2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

adriano_leite
Kontakt:

Re: 2013-14 NBA Season

Post Postao/la adriano_leite » 01 nov 2013, 22:52

L-Train je napisao/la: nisi to napisao u prvom postu,tek kasnije si dao objasnjenje al nema veze.Sve su to druze pretpostavke koje ne moraju da se dese,isto tako vazi i za Duranta,razbili su nukleus ekipe pustivsi Hardena i tek sad ne vidim kako bi Oklahoma mogla do prstena u narednom periodu,na zapadu imaju San Antonio koji mi se cini nepremostiva prepreka za njih,a sve i da ih preskoce u velikom finalu nasuprot njih stajace Miami,Chicago ili Indiane,sve te ekipe su trenutno ispred Oklahome,ne vjerujem da ce Durant istrpiti jos 2 ili 3 godine u ekipi bez prstena,ne mora to sad striktno znaciti odlazak u Houston,ali odlazak iz Oklahome uopce nije tako nerealna opcija ;)
Nije svako James ;) . Ako je James napustio svoj tim, ne mora znaciti i da ce svaki veliki igrac napustiti svoj tim zbog osvajanja prstena. Prsten se ganja tek u nekim poznim godinama, tako bi trebalo biti normalno, kao sto su uradili Allen i KG. Uostalom, Durant je rekao da je prosle sezone bio nervozan, jer je imao pritisak osvajanja prstena, da je sada opusten i da jedva ceka sezonu. Nakon te izjave, uslijedio je i njegov fantastican mec na otvaranju sezone. Moze on otici ili ne otici, ali se ne moze sa sigurnoscu reci da ce otici, jer nema jednostavno tako jakog argumenta za njegov odlazak. Ne moze svaki igrac osvojiti prsten do 27. godine.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 01 nov 2013, 22:55

S ovom ekipom Oklahoma neće osvojiti ništa, preko Spursa će teško a ako i izbace Spurse Heat je tu jači u svakom pogledu
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2013, 22:56

adriano_leite je napisao/la: Nije svako James ;) . Ako je James napustio svoj tim, ne mora znaciti i da ce svaki veliki igrac napustiti svoj tim zbog osvajanja prstena. Prsten se ganja tek u nekim poznim godinama, tako bi trebalo biti normalno, kao sto su uradili Allen i KG. Uostalom, Durant je rekao da je prosle sezone bio nervozan, jer je imao pritisak osvajanja prstena, da je sada opusten i da jedva ceka sezonu. Nakon te izjave, uslijedio je i njegov fantastican mec na otvaranju sezone. Moze on otici ili ne otici, ali se ne moze sa sigurnoscu reci da ce otici, jer nema jednostavno tako jakog argumenta za njegov odlazak. Ne moze svaki igrac osvojiti prsten do 27. godine.
ma dobro ako postoji lojalan igrac u ligi onda je to Durant.
Prodo je kucu u Oklahomi, prselio je u downtown, nikad se ne zna.

OKC nije pustila Hardena (kao sto ovdje neki govore, isto k'o da su jedva cekali da ga se rijese), bilo im je izmedju njega I Ibake, znali su zbog SC, pa su I mimo toga dali ugovor Hardenu, koji je bio 5 miliona manji (od cijelog ugovora, ne po sezoni) nego sto su mu Rocketsi dali, on je odbio, sasvim je logicno da ekipa ne moze imati 3 max ugovora. Znaci logicno rijesenje im je bilo da ga tradeju, nakon sto je odbio max koji su mu oni mogli dati, sto su I ucinili. Harden je manje vise htio da ima svoju ekipu, u OKC bi vazda bio 3-a violina. Njemu tih 5 miliona nebi znacilo nista, da nije tako.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 01 nov 2013, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 nov 2013, 23:03

adriano_leite je napisao/la:
L-Train je napisao/la: nisi to napisao u prvom postu,tek kasnije si dao objasnjenje al nema veze.Sve su to druze pretpostavke koje ne moraju da se dese,isto tako vazi i za Duranta,razbili su nukleus ekipe pustivsi Hardena i tek sad ne vidim kako bi Oklahoma mogla do prstena u narednom periodu,na zapadu imaju San Antonio koji mi se cini nepremostiva prepreka za njih,a sve i da ih preskoce u velikom finalu nasuprot njih stajace Miami,Chicago ili Indiane,sve te ekipe su trenutno ispred Oklahome,ne vjerujem da ce Durant istrpiti jos 2 ili 3 godine u ekipi bez prstena,ne mora to sad striktno znaciti odlazak u Houston,ali odlazak iz Oklahome uopce nije tako nerealna opcija ;)
Nije svako James ;) . Ako je James napustio svoj tim, ne mora znaciti i da ce svaki veliki igrac napustiti svoj tim zbog osvajanja prstena. Prsten se ganja tek u nekim poznim godinama, tako bi trebalo biti normalno, kao sto su uradili Allen i KG. Uostalom, Durant je rekao da je prosle sezone bio nervozan, jer je imao pritisak osvajanja prstena, da je sada opusten i da jedva ceka sezonu. Nakon te izjave, uslijedio je i njegov fantastican mec na otvaranju sezone. Moze on otici ili ne otici, ali se ne moze sa sigurnoscu reci da ce otici, jer nema jednostavno tako jakog argumenta za njegov odlazak. Ne moze svaki igrac osvojiti prsten do 27. godine.
bravo,to je poenta citave price,isto kao sto si ti dao argumente zbog cega ce Cleveland u narednom periodu biti ispred Indiane,tako sam i ja argumentovao zbog cega bi Durant mogao da napusti Oklahomu u narednom periodu sto svakako ne mora da se obistini ni za jednu ni za drugu pricu.Sa druge strane s obzirom da smo naceli tu temu ja mislim da je Durant i vise nego svijestan svog talenta i sanse da kada zavrsi karijeru bude jedan od najvecih,ako to zeli da postane,a zeli sigurno mora osvajati prstenje,trenutno mislim da to nije moguce u Oklahomi i da bi itekako mogli da vidimo scenario kao i LeBronov samo u blazem obliku.Nekako sam ubijedjen da nece cekati toliko dugo kao KG i Allen da dohvati titulu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 01 nov 2013, 23:07

Vi stvarno mislite, da ce on dopustiti da oklahoma ostane bez icega ako on hoce da ode??
Ako nista odigrat ce tu polu sezonu i pred TD reci da ga trejduju il ga gube u FA, a onda ce neko da da pola ekipe za njega, a ne vjerujem da HOU ima neke igrace koje bi OKC uzela u trade, ima tu dosta ekipa koje bi bile bolji trade partner od Houstona...

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 01 nov 2013, 23:09

NEZALAGANJE je napisao/la: Mozda zato sto ljudi imaju u ekipi 2 prva pika u zadnje 3 godine,te jos dva iz top5.Znas li ti sta to znaci za buducnost jedne ekipe?Koga to IND ima sa potencijalom osim Georgea i Hibberta za 3-4 godine?Znaci pricam o potencijalu,a ne o igracima koji bi mogli doci u ekipe da igraju sa Georgeom ili Irvingom...
Jest, samo što je od svih tih igrača, George najbolji, iza njega Hbbert, onda Irving pa Stephenson i onda ona buranija od Waitersa i sličnih polovnjaka. Ovdje jednostavno ljudi misle da ako igrač ima 21, 22 godine da je po automatizmu talentovan, kao na onim footbll managerima i sličnim igricama. Kao što je pisano u više navrata, jedini istinski potencijal u Cavsima je Irving. Svakadruga NBA ekipa u svojim redovima ima igrače kvalitete Waitersa, Zellera, Thompsona i sl, samo takvi nemaju mjesta da igraju u ozbiljnim ekipama.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2013, 23:10

JHam je napisao/la:Vi stvarno mislite, da ce on dopustiti da oklahoma ostane bez icega ako on hoce da ode??
Ako nista odigrat ce tu polu sezonu i pred TD reci da ga trejduju il ga gube u FA, a onda ce neko da da pola ekipe za njega, a ne vjerujem da HOU ima neke igrace koje bi OKC uzela u trade, ima tu dosta ekipa koje bi bile bolji trade partner od Houstona...
Za ovakve igrace se ne radi trade (osim Orlando s Howardom kad je vec bilo logicno da ce otic), desit ce se isto kao I sa Jamesom, znaci cekat ce da vidi sta ce uraditi, osim ako ne produzi ugovor u medjuvremenu. On nema player option, niti je to htio u ugovoru, znaci da mora ispostaviti cijeli ugovor.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 02 nov 2013, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 01 nov 2013, 23:11

alemsa je napisao/la:
JHam je napisao/la:Vi stvarno mislite, da ce on dopustiti da oklahoma ostane bez icega ako on hoce da ode??
Za ovakve igrace se ne radi trade (osim Orlando s Howardom kad je vec bilo logicno da ce otic), desit ce se isto kao I sa Jamesom, znaci cekat ce da vidi sta ce uraditi, osim ako ne produzi ugovor u medjuvremenu. On nema player option, niti je to htio u ugovoru, znaci da mora ispostaviti cijeli ugovor.
Mislis da Oklahoma nece uraditi sto je Denver s Melom ako vide da ga ne mogu zadrzati?? :lol: :lol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2013, 23:12

JHam je napisao/la: Mislis da Oklahoma nece uraditi sto je Denver s Melom ako vide da ga ne mogu zadrzati?? :lol: :lol:
Ako vide da ga ne mogu zdrzat, ako bude logicno da ce otic, onda da, mimo toga ne.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 01 nov 2013, 23:13

alemsa je napisao/la:
JHam je napisao/la: Mislis da Oklahoma nece uraditi sto je Denver s Melom ako vide da ga ne mogu zadrzati?? :lol: :lol:
Ako vide da ga ne mogu zdrzat, ako bude logicno da ce otic, onda da, mimo toga ne.
Pa to sam i napisao gore, s tim da mislim da ce im on reci(za razliku od znas vec koga) mogu li ga zadrzati ili ne...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 nov 2013, 23:14

u roku od 2-3 godine iz thundera odlaze oba igraca vrijedna spomena
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 nov 2013, 23:24

JHam je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Pa to sam i napisao gore, s tim da mislim da ce im on reci(za razliku od znas vec koga) mogu li ga zadrzati ili ne...
Zasad se Durant drzi kao miran decko,ali kada godine neuspijeha i ego eksplodira vidjecemo hoce li to i dalje biti lojalni decko iz Oklahome ili ce kao i LeBron glavom bez obzira uteci iz ekipe.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 nov 2013, 23:26

work je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Mozda zato sto ljudi imaju u ekipi 2 prva pika u zadnje 3 godine,te jos dva iz top5.Znas li ti sta to znaci za buducnost jedne ekipe?Koga to IND ima sa potencijalom osim Georgea i Hibberta za 3-4 godine?Znaci pricam o potencijalu,a ne o igracima koji bi mogli doci u ekipe da igraju sa Georgeom ili Irvingom...
Jest, samo što je od svih tih igrača, George najbolji, iza njega Hbbert, onda Irving pa Stephenson i onda ona buranija od Waitersa i sličnih polovnjaka. Ovdje jednostavno ljudi misle da ako igrač ima 21, 22 godine da je po automatizmu talentovan, kao na onim footbll managerima i sličnim igricama. Kao što je pisano u više navrata, jedini istinski potencijal u Cavsima je Irving. Svakadruga NBA ekipa u svojim redovima ima igrače kvalitete Waitersa, Zellera, Thompsona i sl, samo takvi nemaju mjesta da igraju u ozbiljnim ekipama.
George nije bolji igrac od Irvinga, ali eto neka ti bude, George je buduci superstar i neka ga, ali kako mozes izvaliti glupost da je Lance bolji od Tristana????

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2013, 23:27

L-Train je napisao/la:
Zasad se Durant drzi kao miran decko,ali kada godine neuspijeha i ego eksplodira vidjecemo hoce li to i dalje biti lojalni decko iz Oklahome ili ce kao i LeBron glavom bez obzira uteci iz ekipe.
Da lik nije paksu, mada ako im kaze onda ga mogu trejdat gdje hoce a ne gdje on hoce, no I tu se mogu dogovrit, pa da odrade trade s ekipom gdje on hoce (s&t), ali ovo je biznis, haj ti vjeruj da nece ekipa htjeti uzeti najbolji deal koji moze.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 01 nov 2013, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 nov 2013, 23:32

Sportfanatik je napisao/la:Pa strah me Allstarsa, nećeš ostat od njih u ligi. Kako bi volio Cavse u PO-u za Miami, da ih se pomete
Kako ce mo biti milo kad budes navijao za Cavse uskoro a meni krivo sti cu ih zamrzit k ad se kraljica vrati...ali razumjet ce nas adriano zbog cega ce to biti pa cemo lahko na kraj izlazit :)....sa vama tesko vi ste putujuci navijaci
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2013, 23:36

work je napisao/la:
Ej,ako nemas sta pametno napisati,zaobidji moj post!Stephenson 4. najtalentovaniji igrac u obje ekipe?? :lol: :lol: Niko ovdje ne pise da je svaki igrac sa 21-22 god automatski talentovan,ali kad je top 5 pik i ima te godine,a pri tome ima uzlaznu putanju iz sezone u sezonu,onda je to ZDRAV RAZUM.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 nov 2013, 23:37

alemsa je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Da lik nije paksu, mada ako im kaze onda ga mogu trejdat gdje hoce a ne gdje on hoce, no I tu se mogu dogovrit, pa da odrade trade s ekipom gdje on hoce, ali ovo je biznis, haj ti vjeruj da nece ekipa htjeti uzeti najbolji deal koji moze.
bravo,eh haj ti vjeruj da Durant nece postati paksu,iako za mene ne bi ispao paksu da ispostuje ugovor do kraja i ode kao slobodan igrac jer tada ima opciju da bira gdje ce,za razliku od trejda.Vec sad su mu novinari prisili titulu kao drugog igraca u svemu,cisto sumnjam da ce to dugo trpiti,ako Oklahoma nesto ne smisli LeBronov scenario iz Clevelanda bi se mogao da ponovi u reziji Duranta iako se zasada to ne cini toliko realno.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 01 nov 2013, 23:38

adriano_leite je napisao/la: George nije bolji igrac od Irvinga, ali eto neka ti bude, George je buduci superstar i neka ga, ali kako mozes izvaliti glupost da je Lance bolji od Tristana????
Pa mogu izjaviti tako što dok je taj Tristan bacao cigle prošle godine, Stephenson je bio važna karika u ekipi koja je igrala finale konferencije gdje je bio bitan faktor na terenu. Kada Thompson pokaže nešto tako, razgovarat ćemo.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 nov 2013, 23:39

SaltCityAttack je napisao/la:
Sportfanatik je napisao/la:Pa strah me Allstarsa, nećeš ostat od njih u ligi. Kako bi volio Cavse u PO-u za Miami, da ih se pomete
Kako ce mo biti milo kad budes navijao za Cavse uskoro a meni krivo sti cu ih zamrzit k ad se kraljica vrati...ali razumjet ce nas adriano zbog cega ce to biti pa cemo lahko na kraj izlazit :)....sa vama tesko vi ste putujuci navijaci
Ako se vrati, barem neces imati razloga da ga prozivas zbog clutch momenata, zna se kod koga bi bila lopta u clutch momentima (kod najboljeg u tim situacijama iz prosle sezone-statisticki) :D .

@NEZALAGANJE, nema fajde, jednostavno lik ne razumije. Ok da ti igraci nemaju uzlaznu putanju, pa bih i prihvatio takvo nesto, ali brate Tristan iz sezone u sezonu napreduje, napadacki je napredovao, jedan je od najboljih skakaca lige sto se tice ofanzivnih skokova, dodao sut s poludistance, ima solidan dribling za visokog igraca, promijenio sutersku ruku sto nimalo nije lako, ja kao desnjak tesko kitu drzim lijevom dok pisam, a kamoli da jos pokusam sutati lijevom rukom, ali ocigledno to taj lik ne razumije.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 nov 2013, 23:41

malo pretjerujete sa godinama ;) mladi jesu,ali samo Irving izgleda kao Star :!: Nekad je boje imati 2 mega stara,nego 5 prosjecnih.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.