RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 nov 2013, 19:56

Idemo Rodjeni sutra max ozbiljno pa onda za vikend protiv Slavije na 3 boda. Forma se podigla i svi smo optimisti. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 05 nov 2013, 20:38

marioo8888 je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
Eto ga i video-dokaz,sve se ne zna a gledaj što se Mate pjeva.Napokon su vam proradile emocije a toliko ste to sakrivali u sebi,i u buduće ne treba da vas bude stid pjevati HIMNU naše prelijepe Hercegovine,eto usput ovo nisu gange nego Himna,iduće gostovanje ćemo vam pustiti i Gangu da se napokon obrazujete i o toj vrsti muzike,a do tada za one koji ne znaju a misle doći pod BB iduće gostovanje neka nauče našu prelijepu Himnu pa da je zajedno zapjevamo " onclick="window.open(this.href);return false;.
Eto ga i dokaz da niste svi pravi Mostarci.

Ne kontaju ni Mostarski humor a kamoli Mostarski sarkazam. :D
Meni je jedino očito da ti ovdje ne razumiješ sarkazam,ako si mislio na moj odgovor,ali dobro nema veze ne želim da idemo u off topic tako da lijep i srdačan pozdrav do sredine 5 mjeseca ili u prijevodu idućeg derbija,iako nadam se možda i ranije ako se kuglice malo poigraju u ždrijebu kupa.
Zafrkavao sam se i ja, nista ozbiljno sta ti je. :D

Pozdrav do sljedeceg derbija.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 05 nov 2013, 20:42

AlemC85 je napisao/la:VELEŽ je mostarski klub, i teško bi se navijači navikli na činjenicu da je klub privatni, a ko zna?
Jedino bih prihvatio privatizaciju u smislu DOO ili nesto kao Socios (Benfica, Barcelona, itd), gdje klub nije u sapama jednog privatnika. Ovo ostalo, tesko.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 nov 2013, 20:44

Pirke je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:VELEŽ je mostarski klub, i teško bi se navijači navikli na činjenicu da je klub privatni, a ko zna?
Jedino bih prihvatio privatizaciju u smislu DOO ili nesto kao Socios (Benfica, Barcelona, itd), gdje klub nije u sapama jednog privatnika. Ovo ostalo, tesko.
Apsolutno ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 06 nov 2013, 00:48

RAŠEVIĆ: IGRAMO SVE BOLJE I REZULTATI ĆE DOĆI

Dejan Rašević iz kola u kolo počeo je pokazivati zbog čega je ljetos u redove Veleža došao kao pojačanje. Po prirodi tihi i mirni momak, strpljivo je čekao priliku, iako je zbog povrede morao odsustvovati van terena skoro mjesec dana. Naporan rad, ali i strpljenje nagrađeni su sa dva lijepa pogotka protiv Radnika.

- Povreda je bila čudni splet okolnosti. Ruku sam povrijedio još na Bjelašnici, ali se u prvi momenat mislilo da ništa nije ozbiljno. Ipak sam fudbaler i ruka nije toliko u prvom planu. Međutim bol nije prestajala, čak naprotiv postajala sve neugodnija. Nakon rendgenskog pregleda konstatovano je napuknuće kosti, koja čak nije bila ona osnovna, već neka kost u donjem dijelu ruke. Eto postao sam i stručnjak za medicinu, kada su mi opisali značaj tih „sporednih“ kostiju. U svakom slučaju morao sam nositi longetu skoro mjesec dana. Ja sam cijelo vrijeme normalno trenirao i radio sa ekipom, ali naravno ne možete igrati utakmice - kaže na početku razgovora Dejan Rašević.

U Mostar i Velež je došao iz Slavije. Godinama je bio standardni prvotimac kluba iz Istočnog Sarajeva.

- Ponikao sam u svom matičnom klubu Sutjesci iz Foče, a igrao sam još u Borcu iz Banja Luke, Leotaru i Slaviji. U Velež sam došao i osjećao sam da mi je to u 30-toj godini i sa iskustvom koje sam imao u našoj ligi neka vrsta „krune karijere“. Vjerujte nisam se pokajao nijednog trenutka. Odlično sam primljen kako od strane ljudi u klubu, tako i od mojih saigrača. Nikad se nisam želio isticati. Aplauz publike na utakmici protiv Radnika mnogo mi je značio.

Obzirom na iskustvo koje imate u BHT Premier ligi, odličan ste sagovornik za ocijenu. Formalno je završio prvi dio sezone.

- Mislim da liga nikad nije bila ujednačenija. Više se ne može reći da je nešto iznenađenje kada se dogodi, jer svaka ekipa može pobjediti i ono što je najvažnije ne vidim pretjerane razlike između igranja kući ili na strani. To je dobro za naš fudbal. Što se tiče nas, učinak je dosta dobar, ali nedostaje nam 4-5 bodova. U nekim utakmicama smo bili dobri, jako dobri može se reći i zaslužili smo pobjedu. Uzmite samo gostovanja u zadnjih mjesec dana. Mi smo u Travniku i protiv Zrinjskog trebali pobjediti, po svemu se to vidjelo i po igri i po šansama koje smo imali. Sa tim bodovima sada bi saldo bio 26.

Možemo li zbog toga biti pesimistični uoči nastavka, odnosno predstojeća četiri kola, ali i proljetnog dijela prvenstva?

- Ne, čak suprotno. Evidentno je da smo se „digli“ i da igramo sve bolje i bolje. Pobjede po nekoj inerciji kada ste bolji i pobjedite će doći, to se mora desiti. Naravno, niko nije rekao da će sada pred nama biti samo pobjeda za pobjedom. To je u sportu teško ostvarivo, mislim da imate takvu seriju. Međutim, evidentno je da smo u zadnjih mjesec dana značajno promjenili pristup svoje igre i to će biti sve bolje.

Kada spominjete zadnje utakmice, sigurno posebna je ona nedeljna. Prvi put ste igrali derbi one vrste.

- Sretan sam zbog toga. Kao igrač uvijek želite da igrate derbije, da igrate „velike utakmice“. Osjetio sam tu draž derbija. Žao mi je što naši navijači nisu mogli u mnogo većem broju biti prisutni, ali njihov doček na Musali je bio nešto veliko.

U derbiju ste imali jednu dobru priliku kada ste šutirali glavom.

- Da, bila je to jedna od naših kombinacija, a ja sam sa „prve stative“ trebao šutirati. Loptu sam šutirao u padu glavom na suprotnu stranu, ali eto šteta prošla je tek malo iznad prečke. Volio bih da sam pogodio u derbiju, posebno radi brojnih navijača koji su u tom trenutku kao i ja želili taj pogodak, ali i pobjede svog kluba.

U Slaviji ste mnogo godina igrali desno krilo, a sada u Veležu trener vas koristi na drugoj poziciji.

- Tačno je da sam dugo vremena igrao desno krilo, ali sam također igrao i na poziciji ofanzivnog veznog. U Veležu igram uglavnom iza napadača, a protiv Radnika sam bio i najistureniji. Ma to nije ni pretjerano važno na kojoj poziciji igrate, mnogo je važnije da pošteno odradite ono što vam trener postavi u zadatak. Nekada tu ima mnogo onih „defanzivnih zadataka“ koji su važni za tim i za igru.

Rano je pričati o plasmanima u Evropu ili nešto slično, ali može li se praviti neka projekcija očekivanja?

- Mislim da je rano za nešto tako. Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Sutra je Sloboda, koju moramo proći, kako bi od proljeća imali i završnicu kupa kao opciju. Kao što sam već rekao, nekako ispada da mi je Velež kruna karijere i želio bih da godine koje su pred nama svoje iskustvo i znanje ugradim u rezultate koji će Veležu i našim navijačima donijeti toliko željene uspjehe.

izvor: oficijelna

FORZA VELEZ

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 nov 2013, 00:52

Sasvim korektno i konkretno. Bravo Raša !

slika
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

WakaFlocka
Kontakt:

Post Postao/la WakaFlocka » 06 nov 2013, 08:52

http://www.****/2013-01-31-07-00-31/b ... -zbog-bhta" onclick="window.open(this.href);return false; dobro im Bise odgovori :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 nov 2013, 12:10

Istini za volju, trebalo je da se pruži više pažnje toj njihovoj koreografiji, zaista je lijepo izgledala. slika

O stvarima koje su se dešavale za vrijeme rata, ne bih na ovom portalu, jer je čisto sportski, tako da takvim stvarima nije mjesto ovdje.

Lagano pripremanje za tekmu, skoro pa vrijeme za uputiti se na stadion. Idemo Rođeni, do nove pobjede. slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 nov 2013, 13:40

zizu1991 je napisao/la:Istini za volju, trebalo je da se pruži više pažnje toj njihovoj koreografiji, zaista je lijepo izgledala. slika

O stvarima koje su se dešavale za vrijeme rata, ne bih na ovom portalu, jer je čisto sportski, tako da takvim stvarima nije mjesto ovdje.

Lagano pripremanje za tekmu, skoro pa vrijeme za uputiti se na stadion. Idemo Rođeni, do nove pobjede. slika
ti stvarno mislis da je to do koreografije i transparenta na brdu?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 06 nov 2013, 14:37

3-1 lagano

Ima li ovde iko info da li ce stranica http://www.rodjeni.com" onclick="window.open(this.href);return false; uskoro biti pustena sa radom?
O

Dena
Kontakt:

Post Postao/la Dena » 06 nov 2013, 14:48

Adma je napisao/la:3-1 lagano

Ima li ovde iko info da li ce stranica http://www.rodjeni.com" onclick="window.open(this.href);return false; uskoro biti pustena sa radom?
O
Bice na polusezoni pustena. Kodira se stranica od nule. Sve od foruma, stranice, galerije ce biti rucno iskodirano bez third party solucija. Zato je ovoliko down. Slabo se nadje vremena i volje poslije posla, ali uglavnom soon.

Alnes
Kontakt:

Post Postao/la Alnes » 06 nov 2013, 14:49

Cao raja!

Ima li iko link dokumentarca "Mostar United"?

Znam da je davno snimljeno, al bih volio da moja raja u Svici pogleda ovaj dokumentarac.

Hvala unaprijed!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 06 nov 2013, 14:56

70' min vodimo 3-1 (Ramović 2x, Ćemalović)...

Jos da im do kraja uvalimo 1-2 gola i dosta xd

FORZA VELEŽ
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 nov 2013, 15:42

Radonja smanjio na 3:2,pa na kraju Merzic postavio konacan rezultat od 4:2.Idemo dalje ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 06 nov 2013, 15:56

Alnes je napisao/la:Cao raja!

Ima li iko link dokumentarca "Mostar United"?

Znam da je davno snimljeno, al bih volio da moja raja u Svici pogleda ovaj dokumentarac.

Hvala unaprijed!
I mene zanima. Imao sam na starom kompu... :(
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 nov 2013, 16:04

samo_lijevo je napisao/la:ti stvarno mislis da je to do koreografije i transparenta na brdu?
Ne znam, i ne zanima me, samo kažem da je koreografija na stadionu trebala biti pristojnije propraćena na javnom emiteru. slika

Što se tiče današnje tekme, izmjene za razliku od utakmice protiv Zrinjskog su slijedeće :

Nije bilo Letića, Hebibovića ( u prvih 45 ), Raševića ( u prvih 45 ), Okića ( u prvih 45 ), Jusufbašića.
Izmjene su bile kako i piše naprijed, Hebibović, Rašević i Okić.

Što se tiče utakmice kao same, zadovoljan sam samim otvaranjem, i igrom na početku. Jako lijepo smo počeli, gosti su izgledali dosta nepovezano. Zabili smo im 2 gola, jedan iz akcije, drugi iz individualnog kvaliteta. Nakon što je treći dat iz prekida, ponovo smo se opustili. slika

Primamo prvi na individualnu akciju lijevokrilnog igrača, Malbašića, koji je prevario Kodru ( koji je inače igrao desnog beka u prvom poluvremenu, a u drugom sa zamjenom Majkić / Hebibović prešao u sredinu ), opucao loptu, ista se odbila od nekog od naših obrambenih igrača, i završila Oštrom iza leđa.

Kako se privodila utakmica kraju, sve smo se rijeđe odlučivali krenuti ka naprijed. Naša neodlučnost nas je koštala još jednog gola. slika

Kontra Slobode je urodila plodom, kada je pomjeranjem obrane u desno, s ispadanjem Hebibovića i uvlačenjem Pejića u sredinu ( koji je inače igrao lijevog beka ovu utakmicu ) ostao sam, i jedan od igrača Slobode je poentirao za neizvjesnu završnicu.

Činilo se da Sloboda može i do trećeg gola, no, ipak, vidjelo se da nisu najbolje fizički pripremljeni, te smo utakmicu priveli kraju, uz korner koji je donio gol i posljednji sudijski zvižduk na ovoj utakmici.

Sve u svemu, možemo biti zadovoljni jer, 5 standardnih igrača nije igralo od početka, samo nas zeza ne konstantnost i crne rupe koje se često pojavljuju, nadam se da će to stručni štab s vremenom svesti na najmanju moguću mjeru.

Usput :

slika
slika

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 nov 2013, 16:27

A zizu brate ti se zado pravo :lol: :lol: igrali koliko nam je trebalo. Poslje onog 3-eg gola stali sto je i normalno. Nisu se htjeli znojit jer ih vecina veceras ima randes :lol: :lol: rutinska uvertira pred Slaviju. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 nov 2013, 16:37

Dobra stvar je da smo prosli u 1/4 finale kupa BiH.
Porazavajuca stvar je da nam je Sloboda iz Mrkonjic grada iz Prve Lige RSa dala 2 gola na nasem terenu i dva na njihovom. To se iole ozbiljnom kandidatu za Evropu ne smije desit.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 06 nov 2013, 16:42

broj 7 iz Slobode nova žrtva centralne tribine :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 nov 2013, 16:54

To onaj Ronaldo, jel ? slika
Dobro, opet treba priznati, da, iako su ga zahakali kad je vodio loptu, čim je dao gol, svi su mu zapljeskali. I na drugi gol je ista situacija bila. Što ti je seljačka publika. slika

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.