Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

Saurman
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2013, 22:33

Pola stadiona u plamenu ali to sudiji nije dovoljno da prekine meč.

Only in Serbia.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 nov 2013, 22:35

braoolyo je napisao/la: Kupiš karte za istok/zapad i ako hoćeš možeš komplet familiju i komšiluk povesti, nećeš imati problema.
To bi kao bilo opravdanje za divljanje huligana? Ljudi gube živote radi tog idiotizma i onda dođe xy osoba sa ovakvim komentarom. Meni je bilo muka preko TV-a gledat ono divljanje.

Policiju među navijače. Huligane u zatvore. Zabrana za gostujuće navijače. To su neka od rješenja za početak.

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 02 nov 2013, 22:36

Lillard je napisao/la:Kako citam, jedan navijac Partizana je ubijen, drugi tesko povrijedjen...Na samoj utakmici 1 upao u kanal, ali nije u zivotnoj opasnosti. E tuge :( .
http://www.****/a630110/Info/Crna-H ... minuo.html
Il club piu titolato al mondo!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 nov 2013, 22:37

Lillard je napisao/la:
DANTES je napisao/la:ovako meni je već pun qrac ovih sranja, ako već država neće zbog izbora da se zamjera stoci, onda zabraniti navijače na tribinama i kraj priče...
e da molim administraciju da sankcioniše fašizam forumaša Lilarda...
Sta??
nazvao si čitavu naciju gamadima.....
@sarumane ono je meni bilo ko nekom ratnom filmu... onde vojska treba ući i pohapsiti sve živo... ne znam samo što su zapalili, jer stolica nije bilo... u prevodu unijeli su sa sobom... toliko o redarima i obezbeđenju...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 nov 2013, 22:40

DukeOfWellington je napisao/la:
braoolyo je napisao/la: Kupiš karte za istok/zapad i ako hoćeš možeš komplet familiju i komšiluk povesti, nećeš imati problema.
To bi kao bilo opravdanje za divljanje huligana? Ljudi gube živote radi tog idiotizma i onda dođe xy osoba sa ovakvim komentarom. Meni je bilo muka preko TV-a gledat ono divljanje.

Policiju među navijače. Huligane u zatvore. Zabrana za gostujuće navijače. To su neka od rješenja za početak.
kamere su sve snimile... ako vučić stvarno hoće da promijeni državu evo mu prve prilike...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 02 nov 2013, 22:40

Kako bi to moglo biti opravdanje za divljanje huligana?

Kažem da je priča da se ne mogu voditi djeca na utakmicu jer će dobiti batine, baklju u glavu ili ne znam šta - glupost.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 nov 2013, 22:40

@DANTES

To si ti nesto pogresno shvatio. Nazvao sam Grobare gamadi zbog onoga sto su radili. Sto bi sve Srbe oslovljavao tako radi tih divljaka... :?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 nov 2013, 22:46

Lillard je napisao/la:@DANTES

To si ti nesto pogresno shvatio. Nazvao sam Grobare gamadi zbog onoga sto su radili. Sto bi sve Srbe oslovljavao tako radi tih divljaka... :?
ja sam grobar i sigurno nisam gamad.... kao hiljade, milioni ljudi širom svijeta... uostalom po čemu smo gori od bbb, delija, i drugih?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 nov 2013, 22:51

braoolyo je napisao/la: Kažem da je priča da se ne mogu voditi djeca na utakmicu jer će dobiti batine, baklju u glavu ili ne znam šta - glupost.
Jel?

A šta da je ova grupa narkomana odlučila da malo posjeti ove pitome tribine? Ko bi ih spriječio? Policija koja je gledala požar?

Da ne pričam o ovoj tuči u po' grada. Tu bez po' muke možeš ispast' kolatreal. Prije bi se reklo da djeca nisu sigurna ni u gradu, a kamo li na stadionu.

Inače, zanima me gdje će sad sa ovim navijačima, gdje se ljudi u Beogradu uopšte razilaze nakon ovog cirkusa? Jel gostujućim navijačima makar naprave kakav koridor do uslovno rečeno sigurne lokacije, gdje bi se kao razišli.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 nov 2013, 22:51

DANTES je napisao/la:

ja sam grobar i sigurno nisam gamad.... kao hiljade, milioni ljudi širom svijeta... uostalom po čemu smo gori od bbb, delija, i drugih?
Sad ga i ti...Sve ti crtat treba .Grobare na stadionu sam mislio. Za Delije ne znam, ali sigurno ti mogu reci da navijacke skupine u Hrvatskoj nisu ni priblizno "huliganski" raspolozene kao recimo Grobari veceras.

U Hrvatskoj se malo kad i vise potuku međusobno, kamoli da ima teze povrijedjenih kao danas u Beogradu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2013, 22:57

braoolyo je napisao/la:

Kako bi to moglo biti opravdanje za divljanje huligana?

Kažem da je priča da se ne mogu voditi djeca na utakmicu jer će dobiti batine, baklju u glavu ili ne znam šta - glupost.

Zar bi ti vodio djecu u vatreni oganj na južnoj tribini ?

Svaki derbi se maltene ovako završi sa bakljadom,topovskim udarima,paljenjem stolica i čega sve ne i to je za tebe atmosfera gdje jedna porodica može doći i pratiti na miru utakmicu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 02 nov 2013, 23:02

Ovo nije derbi ovo je divljane divljaka koji žele samo uništavat i ubijat :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 nov 2013, 23:05

Lillard je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

Sad ga i ti...Sve ti crtat treba .Grobare na stadionu sam mislio. Za Delije ne znam, ali sigurno ti mogu reci da navijacke skupine u Hrvatskoj nisu ni priblizno "huliganski" raspolozene kao recimo Grobari veceras.

U Hrvatskoj se malo kad i vise potuku međusobno, kamoli da ima teze povrijedjenih kao danas u Beogradu.
ono kad dođu na stadion, a? topovski udari su torcidin doprinos navijanju na ovim prostorima... pratim ja hr sport godinama... razlike su minimalne ako uopšte postoje...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 02 nov 2013, 23:11

Loš derbi blizanaca, baš kao i prenos na RTRS kad je komentator u pitanju...

Vidim i na ovoj temi se puno naglaba, a inače nikada niko ništa ne piše, sem devila i braoolyo.. dantesa.

Ono što se desilo je stvarno strašno, a ono najstrašnije je nažalost izgleda pred nama. Jedan život je u opasnosti, a možda i izgubljen!!! Večeras nije pobjedio niko, osim huliganizam. Ne mogu vjerovati da ni ljudski život nije svet, gdje su ti ljudski navijački kodeksi nestali???

Je li moguće da ljudski život ne predstavlja ništa. Iskreno briga me za vječite sa aspekta svega, osim sa aspeksta ljudskosti. Jedan momak (još uvijek nezvanično) se bori za život i šanse su mu minimalne da preživi, a nastradao je samo zato što je branio da mu otmu zastavu (kako čitam po grobarskim forumima, član Head Huntersa ili kako već)...

Paljenje tribine... Pa to nema ni u Africi. Evidentno je da je ljubav prema klubovima, prerasla u mržnju prema suprotnoj boji, a bg navijačka scena se pretvorila u borbu za život i smrt...

40K ljudi je bilo večeras, toliko ih se pojavi 3 puta godišnje na Marakani i vidjelo je užas o atmosfere u smislu paljenja, niko ne spori da se radi o dvije najveće grupe na ovim prostorima, ali sve to se baca u kantu kad se vidi da je huliganizam i interes grupe ispred interesa kluba.

Mogu se pomoliti da momak ostane živ i da mu Bog podari još godina života ako je ikako moguće... Inače će ovaj 2 novembarski dan ući u još jednu crnu knjigu fudbalskog navijačkog rivalstva i huliganstva... Prije par dana koliko se sjećam je ubijen jedan član Zabranjenih...

I u našoj državi je danas bilo sukoba, u Brčkom su se potukle frakcije dva kluba!!!

Ne ponovilo se nikada i nigdje, ovo večeras je za svaku osudu, navijačku prije svega. KODEKS JE NESTAO! Gore od toga što je i ljudski život nestao....

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 02 nov 2013, 23:12

DukeOfWellington je napisao/la: Jel?

A šta da je ova grupa narkomana odlučila da malo posjeti ove pitome tribine? Ko bi ih spriječio? Policija koja je gledala požar?

Da ne pričam o ovoj tuči u po' grada. Tu bez po' muke možeš ispast' kolatreal. Prije bi se reklo da djeca nisu sigurna ni u gradu, a kamo li na stadionu.

Inače, zanima me gdje će sad sa ovim navijačima, gdje se ljudi u Beogradu uopšte razilaze nakon ovog cirkusa? Jel gostujućim navijačima makar naprave kakav koridor do uslovno rečeno sigurne lokacije, gdje bi se kao razišli.
A inače navijači redovno idu sa tribine na tribinu i tuku sve koji im dođu pod ruke.
Saurman je napisao/la: Zar bi ti vodio djecu u vatreni oganj na južnoj tribini ?

Svaki derbi se maltene ovako završi sa bakljadom,topovskim udarima,paljenjem stolica i čega sve ne i to je za tebe atmosfera gdje jedna porodica može doći i pratiti na miru utakmicu.
Ne, zato sam fino napisao istok/zapad.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 nov 2013, 23:19

braoolyo je napisao/la: A inače navijači redovno idu sa tribine na tribinu i tuku sve koji im dođu pod ruke.
Samo bi ljudima još to trebalo. Ono moraš bit jednom b'jen od huligana da bi se udostojio plašiti za vlastitu sigurnost na stadionu. Dovoljno je da postoji sumnja da se tako nešto može desiti pa da normalan čovjek ne ode na utakmicu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 nov 2013, 23:21

@braoylo lako je dovesti, ali kako ih evakuisati?
nemam djecu još... imam dva mAla sestrića velike navijače Partizana i nikad ali nikad ih ne bi odveo na derbi... a vidio sam da je bilo puno djece pred sam početak meča... koji su to kreteni od roditelja.....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 02 nov 2013, 23:22

Saurman je napisao/la:Pola stadiona u plamenu ali to sudiji nije dovoljno da prekine meč.

Only in Serbia.
Bilo je kod nas i gorih stvari, ako ćemo realno. ;)
A opet ne možeš porediti derbije na koje dođe 40 000 i naše utakmice gdje je 15 000 maksimum. ;) Da ne govorim o veličini grupa. ;) Jasno jedino je u Srbiji moguće tako često ginuti zbog navijačke zastave, transa ili pripadnosti podgrupi, ali to je već stanje pogrešne navijačke svijesti... I dok mogu razumjeti te beogradske podgrupe i grupe, ne mogu razumjeti da se i ovi iz naše države tuku zbog Zvezde i Partizana i to pazi prave sačekuše....

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 03 nov 2013, 14:36

adisice je napisao/la:Ovo nije derbi ovo je divljane divljaka koji žele samo uništavat i ubijat :roll:

I onda se pitamo zašto simpaizeri/navijači/obični građani/žene/djeca ne dolaze na utakmice,nebitno jel ova utakmica ili kod nas u Bosni.Pa ko hoće da ide na utakmicu i da prvo razmišlja hoće li se vratiti sa nekom masnicom/ogrebotinom kući :roll:

Treba ovde na Balkanu engleski "režim" ..upališ baklju doživotno letiš sa stadiona pa ti Bujrum ;)
Pobjeda je bolja od orgazma!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 nov 2013, 16:00

DANTES je napisao/la:@sarumane ono je meni bilo ko nekom ratnom filmu... onde vojska treba ući i pohapsiti sve živo... ne znam samo što su zapalili, jer stolica nije bilo... u prevodu unijeli su sa sobom... toliko o redarima i obezbeđenju...

Palili su one neke zastavice papirne/najlonske ili kakve već što su bile dio koreografije sa početka utakmice. To mi reče momak koji je išao sa nama u kombiju, inače navijač Partizana i bio je sinoć na jugu. Kaže u jednom momentu su pokupljene sve zastavice sa čitave tribine i bacane u one vatre. Očito je sve bilo isplanirano ranije. Neko je lako mogao izgubiti glavu. I na Severu sinoć par tuča, tuku se likovi između sebe.

Kakvi su to mozgovi, za nepovjerovati.

DANTES je napisao/la:kamere su sve snimile... ako vučić stvarno hoće da promijeni državu evo mu prve prilike...

Vučić, Vučić... mnogo se očekuje od njega. Ambiciozno je krenuo, međutim pitanje je koliko ostatak vrha države može i želi da isprati njegov ritam. Problema je masa jedna, a navijači su jedan od većih. Nakon svega što se sinoć dešavalo na stadionu i prije i poslije derbija, krajnje je vrijeme da se nešto počne raditi po tom pitanju jer su navijači jedno od ogledala društva i države.
Nakon svega sinoć viđenog nekako mi u ušima sad jače zvone riječi Pantića iz emisije Ćirilica od prije nekoliko dana kada kaže da su srpski fudbal, društvo, država, propali.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.