FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2013, 20:26

Valter je napisao/la:Cijenu ulaznica za jug hitno povećati na 30 KM, da se barem na taj način spriječi dolazak "onakvih" navijača koji nam samo prave štetu. Bez njih par stotina uskoro bi počeli dolaziti normalni navijači na utakmice, a do tada biće sve tanja posjeta na Grbavici.
grijesis prijatelju nisi nisvjestan koliko,upravo tih nekoliko stotina bi bili 99% od ljudi koji bi dali 30km,nisu oni problem,nego neke druge stvari.Ti isti navijaci su bili i u prvoj osimovj sezoni pa je bilo protiv zvijezde ako se ne varam 9 000,travnika 6 itd itd.Jednostavno ne igramo tolko lijepo,raja se zasitila,a 6 maraka je obicnom navijacu koji dodje jednom mjescno prvise da da ,kad zna sta ce vidjet ;)
=\_1921_/=

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 03 nov 2013, 20:41

Milion je razloga zašto je slaba posjeta. Glavni razlog je taj što vlada općenito mišljenje da je nesigurno ići na utakmice. Ljudi sa djecom, djevojke, stariji ljudi iz tog razloga izbjegavaju posjete stadionima. Ova navijačka furka "šta je, palićemo baklje, ne trebate nam na tribinama", klošarski obračuni na tribinama doprinose upravo tome.

Morate shvatiti da nama pored navijača trebaju i gledaoci, trebaju nam ljudi koji će vikendom između milion opcija odabrati baš to da dođu na Grbavicu. Tu treba klub napraviti marketing strategiju kako privući gledaoce (kupce). To se neće postići skupljim ulaznicama, za to treba par zvučnih transfera, treba dobra igra na terenu, trebaju određeni uslovi na tribinama. Obični gledaoc kad dođe na tribinu, hoće da ima barem čisto sjedište da može sjesti, treba mu omogućiti da po pristupačnim cijenama može nešto pojesti i popiti, neće da strahuje da će ga neko pogoditi bakljom, neće da gubi živce slušajući kako vrhunski znalci psuju djecu vlastitim igračima. Ja sam kao student došao u Sarajevo i 4-5 godina sam bio redovan na Grbavici, išao na desetine gostovanja kad je Želju pratilo po 50ak navijača. Prestao sam ići na utakmice kad su učestali sukobi na tribinama. Ja nisam imao svoju ekipu i jednostavno se više nisam ugodno osjećao. Sad nema šanse da ja sa svojim djetetom odem na utakmicu.

U Sarajevu ima desetine hiljada ljudi koji vole Želju, ali to nije dovoljan razlog da bi oni dolazili na utakmice. Za svakog od njih klub se treba potruditi da ga privuče na stadion.

neno1
Kontakt:

Post Postao/la neno1 » 03 nov 2013, 20:44

Ma pustite pricu sto nema raje,ko hoce doci ce ko nece -nece taman da svakom na ulazu das po cenera.Cinjenica je da je liga losa,slaba,neatraktivna i to je ono sto je razlog sto nema raje.Nema kvaliteta,a kada nema kvaliteta sta da gledas,da liga broji 10 klubova pa hajde ali ovako nece zadugo biti bolje.Neko spomenu prije Zvijezdu,Rudar,ma raja se bila zazelila titule,he see vratio Osim,Zujo i ostali i raja se odmah nafura.Kakvi pozivi,pa derbi ti je najbolji primjer da ne treba poziv,kada znas da nesto vrijdi-koloko god neko omalovazavao sarajevski derbi.Sto se tice Juga i kopa,ma pustite momke jedini su konstantni i kada ide i kada ne ide.
Mehmed Mesa Bazdarevic

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2013, 21:26

covjek par postova iznad ovog je sve rekao,jednostavno treba nesto sto ce privuci ljude koji ce pored kafe,gledanja liga5,hodanja po gradu,termina u fudbalu,lezanja kuci...izabrati da dodju i gledaju zelju.Karta je 6 maraka za to mogu kupit cigare i popit kafu,da bi se oni natjerali da se tih 6 maraka da na kartu treba nest oveliko tipa tranfesr nekog dobrog igraca.Medjutim ubijedjen sam kad bi se pokusalo sa malo nizim cijenama i boljom promocijom da bi se posjeta udvostrucila
=\_1921_/=

BellaJuventina
Kontakt:

Post Postao/la BellaJuventina » 03 nov 2013, 21:36

Kako kupiti igrača ako nema priliva sredstava od karata, a država ne da pare.Svi bi neke promjene i u državi čitavoj i u Želji, ali da to neko drugi obavi umjesto njih.Pokrenite se ljudi pa će nam možda i biti bolje.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 03 nov 2013, 21:43

Vi svaki drugi post država, kakva ba država, manite se šuplje!
Grbavica naš je Hram!!!

Rios

Post Postao/la Rios » 03 nov 2013, 21:47

Sto ste navalili toliko marketing pa marketing..Ok,mogao bi biti na vecem nivou,ali u nasoj ligi i mnogo vitalnije stvari nisu na zeljenom nivou a kamoli da bude marketing jednog kluba..Citao sam ovdje par puta da komsije imaju jaci marketing u odnosu na nas ( s cim se slazem ) ali posjeta je jednako losa kao i nasa,ako ne i losija..
U pitanju je zasicenje kod ljudi koje je usljedilo nakon Maribora..Te godine su svi ocekivali iskorak neki a dobili smo fijasko..Igracki kadar nista nije postao jaci,stadion se nije napravio,itd i ljudi jednostavno prestajali postepeno da dolaze..Igre i dominacija u nasoj ligi ocito nisu bli dovoljni da zadrze onaj borj gledalaca koji je bio prvih godina Amarovog mandata..
Ove godine liga nam je slaba,nezanimljiva,nasa igra takodjer porpilicno anemicna uz to karte skuplje nego proslih godina i eto ti..
Moj prijedlog bi bio ( kad bi me neko pitao za njega svakako ) da se snize cijene karata za sjever na recimo 6 km i jug na recimo 3 ili 4 km..Dovelo bi to bar jos hiljadu gledalaca na Grbavicu,sto je svakako bolje nego da te hiljade nema..
Evo prvi ja sam poceo da biram tekme na koje cu ici kako su podigli sjever na cenera..Jbg,nezaposlen sam i ne mogu prijustiti cenera svaku tekmu..Plus ono nase tradicionalno kupi kospe,popij kafu ili pivu nakon tekme i eto..I siguran sam da ima jos ovakvih kao sto sam ja..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 03 nov 2013, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 03 nov 2013, 21:50

Kad bi se izgradila nova Grbavica, sigurno bi bilo 10 hiljada po utakmici, i svaki put bi sve vise i vise bilo raje, nova Grbavica-bolja atmosfera-bolji rezultati... itd
Željezničar
Borussia Dortmund

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2013, 21:54

Prva tri boda u ovih za nas vaznih 5 utakmica su upisana...
Mislim da smo danas odigrali onoliko koliko je bilo potrebno da se dobije utakmica, ali ima jos nekih nedostataka u nasoj igri koje je nadam se AO uvidio i gdje ce adekvatno reagovati kada uslijedi zimska pauza. Treba nam jedan kreativac te jedan napadac.

S obzirom na jucerasnje okolnosti i veoma rani termin utakmice nemamo sta igracima prigovoriti. Sigurno nisu jucerasnju svadbu napustili u 22 h.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 03 nov 2013, 21:56

Nista ne moze pomoci vecoj posjeti osim mozda smanjena cijena karata, ali i to bi privuklo mozda 500 dodatnih ljudi. Jedino trajno i dugorocno rjesenje nije u nasoj nadleznosti, a to je smanjenje broja klubova u ligi, pa kad bi stalno igrali derbi, Sarajevo, Borac, Siroki, Zrinjski bilo bi 5000 + raje svaku tekmu, ali ybg, necemo to jos dugo dozivjeti.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2013, 22:12

Ja sam od ove sezone 'TV navijac' naseg kluba.Ne zelim vise ni iz zdravstvenih razloga(jer mi pojedu zivce),a ni iz nekih principa da idem na utakmice.Sve ja razumijem,tesko je stanje,ljudi nemaju,ne daje niko pare itd.,ali mi niko ne moze reci da nismo propustili, barem 3-4 dobre prilike da se dignemo na veci nivo i stvorimo bolje uslove na svakom planu.Zbog cega ili koga,me vise ne zanima!?Ne zanima me ni ko je krao u prosloj upravi,ko sad radi posteno ili ko ce raditi posteno/krasti u buducnosti.Mene kao navijaca to vise ne zanima.Zelim da platim kartu,da odem ne jedno lijepo mjesto(citaj:ebeni stadion kojem nismo u stanju napraviti ni tribine za 15+ godina)da gledam ekipu koja zna sastaviti 3 pasa i kreirati neku akciju sa skolskim kretnjama,jer pola ovih igraca ne znaju ni fundamente igre.Ne trazim ja da mi sad igramo kao Barca,ali neki progres u igri mora biti,posebno kad imas ovu grupu igraca na okupu neke 3 godine,ako ne i vise.Ja progres u igri ne vidim,naprotiv.Mi imamo ili regresiju ili stagnaciju,a ima tu i do trenera koji ne znaju ili ne smiju ukazati na greske pojedinim igracima koje ovi,konstantno, prave svake utkamice.Povrh svega,dignu se cijene karata,kako bi MI pokrili i zatvorili neke rupe koju pojedinci u upravi nisu sposobni 'zatvoriti'.Pa ko je ovdje vise lud?? :oops: Licno znam 5 ljudi koji razmisljaju slicno kao i moja malenkost i koji,dok ne vide neki napredak,nece vise dolaziti na utakmice.Ja sam se sebi zarekao,mozda je to i suludo i djetinjasto,ali mene Zeljo nece vidjeti na svojim utakmicama,dok, ili ne napravimo jednu tribinu(da vidim da se nesto pomjera i ide pravim putem) ili dok ne kupimo nekog igraca kao svaki normalan klub na svijetu,cime bi vidio da vodeci ljudi imaju ozbiljne namjere i da su spremni ulagati!Zasto bih ja ulagao,ako oni nece ili nisu sposobni?? P.S.Molio bih da mi niko sad ne pominje pricu kako ne znam sta je ljubav prema klubu itd,jer me ovaj klub,izmedju ostalog,kostao barem 10god zivota do sada....Pozdrav!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 nov 2013, 22:17

NEZALAGANJE je napisao/la:Ja sam od ove sezone 'TV navijac' naseg kluba.Ne zelim vise ni iz zdravstvenih razloga(jer mi pojedu zivce),a ni iz nekih principa da idem na utakmice.Sve ja razumijem,tesko je stanje,ljudi nemaju,ne daje niko pare itd.,ali mi niko ne moze reci da nismo propustili, barem 3-4 dobre prilike da se dignemo na veci nivo i stvorimo bolje uslove na svakom planu.Zbog cega ili koga,me vise ne zanima!?Ne zanima me ni ko je krao u prosloj upravi,ko sad radi posteno ili ko ce raditi posteno/krasti u buducnosti.Mene kao navijaca to vise ne zanima.Zelim da platim kartu,da odem ne jedno lijepo mjesto(citaj:ebeni stadion kojem nismo u stanju napraviti ni tribine za 15+ godina)da gledam ekipu koja zna sastaviti 3 pasa i kreirati neku akciju sa skolskim kretnjama,jer pola ovih igraca ne znaju ni fundamente igre.Ne trazim ja da mi sad igramo kao Barca,ali neki progres u igri mora biti,posebno kad imas ovu grupu igraca na okupu neke 3 godine,ako ne i vise.Ja progres u igri ne vidim,naprotiv.Mi imamo ili regresiju ili stagnaciju,a ima tu i do trenera koji ne znaju ili ne smiju ukazati na greske pojedinim igracima koje ovi,konstantno, prave svake utkamice.Povrh svega,dignu se cijene karata,kako bi MI pokrili i zatvorili neke rupe koju pojedinci u upravi nisu sposobni 'zatvoriti'.Pa ko je ovdje vise lud?? :oops: Licno znam 5 ljudi koji razmisljaju slicno kao i moja malenkost i koji,dok ne vide neki napredak,nece vise dolaziti na utakmice.Ja sam se sebi zarekao,mozda je to i suludo i djetinjasto,ali mene Zeljo nece vidjeti na svojim utakmicama,dok, ili ne napravimo jednu tribinu(da vidim da se nesto pomjera i ide pravim putem) ili dok ne kupimo nekog igraca kao svaki normalan klub na svijetu,cime bi vidio da vodeci ljudi imaju ozbiljne namjere i da su spremni ulagati!Zasto bih ja ulagao,ako oni nece ili nisu sposobni?? P.S.Molio bih da mi niko sad ne pominje pricu kako ne znam sta je ljubav prema klubu itd,jer me ovaj klub,izmedju ostalog,kostao barem 10god zivota do sada....Pozdrav!

:arrow: bravo :!: :!: Zeljo pod 1 treba da uvede clanarinu, pod 2 da prima i sponzore ispod 200 hiljada(Gredic ne zeli)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2013, 23:11

ma et ja sma iznio jednu ideju sigorno mnogi od vas imaju jos ideja,samo ovako vise ne ide.Nisi nista uradio da nadjes dobrog sponzora,uslovi ti isti ko prije 10 godina na stadionu tj nemas osnovnih uvjeta tipa wc a ne nesto drugo ,nemas pojacanja u ekipi,igra je iz godine u godinu losija,nema iskoraka u evropi i sta je rjesenje za sve to? HAJMO DIC CIJENE KARATA,jedino tako mogu rasjterat i ovo malo raje sto dolazi :S znam da je tesko ko i sve u nasoj zemlji sto je tesko,ali imam osjecaj da se gospoda u upravi i ne trude bas previse da to promijene.Sad ce se nac neki pametnjakovic i rec o doguvima.Zvezda i Partzan su u dugovima preko 50 miliona,mancester utd preko 100,pa jbg opet se fukncionise desava se nesto,zvezda svako malo dovede nekog dobrog igraca,svako malo sponzor se opasan nadje (gazprom,toyota),ali ne hajmo sve svalit na baklje i dic cijene.Dobro jesu baklje problem ali budimo realni kolko god bila losa situacija u finansijama kluba to ipak nisu tolko pevelike pare da bi se toliki bauk oko toga pravio,nisu male sigurno ,ali nisu vala one bas krucijalni problem.
=\_1921_/=

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 nov 2013, 23:21

Samo jedan dan kad se zeznete kod onih "uradi sam " dimnih, pa bude pecurka iznad kopa
Hebo vas ono, cirkus pravi...

A LJOŽE dobiva lagano ove male tekme ;-)
Konačno prva u dolini, nakon travnik, da me zeludac ne boli poslje

Stana, lud, trci ko navijen, pa i neke fore naucio, mora da je poceo meziti uz cugu, pa malo dosao sebi

I da, manite se price iz supljeg u prazno o posjeti, prezvakano 100x
Tako je kako je, pa hoces, neces, ja hocu i dalje, a zaboli me ko nece
I usput se i posampi na el klasiko pored naseg sampionu i ove jad i cemer lige

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 03 nov 2013, 23:24

Sve manje je ljudi ponajvise radi toga sto je doslo do zasicenja, nista novo se ne desava, nijedno zvucno pojacanje, nista u klubu da ljude probudi iz sna, da digne posjetu, nego jos u zadnje vrijeme ona stvar sa osimom je dodatno zakomplikovala ovaj problem.. a na kraju krajeva i karte su u pitanju .. Kako napuniti sjever kad je karta 10 KM .. Kako da otac dovede svoja dva sina recimo na sjever jer nisu za juga, kad treba dati 30 KM ... To mnogi ljudi danas nemaju, mozemo mi pricat o nezz kakvoj ljubavi prema klubu .. Jer mi nismo drzava u kojoj ljudi imaju novca "na bacanje" ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 nov 2013, 23:34

ima li negdje izvjestaj ?
FKŽ !

plava laguna
Kontakt:

Post Postao/la plava laguna » 03 nov 2013, 23:40

http://www.****.ba/clanak/25539891669 ... 20polemike" onclick="window.open(this.href);return false;

Sto se ismijah majko mila, pade covjek ni sam ne zna kako.
HADIS ZUBANOVIC

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 nov 2013, 23:41

plava laguna je napisao/la:http://www.****.ba/clanak/2553989166966/sport/Penal%20za%20Sarajevo%20u%20Bijeljini%20izazvao%20polemike

kao da ga pam pogodio kako pade i jos crveni :o.
Bila je jos jedna zanimljiva situacija na drugoj strani kada su radnika igraci trazili penal sudija nijem osto i to bi volio vidjeti.

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 03 nov 2013, 23:44

plava laguna je napisao/la:http://www.****.ba/clanak/2553989166966/sport/Penal%20za%20Sarajevo%20u%20Bijeljini%20izazvao%20polemike

Eto kako zapravo radi FSBiH i razlog zasto je 1500 ljudi na BH stadionima. I to samo kad su derbiji.
sedmi pokusaj...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2013, 23:45

hahahahahahhah e mislio sam da je sumnjiv penal,al da je ovoliko sumnjiv da je to cak i smijesno nisam znao pa jel vas stid :lol: :lol: :lol: :lol:
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.