Nogometna reprezentacija Hrvatske
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske
Rakitic straasan, 9 golova i 7 asistencija zasad, pravi moderni veznjak s udarcem i dobrom loptom/ubacajem, po meni bi morao izvoditi SVE prekide u reprezentaciji, cast Srni, ali bi mu dao tek nakon 3, 4 neuspjela ubacaja/suta Rakitica da preuzme.
...Život za Široki...
Zato sta je jos od 2008 proglasen krivcem za skoro svaki poraz Hrvatske reprezentacije, i uz to koristen svaki put na neprirodnoj poziciji. Realno on je trenutno najbolji igrac nase reprezentacije, prosle sezone je bio odlican a ove je jos bolji, samo se nadam da ce na zimu ili ljeto otic u bolji klub od Seville.marconato je napisao/la:Rakitic u klubu i u reprezentaciji nebo i zemlja! Pitam se samo zasto....
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
U Francuskoj je prošireniSignore je napisao/la:Tritolone je napisao/la:Sljedeci euro je onaj prosireni, tesko da cemo tu priliku propustit. Moguce je jedino ako nas stimac preuzme opet
Sljedeci Euro je u Francuskoj, a tek 2020. je prosireni. I ovo izvlacenje je nakon SP, vjerujem da cemo uci u krug nosioca, jer pobjedimo li Island obe utakmice idemo s bodovima ispred BiH i Grcke koja bi mogla ipak ostati ispred u slucaju da upisu samo jedan remi protiv Rumunjske, ali ispred BiH sigurno kojoj pobjeda protiv Argentine nebi puno znacila.

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Niko Kranjcar ozlijedjen, nema srece u zadnje vrijeme.
Danas u 14, 30 live na gol hr, objava popisa kandidata za Island.
Danas u 14, 30 live na gol hr, objava popisa kandidata za Island.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Svakako realniji popis od onog službenog gdje se moglo i malo na staru slavu upast.andro234 je napisao/la:
Popis za Island, sto se mene tice odlicno, tesko da je moglo bolje
.

I da ne zaboravim

I da ne zaboravim

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
L.Kalinić umjesto Krešića.Može.
Šteta što nema Santiniji,ali i Rebić i Benko i Santini bi bilo previše.
Svakako mi je drago da je Benko ispred N.Kalinića.
Maleš ispred Vukojevića?Hrabro.
Konačno nema raznih Sammira i Halilovića...
Šteta što nema Santiniji,ali i Rebić i Benko i Santini bi bilo previše.
Svakako mi je drago da je Benko ispred N.Kalinića.
Maleš ispred Vukojevića?Hrabro.
Konačno nema raznih Sammira i Halilovića...
U-21:
Vratari: Delač, Zelenika, Sluga
Obrana: Miloš, Gorupec, Bručić, Župarić, Šimunović, Datković, Bubnjić, Jedvaj
Sredina: Mrzljak, Radošević, Močinić, Miličević, Brozović, Šitum, Mišić, Pjaca
Napadači: Čulina, Oršić, Perica, Pajač
Pretpozivi: Mikanović, Mitrović, Čanađija
Bencun je pozvan, ali je slomio prst pa ce izbivati s terena neko vrijeme nazalost.
Vratari: Delač, Zelenika, Sluga
Obrana: Miloš, Gorupec, Bručić, Župarić, Šimunović, Datković, Bubnjić, Jedvaj
Sredina: Mrzljak, Radošević, Močinić, Miličević, Brozović, Šitum, Mišić, Pjaca
Napadači: Čulina, Oršić, Perica, Pajač
Pretpozivi: Mikanović, Mitrović, Čanađija
Bencun je pozvan, ali je slomio prst pa ce izbivati s terena neko vrijeme nazalost.
Svidja mi se Mihacic, jedan od najskolovanijih trenera na ovim prostorima, fantastican demonstrator, jako dobar i trenerski dio momcadi.Lillard je napisao/la:Popis za Island, sto se mene tice odlicno, tesko da je moglo bolje.
I da ne zaboravim![]()
![]()
mihacic je za rogica profesor
bravo niko,popis je na mjestu,jos da proigraju
bravo niko,popis je na mjestu,jos da proigraju

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Sto se tice U-21 popisa. Idiotsk ije nepozvat Pasalica, a npr pozvat Pajaca koji gotovo i ne igra u Lokomotivi. Pa pola Lokomotive pozvano jbemu sve.
I uz to, ja stvarno ne znam sta Milicevic radi na popisu. Jeste, igra u Zrinjskom, ali je u ovoj sezoni pokazao da je panj i nista drugo. Stvarno mi nije jasno ko ga gura...
I uz to, ja stvarno ne znam sta Milicevic radi na popisu. Jeste, igra u Zrinjskom, ali je u ovoj sezoni pokazao da je panj i nista drugo. Stvarno mi nije jasno ko ga gura...
Miha je doktor na ovim prostorima i jedan od voditelja HNS-ove akademije za trenerske licence, jako puno trenera i iz BiH je sa njim radilo i polagalo seminare i u Daruvaru kod Brune Marica i u Porecu. Strasna osoba i izuzetno jaka karika po znanju.
Jel to Halil nije pozvan niti za seniore niti za U-21 za iduće utakmice!?
SiamoNoi je napisao/la:Jel to Halil nije pozvan niti za seniore niti za U-21 za iduće utakmice!?

Svojim igrama u Dinamu nije zasluzio poziv za A selekciju, a vala ni na Svjetskom prvenstvu do 17 godina nije odusevio pa nema potrebe da ga se zove u stariju dobnu selekciju. Nek igra s djecom svojih godina dok se ne uozbilji. Kamo srece da Mamicu u njemu ne vidi toliku zaradu i da ga vrati u juniore Dinama. Doduse, ovaj je to i trazio, ali je Glava odbio strahujuci da ce mu opast cijena.SiamoNoi je napisao/la:Jel to Halil nije pozvan niti za seniore niti za U-21 za iduće utakmice!?
Ma jasno,samo mi je čudno.
Tekst pisan prije ovoga vikenda.Od igrača u Serie A mislim da su samo Petković i Livaja imali minutažu.HRVATI U SERIE A Vrsaljko napedovao, Kovačić i Kelava solidni, ostali bez minutaže
Gledajući njegove nastupe u Serie A, Šime Vrsaljko je najviše napredovao od svih hrvatskih igrača, a to se moglo nazrijeti i u njegovoj zreloj igri protiv Belgije u Zagrebu.
Sukladno najavama, kad je Hrvatska postala članicom Europske unije, talijansko nogometno tržište posegnulo je za našim nogometašima. Nakon što smo 1990-ih i početkom 2000-ih godina imali niz predstavnika u Serie A , i to u velikim klubovima ( Boban, Bokšić, Jarni, Asanović, Dario Šimić, Vlaović, Jurčić, Tudor, Stanić, Tomas, Rapaić, R. Kovač, Vugrinec, Budan, M. Cvitanović, Špehar, T. Rukavina, Erceg, Šerić, Karić, Smoje, Bjelanović, I. Jurić...) uslijedila je era u kojoj Hrvati nisu bili u trendu. Nju je diktiralo više faktora, prije svega ograničenje kvote igrača izvan EU-a, a potom određeni pad kvalitete HR nogometa(ša) te financijska limitiranost talijanskih klubova za kupovinu svojedobno najtraženijih naših igrača (tipa Modrić, Ćorluka, Eduardo, Mandžukić...). Od srpnja se sve promijenilo i danas u Serie A i Serie B (ukupno 42 kluba) i njihovim U-21 momčadima, članovima je ukupno 27 igrača. U A-ligi ih je 13, u B-ligi 10, a četvorica su igrači Primavere, mladih momčadi.
Kako se odvijaju karijere toga vala igrača, među kojima su i igrači koji su prošle godine odnosno zimus ( Vukušić, Radošević, Kovačić...) preselili na Apenine?
Krenimo od činjenice da nisu sve igračke sudbine odnosno statusi isti. Primjerice, Tin Jedvaj kojeg je za 5 milijuna eura kupila Roma, nije imao pravo nastupa do sredine rujna i dozvole FIFA-e da kao maloljetnik može aktivirati profesionalni ugovor. Ante Rebić, koji je za 5,5 milijuna eura ljetos stigao u Fiorentinu, imao je veliki peh da se u prvoj utakmici u kojoj je dobio priliku i ozljedi te bude prisiljen na višetjednu pauzu. Tako mu je propala šansa da više igra zbog teže ozljede centarfora Gomeza. Tomislav Šarić (23), koji je pristupio Parmi, poslan je u B-ligaša Crotone koji je otkupio 50% njegova ugovora. I kod, uvjetno rečeno, starosjedilaca, kao Radošević, Livaja i Kovačić, statusi su svekoliki. Dolaskom Rafe Beniteza Radošević je dobio više pažnje i upisao 2 nastupa u vrlo jakoj momčadi Napolija, u koju se ove godine jako puno uložilo (preko 130 milijuna eura) za pojačanja i borbu za scudetto. Radošević se Benitezu dopada, ali je logično da sa 19 godina i prošlosezonskim stažem u Primaveri (do 20 godina) ne može još aspirirati na veću minutažu unutar jake konkurencije. Marko Livaja (20) je pak trenutno u fazi karijere kada treba kvalitetom iskoračiti kako igrom tako i ponašanjem. U Atalanti više-manje stalno nastupa, ali samo je jednom bio 90 minuta na terenu, 2 puta starter, 5 puta je ulazio s klupe i 2 puta je na njoj proveo cijelu utakmicu. U prvenstvu ima jedan gol, a dvostruki je bio strijelac u Kupu protiv drugoligaša Barija.
Prema svim pokazateljima najbolje su se, uz Kovačića, u Italiji snašli na početku novih stvarnosti bivša dva dinamovca, Ivan Kelava i Šime Vrsaljko. Kelava, kojeg je gazda Udinesea Pozzo kupio za sestrinski klub Granadu, iskoristio je priliku nakon ozljede prvog vratara Friulana Brkića, te je branio u svih 9 dosadašnjih utakmica. Iako mu stil branjenja izaziva podvojena mišljenja kritike, ne dvoji se da je Kelava sasvim solidno odradio svoje zadaće i dobivao pozitivne ocjene. Za novaka u klubu i ligi to je vrlo dobar start. Još bolje, ili ako hoćete najbolje, transfer u Serie A iskoristio je Šime Vrsaljko. Od prvog je dana standardni član prve postave Genoe, i kod trenera Liveranija kao i novog Gasparinija. Vrsaljko je vrlo dobro odgovorio zahtjevima igre "sa 4" (protiv Intera), ali i pretežnoj obvezi igranja desnog bočnog u sustavu 3-5-2 odnosno 3-4-3. Gledajući njegove nastupe u Serie A, Vrsaljko je najviše napredovao od svih hrvatskih igrača, a to se moglo nazrijeti i u njegovoj zreloj igri protiv Belgije u Zagrebu. Nije zato čudno što se o njemu govori kao igraču kojeg će Genoa teško zadržati u svojim redovima, odnosno igraču kojeg će Enrico Preziosi, predsjednik trgovačkoga gena, financijski kapitalizirati (kupljen za samo 4 milijuna eura).
Svi ostali igrači uglavnom su u procesu prilagodbe i dokazivanja potencijala. S obzirom da su Talijani uglavnom kupovali mlađe hrvatske igrače (od 16 do 21, 22 godine) prema njima se odnose strpljivo. I puno veći igrači iz jačih liga trebali su 6-12 mjeseci da se potpuno prilagode žestokom calciu i velikom pritisku tamošnje javnosti. Sve što je u A-ligi teško, to je u Serie B još teže i kompliciranije, zbog nižeg standardna natjecanja. U tom kontekstu 10-orica naših predstavnika svojski se bore za pozicije.
Najbolje ide zasad Tončiju Kukoču u Brescii. Bivši je hajdukovac skupio 9 nastupa, 2 je odgledao s klupe, a nastupio je i u 2 kup-utakmice. Kritike su mu vrlo dobre. Istranin Kristian Ipša, nakon Danske stigao je na Siciliju i standardan je u Reggini. Kompliciranost B-lige, pogotovo nakon ispadanja iz A-lige, najbolje ukazuje položaj povremenog reprezentativnog kandidata Ante Vukušića. U 11 kola skupio je 3 ulaza u meč i samo 46 minuta (1, 4 i 41), 4 puta bio je na klupi. To svakako nije dobar razvoj situacije za 22-godišnjeg Sinjanina, kojem društvo od ove sezone čini Dario Župarić (23). Taj bivši igrač Cibalije dosad je bio samo 6 utakmica na klupi Pescare.
Među onim najmlađima, Dabro (16) u Fiorentini i Oštrek (17) u Cataniji, Marko Pejić (18) u Sieni, tek traže svoje prve nastupe u U-20 momčadima, dok su Riječani Mihovil Klapan (18) i Florijan Fumić (19) skupili 4 odnosno 3 nastupa za U-20 u Speziji. Ova priča iz Italije može poslužiti svim onim mladim igračima koji se zanose idejama kako će ih na Apeninima, u bilo kojoj ligi i klubu, dočekati eldorado u odnosu na HNL. Osim što se moraju nametnuti u bitno težoj konkurenciji, u Italiji prema njima neće biti milosti ako se procijeni da nisu dorasli klupskim ambicijama. Za mlade igrače dobro da će učiti u kvalitetnom sustavu rada, ali ako ne igraju u kontinuitetu, za daljnju karijeru to može biti vrlo velik rizik. Štoviše, valja imati na umu da se u Italiji ne plaća kao nekad, pogotovo ne u klubovima srednje i niže razine A i B liga, a napose treba znati da i tamo većina klubova ima problema s likvidnošću i kontinuitetom plaćanja...
HRVATI U SERIE A
Ivan Kelava (Udinese)
13 utakmica, 1170 minuta, 15 primljenih golova (9 u Serie A,
4 u Europskoj ligi)
Šime Vrsaljko (Genoa)
9 utakmica, 840 minuta,
1 asistencija (8 u Serie A, 1 u Kupu)
Mateo Kovačić (Inter)
11 utakmica, 469 minuta
(10 u Serie A, 1 u Kupu)
Marko Livaja (Atalanta)
9 utakmica, 362 minute,
3 gola (8 u Serie A, 1 u Kupu)
Igor Bubnjić (Udinese)
2 utakmice, 113 minuta
(2 u Serie A)
Manuel Pamić (Chievo)
2 utakmice, 111 minuta
(1 u Serie A, 1 u Kupu)
Bruno Petković (Catania)
1 utakmica, 57 minuta (1 u Serie A)
Ante Rebić (Fiorentina)
1 utakmica, 55 minuta (1 u Serie A)
Josip Radošević (Napoli)
2 utakmice, 13 minuta
(2 u Serie A)
Frano Mlinar (Udinese)
0 utakmica
Tin Jedvaj (Roma)
0 utakmica
Imal Halilovića??Koje smo mi budale zbog koga smo se raspravljali radi nekog balavca 

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Ja se bojim za Kovu. Moram reci da sam u ovoj sezoni ocekivao vise...
Zeznula ga je ozljeda na pripremama i sad nikako da uhvati zalet.Zadnju je igrao protiv Verone i to je dosta loše izgledalo.Nitko nije očekivao toliki napredak Alvareza i sad mu je ovaj uzeo tu poziciju iza napadača,a u vezi je Taider ispred njega..eto i zadnju je jako dobro odigrao tako da bi Kova i protiv Livorna trebao s klupe krenut.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne brinem se za igraca onakve tehnicke potkovanosti i vizije.
Samo je pitanje vremena kad ce doci do izrazaja u pravom sustavu pod pravim trenerom, medjutim najvise bi volio da to bude upravo u Interu.
Samo je pitanje vremena kad ce doci do izrazaja u pravom sustavu pod pravim trenerom, medjutim najvise bi volio da to bude upravo u Interu.
...Život za Široki...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.