Postao/la bistrikboy » 03 jan 2010, 12:58
Edin Višća posljednji je igrač koji je pojačao ekipu Željezničara. Potpis na ugovor stavio je još u septembru, nakon što je odlično odigrao nekoliko probnih mečeva za Plave. Ipak, u jesenjem dijelu sezone nije se nametnuo struci, pa se još čeka njegov zvanični debi za Želju.
Edine, da li si zadovoljan svojim statusom u ekipi?
-To je pomalo teško pitanje, za mene, s obzirom na okolnosti koje su desile nakon mog dolaska na Grbavicu. Ne mogu reći da sam zadovoljan svojim statusom u ekipi sve dok ne budem standardni prvotimac. Kao što znate, povreda me je spriječila da se izborim za svoje mjesto u ekipi.
Doveden si kao pojačanje, a navijači još čekaju debi. Šta te spriječilo da zaigraš za Plave u dosadašnjem dijelu sezone?
-Drago mi je što mislite da sam pojačanje za našu ekipu,a na meni je da to ako Bog da i dokažem na proljeće. Nisam još debitovao, zbog povrede kao što sam već rekao. Nadam se da će me povrede na proljeće zaobići i da ću pokazati zbog čega sam doveden.
Kako si primljen od saigrača i navijača?
-Mogu reći da su me svi saigrači primili jako dobro i zahvalan sam im na tome. A navijači su me primili odlično i daju mi podršku svaki dan i siguran sam da ću im se odužit na najbolji mogući način.
Šta očekuješ u nastavku sezone?
-Očekujem da postanem standardan prvotimac i da pružim što bolje partije u plavom dresu.
Koja je pozicija u timu najslabije pokrivena i gdje su pojačanja prijeko potrebna?
-Mislim da nam je potreban u svakoj liniji po jedan kvalitetan igrač kako bi konkurencija bila što jača. Na taj način stvorili bi još jači i konkurentniji tim.
Može li Željo do Evrope u ovoj sezoni?
-Naravno da možemo do Evrope, prije svega kroz kup, a siguran sam da možemo i u prvenstvu biti među prve tri ekipe.
fkz.com
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua