Fener-Galata
Roma-Lazio
Betis-Sevilla
Cardiff-Swansea
Nisu klubovi nesto extra al' navijaci su opasni

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Po britanskom listu ( samo ne znam kojem ), slušao sam to preko radia, derbi Sarajevo - Željezničar je 20 derbi u EUROPIjalehordas je napisao/la:Mozda se nece neko sloziti ali ja smatram da medju 20 najvecih derbija se moze uvrstiti i derbi Sarajevo Zeljo
sta ce ti taj zadnjiKONGO je napisao/la:River- Boca
Fener-Galata
Roma-Lazio
Betis-Sevilla
Cardiff-Swansea
Nisu klubovi nesto extra al' navijaci su opasni!
đes RamboPastuh je napisao/la:Red Army i ultrasi.
[youtube][/youtube]
Heh, i na ovakvom stadionu ovakva atmosfera. Oni su jaki na priči ali kada treba imati muda onda nestanu tek tako.
Veze ti nemas, zasto Juve ima navijace sirom Italije. Samo bezze maltis i bubas. Prvo se informisi, pa onda se pravi pametan.ŠB_Fidelis je napisao/la:Mozda, i to samo mozda, ali unutar Italije, ne u vlastitom gradu. U vlastitom gradu zna se tko je gazda i za koji su klub ljudi vezani - Torino. To je cinjenica obicna. Juventus te gledatelje NEMA. Oni sto se na njih kace kao ''navijaci'' su oni koji padaju na trofeje i titule, a s obzirom da im Juventus to cesto moze ''pruziti'', veliki su navijaci istog, kao. Medjutim, kuci Juventus nema upola gledanost kao Inter ili Milan, kad vec spominjes.daffy je napisao/la:hahahaha koja patetika.. jao.. ali sto je najgore, Juventus ima navijaca kao sto inter i milan nemaju zajedno.. pratim tekme Seria a svake sedmice.. pogledam ponekad i milan i inter i mogu reci da ste smijesni.. gledaj gostovanja Juventusa.. svako gosotvanje ove godine kao i sva prethodna se navijalo za Juve a ne za domacina.. svaku tekmu ces cuti 'Forza Juve'.. dok milaneze samo cujes kad igraju kuci..tony-mortale je napisao/la:torino-juventus, torineza dođe u hiljadama, a juventina onih 700 što gleda i sve ostale utakmice juventusa u torinu, uglavnom to treba doživjeti![]()
a vi vjerovatno ovdje mislite na huliganstva, tuče, noževe, brojanje mrtvih i sl. srednjovjekovna njasra - to je u pravu ovaj gore kad kaže da toga u milanu nema, ali pjevanja i navijanja 90 minuta za svoj tim + extra koreografije koje osim na nou campu se u evropi skoro nigdje nemože vidjeti ima itekako(imao sreću da budem jednom i mogu reći da mi je to definitivno jedan od najljepših dana u životu)
od ovih derbija koje ste vi spominjali bio jedino po par puta sarajevo-željo, i dinamo-hajduk, bilo sasvim ok, al ništa više od toga
A sto se tice gostovanja, tu upravo dolaze ovi gore spomenuti na djelo. A ima i jedna dobra ne tako davna fora, tj. vic, u vezi posjecenosti Juventusa. Ide nesto tipa : ''zasto Juventus ima tako slabu gledanost kuci za razliku od one u gostima?'' - ''Kuci svi znaju da kradu, a u gostima ljudi dodju da se u to ustvari i uvjere''.
brate, da Juventus upravo ima takve navijace koji se lijepe za titule budi uvjeren da bi sada imali manje navijaca od Veleza.. zasto smo Adinjo i ja jos uvijek vjerni klubu i nakon ispadanja u Seriu B?? znam!! da bi svi ovi navijaca Chlesea, Liverpoola etc. nakon ispadanja u nizu ligu promjenili svoje misljenje o najdrazem klubu i pocelo navijati za novi.. ali niko od juventina nikad nije pomislio na to.. vec smo samo se digli jos jaci i dokazali svima da se za klub navija srcem jer ga volimo, a ne zato sto ima u policama 29 Scuedetta.. ako ces iskreno, 97% trenutnih navijaca Juventusa je pocelo navijati radi Il Capitana tj. Alessandra Del Piera.. ko to nije uzivao kasnih 90'-ih uz majsotrije Alexa?? znam hiljade bianconera na balkanu, i vjeruj mi svi su poceli navijati za Juve kao i ja oko 7,8 godine kada ne znas sta je we solja a kamoli Scudetto.. ja nisam poceo radi Del Piera vec radi Trezegueta, ali svoj klub volim vise nego i repku i Sarajevo zajedno.. ne samo ja, vec i svi ostali Juventini sa juvebalkan.com koji je najposjecejni site na Balkanu tog tipa.. svima je na prvom mjestu Juve , pa tek onda repka.. a svi znamo kako se navija za repku..ŠB_Fidelis je napisao/la:Mozda, i to samo mozda, ali unutar Italije, ne u vlastitom gradu. U vlastitom gradu zna se tko je gazda i za koji su klub ljudi vezani - Torino. To je cinjenica obicna. Juventus te gledatelje NEMA. Oni sto se na njih kace kao ''navijaci'' su oni koji padaju na trofeje i titule, a s obzirom da im Juventus to cesto moze ''pruziti'', veliki su navijaci istog, kao. Medjutim, kuci Juventus nema upola gledanost kao Inter ili Milan, kad vec spominjes.daffy je napisao/la:hahahaha koja patetika.. jao.. ali sto je najgore, Juventus ima navijaca kao sto inter i milan nemaju zajedno.. pratim tekme Seria a svake sedmice.. pogledam ponekad i milan i inter i mogu reci da ste smijesni.. gledaj gostovanja Juventusa.. svako gosotvanje ove godine kao i sva prethodna se navijalo za Juve a ne za domacina.. svaku tekmu ces cuti 'Forza Juve'.. dok milaneze samo cujes kad igraju kuci..tony-mortale je napisao/la:torino-juventus, torineza dođe u hiljadama, a juventina onih 700 što gleda i sve ostale utakmice juventusa u torinu, uglavnom to treba doživjeti![]()
a vi vjerovatno ovdje mislite na huliganstva, tuče, noževe, brojanje mrtvih i sl. srednjovjekovna njasra - to je u pravu ovaj gore kad kaže da toga u milanu nema, ali pjevanja i navijanja 90 minuta za svoj tim + extra koreografije koje osim na nou campu se u evropi skoro nigdje nemože vidjeti ima itekako(imao sreću da budem jednom i mogu reći da mi je to definitivno jedan od najljepših dana u životu)
od ovih derbija koje ste vi spominjali bio jedino po par puta sarajevo-željo, i dinamo-hajduk, bilo sasvim ok, al ništa više od toga
A sto se tice gostovanja, tu upravo dolaze ovi gore spomenuti na djelo. A ima i jedna dobra ne tako davna fora, tj. vic, u vezi posjecenosti Juventusa. Ide nesto tipa : ''zasto Juventus ima tako slabu gledanost kuci za razliku od one u gostima?'' - ''Kuci svi znaju da kradu, a u gostima ljudi dodju da se u to ustvari i uvjere''.
Naravno da ima takvih navijaca, skupio ih je podosta kroz godine, to je normalna stvar. Isto sto je normalno da broj takvih opane u momentima manjka dominacije, pa se ''privezu'' drugom sto je ociglednije u ovom momentu. Oni koji su vjerni, svaka cast. Ne govorim ja za one koji to prate inace i neovisno o rezultatima, medjutim cinjenica je da je diljem Italije dosta takvih, jer, ponovno kazem, ljudi dolaze npr. iz male sredine, nemaju klub koji bi igrao u elitnom razredu, i onda je tu jedan Juventus sa najvise osvojenih naslova u Italiji i mamac za instant uspjeh i identifikaciju takvih. No brainer really.daffy je napisao/la:brate, da Juventus upravo ima takve navijace koji se lijepe za titule budi uvjeren da bi sada imali manje navijaca od Veleza.. zasto smo Adinjo i ja jos uvijek vjerni klubu i nakon ispadanja u Seriu B?? znam!! da bi svi ovi navijaca Chlesea, Liverpoola etc. nakon ispadanja u nizu ligu promjenili svoje misljenje o najdrazem klubu i pocelo navijati za novi.. ali niko od juventina nikad nije pomislio na to.. vec smo samo se digli jos jaci i dokazali svima da se za klub navija srcem jer ga volimo, a ne zato sto ima u policama 29 Scuedetta.. ako ces iskreno, 97% trenutnih navijaca Juventusa je pocelo navijati radi Il Capitana tj. Alessandra Del Piera.. ko to nije uzivao kasnih 90'-ih uz majsotrije Alexa?? znam hiljade bianconera na balkanu, i vjeruj mi svi su poceli navijati za Juve kao i ja oko 7,8 godine kada ne znas sta je we solja a kamoli Scudetto.. ja nisam poceo radi Del Piera vec radi Trezegueta, ali svoj klub volim vise nego i repku i Sarajevo zajedno.. ne samo ja, vec i svi ostali Juventini sa juvebalkan.com koji je najposjecejni site na Balkanu tog tipa.. svima je na prvom mjestu Juve , pa tek onda repka.. a svi znamo kako se navija za repku..ŠB_Fidelis je napisao/la: Mozda, i to samo mozda, ali unutar Italije, ne u vlastitom gradu. U vlastitom gradu zna se tko je gazda i za koji su klub ljudi vezani - Torino. To je cinjenica obicna. Juventus te gledatelje NEMA. Oni sto se na njih kace kao ''navijaci'' su oni koji padaju na trofeje i titule, a s obzirom da im Juventus to cesto moze ''pruziti'', veliki su navijaci istog, kao. Medjutim, kuci Juventus nema upola gledanost kao Inter ili Milan, kad vec spominjes.
dat cu ti odgovore na tvoja pitanja.. prvo, zasto Torino ima vise navijaca.. davno jos kad je napravljen Juve, 1897 godine ubrzo se i raspao.. bio je jak klub, ali se gazde nisu slagali i tako da je vecina 'uprave' otisli i formiralo novi klub 'Torino'.. jako je malo ostalo ljudi u Juvenutusu i morali su sve iz pocetka.. i tako kad neko pocne navijati za Torino , logicno je da ce i njegova djeca, pa njegovi unuci i pra unuci navijati za taj klub.. tada je Torino bio popularni, a i nosi ime grada.. ( slicno imas u nasem glavnom gradu.. za Sarajevo navija centar i stari grad oni ciji su dede zivjeli u Sarajevo, a ovi sa periferije sto su doselili u ratu navijaju za Zelju ).
taj ti je vic jako smijesan, ali nazalost ne znas zasto Juve nema posjetu veliku.. zadnji par godina tj. otkako smo ispali u Seriu B igramo na Olimpicu i vecinom je ispunjen do kraja, ali on ima samo 24,25k kapacitet.. sad smo tu jer se pravi novi stadion na prostoru Delle Alpia.. zasto Delle Alpi nije nikad pun tesko ce ti sad iko odgovoriti, jedan od glavnih razloga jeste zato sto navijaci Delle Alpi ne smatraju svojim stadionom vec smatraju Stadio Olimpico ( Communale nekada ) svojim stadionom.. na Delle Alpiu su bila samo sjedeca mjesta, tako da Drughi, Vikinzi, N.A.B. i slicni mogu samo lagano sjediti k'o englezi i aplaudirati kad bude koja sansa.. ali opet, sa druge strane ako pogledamo citavu Italiju i tu je ista situacija.. stadioni su polu prazni, nema vise interesovanja za fudbalom.. ni milanezima nije nista bolja situacija, vjeruj mi..
ovakvih imas u citavom svijetu.. sta mislis za koga ce navijat neko iz Zavidovica.. za tamo neku mjesnu zajednicu ili ?? ili neko ko zivi na selu pored Madrida, da ce navijati za to selo.. sumnjam.. ali mi nemamo samo navijace po tim selima, vec i navijace u velikim gradovima.. Milano, Rim, Genoa.. etc.. tako ti je svugdje.. ima i navijaca koji gledaju samo titule.. znam i takvih koji su za Juve navijali dok smo pobjedjivali, a kada smo izbaceni onda presli na Chelsea,Barcu i Man Utd.. ja takve ne smatram navijacima.. nemozes sad porediti Del Piera i Tottia.. to su dvije ikone Italijanskog fudbala koje svaki covjek mora postovati.. eh sad gledaj sa ove strane.. npr. na balkanu uzet cu za primjer, na TV-u ce prije biti prijenos Juventus - Catania, nego Roma - Cagliari.. i ljudi ce gledati Alexa a ne Tottia.. Tottia ce samo gledati kada bude derbi, a kad su 'male' tekme rijetko kad ce on biti na kanalu.. tako da nemozes ti kao mali zavoljeti nesto sto uopste i ne znas sta je.. ako cemo iskreno, onaj Del Piero prije povrede je bio tada najbolji igrac na svijetu.. ako ne najbolji onda top 3.. izbacio je Roberta Baggia iz provg tima i to ti sve govori o kakvom igracu se radilo..Naravno da ima takvih navijaca, skupio ih je podosta kroz godine, to je normalna stvar. Isto sto je normalno da broj takvih opane u momentima manjka dominacije, pa se ''privezu'' drugom sto je ociglednije u ovom momentu. Oni koji su vjerni, svaka cast. Ne govorim ja za one koji to prate inace i neovisno o rezultatima, medjutim cinjenica je da je diljem Italije dosta takvih, jer, ponovno kazem, ljudi dolaze npr. iz male sredine, nemaju klub koji bi igrao u elitnom razredu, i onda je tu jedan Juventus sa najvise osvojenih naslova u Italiji i mamac za instant uspjeh i identifikaciju takvih. No brainer really.
sta 90%KONGO je napisao/la:Kako se moze voljet neki klub ako nije iz tvog grada. I kako mozes biti veliki navijac, i vjeran mu biti ili sta ja znam vec ? Da ne spominjem da 90% VJERNIH NAVIJACA sa Balkana nije nikad ni vidjelo uzivo te svoje VOLJENE KLUBOVE iz Italije,Engleske,Spanije itd...
Ja jedino volim i navijam za Velez i BIH. A sve ostalo me ne privlaci previse, sve tekme koje gledam su samo tekme gdje se najbolje vidi slika kapitalizma. Veliki je jos veci a mali jos manji ! Nekad su interesantne al' to je sve.
e pa vidis da moze.. za Juve se ne navija, za Juve se zivi.. nisam vidio jer jos sam mlad, ali aBd cu ici jer nije daleko Italia..KONGO je napisao/la:Kako se moze voljet neki klub ako nije iz tvog grada. I kako mozes biti veliki navijac, i vjeran mu biti ili sta ja znam vec ? Da ne spominjem da 90% VJERNIH NAVIJACA sa Balkana nije nikad ni vidjelo uzivo te svoje VOLJENE KLUBOVE iz Italije,Engleske,Spanije itd...
Ja jedino volim i navijam za Velez i BIH. A sve ostalo me ne privlaci previse, sve tekme koje gledam su samo tekme gdje se najbolje vidi slika kapitalizma. Veliki je jos veci a mali jos manji ! Nekad su interesantne al' to je sve.
tony-mortale je napisao/la:ma to ste u pravu 100%, kakvi navijači, svi smo mi samo simpatizeri nekih stranih klubova, ali to je tako u svim manjim zemljama gdje je fudbal na nivou engleske konferencije, pa šta trebam ići na utakmice po bh oranicama gledati igrače koji u životu nisu napravili 10 šprintova, i kojima je zimska pauza 3-4 mjeseca, siguran sam da u državama sa jakim ligama i nema baš nešto puno ljudi koji navijaju sa strane klubove, koji će njemac navijati za npr liverpul ili arsenal pored mase svojih dobrih klubova
Heh, pa stvar i jest upravo tog nekog navijanja i sta ti ja znam, a sta ih privlaci u startu osim imena i trofeja. Budi realan. Ne kazem da tako nije za sve velike klubove svijeta, ali je logicno da dugogodisnji Juventus s najvise naslova ima najvecu podrsku u Italiji. A ostalo je, jebga, stvar tvog subjektivizma i nacina na koji zelis vidjeti situaciju.daffy je napisao/la:ovakvih imas u citavom svijetu.. sta mislis za koga ce navijat neko iz Zavidovica.. za tamo neku mjesnu zajednicu ili ?? ili neko ko zivi na selu pored Madrida, da ce navijati za to selo.. sumnjam.. ali mi nemamo samo navijace po tim selima, vec i navijace u velikim gradovima.. Milano, Rim, Genoa.. etc.. tako ti je svugdje.. ima i navijaca koji gledaju samo titule.. znam i takvih koji su za Juve navijali dok smo pobjedjivali, a kada smo izbaceni onda presli na Chelsea,Barcu i Man Utd.. ja takve ne smatram navijacima.. nemozes sad porediti Del Piera i Tottia.. to su dvije ikone Italijanskog fudbala koje svaki covjek mora postovati.. eh sad gledaj sa ove strane.. npr. na balkanu uzet cu za primjer, na TV-u ce prije biti prijenos Juventus - Catania, nego Roma - Cagliari.. i ljudi ce gledati Alexa a ne Tottia.. Tottia ce samo gledati kada bude derbi, a kad su 'male' tekme rijetko kad ce on biti na kanalu.. tako da nemozes ti kao mali zavoljeti nesto sto uopste i ne znas sta je.. ako cemo iskreno, onaj Del Piero prije povrede je bio tada najbolji igrac na svijetu.. ako ne najbolji onda top 3.. izbacio je Roberta Baggia iz provg tima i to ti sve govori o kakvom igracu se radilo..Naravno da ima takvih navijaca, skupio ih je podosta kroz godine, to je normalna stvar. Isto sto je normalno da broj takvih opane u momentima manjka dominacije, pa se ''privezu'' drugom sto je ociglednije u ovom momentu. Oni koji su vjerni, svaka cast. Ne govorim ja za one koji to prate inace i neovisno o rezultatima, medjutim cinjenica je da je diljem Italije dosta takvih, jer, ponovno kazem, ljudi dolaze npr. iz male sredine, nemaju klub koji bi igrao u elitnom razredu, i onda je tu jedan Juventus sa najvise osvojenih naslova u Italiji i mamac za instant uspjeh i identifikaciju takvih. No brainer really.
imaju bolju gledanost milanezi, ali cinjenica da imamo vise navijaca od milana i intera zajedno.. u ovoj prici Sarajevo - Zeljo, Juventus je Zeljo.. samo sto Torino nemoze biti ni S od Sarajeva.. u gradu se navija za Sarajevo/Torino tj. klub koji nosi ime ovog grada, a u citavoj drzavi se navija za Juventus.. dok sad razlika Sarajevo/Zeljo po navijacima nije velika.. ne znam ko ima vise navijaca, ali ima i Sarajevo dosta.. a i po trofejima je Sarajevo bolje..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.