgamo da se ne ugasi FK....pa evo onda sjajnog recepta da budemo najbogatiji klub u regiji....da ugasimo FK a u nasim srcima ce i dalje to bit isti klub....krenemo iz zadnje lige bez duga i sa dobrim igracima i eto nas za 5,6 godina u PL bez dugova...svakako ovu federalnu cemo igrat jos bog dragi zna koliko...znaci
GASITE FUDBALSKI KLUB SLOBODU...SVAKAKO FUDBAL NECE NESTAT AKO NESTANE OVE SLOBODE....
kakvo razmisljanje,bgt :shock: :shock: ..i jos od istih ljudi koji se svim srcem bore da se ne ugasi FK :o :o ...nevjerovatno

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.