Safet Sušić - Pape

DeepPurple
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DeepPurple » 02 jan 2010, 03:12

bayer 04 je napisao/la:Najbolje je rekao jedan moj profesor...
Kaže:"Možda je Barbarez loš trener,a možda i dobar-to ne znamo,ali za Sušića znamo da je loš"!!! ;)
dok se to mozda ''skonta''prodje dvije ili cetiri godine. :roll:
trener koji u dva susreta nakanta u kupu uefa u dvije utakmice fenerbahce sa 9-1 ili sa bilo s kim osvoji azijski kup.
treba prvo biti neupucen i onda lud i nazvati ga losim trenerom.
mora da je profesor muzickog vaspitanja :lol:

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 jan 2010, 04:04

johnnyHZ je napisao/la:vidi ovog tarzana majko mila...eto ti znas sta je on tom izjavom hhtio reci...ccc...boze baci nesto na zeemlji i sravni ovu gamad nezahvalnu jednom za sva vremena..plizzzzzzz
sve strucnjaci,vidovnjaci...proroci.....svi znaju papeta u udusu a i mnoge sruge igrace...takodje svi imaju kvalifikaije da budu sjajni treneri .... al nisu htjeli...bolje na forumu :D
zamisli ja tee vidim na tv i kazem ti ...DEBILA FRAJERA....KLOCA....
i nakon pola godine shvatim da si ti covjek pro sebi id a drzs do svog obraza ??0 sta bi ja u tom slucaju ispao?????
VECI DEBIL I KLOC NEGO STO SAM JA MISLIO DA SI TI.....nadam se da ces shvatiti poentu
Bolan on je prvo rekao da nije htio doci proteklih 10 godina, a sad je priznao da je dosao jer imamo dobre igrace. Jos kaze odlucio se riskirati. Sta riskirati papucaru jadni, nisi ni imao posla.

Kaze jos da i sada gleda tekme PSG-a a jos nikako mu nisu dali sansu da bude trener, a toliko mu je stalo. A kad je taj papucar gledao tekmu nase reprezentacije ?

Njemu svaka cast kao igracu, a njegov patriotizam i uvlacenje u dupe Francuzima mi ide na onu stvar. Na kraju krajeva da njegovo trenersko iskustvo ista vrijedi imao bih posao negdje, a nece niko papucara.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 jan 2010, 04:07

Tarik14 je napisao/la:
KONGO je napisao/la:Safetove izjave pokazuju da je on obicni papak, da nije shvatio da je iza njega armija navijaca koja ce citati i proucavati svaku njegovu rijec. Onim do sada sto sam vidio/cuo od njega :roll: , tesko nama sa ovakvim papucarima.

Cuj on se odlucio na rizik, pa bijedo jadna budi ponosan sto imas priliku raditi sa igracima koje imamo. Pitam se kako si razmiljao kad si preuzimao one RACKUSPORE po Turskoj.
Mnogi "navijaci" (tzv. strucnjaci) kao ti ce jedva docekati eventualni kiks reprezentacije u sljedecim kvalifikacijama kako bi mogli idalje pametovati i govoriti da je Susic "los" covjek i "slab" trener. Zaista odavno nisam vidio ovoliku mrznju, od strane javnost, upucenu prema jednom nasem treneru. Cojvek nije ni zvanicno dosao na funkciji selektora a mi vec glumimo strucnjake. Cak bi se usudio da kazem da su navijaci vise postovali Ciru tokom njegov mandata nego sto sad postuju Papeta i to nepunih dva dana nakon sto je izabran na poziciji selektora. Razumijem da je 95% javnost u BIH ali i u dijaspori zelila da vidi Barbareza na poziciji selektora, ali to je bilo svakako nesto apsolutno nerealno s obzirom na odnosima na relaciji Barbarez-Savez. Zar smo toliko glup narod da moramo pod hitno pljuvati po svima (cast izuzecima)??? Zar smo mi spremni da napadamo najbolje igraca BIH svih vremena da bi dosli do nekog yebenog uspjeha? Zar smo mi kao narod spremni da ikad prihvatio u cijelost ono sto nam se nudi? Prihvatili smo covjeka koji je javno govorio da "Bosna nece nikad imati reprezentaciju" a sad hocemo ko fol da istjeramo Susica zbog "tamne" proslost i sumnjivih izjava. Dali smo priliku covjek koji je tokom ratu bio prijatelj sa ljudima koji su radili na destrukciju BIH a sad kao ovaj novi selektor netreba da dobije priliku da se dokaze i da "popravi" svoju sliku. Zaista mi se povraca kad procitam neke komentare upucene nasoj legendi pa se upitam dali smo mi uopste zasluzi da igramo nogomet i da se borimo sa najboljim ekipama na svijetu?

Stvarno mi ide na zivce cijeli ovaj cirkus! FUJ!

Sram te bilo sto "udaras" Papeta a istovremeno se vjerovatno javno predstavljas kao "veliki" navijac reprezentacije BIH! Ljudi kao ti nikada nece biti pravi navijaci ove drzave. Samo ce biti jadni ljudi bez obraza i morala. Toliko od mene!
Sine, ja nisam ni strucnjak ni nista. Samo sam osoba koja na stvari gleda realno, za razliku od nekih koji svrsavaju na samu rijec Pape.

P.S. On je javna licnost, i trebao bih da obraca paznju sta prica.
Zadnja izmjena: KONGO, dana/u 02 jan 2010, 04:13, ukupno mijenjano 1 put.

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 02 jan 2010, 04:12

super @kongo idi onda ko bruce lee pobij sve i vrati se sam.
gledas ''realno'' iz americke drzave :roll: :evil:
svi nesto navijaju za real da je to cudo jedno.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 jan 2010, 04:15

DeepPurple je napisao/la:super @kongo idi onda ko bruce lee pobij sve i vrati se sam.
gledas ''realno'' iz americke drzave :roll: :evil:
svi nesto navijaju za real da je to cudo jedno.
Hoces da kazes da nemozes biti realan ako ne zivis u BIH ?

Jesi li ti u redu momak ?

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 02 jan 2010, 04:22

jok ti si .
svi nesto pametuju o patriotizmu da to vise nije zdravo.
to onaj zabar patriota u engleskoj repci ili mozda vaha ''rodjeni'' obaloslonovac :roll:

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 jan 2010, 04:32

DeepPurple je napisao/la:jok s tobom je.
to onaj zabar patriota u engleskoj repci ili mozda vaha ''rodjeni'' obaloslonovac :roll:
Ovo je tema o Papetu. On je javna licnost, selektor jedne odlicne reprezentacije i trebao bih da pazi sta prica.

Zar je fer za nase igrace kad procitaju ili cuju izjavu kao......eto ja gledam svaku utakmicu PSG-a nikad mi nisu dali sansu. NSBIH sam odbijao u zadnjih deset godina, a sad vidim da imaju dobre igrace pa kao odlucio sam da RIZIKUJEM.

Sta da rizikuje ? Kad je gledao nasu reprezentaciju ? Sto nije dosao kad je trebalo zagrnut rukave i radit, nego dolazi na gotovo i kao opet rizikuje. Daj molim te !

Lik tek dvije tri izjave dao a toliko se provaljuje, nek nam je Bog na pomoci.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 02 jan 2010, 05:01

KONGO je napisao/la:
DeepPurple je napisao/la:jok s tobom je.
Ovo je tema o Papetu. On je javna licnost, selektor jedne odlicne reprezentacije i trebao bih da pazi sta prica.

Zar je fer za nase igrace kad procitaju ili cuju izjavu kao......eto ja gledam svaku utakmicu PSG-a nikad mi nisu dali sansu. NSBIH sam odbijao u zadnjih deset godina, a sad vidim da imaju dobre igrace pa kao odlucio sam da RIZIKUJEM.

Sta da rizikuje ? Kad je gledao nasu reprezentaciju ? Sto nije dosao kad je trebalo zagrnut rukave i radit, nego dolazi na gotovo i kao opet rizikuje. Daj molim te !

Lik tek dvije tri izjave dao a toliko se provaljuje, nek nam je Bog na pomoci.

da li je on to tako izjavio ili je to neko (ne)namjerno napravio gresku u prevodu
evo sta sam nasao na drugom forumu:

pola teksta je greska u prevodu ,
prevod;
"rekao sam sam sebi da se mozda moze nesto da uradi i napravio sam korak"....

sportin preveo: stoga sam odlucio riskirati.... ovo je neko preveo od neznanja ili namerno ,...
stoga netreba puno obracati paznju Safet je veliki covjek i nasa ziva legenda zna on sta radi ,

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 jan 2010, 05:53

Papetova ''spika'' je uvijek bila direktno na terenu a ne na nekim presicama.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 02 jan 2010, 13:44

Ma neće njemu bit lako ..ni rahat lokum u našojo Bosni nije više rahat.
Samo sretno ,polako vidjet ćemo,rezultati će sve reći ;)

...'Ono što je reko - Ćiro je mnogo napravio i uredio ,a tu sam da pokušam korak dalje'.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 02 jan 2010, 15:41

Eto nek se Safet provaljuje, a Ciroguz nam nije smetao sa svojim glupim, i prije sve prostackim izjavama, da su neki svrsavali na to. FUJJJJJJ!!!!!

Normalno, svako ko sjedne na nasu klupu rizikuje sve sa onim majmunima sto su u Savezu. Samo nece oni moci sa Safetom, kao sa onim saralatanom. Isto tako on ce da uvede celicnu disciplinu medju igracima, a nekim od njih to nece odgovarati, da se vracaju iz grada u sitne sata. Bice tu svega!!!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 jan 2010, 17:23

+e drago mi je da si to uocio.. kod cire su nasi reprezentativci pijancili po sarajevu i poznatim kaicima dan ili dva pred tekmu snimale se reklame i tako to.... u hotele ulazio ko je htio i slikao se ko je htio...nadam se ( a znam da hoce ) da ce pape to ukinuti jer nesto slabo cujem da zvjezdice nase dernece i oiju kad su u njemackoj i u drugim zemljama nego dolazak na okupljanje repke koriste za svoje proovode...
kongo nepricaj mi o patriotizmu jarane to me JEDE majke mi moje...ja sam u sarajevu proveo cijeli rat 5 granat mi je pred nos palo (tri idirektno u kucu i dvije ispred) prezivio granatiranja snajpere 25 mi je godina neam posla a nikada nisam pomislio ruzno o bosni i hercegovini i nebih je ni u najvecem zlu napustio...iako sam svjestan sta znacu zivot ovdje a sta zivot van bih,.....valjda ja prvi imam pravo da kazem neesto o patriotizmu ha??
i mene boli neka stvar sto pape nije gledao repku(a gledao je) jer je osim na tv-u nisam gledao ni ja!!!!!!
i necu vjerovatno dok se neke stvari u savezu ne pokrenu a papeta nece moci vrtiti kao ciru jer pape nije lik koji voli mutnje radnje za sitne pare......
kaze barbarez nije dokazao da je los a pape je dokazao da je los???
e pa pape je sa svakim klubom kojeg je vodio napravio rezultate kojiima se nijedan klub nije ni nadao da bi onda prodao igrace i ovcekivao opet isto.....i zbog toga je on napustao klubove....a imao je itekako dobre rezutate....
sve u svemu nepodnosim ovaj nas primitivizam i nemogu da shvatim a neko bez ikakvih argumenata piseLOS TRENER LOSA OSOBA LOSE IZJAVE GUP.....halo pa nije ciro pa da lozi narod preko tv-a nego je oPAPE covjek koji ne visi na tv-u nego radi svoj posao..i ferguson je imao dosta lapsusa i losih izjava( smijesnih) ali je jedan od najvecih svih vremena...jer to dokazuje na terenu a ne u novinaman
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 02 jan 2010, 18:52

O majko mila pa nama niko ne valja. Sve strucnjaci za patriotizam,za sve zivo,zna se ko sta misli,ko je koga gledao,sve sve. Kad citam komentare povraca mi se. Mi zasluzujemo Bracu gumenu glavu za selektora,nikog drugog.
Govorimo protiv saveza a pola forumasa je isto njonjo ko i oni,ne postuje nikoga.
Jedva cekam izvlacenje grupa pa da pocnemo racunati tabelu,uvijek unaprijed.Pape nije dosao jos ni u SA ,a vec ne valja. I da je Barba selektor nakon dvije lose tekme pocelo bi pljuvanje po njemu...fuj

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 02 jan 2010, 22:54

johnnyHZ je napisao/la:+e drago mi je da si to uocio.. kod cire su nasi reprezentativci pijancili po sarajevu i poznatim kaicima dan ili dva pred tekmu snimale se reklame i tako to.... u hotele ulazio ko je htio i slikao se ko je htio...nadam se ( a znam da hoce ) da ce pape to ukinuti jer nesto slabo cujem da zvjezdice nase dernece i oiju kad su u njemackoj i u drugim zemljama nego dolazak na okupljanje repke koriste za svoje proovode...
kongo nepricaj mi o patriotizmu jarane to me JEDE majke mi moje...ja sam u sarajevu proveo cijeli rat 5 granat mi je pred nos palo (tri idirektno u kucu i dvije ispred) prezivio granatiranja snajpere 25 mi je godina neam posla a nikada nisam pomislio ruzno o bosni i hercegovini i nebih je ni u najvecem zlu napustio...iako sam svjestan sta znacu zivot ovdje a sta zivot van bih,.....valjda ja prvi imam pravo da kazem neesto o patriotizmu ha??
i mene boli neka stvar sto pape nije gledao repku(a gledao je) jer je osim na tv-u nisam gledao ni ja!!!!!!
i necu vjerovatno dok se neke stvari u savezu ne pokrenu a papeta nece moci vrtiti kao ciru jer pape nije lik koji voli mutnje radnje za sitne pare......
kaze barbarez nije dokazao da je los a pape je dokazao da je los???
e pa pape je sa svakim klubom kojeg je vodio napravio rezultate kojiima se nijedan klub nije ni nadao da bi onda prodao igrace i ovcekivao opet isto.....i zbog toga je on napustao klubove....a imao je itekako dobre rezutate....
sve u svemu nepodnosim ovaj nas primitivizam i nemogu da shvatim a neko bez ikakvih argumenata piseLOS TRENER LOSA OSOBA LOSE IZJAVE GUP.....halo pa nije ciro pa da lozi narod preko tv-a nego je oPAPE covjek koji ne visi na tv-u nego radi svoj posao..i ferguson je imao dosta lapsusa i losih izjava( smijesnih) ali je jedan od najvecih svih vremena...jer to dokazuje na terenu a ne u novinaman
Kao prvo nisam nikad imao nista lijepo reci ni o Ciri Blazevicu, dok su ga 90% raje ovdje dizali u nebesa. Protiv Susica nemam nista, on je legenda fudbala al' sve sto mu zamjeram za sada su njegove izjave. Za sve ostalo vidjet cemo kasnije, al' da je on tako dobar trener imao bih posao.Nego je krao Bogu dane u Parizu, i lizao dupe da bude trener PSG-a, a ovi ga ni pogledali nisu.

Sada da se osvrnem malo na zivljenje u BIH i patriotizam. Po tvom ako neko zivi vani ne smije biti patriota, jer kao eto POBJEGAO JE.Daj molim te ! I ja sam dole bio cijeli rat, zapalili mi kucu, i 1999 nas istjerali iz stana kojeg je opstina morala vratiti Hrvatu koji je za vrijeme rata negdje zbrisao. I meni je sada 25 godina, al sta je moj stari trebao da radi ? Bio je u armiji.....mi od BIH ne trazimo nista, cak sto vise mi ulazemo u nju, redovno posjecujemo. Kupujemo kuce, stanove ( mislim na dijasporu)......i ako imamo pravo na bilo sta u tudjini jeste da volimo i cuvamo svoju tradiciju. Da budemo i patrioti, da ne zaboravljamo ko smo i sta smo.

Po tvom mi bih svi trebali se odreci BIH, jel da ? Pa ako cemo tako kralju, reci to onda i prvom Susicu,Barbarezu,Ibisevicu,Pjanicu,Salihovicu i mnogim drugima. Reci navijacima.......DIJASPORA JE JEDINA SVIJETLA TACKA BIH, da nije nas BIH na sportskom polju bi bila 90% SLABIJA.

Pogledaj Premier Ligu, mozda za nijansu bi bila bolja reprezentacija BIH.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 jan 2010, 23:04

Koga jos pametnog izjave zanimaju.
Rezultati su bitni.
A da se do toga dodje treba onda covjeka pustiti na miru da radi.
Boli mene briga da li je ovaj jeo graha cuce ili trisnje.Da li su mu mohune bile u tepsiji sa kajmakom ili mu je hanuma napravila samo kalju.
Sto se tice izjava zar vam vise nije Cirkan dodijao sa tim.
Pape nikad nije bio ''orator''sva njegova prica se vodila na terenu.
Tako da ce ove gluposti o njegovim izjavama dobrim ili losim prepricavati oni ljudi koji ga ne poznaju i nikada ga nisu gledali na djelu.A takvima je najbolje onda i ne pisati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 jan 2010, 23:10

Svidja mi se kod Susica sto je iskren i ne koristi neke velike rijeci, vec kaze kako je. A ne ko pojedini bivsi selektori.. :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 02 jan 2010, 23:16

Adinjo je napisao/la:Eto nek se Safet provaljuje, a Ciroguz nam nije smetao sa svojim glupim, i prije sve prostackim izjavama, da su neki svrsavali na to. FUJJJJJJ!!!!!

Normalno, svako ko sjedne na nasu klupu rizikuje sve sa onim majmunima sto su u Savezu. Samo nece oni moci sa Safetom, kao sa onim saralatanom. Isto tako on ce da uvede celicnu disciplinu medju igracima, a nekim od njih to nece odgovarati, da se vracaju iz grada u sitne sata. Bice tu svega!!!!!
Nije neki, nego velika vecina ljudi na ovom forumu.

ciro kaze ebacemo mater portugalcima, a svi to ciro majstoreeeeeee

tuzno
nema potpisa

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 jan 2010, 23:40

Admir_Sa je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Eto nek se Safet provaljuje, a Ciroguz nam nije smetao sa svojim glupim, i prije sve prostackim izjavama, da su neki svrsavali na to. FUJJJJJJ!!!!!

Nije neki, nego velika vecina ljudi na ovom forumu.

ciro kaze ebacemo mater portugalcima, a svi to ciro majstoreeeeeee

tuzno
Ma to je i moglo piti vode.
Ali kad se u udarnim vjestima napise kako je Ciro sirnicu odmotao i pojeo u avionu.
E to su vec fenomeni. :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 03 jan 2010, 00:25

kongo@
jesam li ja nesto napisao protiv dijaspore ako jesam citiram..ja samo kazem da je valjda red ako neko treba pljuvati to sto safet nije u bih bio nego u parizu su ljudi koji zive i zivjeli su u bih poslije i za vrijeme rata...al ok...
kao sto napisah BOLI ME NEATO ZA IZJAVE to normalan narod i normalan mozak u fudbalu ne ferma ni 5% ON AKO CE RECI DA GA JE STID STO IMA OVAKVU REPKU NEK KAZE AL NE JE ODVEE NA EVROPSKO I NEKA IMA REZULTATE....
cio je upravo izjavama kupio narod ...ja vise volim susica koji rijetko sta kaze al kada kaze onda je to istina...mogao je reci JA SAM SANJAO OVAJ TRENUTAK,OVAJ NAROD JE KRAASAN ....OVO JE SVE SAN...JA SAM SE BORIO ZA OVO BLABLABLA...ali nije covjek je fino dosao rekao sta je imao ...kome ne odgovara ok..ali je bar iskren i realan....
i jos nesto...ppravo je glupa ta prica mi iz dijaspore smo jedina svijetla tacka u ovom ili onom....braate ako ko tjra njih da igraju onda jbg...mislim da se uppravo veliki broj njih prodao preko repke...cast nekima...ali dobar dio jeste....
niko nebrani vama iz dioaspore da navijate da volite bih....svfacije pravo je to i ja to postujem....ali pricati o necijem patriotizmu ljubavi izjavama a nepoznavati osobo osobu to je glupo seljacki i nekorektno!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 03 jan 2010, 00:39

harishp je napisao/la:Koga jos pametnog izjave zanimaju.
Rezultati su bitni.
A da se do toga dodje treba onda covjeka pustiti na miru da radi.
Boli mene briga da li je ovaj jeo graha cuce ili trisnje.Da li su mu mohune bile u tepsiji sa kajmakom ili mu je hanuma napravila samo kalju.
Sto se tice izjava zar vam vise nije Cirkan dodijao sa tim.
Pape nikad nije bio ''orator''sva njegova prica se vodila na terenu.
Tako da ce ove gluposti o njegovim izjavama dobrim ili losim prepricavati oni ljudi koji ga ne poznaju i nikada ga nisu gledali na djelu.A takvima je najbolje onda i ne pisati.
Niko od njega ne trazi da pravi neku euforicnu atmosferu, ili da bude Ciro br. 2. Jednostavno treba da bude profesionalniji, te da ne ponizava one s' kojima ce sutra raditi.

On trenutno rezultata nema a kad ih bude imao sigurno cu imati komentar na iste. On je dosao kao slobodan trener, i jedino za sto ga mogu i imam pravo kritikovati jesu njegove izjave.

O njegovoj proslosti necu da pisem previse. Svaka cast kao igracu, LEGENDA. Kao trener nije imao NIKAKAV USPIJEH, i s' razlogom je bio strucnjak bez posla.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.